Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Wrz 2011 12:43 

Hej,

mam zamiar kupić walizkę, która posłuży mi jako bagaż podręczny.
Możecie mi jakieś polecić, albo powiedzieć czy z tą proponowaną na Allegro nie będę miała problemów? http://allegro.pl/50-mala-walizka-podro ... 97623.html
Wcześniej latałam tylko i wyłącznie z torebką i dużą walizką, więc nie chciałabym mieć problemów.

Z góry dziękuję za odpowiedź,
Pozdrawiam,
Ania
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 02 Wrz 2011 15:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Ciekawy jestem jakiej odpowiedzi oczekujesz ? Jeżeli znasz nazwę linii lotniczej i chcesz gdzieś lecieć to chyba wiesz jaki ta linia dopuszcza limit bagażu, prawda ? (no chyba że się mylę :D )
Na wszelki wypadek cytat z FR:
Dozwolona jest tylko jedna sztuka bagażu podręcznego na osobę (z wyjątkiem niemowląt) o wadze nie większej niż 10 kg i wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm (torebki, teczki, komputery przenośne, zakupione produkty, aparaty itp. mogą być przewożone tylko w dozwolonej 1 sztuce bagażu podręcznego).

Czy coś tu jest czego nie rozumiesz ?

Twoja Walizka jest za duża.
Cytat:

Wymiary zewnętrzne małej walizki ( z poszerzeniem i kółkami )
- wysokość 56 cm
- szerokość 36 cm
- głębokość 23 cm

Zaraz zapytasz: "Ale to tylko 1 i 3 cm." Dalej decyduj sama, tylko wcześniej poświęć do ch.... trochę czasu i coś przeczytaj przed lotem za granicę, na forum wszystko znajdziesz.
http://www.fly4free.pl/rzym-na-weekend- ... raktyczny/ - różnica 1 cm relacja Kamila z Rzymu
http://www.pasazer.com/in-7715-bagaz,w, ... oznice.php - wymiary podręcznego
No i oczywiści:
viewforum.php?f=22

Ostatnio edytowany przez oqrde, 02 Wrz 2011 15:35, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Wrz 2011 15:32 

niebieski
Najlepiej pojedź na najbliższe lotnisko, które obsługuje konkretna linia którą polecisz i sprawdź osobiście --- wtedy masz zero stresu przed wylotem ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Wrz 2011 16:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie kupuj tej walizki, chociaż ładna.
W Ryanie pewnie byś z nią przeszła, bo mają koszyki 2-3 cm większe, niż wymagane wymiary.
W Wizzie już na pewno nie przejdzie.
I kurde nie przejmuj się oqrde - pewnie miał zły dzień, choć rację ma - nie można powielać tematów w nieskończoność.
Teraz już będziesz wiedziała, że najpierw szukamy, potem nieśmiało pytamy i czekamy, czy nie oberwiemy od jakiegoś bywalca lub admina ;-)

Przy okazji uważam, że skromna dotąd działalność biznesowa F4F powinna zostać rozszerzona o składane koszyki Ryana i Wizza oraz pasujące do nich walizki z odpowiednim logo.
Zaoszczędzi to niektórym długiej podróży na lotnisko i rozczarowania, że np. kupili za dużą i muszą kupić/przetestować ponownie :o
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Kwi 2012 12:49 
Awatar użytkownika

Czy kupując souveniry na bezcłówce (KTW) już po kontroli bezpieczeństwa będę mógł wejść do samolotu Ryanaira z reklamówką Baltony osobno, nie wkładając jej z zawartością do bagażu podręcznego? Zawsze tak robiłem w W6 lecz usłyszałem od znajomego że w FR to nie przejdzie.

kontakty-w-sprawie-zakupow-bez-haraczu,181,4813
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Kwi 2012 16:24 

Najkrotsza odpowiedz: nie.
Obowiazuje jedna sztuka bagazu podrecznego przy wejsciu do samolotu, wiec widzialam juz rozpacz ludzi ktorzy zrobili solidne zakupy na bezclowym i mieli reklamowki oprocz swojego podrecznego.
Jesli koledze sie udalo to byla to kwestia szczescia i widzimisie osoby odprawiajacej przy gacie.czasem gdy samolot nie jest pelny pozwalaja wejsc z podrecznym i jakas reklamowka. innym razem mi sie przyczepili do siateczki foliowej w ktorej byla butelka wody.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Kwi 2012 21:40 
Awatar użytkownika

dzięki, ale obawiam się że nie Ty nie roznióżniasz W6 od FR
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Kwi 2012 23:16 

W6 - Pasażerowie mogą wnosić na pokład tylko jedną sztukę bagażu podręcznego o maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 20 cm i wadze nieprzekraczającej 10 kg.

FR - Dozwolona jest tylko jedna sztuka bagażu podręcznego na osobę (z wyjątkiem niemowląt) o wadze nie większej niż 10 kg i wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm

Moze i nie odrozniam.
Zycze powodzenia i nie zapomnij sie wyzalic na forum jak Cie nie wpuszcza z reklamowka z Baltony.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Kwi 2012 10:58 
Awatar użytkownika

sorki za wcześniejszy sarkazm, co do regulaminów to wiem co jest napisane, być może rzeczywiście na moje kilkanaście skromnych lotów z W6 miałem stuprocentowe jak do tej pory szczęście zawsze przejść z zakupami z bezcłówki bez upychania ich do walizki, i to na różnych lotniskach (KTW, BVA, HHN, BOJ) więc uznałem to już za normę iż tak u nich jest i jest to standardowo dopuszczalne. Nie miałem pewności jedynie jak to jest we francy. Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Kwi 2012 18:12 

Wybaczcie OT, ale co to jest W6 i FR?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 24 Kwi 2012 18:58 
Awatar użytkownika

niebieski
dexter74 napisał(a):
Wybaczcie OT, ale co to jest W6 i FR?

Kody IATA dla linii lotniczych: WizzAir i Ryanair
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości