Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 96 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 10 Lut 2017 19:09 

srebrny
@‌Aga_podrozniczka‌ Faktycznie ,to jest ogólna zasada więc obowiązuje wszędzie,ale nawet bez tego jak przylecą o czasie to powinni dać radę.
 Profil Relacje PM off  

All inclusive w słonecznej Hiszpanii 🌞🍹 4* hotel w Benidorm za 2109 PLN All inclusive w słonecznej Hiszpanii 🌞🍹 4* hotel w Benidorm za 2109 PLN
Zobacz jarmark w Wilnie 🏰❄️ Okołoweekendowy city break za 719 PLN Zobacz jarmark w Wilnie 🏰❄️ Okołoweekendowy city break za 719 PLN
#22 PostWysłany: 10 Lut 2017 19:26 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
ostatnio na Luton 13 latki przeszły przez bramki samoobsługowe - obsługa sama zapraszała.

#23 PostWysłany: 13 Maj 2017 13:04 

niebieski
Tak, potwierdzam wypowiedzi poprzedników, zapraszają do bramek i pytają o wiek dziecka, bodajże od 12 lat można.

Czy przesiadka z Budapesztu na Gdańsk w ciągu 1h 55min jest wykonalna z bagażem rejestrowanym? Mam paszport, na Luton byłem wiele razy i znam lotnisko, a w samolocie mam miejsce z przodu, więc szybko wyjdę, tylko nie wiem ile się czeka na bagaż (wyjątkowo mam rejestrowany, normalnie nie uznaję tej instytucji ;) ).
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Luton - fast lane
#24 PostWysłany: 15 Wrz 2017 18:30 

Szanowni Forumowicze,

szukałem wszędzie ale nie znalazłem odpowiedzi więc może tu ktoś będzie wiedział i doradzi:

czy - mając 1h40min czasu na przesiadkę w Luton - dzień powszedni godzina 19:30 (przylot easyJet, lot wewnętrzny z UK - wylot Wizzair do Polski - nie wiem czy z tego samego terminala) zakładając, że nie będzie opóźnienia - wykupienie fast lane (fast track) będzie miało sens?

Nie wiem czy po przylocie pasażerowie kierowani są do rękawa czy autobusu bo gdyby był rękaw to wykupienie miejsca w pierwszym rzędzie mogłoby tez trochę przyspieszyć proces przesiadki.

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 15 Wrz 2017 18:43 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
na lotach do/z Warszawy nie ma ani autobusu, ani rękawa - tylko własne nóżki ;) - samoloty parkują blisko terminala

#26 PostWysłany: 15 Wrz 2017 18:50 
Awatar użytkownika

Na Luton też, jak powiedział kolega będziesz musiał użyć siły własnych nóg :lol: Jeżeli masz podręczny i wszystko odbędzie się o czasie to nie powinno być problemów
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 15 Wrz 2017 19:08 

czyli mogę zakładać, że lot wewnętrzny z UK też zaparkuje blisko i przejście będzie pieszo i jeżeli nie będzie opóźnień to obejdzie się bez fast tracku...

Ostatnio edytowany przez michzak, 15 Wrz 2017 20:33, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 16 Wrz 2017 10:31 
Awatar użytkownika

@MoonPatrol Nigdy nie lądowałem na Luton lotem wewnętrznym z UK więc niech wypowie się ktoś inny, jednak nikt nie będzie specjalnie robił Ci pod górkę :lol:
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 15 Paź 2017 08:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Donoszę, że przesiadka w Luton z non schengen na lot do Polski jest możliwa w 30 minut. (Wczoraj między lotami BCN-LTN, a LTN-GDN) Oczywiście tylko z bagażem podręcznym. Nikomu nie polecam takich przeżyć. Musiałem ubłagać flight dispatcher, żeby z samolotu z Barcelony wypuścił mnie pierwszego. Potem przeprosić długą, bardzo długą kolejkę na immigration. Szybki bieg z lotniska i do lotniska na dep. Na immigration i bramkach bezpieczeństwa obsługa bardzo mnie wspierała. Tylko przy bramce 23(?) dostałem opr, że tak późno... za to w samolocie dostałem od razu kubek zimnej wody. Chyba bali się, że zemdleję. Jeszcze raz - nie polecam tak szybkiej przesiadki.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
witekkowal uważa post za pomocny.

#30 PostWysłany: 14 Maj 2018 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Ile czasu przez odlotem otworzą mi się bramki do hali odlotów? Mam przesiadkę w LTN i 6 godz do następnego lotu ale podczas próby przejścia pojawił się komunikat, że jestem za wcześnie.

#31 PostWysłany: 16 Maj 2018 10:14 
Awatar użytkownika

Przylatując z Rumunii na LTN nie ma opcji jakimś przejściem transferowym przejść od razu na odloty tylko trzeba przejśc kontolę paszportową i później kolejną do odlotu?

Mam 1:40 h.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 16 Maj 2018 10:21 
Site Admin
Awatar użytkownika

Nie ma opcji
 Profil Relacje PM off
obat89 uważa post za pomocny.

#33 PostWysłany: 02 Cze 2018 13:23 
Awatar użytkownika

Samolot opóźniony jakieś 15 minut i spora kolejka do kontroli dowodu więc jeśli tylko posiadacie to weźcie paszport i kierujcie się do bramek automatycznych.
Przy ponownej kontroli małe kolejki więc był jeszcze czas na zakupy.
 Profil Relacje PM off
Maktravel lubi ten post.
Maktravel uważa post za pomocny.

#34 PostWysłany: 02 Cze 2018 19:31 
Awatar użytkownika

niebieski
macq91 napisał(a):
Ile czasu przez odlotem otworzą mi się bramki do hali odlotów? Mam przesiadkę w LTN i 6 godz do następnego lotu ale podczas próby przejścia pojawił się komunikat, że jestem za wcześnie.

Jak to rozwiązałeś?

U mnie nigdy tak nie było, a często przyjeżdżałem na 4-5 godzin przed odlotem. Nawet nie wiedziałem, że jest taki limit.

IMO bramki powinny się otwierać tego samego dnia co odlot.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 02 Cze 2018 20:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Spróbowałem przejść jak było niecałe 5h do odlotu i wtedy już bez problemu się otworzyły. Na niektórych lotniskach tak jest, że jeśli jest zbyt dużo czasu to bramki się nie otworzą.

#36 PostWysłany: 17 Lis 2018 17:49 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
Tydzień temu w czwartek miałem przesiadkę na trasie WAW-LTN-LIS. Samolot (W61305) w Luton był piętnaście minut przed czasem. Specjalnie się nie spieszyłem do kontroli paszportowej, bo po pierwsze następny lot miałem dopiero po trzech godzinach i piętnastu minutach, a po drugie przy odprawie rozsadziło mnie z moją ukochaną (siedzieliśmy na przeciwnych końcach samolotu) i musiałem na nią czekać w hali przylotów przed kontrolą. Kolejka zaczynała się już przed tą bramą, która rozdziela ludzi na "biometrycznych" i resztę. Wszystkie stanowiska do kontroli dowodów osobistych były obsadzone przez mundurowych z kontroli granicznej. Obie długie kolejki nie wyglądały ciekawie, ale szybko się przesuwały. Korzystałem z paszportu biometrycznego i naprawdę bardzo szybko się wtedy przechodzi przez bramki. Od wylądowania (liczyłem od kołowanie samolotu) do wyjścia z lotniska koło przystanków autobusowych minęło 30 minut. Miałem tylko plecak i wcześniej wykupiony Priority. Jakbym wykupił miejsca bliżej wyjścia z samolotu i biegł do kontroli jak wielu pasażerów pewnie wyszedłbym wcześniej przed budynek lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 25 Cze 2019 13:05 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 577
Kilometry: 887 033
Sprawdziłem na stronie lotniska, że transfery wciąż są niedostępne, mam więc pytanie: jak długo obecnie trwa wyjście po przylocie do hali? Planowy przylot 12:20 z Włoch, potem mam do wyboru lot 14:20 albo 16:55. Tylko bagaż podręczny - te 2h bezproblemowo starczą?

#38 PostWysłany: 25 Cze 2019 14:55 

Loty: 90
Kilometry: 118 474
Półtora tygodnia temu w porannym szczycie od wyjścia z samolotu do hali wychodziłem z dowodem w ok. 25min, z paszportem dałoby radę zejść do 15min spokojnie. Kolejki dość krótkie i całkiem sprawnie wszystko szło.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#39 PostWysłany: 01 Lip 2019 15:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Kashpir napisał(a):
Sprawdziłem na stronie lotniska, że transfery wciąż są niedostępne, mam więc pytanie: jak długo obecnie trwa wyjście po przylocie do hali? Planowy przylot 12:20 z Włoch, potem mam do wyboru lot 14:20 albo 16:55. Tylko bagaż podręczny - te 2h bezproblemowo starczą?

Z paszportem tak. Z DO na styk. Przy czym bój się o opóźnienie, bo jeśli będzie godzinne, to będzie naprawdę ciężko. Ogólnie ryzykowna sprawa, brałbym o 16:55 na spokojnie.

Na wyjście z paszportem do 15 minut. Na wyjście z DO do 45 minut. Security od roku dość sprawne, nie więcej niż 15 minut kolejki + wypakowywanie/pakowanie. Od security do gate piechotą około 15-20 minut. Jeszcze kwestia, czy na security nic się nie zadzieje.
 Profil Relacje PM off
Kashpir uważa post za pomocny.

#40 PostWysłany: 07 Paź 2019 21:20 

Czy na lotnisku jest ogólnodostępny prysznic? Będę miał kilkugodzinna przesiadkę i chętnie się odświeżę ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 96 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości