Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 69 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Wadi Rum
#61 PostWysłany: 20 Wrz 2022 11:48 

Loty: 104
Kilometry: 171 853
Czy polecicie jakiś nocleg na Wadi Rum, który ma ogrzewanie, jest czysto i warunki są w miarę ok? Planuję odwiedzić Jordanię w lutym, dlatego ogrzewanie to must have.
 Profil Relacje PM off  

🔥SUPERCENA🔥 Loty na przedłużony weekend do Włoch od 184 PLN 😱🇮🇹 🔥SUPERCENA🔥 Loty na przedłużony weekend do Włoch od 184 PLN 😱🇮🇹
Sardynia z weekendem za 819 PLN 🏝️ ✈️ City break z lotami i noclegiem Sardynia z weekendem za 819 PLN 🏝️ ✈️ City break z lotami i noclegiem
#62 PostWysłany: 11 Lis 2023 17:07 

niebieski
Czy znacie jakiś w miarę tani sensowny obóz, w którym nie wymagają wykupienia wycieczki? Ceny na booking.com są śmieszne, ale wiadomo, że jest haczyk, ponieważ większość obiektów wymaga wykupienia drogiej wycieczki.

Image
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 11 Lis 2023 21:17 

Loty: 158
Kilometry: 191 313
niebieski
Wspomniany i chwalony na tym forum Salman nocleg wycenił nam 80 JOD za trzy osoby z kolacją i śniadaniem. Namioty z łazienkami i klimatyzacją Razem z czterogodzinną wycieczką po małych targach wyszło 130 JOD za całość. Rezerwacja przez WhatsApp +962 7 9960 3157.
 Profil Relacje PM off
bepa22 lubi ten post.
bepa22 uważa post za pomocny.

#64 PostWysłany: 13 Mar 2024 22:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Salman Zwaidh Camp - na pewno super pod kątem lokalizacji namiotów, z dala od innych campów, na uboczu, nie przejeżdżają obok jeepy co chwila, piękne miejsce położone przy górach i fajnie było budzić się z widokiem na wschodzące słońce. Jeśli chodzi o warunki to ok, ale bez szału, ciepła woda trafiła nam się raz i to jedynie w umywalce, klimatyzacja nie działała (właściciel powiedział, że jest 'centralnie sterowana' xd ale no nie była włączona ani razu, a noce ok.6stopni w marcu, więc poprosiliśmy o drugi koc i powiedzmy, że było ok). Myślę, że to raczej oszczędności, bo bardzo narzekał na słabe obłożenie (przy naszym pobycie zajętych może w porywach z 5 namiotów, bańki puste). Na podłodze trochę mrówek i mega niewygodne łóżka (nie jestem bardzo wymagająca, ale jak plecy same z siebie mnie rozbolały po spaniu to nie świadczy dobrze o materacu:p). Jedzenie smaczne, zwłaszcza kolacja, bo śniadania typowe w Jordanii (pity, jajka na twardo, serki topione, trochę warzyw, hummus, dżemy).
Reasumując, teraz poszukałabym raczej czegoś innego.
Ceny: 40jod/noc namiot 2osoby
10jod - kolacja
90jod - całodniowy jeep tour na 3osoby (w sumie od 12-19:00, kierowca słabo mówił po angielsku)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#65 PostWysłany: 17 Mar 2024 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 85
Kilometry: 147 001
Podbije Salman Zwaidh Camp z perspektywy wizyty w grudniu 2023, czyli malo oblegany okres. Oprocz nas zajety byl jeszcze jeden domek co wpłynelo rowniez na cene (2 osoby, namiot z lazienka i widokiem na pustynie, posilek + 4 h. prywatny JT wynegocjowalem za 75 JOD gdzie spokojnie poszedl by i za 60, jednak biorac pod uwage ich sytuacje nie chcialem przesadzac). Lokalizacja swietna, jeep tour z standardowych 4 h. wyszło 6-7 + zachod slonca, kolacja bardzo dobra. Z przyjemnoscia zostawilismy fajny napiwek, jedno z lepszych wspomnien z Jordanii, polecam.

edit: Rowniez mielismy problem z klima, jednak priorytetem byl dla nas spokoj o co trudno w przypadku campow na Wadi Rum, tutaj zadnego naciagania i ciepla atmosfera, co biorac pod uwagę termin wizyty jeszcze bardziej na plus.

nomadmania
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 05 Cze 2024 12:22 

srebrny
Tak wszyscy chwalili Salaman Zweidh Camp, że i myśmy się na niego zdecydowali (V 2024).

No i nie zawiedliśmy się.
Aczkolwiek Salaman zbyt bardzo skory do negocjacji to nie był, nawet pomimo tego, że pisaliśmy do niego dopiero na dwa dni przed wizytą.

Koniec końców stanęło na 130 JOD za 2 osoby, 2 noclegi, 2 śniadania, 2 kolacje, transport z i do parkingu, i 6h jeep tour z lunchem w trakcie (ważne, żeby ustalić co zawiera cena, bo np. teraz na fejsie mają promkę 25JOD za os za pobyt z żarciem + 2h wycieczka, ale to nie zawiera transportu z/do parkingu).

W pierwszej wersji jak jeszcze chcieliśmy jeden nocleg to doszliśmy do 80JOD z 4h wycieczką i nie chciał zejść niżej.

Wszystko było bez zarzutu. Spotkanie na parkingu bezproblemowe, żarcie bardzo smaczne, wycieczka super.
I co najważniejsze - sam camp tak jak pisali poprzednicy - cisza i spokój z dala od wioski, drogi itp. Wieczorem ognisko, herbatka - fajny klimacik i na szczęście bez jakiś sztucznych beduińskich występów i tańców itp.

W naszym przypadku - pierwsza noc - oprócz nas 3 inne domki zajęte, druga noc niestety zjechała 12 osobowa grupa, więc więcej domków zajęte, ale i tak nawet połowa nie była zajęta.

Tylko trzeba pamiętać o wodzie. Nie jest wliczona w cenę i można kupić na miejscu 1 JOD za 0.5L butelkę. Więc lepiej wziąć baniak ze sobą, bo jest ciepło i trochę jej idzie.

Ps. właśnie jakby ktoś się decydował na inny camp - upewnijcie się co do lokalizacji, bo jak jechaliśmy w stronę Ad-Disah to było mnóstwo campów zaraz przy drodze - trochę słabo by było na takim wylądować.
 Profil Relacje PM off
Antek12 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#67 PostWysłany: 25 Sty 2025 13:06 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Również spałem w Salaman Zweidh Camp, 17 JOD/noc ze śniadaniem, kolacją i transportem z parkingu. 4-godzinny jeep tour 65 JOD.

Nie próbowałem się targować, widać że jest im ciężko. Pod koniec roku w obozie nie było tej nocy żadnych innych gości.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 25 Sty 2025 23:58 
Awatar użytkownika

platynowy
A ciekawy jestem jeszcze jednego doświadczenia z Wami Rum... czy te wam przeszkadzały..... samoloty. (Sic!) Wiem, na tym forum to jak bluznierstwo... Ale.... w zależności od ulokowania campu mozna trafić na bycia dokładnie pod ścieżka przelotu. I o dziwo pomimo tego, że nawet ładnie widac w nocy, to te Emirates (glownie te na F24 lapalem) też jednak słychać na ziemi. Pierwszy raz się z tym spotkałem. Ale może to zjawisko spotęgowane bylo pustynia i ścianami otaczających gor...
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 26 Sty 2025 00:04 
Awatar użytkownika

Loty: 85
Kilometry: 147 001
Ja tam zadnego samolotu nie slyszalem, ani za dnia ani w nocy

nomadmania
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 69 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość