Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 523 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 23 Lut 2015 10:01 

Loty: 89
Kilometry: 190 775
Niewidzialna wystawa jest bardzo fajna, niewidomi oprowadzają przez praktycznie godzinę po zupełnie ciemnej sali - dodatkowo łatwo o kupony rabatowe na Grouponie :-)

Wypoczynek w słonecznej Hiszpanii 🌞🎄 4* hotel blisko plaży za 1663 PLN Wypoczynek w słonecznej Hiszpanii 🌞🎄 4* hotel blisko plaży za 1663 PLN
Portugalski duet za 738 PLN 🇵🇹 Madera i Porto Santo w jednej podróży 🧳✈️ Portugalski duet za 738 PLN 🇵🇹 Madera i Porto Santo w jednej podróży 🧳✈️
#62 PostWysłany: 23 Lut 2015 10:42 

@Ja7, z PKiN możecie przejść na Starówkę (Syrenka) na piechotę (w max. godzinę) przez Chmielną, Nowy Świat, Krakowskie Przedmieście i Plac Zamkowy (Kolumna Zygmunta, widok na Wisłę, trasę W-Z i Stadion Narodowy). Gdyby padało, wskoczcie do autobusu nr 175 przy Centralnym (przystanek pod Mariottem).

Ze Starówki warto podejść (5 min.?) ul. Celną (z pd-wsch. narożnika rynku Starego Miasta) na taras widokowy przy ul. Brzozowej.

Później proponuję powrót przez Barbakan i ul. Podwale do Placu Zamkowego, przejażdżkę schodami ruchomymi do trasy W-Z i przejazd tramwajem (1 przystanek?) do Placu Bankowego. Tu - przesiadka na metro i jazda na północ do stacji Plac Wilsona (wielokrotnie wyróżniana za wystrój) lub ew. dalej. Potem - powrót do stacji Politechnika i tęcza na Pl. Zbawiciela. Jeśli starczy Wam czasu - stąd znajdziecie też autobus, który podrzuci Was pod "spalony most" :lol: (numery do sprawdzenia na ztm.waw.pl albo warszawa.jakdojade.pl).

Jeśli będziecie używać komunikacji miejskiej co najmniej 3 razy (a na to się zanosi), opłaca się kupić bilet dzienny. Dla osoby dorosłej to chyba 15 zł.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 26 Lut 2015 10:43 
Awatar użytkownika

Loty: 218
Kilometry: 137 159
niebieski
Warto też przejść się do Muzeum Kolejnictwa.
Dopóki:
a) jeszcze istnieje
b) eksponaty się nie rozpadły do końca
c) nie reaktywowano dworca Warszawa Główna

http://www.muzeumkolejnictwa.waw.pl/PL/ ... fault.aspx

ul. Towarowa 1
W poniedziałek wejście za free :-)
3 ludzi lubi ten post.

#64 PostWysłany: 26 Lut 2015 23:33 

Nie mogę znaleźć tej info na stronie Muzeum Powstania Warszawskiego. Czy są tam jakieś szafki na bagaż? Wiem, że jest szatnia ale nie wiem czy przyjmą małą walizeczkę na przechowanie.

#65 PostWysłany: 27 Lut 2015 00:11 
Site Admin
Awatar użytkownika

Raczej nie sądzę, żeby robili problem o małą walizeczkę (mowa o czymś o rozmiarach plecaka czy podręcznego w Ryanair ;) )
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 27 Lut 2015 13:14 

A przypadkiem na placu przed wejściem głównym nie ma zainstalowanych skrytek na bagaż? Kojarzę coś jak przez mgłę, ale niech ktoś potwierdzi.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 27 Lut 2015 16:20 

michzak napisał(a):
Raczej nie sądzę, żeby robili problem o małą walizeczkę (mowa o czymś o rozmiarach plecaka czy podręcznego w Ryanair ;) )

tak, taki podręczny Ryan ;) Najlepiej zapytać u źródła. Jest przechowalnia bagażu w Muzeum :)

#68 PostWysłany: 11 Mar 2015 02:42 

Przy okazji wizyty w Pałacu w Wilanowie warto wpaść do Muzeum Plakatu. W poniedziałki - wstęp bezpłatny.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 11 Mar 2015 19:12 

Loty: 23
Kilometry: 34 188
Info bardziej dla maniaków transportu ale we wrześniu zwykle można zwiedzać między innymi stacje postojową metra z okazji dni transportu publicznego. Impreza zwykle odbywa się drugiego lub 3 tygodnia września. Polecam
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 07 Kwi 2015 22:47 

Zapowiada się ciekawie:

http://warszawawpigulce.pl/antyczne-pom ... narodowym/
 PM off  

#71 PostWysłany: 30 Kwi 2015 23:14 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Jutro (1.05.15) otwarcie Parku Miniatur w nowej lokalizacji - ul. Senatorska 38.
Miałam okazję obejrzeć ekspozycję w marcu i szczerze polecam. Można zobaczyć Warszawę w miniaturze i to w dodatku z budynkami które już dziś niestety nie istnieją. Polecam bo warto.
A na majówkę specjalny program i przewodnik w cenie biletu http://miniaturymazowieckie.com/pl/otwa ... nd-majowy/
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 01 Maj 2015 08:45 
Awatar użytkownika

platynowy
Czy był już ktoś z Was na Narodowym na wystawie o Pompejach? Jeśli tak, to jakie macie wrażenia?
Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 01 Maj 2015 09:28 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
@tropikey Ja byłam i trochę się rozczarowałam. Za tą cenę biletu miałam większe oczekiwania. Owszem, sporo multimediów, w końcu mecenat Samsunga itd. Ale mam wątpliwości czy to wszystko było na miarę XXI w. Według mnie jakość filmów i animacji słaba. Wielbiciele historii powinni być raczej zadowoleni z części merytorycznej.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 01 Maj 2015 10:31 
Awatar użytkownika

platynowy
Dziękuję za opinię :-)
Tak się właśnie trochę obawiam, że w szumnych zapowiedziach jest zbyt duża dawka marketingowej retoryki ;-)
Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 01 Maj 2015 12:39 
Awatar użytkownika

W Warszawie polecałabym też spacer starą Pragą ulicami takimi jak Targowa, Ząbkowska... (stare kamienice, charakterystyczne kapliczki, artystyczne knajpki i lekka hipsteria;). Następnie Katedra praska, park Praski oraz warszawskie ZOO, które jest moim zdaniem najładniejsze w Polsce - pięknie urządzone, dużo zieleni, ładne wybiegi dla zwierząt.
Jeżeli ktoś lubi parki, to można też wypożyczyć rower veturilo i zwiedzić największy w Warszawie park Skaryszewski - na przeciwko Stadionu Narodowego.
Wieczorem warto się udać do Panorama Bar na 40tym piętrze Mariottu (na wprost dw. Centralnego) . Podają tam świetne(!) sezonowe drinki z naturalnych składników w dobrych jak na takie miejsce cenach (20-30 zł), bardzo miła obsługa, no i ten widok!
 Profil Relacje PM off
cccc lubi ten post.

#76 PostWysłany: 02 Maj 2015 22:55 
Awatar użytkownika

Na krótką przerwę w podróży lub ogólnym zabieganiu polecam wystawę Andrzeja Wróblewskiego "Recto/verso". Co prawda obejmuje tylko początkowy i końcowy okres jego twórczości, ale i tak mamy okazję obejrzenia wielu świetnych obrazów i rzadko prezentowanych prac na papierze. Do tego przejrzysty układ i bardzo dobry komentarz.
Wystawa w Muzeum Sztuki Nowoczesnej, czyli w samym sercu miasta. Adres Pańska 3, ale wejście od Emilii Plater - ulicy między Dworcem Centralnym a Pałacem Kultury. Z Centralnego w kierunku północnym pięć minut spaceru. Na spokojną wizytę wystarczy godzina. Do 17 maja, od 12.00 do 20.00, w poniedziałki nieczynne. Wstęp bezpłatny.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 02 Cze 2015 21:34 
Awatar użytkownika

platynowy
cześć,

kontynuując moje pytania o atrakcje warszawskie, chciałbym poprosić o Wasze zdanie na następujące tematy:
1) noc świętojańska i impreza "wiankowa" - z opisów wynika, że odbędzie się na podzamczu - gdzie najlepiej się ulokować, żeby było w miarę dobrze widać i słychać, ale też żeby później można było łatwo się "ewakuować" w stronę Novotelu?
2) Park Fontann Multimedialnych - czy warto udać się tam po zmierzchu? Jest tam jakiś spektakl typu "światło i dźwięk"?
3) czy w Novotelu, oprócz pokoi na wyższych piętrach jest jakiś ogólnodostępny punkt z ładnym widokiem na centrum Warszawy?

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 02 Cze 2015 22:02 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
1) Jak dla mnie, to jest to prawie jak zwykły koncert... Ale kwestia gustu. ;)

2) Pokazy są i zdecydowanie warto się wybrać :)

http://www.parkfontann.pl/#showhours

3) Może nie w Novotelu, ale jest taras widokowy w PKiN - czynny także wieczorami"
http://www.pkin.pl/PL/taras-widokowy/
tropikey uważa post za pomocny.

#79 PostWysłany: 02 Cze 2015 22:12 
Awatar użytkownika

platynowy
livien napisał(a):
1) Jak dla mnie, to jest to prawie jak zwykły koncert... Ale kwestia gustu. ;)

no tak, ale jest 4free :D (choć wcale nie jest powiedziane, że pójdziemy, bo repertuar nie do końca nam odpowiada)

Dzięki za pomoc :-)

Pozdrawiam, Bartek
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 02 Cze 2015 22:31 

Ad 3 Można się wybrać na drinka (ceny w miarę sensowne) do baru Panorama na 40 p. w hotelu Marriott albo na coś bez procentów do barku przy klubie sportowym na 41 p. w Intercontinentalu (widok tylko na południe). W Intraco jest/ była też jakaś restauracja na 37(?)p, ale dawno nie byłam w tamtej okolicy, więc Wujcio Google będzie bardziej pomocny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 523 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości