Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 19 Gru 2012 23:58 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
rozumiem po Twoim ostatnim akapicie że już ktoś CI pomaga ? jesli nie napisz jak możemy pomóc , współczuje :(

Urlop w Tunezji 🌴☀️ All inclusive w 4* hotelu na wyspie Dżerba za 1780 PLN Urlop w Tunezji 🌴☀️ All inclusive w 4* hotelu na wyspie Dżerba za 1780 PLN
🇵🇹 Lizbońska przygoda w pigułce 🏙️ City break w stolicy Portugalii za 829 PLN ✨ 🇵🇹 Lizbońska przygoda w pigułce 🏙️ City break w stolicy Portugalii za 829 PLN ✨
#222 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:00 

kurde, przeciez wiele osob juz od miesiaca ostrzegalo przed tymi transakcjami, juz wtedy zachodzily podejrzenia, ze to kradzione karty..... :(
 Profil Relacje PM off  

#223 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:03 
Awatar użytkownika

Najgorsze że oferta dalej wisi na allegro i może powodować dalej dużo problemów uczciwym ludziom. Ja już ja zgłosiłem w południe ale widzę że dalej jest więc nic to nie dało. Współczuję :(
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Sądzę, że ten wątek w kilka dni osiągnie kilkadziesiąt stron... Do autora, może przybliż dokładnie jak przebiegała odmowa wpuszczenia na pokład? Jaki powód, co mówili? Dziwi mnie np to że skoro odmawiają wpuszczenia kogoś na pokład przez kradzione karty to dlaczego nie zatrzymuje tego kogoś (pasażera) policja? Oczywiście nie życzę tego nikomy, ale dziwne to że nie wpuszczają bo lewe bilety i puszczają wolno... No i kto to jest ten pomocnik i jak to się teraz układa?

#225 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:11 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Współczuję serdecznie wszystkim, którzy skusili się na te bilety. Instynkt samozachowawczy w dzisiejszych czasach jest jednak potrzebny.
PS. Gdzie są teraz ci wszyscy obrońcy i ci co mówili, że za wcześnie zakładamy, że to oszust ?

#226 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:12 

Nikt nie pomaga- właśnie robimy rezerwacje na połączenie do Niemiec- mój szwagier, czego się nie spodziewałem, przyjedzie po nas moim autem- całe szczęście- 7-mio osobowym.

Pikanteri dokłada fakt , że leciała moja mama z synem który ma zespół Downa- ale całe szczęści ich rezerwacja została "zaliczona" i wrócili do domu, uf....

Pzdr
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:13 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
niebieski
Lepiej napisz jak Ci można pomóc. Pewnie nie Ty jeden będziesz miał taką sytuacje. Przykre kurde że niewinni ludzie tak naprawdę ponoszą konsekwencje. Życzę Ci powodzenie w powrocie.

#228 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:14 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
Osoby które chcą złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa proszę aby składały je osobiście lub listownie ( za potwierdzeniem zwrotnym ) w:
Prokuratura Rejonowa
Warszawa – Praga Północ
ul. Jagiellońska 5
03-721 Warszawa

biuro podawcze czynne pon.-pt. : 10-14

ps. Gaszpar niestety tez z początku go broniłem, łudząc sie ze jest w porządku :(

#229 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:16 
Awatar użytkownika

srebrny
A te rezerwacje które przeszły również były za VOUCHERY?

#230 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:19 
Awatar użytkownika

złoty
Pisz czy masz jak wrócić do domu czy masz połączenie? Jak nie to poszukamy.

#231 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:21 
Awatar użytkownika

srebrny
wrzućcie to na główną, żeby hołota nie kupowała tych voucherów więcej
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:25 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
niebieski
Ja też broniłem tego oszusta bo myślałem że wszystko było na legalu.
Aukcja już zamknięta z voucherami!
Negatywy posypane!
Ludzie już dostają zaproszenia do komisariatów w sprawie świadków!

Ja mam te szczęście że zażądałem od niego zwrotu kasy i otrzymałem - dlatego go w jakimś stopniu broniłem ufając że to rzeczywiście karty korporacyjne.
WSPÓŁCZUJĘ

PS. ja sam teraz muszę wydać ponad 1000zł aby zarezerwować lot - a muszę. także stratny i tak jestem.
Pozdrawiam

#233 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:29 
Awatar użytkownika

złoty
Łysolek napisał(a):
Osoby które chcą złożyć zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa proszę aby składały je osobiście lub listownie ( za potwierdzeniem zwrotnym ) w:
Prokuratura Rejonowa
Warszawa – Praga Północ
ul. Jagiellońska 5
03-721 Warszawa

ps. Gaszpar niestety tez z początku go broniłem, łudząc sie ze jest w porządku :(

A dlaczego akurat do tej Prokuratury? Powinno być do Prokuratury właściwej do miejsca popelnienia przestępstwa a więc jak ustaliłeś miejsce właściwe dla PR Praga-Północ?

