Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 84 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 30 Paź 2017 16:25 
Awatar użytkownika

Loty: 714
Kilometry: 984 307
platynowy
Chyba gwarantują ci, że wniesiesz mały dodatkowy bagaz podręczny.
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️ Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️
🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎 🚨Tajlandia w cenie Bałtyku🚨 Wycieczka na Phuket za 2780 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐ hotel 🌴😎
#22 PostWysłany: 30 Paź 2017 16:39 

Może to coś wyjaśni. Poniżej kopia tego co na FB napisał mi szwagier (lot z Katowic-Pyrzowic do Dortmundu).

Cytuj:
Było dużo zamieszania. Ci co mieli wykupiony priorytet (kilka osób) lub mieli miękkie plecaki, mogli je wziąć ze sobą na pokład (takich osób było ok. 50). Ci co mieli walizki i twarde plecaki, mieli problem. Niektórym nakleili zawieszki na bagaż (około 40 osób), reszta musiała oddać bagaż do luku bagażowego. Stanie w kolejce nic nie dawało. Pracownicy z Wizzaira wybierali walizki na chybił-trafił. Ludzie w panice otwierali torby, wyciągali z nich komputery i inne rzeczy. Wyglądało to dziwacznie.
 PM off
shoegaze uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 30 Paź 2017 17:24 
Awatar użytkownika

niebieski
pabien napisał(a):
Chyba gwarantują ci, że wniesiesz mały dodatkowy bagaz podręczny.

Chyba...
Anonymous napisał(a):
Może to coś wyjaśni. Poniżej kopia tego co na FB napisał mi szwagier (lot z Katowic-Pyrzowic do Dortmundu).

Cytuj:
Było dużo zamieszania. Ci co mieli wykupiony priorytet (kilka osób) lub mieli miękkie plecaki, mogli je wziąć ze sobą na pokład (takich osób było ok. 50). Ci co mieli walizki i twarde plecaki, mieli problem. Niektórym nakleili zawieszki na bagaż (około 40 osób), reszta musiała oddać bagaż do luku bagażowego. Stanie w kolejce nic nie dawało. Pracownicy z Wizzaira wybierali walizki na chybił-trafił. Ludzie w panice otwierali torby, wyciągali z nich komputery i inne rzeczy. Wyglądało to dziwacznie.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 30 Paź 2017 20:54 

Loty: 4
Kilometry: 4 824
sanchopan napisał(a):
Przyznam się szczerze, że... nie wiedziałem. Nie wiedziałem, że tak można :)

Bo tak nie można. Masz wyraźnie napisane na stronie Wizzaira:
Cytuj:
Lecąc z WIZZ, każdy pasażer może wziąć ze sobą:
- jedna sztuka bagażu podręcznego, nie większa niż 55 x 40 x 23 cm, maks. 10 kg.(...)
W przypadku zbyt dużej ilości bagażu nadmiarowe sztuki mogą być umieszczone w luku bagażowym. W takim przypadku zalecamy wyjęcie z bagażu wszelkich wartościowych rzeczy.

Jeśli wartościowe rzeczy zmieszczą ci się w kieszeniach - to ok. Jeśli się nie zmieszczą lub nie mogą być przewożone w luku (laptop. powerbank) to musisz je zostawić. Nie możesz wnosić dodatkowych toreb, plecaków, szmaciaków itp. Dlatego tak jak ci radzili, wykup Wizz Priority.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 30 Paź 2017 21:10 

srebrny
@domorotti Po zmianie polityki bagażowej i losowym wyborze podręcznych do nadania, nie mogą ci zabronić zabrania wyjętego (z przeznaczonego do luku podręcznego)laptopa na pokład.Nie popadajmy w nonsensy,że nagle laptop ma zostać w depozycie.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 30 Paź 2017 23:00 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
niebieski
Ciekawe czy będzie nagły wzrost wykupu priorytetu wejścia i jak to będzie się miało do podróży dla osób które latają tylko na wakacje i kolejka pierwszeństwa może być większa niż dotychczas a pasażerów którzy latają częściej. Większe użycie miękkich toreb?

Przypominam, że jest sposób żeby mieć te pytania gdzieś. Wystarczy:

Załącznik:
0006EK5EPCM3MVLC-C122-F4.jpg
0006EK5EPCM3MVLC-C122-F4.jpg [ 99.75 KiB | Obejrzany 7196 razy ]

Załącznik:
0006EK5LKK8GJC3E-C122-F4.jpg
0006EK5LKK8GJC3E-C122-F4.jpg [ 67.87 KiB | Obejrzany 7196 razy ]
 Profil Relacje PM off
Artycjusz lubi ten post.

#27 PostWysłany: 31 Paź 2017 09:47 

miriam napisał(a):
@domorotti Po zmianie polityki bagażowej i losowym wyborze podręcznych do nadania, nie mogą ci zabronić zabrania wyjętego (z przeznaczonego do luku podręcznego)laptopa na pokład.Nie popadajmy w nonsensy,że nagle laptop ma zostać w depozycie.

Tu nie chodzi o to czy pozwolą te rzeczy wyjąć czy nie, tylko co z nimi zrobić. Na 2-3 dni zawsze latam z plecakiem fotograficznym gdzie mam laptop bądź tablet, lustrzankę i drugi obiektyw. Wiadomo że wyjmę, ale mam to trzymać na kolanach? Bo luzem na półkę bagażową nie położę. Reklamówka czy inna płócienna torba też nie stanowi zabezpieczenia.

#28 PostWysłany: 31 Paź 2017 11:07 

[ciach] A wracając do tematu. Szwagier, który wczoraj leciał z Pyrzowic do Dortmundu opowiadał, że osoby, które musiały oddać bagaż podręczny do luku bagażowego, bez kłopotu wchodziły na pokład samolotu z laptopem w rękach. Nikt nie robił im z tego tytułu problemów.

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 31 Paź 2017 11:15, edytowano w sumie 1 raz
OT
 PM off  

#29 PostWysłany: 31 Paź 2017 11:11 
Awatar użytkownika

srebrny
sanchopan napisał(a):
Ale z tego co pisze Wizzair, to i tak nie ma 100% gwarancji w ten sposób, że na 100% wejdę z bagażem wykupując usługę Priority

Jak nie ma gwarancji, jak jest gwarancja :)
Przecież cała ta zbawa ma właśnie na celu skłonienie ludzi do kupowania priority.
To samo będzie w Ryanie od jutra.

Załączniki:
capture1.jpg
capture1.jpg [ 47.75 KiB | Obejrzany 6976 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 31 Paź 2017 11:13 

srebrny
@maczala1 Jeszcze nie od jutra,przesunęli na styczeń. ;)
 Profil Relacje PM off
maczala1 lubi ten post.
maczala1 uważa post za pomocny.

#31 PostWysłany: 31 Paź 2017 11:15 
Awatar użytkownika

Loty: 714
Kilometry: 984 307
platynowy
@administracja
To w sumie moja wina, że dołączyłem mój post do tego tematu, ale czy możecie rozważyć rozdzielenie wątków na dyskusje o laptopie i tablecie oraz o bagażach w Wizz po nowemu, bo dyskusja staje się nieczytelna?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 31 Paź 2017 11:16 

@maczala1 - no właśnie, że nie do końca na 100% Wizzair gwarantuje, że kupując usługę typu "Priority" bagaż znajdzie się w kabinie samolotu.

Poniżej tego co Ty wysłałeś znajduje się odpowiedni zapis, który mówi, że Chyba, że nie będzie to możliwe ze względów operacyjnych.

Załączniki:
wizzair_priority.png
wizzair_priority.png [ 26.61 KiB | Obejrzany 6975 razy ]
 PM off  

#33 PostWysłany: 31 Paź 2017 11:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Zostawili sobie furtkę na jakieś nieprzewidziane sytuacje. Na przykład ktoś przyleci na ostatnią chwilę z dwoma torbami, których nie da się upchnąć na pokładzie. W standardowej sytuacji jak ktoś wykupuje priorytet to raczej wchodzi na początku i ma wtedy gwarancję wniesienia obu bagaży na pokład. Może nie jest to faktycznie gwarancja 100% ale tylko 99%. W sumie 100% gwarancji to nie ma nawet na to, że w ogóle dolecimy na miejsce :)
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#34 PostWysłany: 31 Paź 2017 11:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja tylko dodam, że lecąc wczoraj na trasie SDR-WAW nikt nie zwracał uwagi na plecaki, za to walizki rzeczywiście dostawały naklejki. Nie wiem czy wszystkie i w jakiej kolejności, ale wiadomość tu jest taka: plecak = brak problemów:)

#35 PostWysłany: 31 Paź 2017 11:44 

@mzukowski a ważyli plecaki?:P
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 31 Paź 2017 12:03 

Loty: 4
Kilometry: 4 824
Anonymous napisał(a):
[ciach] A wracając do tematu. Szwagier, który wczoraj leciał z Pyrzowic do Dortmundu opowiadał, że osoby, które musiały oddać bagaż podręczny do luku bagażowego, bez kłopotu wchodziły na pokład samolotu z laptopem w rękach. Nikt nie robił im z tego tytułu problemów.

Jeśli laptop nie jest zabezpieczony torbą ochronną, takie coś nie powinno mieć miejsca. Nie może być tak, że w miarę ciężkie i twarde przedmioty jak laptopy czy lustrzanki walają się niezabezpieczone po pokładzie. Natomiast w schowku te przedmioty będą bardziej narażone na uszkodzenie niż w odpowiednich torbach w luku. Czy pasażerowie będą to wszystko trzymali w rękach przy każdym starcie i lądowaniu? Po prostu trzeci świat. Tego typu bezsensowna polityka odróżnia właśnie pseudo linie od tych normalnych.
 Profil Relacje PM off
erloy lubi ten post.

#37 PostWysłany: 31 Paź 2017 12:18 

@erloy, i o lustrzankę najbardziej się bałam lecąc pierwszy raz linią dająca sobie możliwość zabrania bagażu do luku. Mój sprzęt (nie robię zdjęć zawodowo) mieści się bez problemu pod siedzeniem (w futerale oczywiście)

@domorotti, Ty kiedyś leciałeś samolotem? Bo głupoty straszne wypisujesz. Nic po pokładzie walać się nie może, a cała afera z małym bagażem polega na tym, żeby nie pchać do schowka a pod siedzenie. Ma to przyspieszyć boarding (teoretycznie ;) )
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 31 Paź 2017 12:58 

DaDa napisał(a):
@erloy, i o lustrzankę najbardziej się bałam lecąc pierwszy raz linią dająca sobie możliwość zabrania bagażu do luku. Mój sprzęt (nie robię zdjęć zawodowo) mieści się bez problemu pod siedzeniem (w futerale oczywiście)

Lustrzanka w futerale (zakładam, że masz na myśli małą torbę fotograficzną, bo ostatnie prawdziwe futerały to chyba miały Zenithy ;-)) nie mieści się w plecaku fotograficznym. Zresztą z definicji ten plecak sam w sobie stanowi "futerał". Z kolei laptop w pokrowcu to już raczej dodatkowy bagaż podręczny. A mały obiektyw włożony w specjalny futerał i położony pod siedzeniem będzie latał po całym pokładzie, bo jest zbyt lekki żeby się utrzymać w miejscu.

#39 PostWysłany: 31 Paź 2017 13:16 

@erloy, tak myślałam o torbie, Zenita mam w domu tylko z sentymentu. Wiem też jak wygląda placek fotograficzny ;) Bardziej chodziło mi o to, że przeciętny plecak powinien też się pod siedzeniem zmieścić (oczywiście nie wiem jaki masz) , więc nie powinno być problemu z wniesieniem. Nie wyobrażam sobie oddać lustrzanki do luku.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 31 Paź 2017 13:19 

niebieski
To może trzeba mieć plecak z elektroniką w reklamowce. Wyjmujesz cenny plecak z reklamówki i reklamowke nadajesz do luku a plecak na pokład.

Tapnięte..
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 84 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości