Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: OLT Express
#61 PostWysłany: 24 Kwi 2012 16:35 
Awatar użytkownika

Jurassic napisał(a):
Masz chyba prawo polecieć innymi liniami (analogiczny przykład: Hanoi), ale inne linie nie latają na tej trasie, więc chyba OLT powinno zaproponować ci przelot na trasie KRA-WAW-WRO. Jednak czy muszą tak zrobić, czy tylko mogą, to nie mam pojęcia. Pytanie też, jak wyglądałoby to połączenie czasowo (przesiadki, odprawy itd.)

Z Kerangu w Australii do Wrocławia? To interesująca teoria. 8-)

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎 Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎
Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️ Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️
#62 PostWysłany: 24 Kwi 2012 17:25 

Loty: 37
Kilometry: 42 702
wlasnie wyczytalem na wp, ze OLT od pażdziernika uruchamia lot do Reykjaviku(Keflavik) z Gdanska od 149zl OW. Czy przeoczylem to gdzies na forum czy to jakas nowosc? bo moim zdaniem jest to najciekawsza jak dotad propozycja tej lini

Edit:
przeszukalem kalendarz na stronie OLT i niestety nie znalazlem mozliwosci bookowania tego lotu
teoretycznie startuje od 29 pażdziernika
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 24 Kwi 2012 20:54 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
tak, to nowość z dzisiaj. też na to zwróciłem uwagę, tym bardziej, że z rejkjawiku są duzo tańsze loty na stany.

#64 PostWysłany: 27 Kwi 2012 13:14 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
ma ktoś jakieś info, czy "promocja" studencka zostanie przedłużona?
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 27 Kwi 2012 18:16 

niebieski
Te linie to kpina, może mi ktoś wyjaśnić czemu robią tyle super miejsc docelowych z Bydgoszczy czy Rzeszowa a z Wrocka ledwie idzie się ruszyć tymi liniami do polskich miast...
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 27 Kwi 2012 18:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Spokojnie, wszystko w swoim czasie. Zresztą już było mówione, że Wrocław na Ryanaira, stąd być może brak decyzji co do lotów z WRO.

#67 PostWysłany: 27 Kwi 2012 18:53 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
W nawiazaniu do poprzednich postow napisze kilka slow o mojej historii z OLT.
Kiedy jeszcze mozna bylo zakupilem bilety w OLT na trasie WRO_SZZ via POZ (RT za 198)
Kiedy okazalo sie, ze loty z WRO do POZ zostaja odwolane napisalem do OLT reklamacje z prosba o zmiane lotow. Zaproponowalem w jedna strone WRO_GDA_SZZ a w druga SZZ_WAW_WRO.
Kiedy po kilku dniach nie bylo odpowiedzi zadzwonilem na infolinie OLT i zapytalem o mozliwosc takiej zmiany. Panienka nie bardzo sie orientowala, ale oddzwonila po 1/2 h i powiedziala, ze w tym szczegolnym przypadku moze mi zmienic rezerwacje na proponowana przeze mnie. Zrobila to na jednej rezerwacji. 4 segmenty lotu na jednej rezerwacji. Podala mi nr rezerwacji. Po dwoch dniach zadzwonila ponownie mowiac, ze system nie przyjal jej 4 segmentow na jednej rezerwacji w zwiazku z tym zmieni rezerwacje, rozbije ja na 2 osobne. Dostalem 2 maile z dwoma osobnymi rezerwacjami WRO_GDA_SZZ i SZZ_WAW_WRO.
Wielkie bylo moje zdziwienie, kiedy przedwczoraj dostalem od dzialu reklamacji odpowiedz mailowa na moja reklamacje. Szanowny Panie, bla, bla, bla nie mozemy niestety spelnic Pana prosby i zmienic 2 segmentow lotu na 4 segmenty. Przepraszamy itd. itp.
W OLT musza wiec miec niezly bajzel. Nie ma chyba dobrze zorganizowanego wewnetrzego przebiegu info.
Moja sprawa przeszla dwoma drogami. Na infolinii udalo sie wszystko zalatwic po mojej mysli , przez reklamacje pisemna nie zdzialalbym nic.
Musze tez dodac, ze Panie z infolinii zawsze byly niezmiernie mile i sympatyczne. To duzy + dla OLT.

#68 PostWysłany: 28 Kwi 2012 00:45 

Robaku napisał(a):
Wiesz ja tu nie porównuje cen, tylko destynacje

http://www.sjp.pl/destynacja
▸ destynacja
dawniej: przeznaczenie

Może destylacje porównujesz?
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 09 Maj 2012 16:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy ktoś przerabiał temat zwrotu biletu w OLT?

Chodzi oczywiście o zwrot podatków i opłat lotniskowych w przypadku niewykorzystania biletu.

#70 PostWysłany: 10 Maj 2012 12:31 

Leciałem OLT Express na majówkę : KTW-GDA i po kilku dniach powrót ;)
Lot całkiem spoko, lecieliśmy co prawda ATR-em - jeszcze w hiszpańskim malowaniu, kapitan Hiszpan, 2 stewardessy Polki. Jeśli chodzi o posiłek to było coś w rodzaju zwiniętej tortilli z warzywami i mięsem (a w drodze powrotnej ciastko), do picia - co kto woli: sok pomidorowy, pomarańczowy, kawa, herbata. Bagaż rejestrowany w cenie biletu. Ogólnie wrażenia pozytywne!
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 10 Maj 2012 13:04 

lecielismy WRO-WAW tuz po majówce, z samego rana, którymś z airbusów.
Jak na krajówce w LOT tylko mniej miejsca na nogi.
Jest ok, b. miła obsługa, wszystko jeszcze takie nowiutkie, niezniszczone.
Dostaliśmy mokre chusteczki, muffinka w folii + kawa/herbata/sok/woda itp.
Limit bagażu rejestr. na os. to 16 kg ale 17 przeszło bez problemu.
Po ostatniej, nocnej podróży RYANairem to było jak przesiadka do limuzyny :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Djorkaeff oraz 15 gości