#234 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Gaszpar napisał(a):
Łysolek napisał(a):
Prokuratura Rejonowa
Warszawa – Praga Północ
ul. Jagiellońska 5
03-721 Warszawa

A dlaczego akurat do tej Prokuratury? Powinno być do Prokuratury właściwej do miejsca popelnienia przestępstwa a więc jak ustaliłeś miejsce właściwe dla PR Praga-Północ?

pewnie ma blisko
 Profil Relacje PM off  

#235 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:30 

Czy to prawda co mowia inni, ze Ci ktorzy uzyli tych Voucherow i nie zostali wpuszczeni na poklad samolotu lub tez ci, ktorym anulowano rezerwacje zostali wpisani na "Czarna liste" Ryanaira i w najblizszej przyszlosci juz tymi liniami nie moga poleciec za zwiazane z tym defraudacje??
 Profil Relacje PM off  

#236 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:31 
Awatar użytkownika

złoty
rw30 napisał(a):
Gaszpar napisał(a):
Łysolek napisał(a):
Prokuratura Rejonowa
Warszawa – Praga Północ
ul. Jagiellońska 5
03-721 Warszawa

pewnie ma blisko

A i pamiętajcie, że zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa można złożyć również mailowo !! Na adres KPP/KRP Policji lub adres mailowy prokuratury !!

#237 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:32 

niebieski
PROKURATURA? Chyba najpierw na komisariat?
Komisariat jest na Jagielońskiej.

PODEJRZEWAM ŻE SPRAWĘ ZNAJĄ PONIEWAŻ PODCZAS 1 AUKCJI U NICH BYŁEM I O TYM PRZEKRĘCIE IM WSPOMNIAŁEM.
Powiedzieli że jeśli nie ma żadnego poszkodowanego to nie mogą nic zrobić.
Miałem podjechać następnego dnia ale podpowiedzieli abym napisał żeby oddał kasę.
ODDAŁ KASĘ - więc temat dla mnie wtedy zamknięty. Dlatego tematu nie kontynuowałem ponieważ nie miałem żadnych dowodów że to ściema!!!

PS. Wątpię żeby gościu był z Warszawy!!!

#238 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:34 
Awatar użytkownika

złoty
michal24 napisał(a):
PROKURATURA? Chyba najpierw na komisariat?
Komisariat jest na Jagielońskiej.

PODEJRZEWAM ŻE SPRAWĘ ZNAJĄ PONIEWAŻ PODCZAS 1 AUKCJI U NICH BYŁEM I O TYM PRZEKRĘCIE IM WSPOMNIAŁEM.
Powiedzieli że jeśli nie ma żadnego poszkodowanego to nie mogą nic zrobić.
Miałem podjechać następnego dnia ale podpowiedzieli abym napisał żeby oddał kasę.
ODDAŁ KASĘ - więc temat dla mnie wtedy zamknięty. Dlatego tematu nie kontynuowałem ponieważ nie miałem żadnych dowodów że to ściema!!!

PS. Wątpię żeby gościu był z Warszawy!!!

Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa możesz złożyć na Policji lub Prokuraturze bez różnicy.

#239 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:38 

niebieski
Będąc u nich pytałem o prokuraturze to zrobili wielkie oczy.
I tak i tak musisz przyjść na przesłuchanie - wszystkie dowody, korespondencja, wpłaty (na jakie konto), IP meila......
Samo zawiadomienie wydaje mi się że nic nie da.
Ja już miałem wszystko wydrukowane... ale kasę przelał i temat uważałem za zamknięty.

#240 PostWysłany: 20 Gru 2012 00:40 
Awatar użytkownika

złoty
michal24 napisał(a):
Będąc u nich pytałem o prokuraturze to zrobili wielkie oczy.
I tak i tak musisz przyjść na przesłuchanie - wszystkie dowody, korespondencja, wpłaty (na jakie konto), IP meila......
Samo zawiadomienie wydaje mi się że nic nie da.
Ja już miałem wszystko wydrukowane... ale kasę przelał i temat uważałem za zamknięty.

Jasne!!
Zawiadomienie jest potrzebne do wszczęcia postępowania. Później rusza cała maszynka. Przesłuchanie zgłaszającego i tak musi być.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Ancyna oraz 2 gości