Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wypłaty kartą MC Revolut w bankomatach Euronet często obciążane są prowizją nie do ominięcia (sieć bankomatów rozpoznaje kartę jako zagraniczną i nakłada własną prowizję). Visa Revolut na razie nie, ale warto uważać.
Ponadto należy zawsze wybrać opcję obciążenia w lokalnej walucie, by uniknąć przewalutowania po kursie Euronetu.

Zasilanie revoluta kartami kredytowymi jest obciążone prowizją w następujących bankach:
- Citi Handlowy 8%, min 10zł
- Citibank prowizja 10%
- BNP Paribias od 1/4/24 (2%)
- Ikano Bank
- Pekao Karta Kredytowa z Żubrem - 7% (pakiet standard), 5% (pakiet złoty), 3% (pakiet platynowy).

Uwaga: Zamieszczanie referali jest możliwe wyłącznie w wątkach łańcuszkowych. Możliwość zamieszczania referali mają jedynie osoby posiadające minimum niebieski status i pół roku stażu. regulamin-dzialania-watkow-lancuszkowych,82,44721

Spis banków z darmową wypłatą z Revoluta: https://www.dropbox.com/s/ajifjmncdazhz ... .xlsx?dl=0

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8664 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 434  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: revolut
#461 PostWysłany: 26 Sie 2017 11:42 

Trzeba uważać na billing address, przy płatności polskimi kartami możemy wpisać dowolny, a revolut go sprawdza.
Jak ktoś ma kartę z Polskim adresem, w ogóle nie da się zapłacić na UK stronach, gdzie nie możemy zmienić kraj, na przykład na stronach operatorów komórkowych.

Sent from my F3311 using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#462 PostWysłany: 26 Sie 2017 11:47 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
@Sferix70 - adresu nie da się nijak sprawdzić przy przetwarzaniu płatności kartą (sprawdzany jest tylko numer, data ważności i CVV2), można jedynie identyfikować kraj wydania karty po jej numerze (pierwsze 6 cyfr definiuje wydawcę i typ karty). Można więc wpisać jaki się chce adres, nikt tego nie zweryfikuje. Poza tym - co w sytuacji, gdy ktoś mieszka np. w UK, a ma polską kartę? Jego adres zamieszkania jest w UK, więc taki powinien podać, by nie skłamać.
BarneyGF lubi ten post.

#463 PostWysłany: 26 Sie 2017 11:53 

Na przykład przy rejestracji w Visa Checkout z Polską kartą da się wpisać dowolny adres.
Z revolutem nie da się, sprawdzone :)

Profil Relacje PM off  

#464 PostWysłany: 26 Sie 2017 11:59 

https://en.wikipedia.org/wiki/Address_V ... ion_System
The Address Verification System (AVS) is a system used to verify the address of a person claiming to own a credit card. AVS is widely supported by Visa, MasterCard and American Express in the USA, Canada and United Kingdom.

Profil Relacje PM off  

#465 PostWysłany: 26 Sie 2017 12:25 

niebieski
Revolut w najnowszym updatecie wrzucił opcje 'wyłączania' walut, z których nie korzystamy.
Przycisk w lewym górnym rogu na Home page uruchamia menu, w którym swipeujemy walutę, w której nie chcemy płacić i dezatywujemy ją.
Przyznam, że nie testowałam tego jeszcze, ale przy bliższej okazji na pewno przyjrzę się temu ;)

Załącznik:
IMG_5587.JPG

Image

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#466 PostWysłany: 26 Sie 2017 14:41 

niebieski
Zmienił się również IBAN dla konta w euro z litewskiego na brytyjski.
Image

Wysłane z mojego S7 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowany przez michzak, 26 Sie 2017 19:52, edytowano w sumie 1 raz
Formatowanie
 Profil Relacje PM off  

#467 PostWysłany: 29 Sie 2017 18:15 

niebieski
No to sporo nowości- skoro już tak o tym piszemy w tym wątku- a o tym konkretnie to naprawdę warto.

1. Dodali sporo nowych walut jako rachunki. Z ciekawszych dla mnie: HUF, THB. Czyli można sobie nakupić "na zaś".
Sens w przypadku HUF to ma dyskusyjny i ograniczony, no, ale można. THB już na pewno warto.

2. Pojawił się nowy oficjalny dokument w ich terms&conditions, określający dokładniej narzuty kursowe. Bardzo przydatne. PLN w zacnym gronie walut z weekendowym narzutem jedynie 0,5%.
Warto dodać, że narzut 0,5% obowiązuje jedynie między tymi walutami, które tam są wymienione.
Nie, że z PLN na każdą inną na świecie- to by było zbyt piękne. Ale jednak jest lepiej, bo poprzednie wersje dokumentów mówiły jedynie o EUR/PLN/GBP.

