Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 19 Gru 2012 17:38 

nr sprawy

Ostatnio edytowany przez 11deep11, 21 Sty 2013 15:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Urlop w Tunezji 🌴☀️ All inclusive w 4* hotelu na wyspie Dżerba za 1780 PLN Urlop w Tunezji 🌴☀️ All inclusive w 4* hotelu na wyspie Dżerba za 1780 PLN
🇵🇹 Lizbońska przygoda w pigułce 🏙️ City break w stolicy Portugalii za 829 PLN ✨ 🇵🇹 Lizbońska przygoda w pigułce 🏙️ City break w stolicy Portugalii za 829 PLN ✨
#202 PostWysłany: 19 Gru 2012 18:09 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
pemat napisał(a):
marian30 napisał(a):
aukcji już nie ma, konto zawieszone, a pieniędzy pewnie nie zobaczycie, amber gold i dowidzenia!

...
ale wciąż nie rozumiem Twojej radości z takiego rozwoju sytuacji...

to prostsze niż myślisz!

#203 PostWysłany: 19 Gru 2012 18:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wiele osob moze byc niemilo zaskocznych. Czesc forumowiczow zweryfikowala ponownie rezerwacje w systemie i sa swiadomi anulowania rezerwacji, a pozostali z Allegro?
Byc moze walczacy z szefem o urlop, bookujacy hotele, samochody etc...

Wybralem 10 pierwszych osob z listy jego komentarzy pozytywnych i napisalem info by sprawdzili rezerwacje. Lepiej spieprzyc komus dzisiaj wieczor, niz na kilka dni przed wylotem.
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 19 Gru 2012 19:11 

Ale kicha.
Zamówiłem u tego Pana voucher 2 dni temu.
Kupiłem bilet 30zł tańszy.. teraz jest już 3x droższy.
Wszystko pięknie ładnie aż do chwili otrzymania maila z allegro z wiadomością o zablokowaniu użytkownika. Rezerwacja zniknęła.
TO bilet powrotny dla mojej dziewczyny, która przylatuje na ważne wydarzenie. Muszę go mieć.
Jaka jest szansa odzyskania rezerwacji/pieniędzy?

#205 PostWysłany: 19 Gru 2012 19:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
email pewnie dostales ode mnie :(
kiepskie wiesci
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 19 Gru 2012 19:40 

Właśnie wysłałem maile przez allegro do wszystkich kupujących u Mazbi-M1 którzy dali pozytywy. Dałem linka do tego tematu na forum i opisałem sprawę.
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 19 Gru 2012 20:23 

Co za pech.
Staram się kierować w życiu uczciwością i ufam ludziom ale ludzie tacy jak Mazbi-M1 sprawiają, że mi się odechciewa wszystkiego. Szczególnie będąc oszukanym kilka dni przed świętami.. kiedy na koncie pustki a wydatki rosną.
Co da zgłoszenie złodzieja na policję?
Zrobię to jeśli nie dostanę odpowiedzi, ale i tak nikt nie zwróci pieniędzy za voucher i za nowe droższe bilety.
Życzę Mazbiemu-M1 najgorszych świąt, najlepiej za kratkami.

#208 PostWysłany: 19 Gru 2012 20:41 

@Qbakam
Dzięki za info na maila, ale chciałem Wam napisać że w moim przypadku wszystko się dobrze zakończyło czyli oba loty się odbyły, teraz tak sobie myślę dlaczego akurat mi się udało.
Vouchery kupiłem u niego zaraz jak zaczął je sprzedawać na allegro i uratowało mnie to że lot zabukowałem sobie coś koło miesiąca po zakupie, rezerwacja oczywiście ok, z tym że nie dostałem maila potwierdzającego i status był cały czas nie potwierdzone, dwa tygodnie przed odlotem dostałem maila z rayana aby dokonać odprawy, sprawdzam rezerwację a tam lipa, nie można się w ogóle zalogować, tel do ryana oczywiście dwa podejścia, i info że rezerwacja anulowana - powód: problem z płatnością kartą, zaraz maila do niego wysłałem o tej sytuacji i prosiłem żeby podał tel żeby pogadać. Odp "preferuję kontakt mailowy" to już sobie myślę.... no to poleciałem, ale opisałem jemu całą sytuację i wyobraźcie sobie że napisał aby mu podać kiedy i gdzie ma być lot to mi zarezerwuje, i faktycznie, podał mi numer rezerwacji i numery i wszystko było ok, lot w jedną i drugą stronę przeszedł bez problemu, wydaje mi się że zrobił to żeby posprzedawać sobie jeszcze i żeby nie zaczął się dym za wcześniej, ciśnijcie allegro żeby oddali kase z tego programu ochrony, ale z tego co pamiętam musi być jakiś papier z policji czy prokuratury o jego ukaraniu
pzdr
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 19 Gru 2012 21:00 
Awatar użytkownika

niebieski
marcinpoland napisał(a):
@Qbakam
Dzięki za info na maila, ale chciałem Wam napisać że w moim przypadku wszystko się dobrze zakończyło czyli oba loty się odbyły, teraz tak sobie myślę dlaczego akurat mi się udało.
Vouchery kupiłem u niego zaraz jak zaczął je sprzedawać na allegro i uratowało mnie to że lot zabukowałem sobie coś koło miesiąca po zakupie, rezerwacja oczywiście ok, z tym że nie dostałem maila potwierdzającego i status był cały czas nie potwierdzone, dwa tygodnie przed odlotem dostałem maila z rayana aby dokonać odprawy, sprawdzam rezerwację a tam lipa, nie można się w ogóle zalogować, tel do ryana oczywiście dwa podejścia, i info że rezerwacja anulowana - powód: problem z płatnością kartą, zaraz maila do niego wysłałem o tej sytuacji i prosiłem żeby podał tel żeby pogadać. Odp "preferuję kontakt mailowy" to już sobie myślę.... no to poleciałem, ale opisałem jemu całą sytuację i wyobraźcie sobie że napisał aby mu podać kiedy i gdzie ma być lot to mi zarezerwuje, i faktycznie, podał mi numer rezerwacji i numery i wszystko było ok, lot w jedną i drugą stronę przeszedł bez problemu, wydaje mi się że zrobił to żeby posprzedawać sobie jeszcze i żeby nie zaczął się dym za wcześniej, ciśnijcie allegro żeby oddali kase z tego programu ochrony, ale z tego co pamiętam musi być jakiś papier z policji czy prokuratury o jego ukaraniu
pzdr

Papier o wszczęciu postępowania. I jest na to ograniczony czas, więc lepiej się tam udać jak najszybciej.

#210 PostWysłany: 19 Gru 2012 21:03 

Znaczy radzisz żebym zgłosił to na Policję mimo że wezwania nie miałem?
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 19 Gru 2012 21:06 

Jak to co da zgłoszenie? bedzie sprawa i nakaz zwrotu pieniedzy... po za tym jak masz zgłoszenie to robisz przez allegro program ochrony kupujących. badzmy konsekwetni bo zaraz bedzie nastepny M2 i dalej bedzie nas w ciula robic.

mysle ze tak... to tylko 30-40 min opowiesci na komendzie nikt cię tam nie bedzie traktował jak przestępce tylko pokrzywdzonego a byc moze odzyskasz swoje pieniadze ty i inni ludzie.
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 19 Gru 2012 21:08 

marcinpoland napisał(a):

A, nie zaskoczyłem, chodzi o zwrot z allegro, spoko
 Profil Relacje PM off  

#213 PostWysłany: 19 Gru 2012 21:11 

11deep11 napisał(a):
Jak to co da zgłoszenie? bedzie sprawa i nakaz zwrotu pieniedzy... po za tym jak masz zgłoszenie to robisz przez allegro program ochrony kupujących. badzmy konsekwetni bo zaraz bedzie nastepny M2 i dalej bedzie nas w ciula robic.

mysle ze tak... to tylko 30-40 min opowiesci na komendzie nikt cię tam nie bedzie traktował jak przestępce tylko pokrzywdzonego a byc moze odzyskasz swoje pieniadze ty i inni ludzie.

Spoko, tylko tak jak wcześniej napisałem u mnie wszystko dobrze się skończyło i nie mogę występować o jakikolwiek zwrot.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 19 Gru 2012 21:11 

aha i ten na komendzie powiedział mi że sprawa ma charakter priorytetowy i żeby moja żona wstawiała się jak najsybciej bo jest długa lista oszukanych. a czemu sie tak spiesza? nie wiem widocznie chcą go szybko zgarnąć.
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 19 Gru 2012 21:12 

marcinpoland napisał(a):

Oczywiscie ze powinienes jak najszybciej udac sie na Policje, bedziesz mial potwierdzenie zgloszenia dla Allegro. A i tak predzej czy pozniej czeka Cie wizyta na komendzie - sprawa rozwija sie dynamicznie.

A i Ci ktorzy juz polecieli i szczesliwie wrocili -tez jeszcze pewnie beda musieli jeszcze odbyc jedna podroz - na komende, opowiedziec o swojej podrozy.
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 19 Gru 2012 21:16 

tak napewno... bo ja odbyłem podróż 28 listopada do londynu i wszystko wyglądało ok.... do dzisiaj... tj sprawa odnośnie płacenia za bilety lotnicze i inne voutchery kradziona kartą. wiec każdy kto coś u niego kupił i czy jest pokrzywdzony czy nie jest i tak pojedzie na KPP bo jego płatnośc była dokonana kradziona kartą. i z tego sie trzeba tłumaczyć.
więc jak ktoś jest pokrzywdzony to lepiej iśc teraz bo to pomoże organą ścigania a tak bedą dochodzic miesiąc czy dwa...

ja pokrzywdzony nie jestem bo poleciałem...komentarz był pozytywny.. a jednak na komende musiałem iśc.

Ja moja żona i przyjaciele... bo byli na jednej rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 19 Gru 2012 21:38 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
11deep11 napisał(a):
tak napewno... bo ja odbyłem podróż 28 listopada do londynu i wszystko wyglądało ok.... do dzisiaj... tj sprawa odnośnie płacenia za bilety lotnicze i inne voutchery kradziona kartą. wiec każdy kto coś u niego kupił i czy jest pokrzywdzony czy nie jest i tak pojedzie na KPP bo jego płatnośc była dokonana kradziona kartą. i z tego sie trzeba tłumaczyć.
więc jak ktoś jest pokrzywdzony to lepiej iśc teraz bo to pomoże organą ścigania a tak bedą dochodzic miesiąc czy dwa...

ja pokrzywdzony nie jestem bo poleciałem...komentarz był pozytywny.. a jednak na komende musiałem iśc.

poleciałeś bo dokonał Tobie rezerwacji na pare dni przed odlotem... pokrzywdzona osoba nie zdążyła zgłosić chargebacku do banku i blokady karty :/

... ja jutro udaję się do prokuratury

#218 PostWysłany: 19 Gru 2012 22:46 
Awatar użytkownika

srebrny
11deep11 napisał(a):

pokrzywdzony nie jesteś/cie, pytanie tylko czy nie "podpadacie" pod art. 291 lub art. 292 Kodeksu Karnego (KK), ewentualnie art. 122 Kodeksu Wykroczeń (KW) :?:
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 19 Gru 2012 23:52 

Witam
No cóż, tak - dałem się nabrać- kupiłem vouchery- doleciałem z całą rodziną na wyspę ( Fuertę ) - i dzisiaj po raz pierwszy w życiu odmówiono mi wejścia na pokład, fuck......

Ogólnie , nie miał bym takiej piany, ale jestem tu z całą rodziną- czyli 4 dorosłych i 2-ka dzieci.

W tej chwili , kombinuje jak wrócić na święta do domu, co będzie - zobaczymy.

Najgorsze , że byłem taka sierota- wydawało mi się, że to jakiś fajny sposób na tanie bilety- nawet we wcześniejszym temacie broniłem Mazbiego-grrrr.......

No, ale suma , sumarum- nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło- teraz wiem na kogo mogę liczyć w takiej extremalnej sytuacji.....

mod: przeniesiono
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 19 Gru 2012 23:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Na kogo?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Ancyna oraz 2 gości