Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Nie wiemy kiedy będzie pula nowych biletów. Posty z pytaniem o nową pulę biletów będą kasowane

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 277  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 21 Kwi 2012 13:07 

Witam!
Być może wątek już był. Niestety nie mam w chwili obecnej czasu by wszystko czytać

Do rzeczy: Mam rezerwacje na odcinku Bydgoszcz-Warszawa dla 2 osób na 1 rezerwacji (1 nr rezerwacji)
Niestety druga osoba która ze mną jedzie nie może wsiadać w Bydgoszczy lecz chciałaby w Toruniu. Czy jest taka możliwość? Wówczas pokazując? dając? numer rezerwacji kierowcy mam zaznaczy że 2 osoba będzie wsiadała w Toruniu na ten numer zgodnie z biletem? Jak to wygląda?

Liczę na Waszą pomoc!
Z góry dziękuję za odpowiedź - zależy mi na czasie.
Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Kierunek: rajskie plaże 🏝️ Tanie loty na Filipiny z Warszawy (z dużym bagażem) od 2308 PLN 🌊😍 Kierunek: rajskie plaże 🏝️ Tanie loty na Filipiny z Warszawy (z dużym bagażem) od 2308 PLN 🌊😍
Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 549 PLN (✈+🏨) Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 549 PLN (✈+🏨)
#442 PostWysłany: 21 Kwi 2012 13:11 

niebieski
Tak, powiedz kierowcy, żeby sobie zaznaczył/zapamiętał, że na tej rezerwacji wejdzie druga osoba "po drodze". Powinno być ok.
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 21 Kwi 2012 16:19 

Witam.

Polski Bus ma często problem z rozkładem lecz nie przejmuje się punktualnością.
Poniżej opisany jest proces reklamacyjny - troche trudny ;).

http://www.moj.reklamacyjny.pl/articles ... la-rozk-ad

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 21 Kwi 2012 17:09 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 154 406
niebieski
No nie mogę tego czytać.
Może gość ma trochę racji, jednak trzeba być skończonym debilem, żeby wierzyć w sprawdzalność rozkładu czegokolwiek.
Co ten koleś z artykułu nie jechał nigdy miejskim autobusem czy pociągiem?

Ja mam jechać do Warszawy PB mając 2h zapasu przed kolejnym wyjazdem (Simple Express).
Wiedząc, że trasa z Czewy do Wawy jest w ciągłej przebudowie raczej wybiorę pociąg (niestety), żeby mieć więcej czasu na przesiadkę.
 Profil Relacje PM off  

#445 PostWysłany: 21 Kwi 2012 19:51 

kozi00 napisał(a):
Witam.

Polski Bus ma często problem z rozkładem lecz nie przejmuje się punktualnością.
Poniżej opisany jest proces reklamacyjny - troche trudny ;).

http://www.moj.reklamacyjny.pl/articles ... la-rozk-ad

Pozdrawiam

Koles naprawde jest niepoważny albo po prostu uciazliwy w życiu. Przecież nie da się ułozyć rozkładu który byłby w pełni przestrzegalny (a jednoczesnie realnie zapewniał dowóz na miejsce) Zawsze zdarzają się różne przypadki które powoduja ze na trasie która trwa 10 minut autobu moze zyskac drugie tyle spóźnienia.
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 22 Kwi 2012 09:42 

Vojtas napisał(a):
No nie mogę tego czytać.
Może gość ma trochę racji, jednak trzeba być skończonym debilem, żeby wierzyć w sprawdzalność rozkładu czegokolwiek.
Co ten koleś z artykułu nie jechał nigdy miejskim autobusem czy pociągiem?

Ja mam jechać do Warszawy PB mając 2h zapasu przed kolejnym wyjazdem (Simple Express).
Wiedząc, że trasa z Czewy do Wawy jest w ciągłej przebudowie raczej wybiorę pociąg (niestety), żeby mieć więcej czasu na przesiadkę.

Też zawsze biorę zapas przy wyjazdach, tylko jeżeli sytuacja powtarza się przez np. 8 miesięcy to to nie jest wyjątek.
Chodzi bardziej żeby ludzie mieli świadomość że rozkład rozkładem a życie życiem

Pozdrawiam

ps. też uważam że sprawa jest trochę przesadzona
 Profil Relacje PM off  

#447 PostWysłany: 25 Kwi 2012 00:36 

macie jakieś info, kiedy PB wrzuci nową pulę biletów od 1 zł na terminy lipiec-sierpień itd.?
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 25 Kwi 2012 09:21 

Dla mnie PKS (a konkretnie PKS Zyrardów i PKS Tomaszów Maz) kojarzy się ze starym autosanem który owszem jeździl zgodnie z rokładem ale drogo w stosunku do oferowanego standartu (częsciowo oczywiście dlatego że bardziej opłacalo się dac w lape kierowcy niż kupowac bilet) i wolno.
PB to przede wszystkim nowa jakosc podrózowania, dobre ceny dla tych co wcześniej planuja wyjazd no i przede wszystkim łatwosc kupowania biletów. Wchodzisz w internet, sprawdzasz którego dnia na którą godzine ile bilet kosztuje i kupujesz. Gdyby PKP mialo cos podobnego to moze bym tez jeździl z nimi ale oni mają coś czego w żaden sposób nie mozna nazwać wygodnym kupowaniem i wyszukiwaniem przez net.
 Profil Relacje PM off  

#449 PostWysłany: 25 Kwi 2012 19:41 

Vojtas napisał(a):
trzeba być skończonym debilem, żeby wierzyć w sprawdzalność rozkładu czegokolwiek.

Wiesz, w wielu zachodnich krajach pociągi czy autobusy chodzą prawie w 100% zgodnie z rozkładem a opóźnienia 10-20 min się prawie nie zdarzają, nie mówiąc o 40 minutowych. To że w polskich warunkach prawie wszystko się spóźnia to jeszcze nie jest usprawiedliwienie dla Polskiego Busa, szczególnie jeśli chce wyznaczać nowe standardy na tym rynku.

Dla mnie oczywiście ten tekst też jest trochę przesadzony, ale po prostu kompletnie się nie zgadzam z Twoim powyższym argumentem :)

#450 PostWysłany: 26 Kwi 2012 15:18 

Trochę mnie przeraziliście, wkrótce wybieram się PB z Wrocławia do Gdańska, z przesiadka w Warszawie i pomiędzy przyjazdem jednego a odjazdem drugiego autobusu mam 60 min. Czy w takim razie mam się liczyć z tym że nie zdążę na skomunikowanie?
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 26 Kwi 2012 15:20 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
szanse na to, że nie zdązysz to ok 2 % - czyli nieprzewidziane przypadki losowe
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 26 Kwi 2012 15:24 

ufff, dzięki, bo już się zabierałam za robienie planu awaryjnego :)
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 26 Kwi 2012 15:50 
Awatar użytkownika

srebrny
"ok." 2 %
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 26 Kwi 2012 21:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Maris83 napisał(a):
74% statystyk nie jest poparte żadnymi faktami i są one wyssane z palca :)

mala_laponia napisał(a):
Czy w takim razie mam się liczyć z tym że nie zdążę na skomunikowanie?

50% szans - albo zdążysz albo nie :-)

To też błędny wynik. W cale nie 50%. Ile? Nie mam pojęcia, żeby podać % trzeba byłoby śledzić odpowiednią ilość kursów i zobaczyć ile z nich się spóźniło, nie przyjechało na czas powyżej 1h. Uważam, że w cale nie jest to 50% ani 2%, ja osobiście bym jednak spróbował innym autobusem do Gdańska pojechać, szczególnie że kursów jest pełno, co godzinę w dzień. No chyba że masz ostatni.

#455 PostWysłany: 08 Maj 2012 13:00 

Witam,
Ma może ktos jakieś informacje co do nowej puli biletów na PB (kiedy sie mozna spodziewać)? W końcku wakacje tuż tuż :)
Pozdrawiam:)
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 08 Maj 2012 13:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Marta85 napisał(a):
Witam,
Ma może ktos jakieś informacje co do nowej puli biletów na PB (kiedy sie mozna spodziewać)? W końcku wakacje tuż tuż :)
Pozdrawiam:)

Tego raczej Ci nikt powiedzieć dokładnie nie może. Nawet godziny, bo czasem jest rano o 8, czasem o 16-17.
Osobiście spodziewałbym się w ciągu najbliższych 10-15 dni, wątpię by później dodali (patrząc na poprzednie aktualizacje). No ale to loteria i po prostu "bądź przygotowany" ;)

#457 PostWysłany: 08 Maj 2012 13:56 

Wiem wiem - wyczekuje każdej tury biletów wiec wiem na czym to polega, ale raz byla taka sytuacja, że rano było wiadomo ze będą(chyba na FB) a w poludnie się ukazaly:)
Nie mam konta na fb, wiec w razie czego to piszcie info...
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 08 Maj 2012 17:52 
Awatar użytkownika

Nowa pula pojawiła się 5 minut temu. Dostępność biletów po 1zł z tego co widzę po jednej sztuce na kurs

Można rezerwować aż do 2go października

Image

#459 PostWysłany: 08 Maj 2012 18:01 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 154 406
niebieski
To co chciałem: Warszawa - Częstochowa udało mi się zabukować.
Potem strona nie tyle co siadła, co nie mogę wybierać dat.
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 08 Maj 2012 18:01 
Awatar użytkownika

srebrny
nie tylko Tobie ;p
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 277  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości