Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 717 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 20 Paź 2017 20:25 

Loty: 66
Kilometry: 93 454
niebieski
Lotnisko Ovda bedzie zamkniete w terminie 5-16 Listopad. Sprawdzcie swoje loty.
 Profil Relacje PM off  

🌅 Ferie na Florydzie za 3808 PLN 🌴 Loty z Warszawy i hotel (z basenem) przy South Beach 😎 🌅 Ferie na Florydzie za 3808 PLN 🌴 Loty z Warszawy i hotel (z basenem) przy South Beach 😎
Egzotyka i tropiki 🌴🌊 Wyspy Świętego Tomasza i Książęca oraz Lizbona w jednej podróży za 2745 PLN ☀️💛 Egzotyka i tropiki 🌴🌊 Wyspy Świętego Tomasza i Książęca oraz Lizbona w jednej podróży za 2745 PLN ☀️💛
#382 PostWysłany: 21 Paź 2017 13:21 

Zgadza się, zostałem wczoraj poinformowany o zmianie przylotu na Tel Aviv. Czy osoby które zarezerwowały już pobyt w Eilacie bądź po stronie Egipskiej próbują coś wywalczyć u Ryanair? Niby mają podstawić autobus do Ovdy, ale zmienia to wiele w terminach i jakości podróżowania...
 Profil Relacje PM off  

#383 PostWysłany: 21 Paź 2017 13:35 

Loty: 169
Kilometry: 441 450
niebieski
Dostalem ta sama wiadomosc. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz skoro lotnisko Ovda ma byc zamkniete to dlaczego nie ma zadnej oficjalnej informacji na stronie lotniska, lub gdziekolwiek indziej? Dodatkowo widze ze w tym samym terminie wizzair wciaz sprzedaje loty na lotnisko, ktore rzekomo ma byc zakmniete...

#384 PostWysłany: 21 Paź 2017 13:40 

niebieski
@celll19
Lotnisko w Ovdzie będzie zamykane tylko w niektórych godzinach w ciągu dnia. Wizzair lata późnym wieczorem, gdy lotnisko będzie funkcjonowało normalnie. W komunikacie od lokalnej agencji żeglugi powietrznej znajduje się odpowiednia informacja.
 Profil Relacje PM off  

#385 PostWysłany: 21 Paź 2017 15:11 

niebieski
A jak dostać się w ogóle w listopadzie z OVDY do Eilatu skoro autobus 282 jeździ tylko do 1 listopada?

My lądujemy 23 listopada a wracamy 30 listopada.
 Profil Relacje PM off  

#386 PostWysłany: 21 Paź 2017 15:18 

Loty: 66
Kilometry: 93 454
niebieski
Nie do końca. Lot powrotny wizz do Polski jest 5 minut po planowanym lądowaniu fr.
 Profil Relacje PM off  

#387 PostWysłany: 21 Paź 2017 22:21 

My też dostaliśmy informacje, że lot powrotny mamy z Tel awiwu zamiast Eilat ovda.
Lecimy 29 października - lądujemy w Eilat o 20:10, a z powrotem 5 listopada z Tel awiwu wylatujemy o 21:45. Niby napisali w mailu, że zorganizują transport z Eilat do Tel awiwu, ale nie jesteśmy zachwyceni. Jakieś szczegóły mają podać dopiero w następnym tygodniu. Zastanawiamy się jak to będzie z tym powrotem 5 listopada, bo skoro lotnisko ma być nieczynne to czy będą tam kursować jakieś autobusy? Bo ryanair pewnie podstawi autobus do lotniska w Tel awiwie z lotniska ovda a nie z Eilat centrum miasta więc trzeba się będzie dostać jakoś na te niby zamknięte lotnisko. Na razie nie kliknęłam na akceptacje zmiany w mailu, który mi wysłali. Skłaniamy się raczej ku lotowi, bo mamy już wszytko powynajmowane (chociaż to można odwołać), gorzej z wynajętym samochodem. Ciekawi jesteśmy o której ten autobus podsatawią z Ovda do Tel awiww ;/. No i zastanawiamy się czy coś do nich pisać w sprawie odszkodowania, nawet w przypadku jeśli polecimy. Tak czy siak to będzie chyba nasz ostatni lot z ryanairem. To już trzecia zmiana w tym locie jaką nam ryanair zafunował. Na wcześniejsze dwie się zgodziłam ..a były to zmiany w godzinach lotu.
 Profil Relacje PM off
esposa lubi ten post.

#388 PostWysłany: 22 Paź 2017 01:39 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Rezerwował ktoś ostatnio bilety Egged nr 282 Ovda-Eilat przez stronę z linku?
https://reservations.egged.co.il/MKSM/#!/newOrder

Wszystkie dane prawidłowo można wypełnić ale nie daje rady przejść do płatności.
 Profil Relacje PM off  

#389 PostWysłany: 25 Paź 2017 08:58 

niebieski
@onufry_z rozwiązałeś ten problem? Mam to samo, zarówno na telefonie jak i komputerze, przy obu metodach płatności.
 Profil Relacje PM off  

#390 PostWysłany: 25 Paź 2017 18:13 

niebieski
Ponawiam pytanie-
jak dojechać najszybciej i najwygodniej z OVDA do Eilat w ostatnim tygodniu listopada, jak już lotnisko będzie działać w pełni?

Mam duży problem bo nie chcę pół dnia poświęcać na transfer z lotniska, szczególnie jak zachody słońca pod koniec listopada są dosyć wcześnie bo ok. 16.40.

1) 282 nie jeździ w listopadzie

2) Drugi autobus jedzie 1,5 h i odjeżdża o dziwnych porach. Nie jest podstawiany pod przyloty samolotów?

3) EilatShuffle- czy to prawda, że mają bałagan organizacyjny i podróż potrafi trwać o wiele dłużej niż godzinę?

4) TAXI: jaki jest realny koszt? 300-400 zł?
 Profil Relacje PM off  

#391 PostWysłany: 25 Paź 2017 21:54 

@garry2012
Podobnie jak ty lecę pod koniec listopada do Ovdy. Właśnie sprawdziłem rozkład linii 292 i faktycznie jest brak możliwości rezerwacji na listopad i kolejne miesiące. Ale sprawdzając ich siatkę połączeń można wybrać linie 392. Nie wiem jak godzinowo wygląda transfer z lotniska do Ejlatu, ale na powrót w niedzielę mają kilka rannych autobusów więc powinno być ok. Czy mógłby ktoś powiedzieć jak wygląda zakup/rezerwacja biletu na autobus. Robi się to szeklami u kierowcy czy trzeba coś rezerwować przez internet.
 Profil Relacje PM off  

#392 PostWysłany: 26 Paź 2017 14:57 

A ten 392 z Ovdy do Eilatu, to rzeczywiście on w piątki tylko raz dziennie odjeżdża o 12.28? Ktoś posiada więcej informacji?
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 26 Paź 2017 15:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

gerypl napisał(a):
Czy mógłby ktoś powiedzieć jak wygląda zakup/rezerwacja biletu na autobus. Robi się to szeklami u kierowcy czy trzeba coś rezerwować przez internet.
Możesz kupić na dworcu autobusowym płacąc gotówką lub kartą. Możesz kupić w autobusie u kierowcy płacąc gotówką (jak będą wolne miejsca, co może być problemem). Możesz zakupić przez internet płacą kartą. Potem należy tylko bilet wydrukować w maszynie na dworcu.

#394 PostWysłany: 26 Paź 2017 18:04 

Kto leci w niedzielę 19.11 Ryanairem z Warszawy? Również zastanawiam się jak najłatwiej dostać się z lotniska do Eilat w godzinach wieczornych. Jeśli wybiera się ktoś w tym terminie można razem coś rozkminić.
 Profil Relacje PM off  

#395 PostWysłany: 27 Paź 2017 15:32 

niebieski
Niewiele droższy od autobusu Eggedu (za 21,9 NIS) jest Eilat Shuttle (VDA-Ejlat 8$, Ejlat-VDA 10$):

https://eilatshuttle.com Bilety, w odróżnieniu od Eggedu, można kupić online.

Przejazdy skorelowane z lotami, wyjazd z lotniska 45 minut po planowanym przylocie.
 Profil Relacje PM off  

#396 PostWysłany: 27 Paź 2017 15:53 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Pytanie o Eilat Shuttle, bo piszą, że nie czekają niezależnie od opoźnień itd. Jak to wygląda w praktyce?

#397 PostWysłany: 27 Paź 2017 16:08 

niebieski
W mailu piszą, że nie czekają, z kolei w FAQ (do którego odsyłają przed kontaktem) jest napisane, że w przypadku opóźnień czekają na pasażerów.

Jakby co, mam screena i się powołam, a dla pewności płaciłem kartą.

Wyciąg z FAQ:
Cytuj:
What happens if my flight is delayed?

We adjust our schedule for transfers to Eilat, Aqaba, and Taba to accommodate delayed flights for airlines whose schedules we are coordinated with. If the flight is delayed we will delay the shuttle by the difference between scheduled and actual arrival time, or until all booked passengers arrive to the shuttle, whichever is shortest.

Z maila:
Cytuj:
Shuttle will leave 45 minutes after flight landing time regardless of delays or time changes

Pytanie, czy "flight landing time" nie oznacza tego, że czas liczony jest od momentu wylądowania, nieważne czy przyleci przed czasem czy spóźniony. Tak bym to rozumiał.
 Profil Relacje PM off  

#398 PostWysłany: 27 Paź 2017 18:56 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
I czy te 45 minut wystarczy, jeżeli zostanie się zaproszonym na prywatną rozmowę?

#399 PostWysłany: 27 Paź 2017 20:55 

niebieski
@Sudoku w skrajnych przypadkach ludzie na dodatkowych rozmowach spędzają nawet kilka godzin, więc ciężko znaleźć tu idealny czas odjazdu... Zgadzam się, że dobre pytanie
 Profil Relacje PM off  

#400 PostWysłany: 28 Paź 2017 10:59 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 229 080
srebrny
Na stronie http://www.egged.co.il/Article-4917%2C1420-Transportation-to-from-Ovda-Airport.aspx pisze wprawdzie, że 282, jeździ, ale gdy kliknie się "Book now" brakuje kalendarza na listopad i dalsze miesiące. Jak to rozumieć, likwidacja linii czy nie wrzucony kalendarz, czy iny czort ?

:roll:

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 717 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości