Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Kwi 2012 19:15 

Witam!
Na 25 czerwca mam wykupiony bilet LOT-u z Warszawy do Newark'u. Samolot odlatuje o godzinie 12:25. Jednak przed tym muszę dotrzeć do Warszawy ze Szczecina. Porównywałem bilety lotnicze z PKP i były bardzo podobne (niecałe 10 zł różnicy) - mam 50% zniżki w OLT ze względy na to, że brakuje mi kilku miesięcy do 18. Teraz pozostaje tylko pytanie odnośnie tego którym samolotem ze Szczecina polecieć. Mam dwa do wyboru: lądujący w Warszawie o 6:45 lub 10:15. Czy myślicie, że zdążę tym drugim dolecieć, odebrać bagaż i jeszcze raz przejść przez odprawę przed lotem do USA? Czy może lepiej wybrać ten wcześniejszy i na spokojnie to wszystko zrobić?

Mam też pytanie odnośnie zniżki OLT. Czy obowiązuje ona nadal, gdy lecę sam bez osoby dorosłej? Na stronie nie można wybrać rezerwacji biletu bez podania, że lecę z kimś, jednak w FAQ OLT pozwala na takie coś, jednak nic tam nie jest napisane odnośnie ceny.

Z góry dziękuję za odpowiedź ;)

Ostatnio edytowany przez LeXin, 28 Kwi 2012 22:42, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 28 Kwi 2012 19:20 

niebieski
2 h na odebranie bagażu, ponowne nadanie, kontrole bezpieczeństwa to trochę ryzykowne.
A jak OLT się opóźni o parę minut? Jak ostatnio czytałem to ciągle 10% lotów OLT ma poślizg.
Zdecydowanie bezpieczniej jest lądować o 6.45 (jakby co wyśpisz się w trakcie lotu do USA ;) )
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Kwi 2012 19:36 

W takim razie lecę tym wcześniejszym. W sumie to rzeczywiście lepsze wyjście i nie muszę się potem stresować, że nie zdążę.
Dziękuję i pozdrawiam ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Kwi 2012 19:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zasadniczo 2h to czas w zupełności wystarczający, ale musisz sobie zadać pytanie jak wielka będzie Twoja strata w przypadku opóźnienia i nie zdążenia na samolot do Nowego Jorku.

Jakbym po przylocie ze Szczecina leciał dalej do Krakowa czy Katowic to spokojnie bym zaryzykował ten późniejszy lot wiedząc, że mam alternatywną i stosunkowo niedrogą możliwość dotarcia do tych miast w przypadku opóźnienia. Jednak w przypadku tak "poważnej" podróży jak do USA to zdecydowanie poświęciłbym te 4h oczekiwania w zamian za pewność dotarcia do celu.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 28 Kwi 2012 20:18 

Zdecydowanie za dużo bym stracił. I tak już straciłem z 500 zł zwlekając z zakupem biletu, także nie chcę więcej ryzykować :D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Kwi 2012 22:43 

Mam również pytanie odnośnie tego jakie jest prawdopodobieństwo, że odwołali by ten lot ze Szczecina. Wiem, że to głupie pytanie i jest to bardzo mało prawdopodobne, ale jednak, a żal byłoby mi stracić biletu do USA :D
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Kwi 2012 23:30 

niebieski
Jak odwołają Ci lot ze Szczecina, to lecisz LOTem o 8:45, a OLT będzie Ci zwracał kasę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 97 gości