Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Walizka z wittchen
#1 PostWysłany: 07 Cze 2016 23:49 

Witam, noszę się z zamiarem kupna walizki cabin size i mam mały dylemat
Na promocji w wittchen sa 2 interesujace mnie modele
https://www.sklep.wittchen.com/product/ ... ch-20.html
https://www.sklep.wittchen.com/product/ ... lkach.html
I tu moje pytanie, czy wymiar pierwszej walizki (56cm) wyklucza ją jako walizka cabin? Nigdy nie sprawdzano mi wymiarów a latam kilkanascie razy w roku i w sumie zastanawiam się czy ten centrymetr udaloby sie "wcisnac" przy ewentualnej kontroli
Wiem ze ryanair ma te widelki lekko luzniejsze i nie bedzie problemu a glownie nimi latam, jednak walizka ta ma mi posluzyc przez kilka lat a nie wykluczam w tym czasie dluzszych lotow innymi liniami
Moze lepiej nie ryzykowac i wziac te 2 tansza i z wymiarem 55cm
Czy roznica abs vs poliweglan jest tak duza ze warto doplacic?
Mial ktos te walizki? Najbardziej przekonuje mnie ta pierwsza jednak martwie sie tym wymiarem ktory w teori niespelnia wymogow
Moze macie cos do polecenie w tym rozmiarze i zakresie cenowym niekoniecznie z wittchen? Jestem otwarty na propozycje :)
Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc
 Profil Relacje PM off  

Weekend w Barcelonie za 689 PLN😍 😎 Loty (sobota-niedziela) i hotel w centrum Weekend w Barcelonie za 689 PLN😍 😎 Loty (sobota-niedziela) i hotel w centrum
Egipt: 5* all inclusive w Hurghadzie 🌴🏊‍♀️ 7 dni nad Morzem Czerwonym za 2564 PLN Egipt: 5* all inclusive w Hurghadzie 🌴🏊‍♀️ 7 dni nad Morzem Czerwonym za 2564 PLN
 Temat postu: Re: Walizka z wittchen
#2 PostWysłany: 08 Cze 2016 00:13 

niebieski
Co prawda dziwne nieco pytania jak na osobę, która lata kilkanaście razy w roku, ale chętnie odpowiem:

- Ten 1cm długości na 100% nie zrobi żadnej róznicy nigdzie, w żadnej linii lotniczej. Sizery każdej szanującej się linii mają po kilka centymetrów luzu z każdej strony.

Kluczem do rozwiązania zagadki będzie jednak zmierzenie tej walizki i sprawdzenie, czy specyfikacja odpowiada rzeczywistości: bo to właśnie to jest główny problem z kabinówkami. Często są większe niż podaje producent.

- Jeśli walizka musi być twarda (szczególnie w przypadku kabinówki to pomysł raczej kiepski, ale co kto lubi- kiedyś nawet ankietę tutaj na forum zrobiłem ;) ), to zdecydowanie warto dopłacić do poliwęglanu. To prosta ale istotna różnica- pęknie albo nie pęknie ;) Poliwęglan raczej nie, a ABS-> raczej tak.

Tak na marginesie- degustibus non est disputantum itd... ale nie myślałeś o innych markach? American Tourster np.?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Cze 2016 01:02 

Latam duzo ale zazwyczaj budzetowym ryanairem i tak jak mowie nigdzie mnie nie sprawdzali, z kolei czytalem ze wizzair ma co do milimetra te 55 wiec postanowilem popytac czy w innych bede mial podobny problem, a nuż
Walizke zmierze, bede w sklepie na dniach wiec pewnie bez problemu
Ja wole walizki twarde, takie zboczenie, stad chyba zdecyduje sie na ten poliweglan, bo wydaje sie solidna
Wlasnie napisalem ze jestem otwarty na propozycje, chetnie wybralbym najlepsza mozliwa w tej cenie nie wazne czy to wittchen czy samsonite czy w/e, byleby byla solidna i miala dobrej jakosci kolka i raczke
Posprawdzam american tourstera, cos jeszcze?
EDIT: coz patrze i najtansza kabinowka tourstera kosztuje 300 zl i jest z polipropylenu, a w wittchen teraz przecena i poliweglanowa + dobrej jakosci podwojne kolka kosztuje 259 wiec chyba nadal sklaniam sie ku wittchenowi, chociaz tourster dobrze wyglada
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Cze 2016 23:15 

Jeżeli wysokość walizki nieznacznie przekracza dopuszczalny wymiar, a na lotnisku trafi się na uciążliwego służbistę, można włożyć walizkę do sizera do góry nogami (czy raczej kółkami). Wizualnie sprawia wtedy wrażenie mniejszej, mniej "kubatury" wystaje na zewnątrz. I trudniej wtedy do czegoś się przyczepić.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Lip 2016 10:13 

Dzień dobry,

Zainteresowałem się promocją w Wittchen na walizki kabinowe bo poszukuje takiej właśnie do podróży służbowych, z 4 kołami obrotowymi i w miarę wygodnej.
WPadła mi w oko taka:
https://www.sklep.wittchen.com/product/ ... ch-20.html

tylko czy waga 2.8kg przy bagażu podręcznym to nie za dużo?
Prosiłbym o rady doświadczonych osób.
Często teraz będę latał na 3-5 dniowe delegacje i w taką walizkę muszę się móc spakować na te kilka dni właśnie.

Proszę bardzo o radę czy polecacie w/w walizkę. Nie ukrywam, że cena gra rolę i 200zł wygląda fajnie, a 500zł już nie.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Lip 2016 10:41 

Mam bardzo podobną walizkę,też z Wittchen i polecam.
Ja spokojnie jestem w stanie spakować do niej na trochę dłuższy weekend.
Raczej tej wagi nie "czuć" gdy walizka jest na kółkach.
Wykonana jest z fajnego plastiku który się nie odkształca się nawet jak zapakujesz walizkę do granic możliwości ;)
 Profil Relacje PM off
Coin uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 03 Lip 2016 11:34 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
Waga ok. 2,8 kg jest raczej standardowa przy sztywnych walizkach. Też się nad nią zastanawiałam, ale w końcu kupiłam Puccini PP004. Waży 2,3 kg. Super się ją prowadzi, jest bardzo zwrotna.

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off
Coin uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 03 Lip 2016 14:38 

chyba stanie na tej bo za te sama cene jest policarbon, mniejsza waga i wieksza pojemnosc
https://sklep.puccini.pl/walizki/walizk ... 15c-8.html
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Lip 2016 14:59 
Awatar użytkownika

srebrny
Możesz mi powiedzieć, po co Ci "4 koła obrotowe" ?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Lip 2016 15:31 

moze sie zle wyrazilem, chodzi o mozliwosc przemieszczania walizki bez pochylania jej jak w przypadku tylko 2 kolek
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości