Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: OLT Express
#41 PostWysłany: 22 Mar 2012 22:35 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
A jak to jest z bagazem rejestrowanym. Jesli kupie bilet za 99 zł w klasie ekonomicznej to mam go w cenie, czy trzeba cos doplacac ?
 Profil Relacje PM off  

Wiosna 🌷☀️ All inclusive w luksusowym 5* hotelu na Riwierze Tureckiej za 1485 PLN 💎✨ Wiosna 🌷☀️ All inclusive w luksusowym 5* hotelu na Riwierze Tureckiej za 1485 PLN 💎✨
Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎 Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎
#42 PostWysłany: 22 Mar 2012 22:39 

piotrek_ napisał(a):
A jak to jest z bagazem rejestrowanym. Jesli kupie bilet za 99 zł w klasie ekonomicznej to mam go w cenie, czy trzeba cos doplacac ?

Cytuj:
OLT Express wytyczając nowe standardy codziennej komunikacji lotniczej po Polsce wprowadza szybkie odprawy i sprawne procedury dotyczące bagażu. Pasażer OLT Express ma prawo do bezpłatnego przewozu jednej sztuki bagażu podręcznego oraz jednej sztuki bagażu rejestrowanego.

Bagaż rejestrowany
Waga jednej sztuki bagażu rejestrowanego nie może przekroczyć 16 kilogramów. Każdy dodatkowy kilogram bagażu będzie traktowany jako nadbagaż i podlega opłacie w wysokości 25 złotych za każdy dodatkowy kilogram. Jeśli podróżujecie Państwo rodzinnie lub w małej grupie znajomych, OLT Express dopuszcza łączenie limitu wagi bagażu rejestrowanego przypadającego na Pasażera w ramach jednego numeru rezerwacji. Wówczas maksymalny ciężar pojedynczej sztuki bagażu rejestrowanego nie może przekroczyć 30 kg.
Niemowlęciu poniżej 2 roku życia nie przysługuje prawo do przewożenia bagażu rejestrowanego, w wyjątkiem składanego wózka dziecięcego. W przypadku przewozu wózka dla dziecka powyżej 2 roku życia, wózek przewożony jest jako jedna bezpłatna sztuka bagażu rejestrowanego przypisana do Pasażera powyżej 2 roku życia.

#43 PostWysłany: 22 Mar 2012 23:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzieki 199abc ;)
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 26 Mar 2012 19:59 

ma ktos do sprzedania wroclaw lodz na 27 maja ? oze byc tez z powrotem dzien pozniej
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 18 Kwi 2012 22:38 
Awatar użytkownika

srebrny
http://magielfinansowy.nowyekran.pl/pos ... wspolpracy

via forum tanich lotów na GoldenLine
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 19 Kwi 2012 12:45 

Jak czytam panią demaskatorkę, wg której „bardzo ciężko było odnaleźć handlowca Amber Gold” - firmy, która ma reklamy na co drugim kroku w internecie. A potem „nie udało się jej dodzwonić do TU Concordia”, to... no przerwałem czytanie w tej chwili bo cokolwiek by nie napisała to będzie bzdurne i niekompetentne.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 19 Kwi 2012 17:28 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
Reklama 1: OLT Express - Narodziny

Reklama 2: OLT Express dla Biznesu

#48 PostWysłany: 19 Kwi 2012 17:32 
Awatar użytkownika

Bartek napisał(a):
Jak czytam panią demaskatorkę, wg której „bardzo ciężko było odnaleźć handlowca Amber Gold” - firmy, która ma reklamy na co drugim kroku w internecie. A potem „nie udało się jej dodzwonić do TU Concordia”, to... no przerwałem czytanie w tej chwili bo cokolwiek by nie napisała to będzie bzdurne i niekompetentne.

Akurat o Amber Gold napisała samą prawdę.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 20 Kwi 2012 08:51 
Awatar użytkownika

srebrny
http://www.goldenline.pl/forum/2861642/ ... 6#49297638

właściwie aż do tego wpisu wydawało mi się, że ten temat powinien raczej być umieszczony w dziale 'pasażer linii lotniczych' czy coś w ten deseń

po ogłoszeniu nowych destynacji jestem jednak absolutnie przekonany że dział 'luźne gatki' jest lepszym miejscem do dyskusji nt. lini OLT express

brakuje Faro z Rzeszowa i Madery z Bydgoszczy, jestem rozczarowany !
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 22 Kwi 2012 19:13 

Zbanowany
jakieś wieści odnośnie nowych połączeń z Bydgoszczy?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 23 Kwi 2012 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 336
Kilometry: 650 467
niebieski
Dziś ogłosili Wawę z ciekawszych miejsc to tylko Lyon, co prawda dołożyli Werona i Wenecję, aczkolwiek z Bergamo czy Bologny można się tam dostać w miarę szybko i w miarę tanio, więc bez szału.

#52 PostWysłany: 23 Kwi 2012 14:18 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Trzeba wziac pod uwagę, że wielu osobom nie będzie się chciało jechać do Modlina, żeby lecieć Wizzem, poza tym w OLT w cenie mamy bagaż rejestrowany i przekąskę plus napój.

#53 PostWysłany: 23 Kwi 2012 14:22 
Awatar użytkownika

Loty: 336
Kilometry: 650 467
niebieski
Wiesz ja tu nie porównuje cen, tylko destynacje, bo oczywistym jest, że niektórym się nie będzie chciało ale jeśli OLT jest nastawione na uśmiechniętego studenta - pozwolę na dzień dzisiejszy się do takiej grupy zaliczyć to mogę jechać do Modlina, jeśli nawet zaoszczędze na locie 50 zł, jeśli nie więcej przy odpowiednio wcześniejszej rezerwacji.

Liczyłem, że OLT pójdzie w ślady AirBaltic naprawdę jakieś ciekawe kierunki np. Bałkany, Skandynawia a tutaj loty, które mniej więcej obsługują z lotnisk w promieniu 300 km od stolicy inne linie lotnicze.

#54 PostWysłany: 23 Kwi 2012 14:25 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
niebieski
Do tego bagażu mozna dodać że dzieciaki do lat 2 w OLT lataja za darmo ( w FR 95zł W6-też płaci się ale cena nie jest stała) a dzieciaki 2-18l za 50% ceny podstawowej.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 23 Kwi 2012 14:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Robaku napisał(a):
Wiesz ja tu nie porównuje cen, tylko destynacje, bo oczywistym jest, że niektórym się nie będzie chciało ale jeśli OLT jest nastawione na uśmiechniętego studenta - pozwolę na dzień dzisiejszy się do takiej grupy zaliczyć to mogę jechać do Modlina, jeśli nawet zaoszczędze na locie 50 zł, jeśli nie więcej przy odpowiednio wcześniejszej rezerwacji.

Liczyłem, że OLT pójdzie w ślady AirBaltic naprawdę jakieś ciekawe kierunki np. Bałkany, Skandynawia a tutaj loty, które mniej więcej obsługują z lotnisk w promieniu 300 km od stolicy inne linie lotnicze.

Zakładając, że latają z plecakiem i ktoś ich zawiezie i odwiezie za przysłowiowe piwo na lotnisko, to przy mega okazji Wizzem będzie się opłacało lecieć z Modlina. Ale kupując już bagaż itp... OLT lepiej wychodzi.

Poza tym masz racje - fajnie by było ciekawsze kierunki, a nie te już nam znane ;) Nie licząc niemieckich lotnisk ;)

#56 PostWysłany: 23 Kwi 2012 14:42 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
pawi napisał(a):
poza tym w OLT w cenie mamy bagaż rejestrowany i przekąskę plus napój.

Badania już dawno pokazały, że catering jak i jego jakość nie mają wpływu na kupno biletów, co najwyżej na wizerunek (postrzeganie) marki. I w sumie zgadzam się z tym, o ile bagaż to bardzo istotne udogodnienie to fakt podania zdechłej kanapki zupełnie na mnie nie działa :)

#57 PostWysłany: 23 Kwi 2012 14:50 
Awatar użytkownika

niebieski
nrm napisał(a):
pawi napisał(a):
poza tym w OLT w cenie mamy bagaż rejestrowany i przekąskę plus napój.

Badania już dawno pokazały, że catering jak i jego jakość nie mają wpływu na kupno biletów, co najwyżej na wizerunek (postrzeganie) marki. I w sumie zgadzam się z tym, o ile bagaż to bardzo istotne udogodnienie to fakt podania zdechłej kanapki zupełnie na mnie nie działa :)

Na mnie ogólnie też nie, bo w Wizz tak czy inaczej bym go nie kupił, tylko przed wejściem na pokład;) Ale bagaż to już duży plus ;)

#58 PostWysłany: 24 Kwi 2012 15:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Dostalem nastepujacego maila:

"Szanowny Pan Piotr S....,

Z przykrością informuję, że z dniem 06/05/2012 zakończymy realizację lotów na trasie Kraków-Wrocław/Wrocław-Kraków. W związku z powyższym loty, na które dokonał Pan rezerwacji o ID: XXXXXX nie odbędą się. Chcielibyśmy zaproponować Panu bezpłatną zmianę rezerwacji na dowolnie wybraną trasę, w dogodnym dla Pana terminie (w ramach naszej aktualnie dostępnej oferty). Oczywiście możemy również dokonać pełnego zwrotu poniesionych przez Pana kosztów rezerwacji. Próbowaliśmy skontaktować się z Panem telefonicznie, ale tel. o nr podanym w rezerwacji nikt nie odbiera – bardzo proszę o ponowne podanie numeru telefonu, abyśmy mogli się z Panem skontaktować."

Pytanie - czy oni maja obowiazek zapewnienia mi lotu ? Da rade cos jeszcze wskorac, czy tylko zwrot 198 zl ?

Ajjj, to jest akurat lot na mecz Euro 2012 z Czechami... :x
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 24 Kwi 2012 15:34 
Awatar użytkownika

Jak najbardziej mają taki obowiązek - powołaj się na Rozporządzenie 261/2004.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 24 Kwi 2012 16:19 

Masz chyba prawo polecieć innymi liniami (analogiczny przykład: Hanoi), ale inne linie nie latają na tej trasie, więc chyba OLT powinno zaproponować ci przelot na trasie KRA-WAW-WRO. Jednak czy muszą tak zrobić, czy tylko mogą, to nie mam pojęcia. Pytanie też, jak wyglądałoby to połączenie czasowo (przesiadki, odprawy itd.)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 71 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Djorkaeff oraz 3 gości