Już w wakacje zauważyłem, że wymiana PLN na USD i EUR w weekend daje +0,5% i nie więcej. Teraz to sformalizowano.
0,5% "nie pieniądze" i dla głównych walut po prostu nie warto chyba kupować naprzód.

Zwracam uwagę na poprawę warunków odnośnie THB i RUB. Narzut spadł z 1,5% na 1%.

Jest z tym jeden problem. Dla rubla i batha prowizja się zgadza (na razie sprawdzałem tylko teraz, w tygodniu)- wychodzi około 1%. Niestety dla UAH nie, wychodzi około 2% w tygodniu. Zgłoszone do Revoluta.

EDIT: Sprawdzałem rano, było źle z UAH. Sprawdzam teraz i faktycznie, jest lekko leciutko ponad 1% narzutu- kurs w Revolucie się poprawił... ciekawe, czy tak będzie nadal.

Trzeba jednak mimo wszystko uważać z niepłynnymi- podejrzewam, że oni, jak widać, niespecjalnie kombinują tylko po porstu ich "rate provider" czasem świruje własnie na mało płynnych walutach.

BTW- PLN już zauważalnie ponad 7 hrywien na Forex. (7.17 forex i 7.095 w Revolut) Chyba czas na kolejne plany na Lwów :>

Załącznik:
revolut_screen.png
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
7 ludzi uważa post za pomocny.

#468 PostWysłany: 05 Wrz 2017 13:06 

moja fizyczna karta została wysłana niby 22 sierpnia, do tej pory nie dostałem. Tak długi czas oczekiwania jest normalny ?
 Profil Relacje PM off  

#469 PostWysłany: 05 Wrz 2017 13:26 
Awatar użytkownika

Loty: 625
Kilometry: 828 085
niebieski
ja dostalem karte w 3 dni

#470 PostWysłany: 12 Wrz 2017 17:44 

Moja wysłana 11.09, dziś dotarła 12.09. Wysłana przez TAG Systems w Warszawie. BTW fajne opakowanie :)
 Profil Relacje PM off  

#471 PostWysłany: 13 Wrz 2017 00:16 

Jaki podajecie format adresu przy rejestracji. Podaje ulica nr/nr mieszkania i ciagle każe mi ponownie wypełniać pola. Czy przy podawaniu adresu mozna uzywać slasha i kropki ew przy kodzie - xx-xxx. Czy adres jest weryfikowany przez Revolut.Jaki adres lepiej podać adres zameldowania czy obecnego zamieszkania by nie mieć później problemów przy weryfikacji konta. Czy można się zweryfikować na podstawie przelewu bankowego czy tyko selfie i prawko. :D
 Profil Relacje PM off  

#472 PostWysłany: 13 Wrz 2017 08:24 

złoty
@deckard - wpisz m. zamiast /

#473 PostWysłany: 19 Wrz 2017 17:01 

deckard napisał(a):
Jaki podajecie format adresu przy rejestracji. Podaje ulica nr/nr mieszkania i ciagle każe mi ponownie wypełniać pola. Czy przy podawaniu adresu mozna uzywać slasha i kropki ew przy kodzie - xx-xxx. Czy adres jest weryfikowany przez Revolut.Jaki adres lepiej podać adres zameldowania czy obecnego zamieszkania by nie mieć później problemów przy weryfikacji konta. Czy można się zweryfikować na podstawie przelewu bankowego czy tyko selfie i prawko. :D

Ponawiam pytanie, mnie wywala przy kodzie. xx-xxx, xx xxx, xxxxx cały czas to samo. Co z adresem zameldowania zamieszkania.
Pytam tutaj bo infolinia tylko do blokowania karty, a czat po zarejestrowaniu, a zarejestrować się nie mogę :(
Dzięki za odpowiedź jeśli ktokolwiek miał ten problem i go rozwiązał.
 Profil Relacje PM off  

#474 PostWysłany: 19 Wrz 2017 17:51 

złoty
@Ryszard Imiolczyk - na pewno nie wpisujesz "/" w numerze mieszkania? Wybrałeś właściwy kraj?

#475 PostWysłany: 20 Wrz 2017 09:57 

tak jak juz wspominali poprzednicy - zamiast wpisac przykladowo ul. Kowalskiego 5/12, wpiszcie ul. Kowalskiego 5 m.12 (albo bez kropki pomiędzy "m" i "12")
 Profil Relacje PM off  

#476 PostWysłany: 20 Wrz 2017 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 31
Kilometry: 61 615
niebieski
Kod pocztowy bez pauzy.

#477 PostWysłany: 20 Wrz 2017 23:17 

john_doe napisał(a):
Fajnie, ze staniała karta- liczę na to, że obniżą cenę do 0zł prędzej czy później. Żona zamawiała jeszcze po starej cenie.

W opcji za 9zł możesz wybrać 'Not Now' dla trackingu- przycisk po lewej/górnej stronie i wtedy zamówisz kartę za 9zł.

Wirtualna jest niepotrzebna, jeśli masz fizyczną. I jeśli chcesz zbić koszty do minimum, to usuń (delete) wirtualną a następnie zamów samą fizyczną. Pod warunkiem, że bez tej wirtualnej wyżyjesz ten tydzień- dwa. Podobno czasem przysyłają dużo szybciej, bo karty, surprise surprsie, wysyłane są z Polski. ;)

Czy faktycznie da się zamówić kartę fizyczną z dostawa do domu tylko za 9 zł?
Bo na stronach Revolute nigdzie takiej informacji nie znalazłem, widziałem tylko, że karta z dostawą kosztuje 6 EUR.
A przy okazji następne dwa pytania:
* Jaki jest okres ważności tej karty?
Bo akurat przez najbliższe kilka miesięcy nigdzie się nie wybieram, ale chciałbym już ją mieć żeby ją wstępnie przetestować przed wyjazdami.
* Czy żeby dostać kartę fizyczną to muszę im od razu przesłać zdjęcie swojego dokumentu, czy mogę to ewentualnie zrobić później, już po otrzymaniu karty?

PS:
A tutaj https://www.fly4free.pl/rewolucja-w-w-twoim-portfelu-testujemy-revolut-musisz-go-miec/comment-page-4/#comments wyczytałem coś, co mnie już bardzo zaniepokoiło!

Cytuj:
marcinm89 23 lipca 2017, 13:22

CZY cena wysyłki karty się zmieniła ? U mnie wyświetla minimalny koszt 49zl

Więc w końcu ile ta karta kosztuje z wysyłką???
 Profil Relacje PM off  

#478 PostWysłany: 21 Wrz 2017 08:07 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@Chris-Kr: karta kosztuje 9 zł z przesyłką.
 Profil Relacje PM off
Chris-Kr uważa post za pomocny.

#479 PostWysłany: 21 Wrz 2017 09:00 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Cytaty z wywiadu z Kubą Zakrzewskim, który jest odpowiedzialny za globalną ekspansję firmy:

"Chciałbym z tego miejsca oficjalnie potwierdzić na łamach Antyweba, że Revolut będzie oferował Apple Pay i Android Pay do końca tego roku"
"Rozmawiamy już w Polsce z paroma bankami, które mogą nam pomóc w założeniu takiego konta bankowego, mamy nadzieję,że niedługo już będziemy mogli zaoferować także taką usługę!"
"Nasza ostatnia runda finansowania, dostarczyła nam środków przede wszystkim na ekspansję globalną tzn. otwieranie Revoluta na rynkach spoza UE takie jak USA czy rynki azjatyckie. Dla polskich użytkowników szykujemy przede wszystkim wsparcie Apple Pay/Android Pay i polski numer konta bankowego, jako nasze dwa najważniejsze priorytety. Następnie, będziemy chcieli oferować dodatkowe produkty finansowe, takie jak ubezpieczenia, konta oszczędnościowe, konta inwestycyjne etc. Naszym celem jest aplikacja, w której znajdziemy wszystkie dostępne produkty finansowe w jednym miejscu. Dodatkowo, pracujemy teraz nad rozwiązaniem Revolut dla biznesu."
"Ubezpieczenie medyczne jest aktualnie zapewnione, postaramy się wprowadzić opcję ubezpieczenia smartfonów oraz ofertę saloników lotniskowych w nadchodzących tygodniach!"
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
witekkowal uważa post za pomocny.

#480 PostWysłany: 21 Wrz 2017 15:13 

-- 21 Wrz 2017 15:01 --

kaviorwiki napisał(a):
Kod pocztowy bez pauzy.
Pauza chyba w niczym nie przeszkadza, natomiast aplikacja ewidentnie nie toleruje znaku "slash". Warto również wybrane z menu województwo "małopolska" zmienić ręcznie na "malopolska", bo w przeciwnym razie w systemie zapisze się "maopolska".

-- 21 Wrz 2017 15:13 --

pingwin_ napisał(a):
Revolut w najnowszym updatecie wrzucił opcje 'wyłączania' walut, z których nie korzystamy.
Przycisk w lewym górnym rogu na Home page uruchamia menu, w którym swipeujemy walutę, w której nie chcemy płacić i dezatywujemy ją.

Czy u Was istnieje ta opcja? Bo u mnie jej nie ma!
Moja wersja aplikacji to 4.5.10.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8664 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 434  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości