Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Con Dao
#1 PostWysłany: 22 Lip 2017 17:00 

Loty: 180
Kilometry: 489 774
Cześć, czy ktoś z forum miał okazję byc na Con Dao ?
Informacji na temat wyspy jest mało, najbardziej interesuje mnie kwestia dopłynięcia łodzią. W większości miejsc demonizowano 12h podróż - czy faktycznie jest aż tak źle ?
Nie ukrywam że cenowo wychodzi bardzo korzystnie, odnalazłem zdjęcia z wnętrza tego promu i te kajuty wyglądają ok.
Drugą sprawą są noclegi - czy znajdzie się coś przy plaży ? domki, bungalowy ? oczywiście myślę o opcjach budżetowych
:D Proszę o każdą informację :D

Ostatnio edytowany przez Abcn, 12 Lis 2018 15:41, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

City break w Rzymie 🏛️🍕 3 dni w Wiecznym Mieście za 689 PLN City break w Rzymie 🏛️🍕 3 dni w Wiecznym Mieście za 689 PLN
Relaks w Szarm el-Szejk 🏝️🎄 All inclusive w 4* hotelu za 1799 PLN Relaks w Szarm el-Szejk 🏝️🎄 All inclusive w 4* hotelu za 1799 PLN
 Temat postu: Re: CON DAO
#2 PostWysłany: 12 Lis 2018 15:38 

Jest 2 razy dziennie szybka łódź która 2,5 godz kursuje pomiędzy Soc Trang – Con Dao
http://superdong.com.vn/dich-vu/tuyen-s ... soc-trang/
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Temat postu: Re: Con Dao
#3 PostWysłany: 06 Lis 2025 03:59 

HON fly4free
Z historyczny atrakcji na Con Dao warto odwiedzić przede wszystkim kompleks więzień/obozów kolonialnych, który znajduje się w kilku miejscach w centrum miasteczka: przetrzymywano tu głównie zesłańców i opozycjonistów politycznych, a potem także bojowników Vietcongu w okresie kolonizacji francuskiej oraz wojny wietnamskiej. Więzienia zamknięto w 1975 roku.
Bilet wstępu do pięciu miejsc kosztuje 50 k VND i można go wykupić online albo niby na miejscu - w praktyce obecnie tylko ta pierwsza opcja i tylko płatnością przez bank wietnamski / jakąś apkę więc w pierwszym miejscu strażnikowi się wybitnie nie chciało i stwierdził, że tego dnia wstęp jest za free; w kolejnym pani bardzo się przejęła i sama za mnie zapłaciła ze swojego konta a ja dałem jej gotówkę. Potem pokazuje się kod na telefonie (zrzut / zdjęcie ekranu).
Warto pamiętać, że wszystkie miejsca są zamykane w środku dnia, więc można zwiedzać albo od rana do 11:30 albo potem od 14:30 do 17:30.
W ramach biletu jest także wstęp na cmentarz oraz do miejscowego muzeum.
Oprócz tego można się przejść do ładnie położonej na wzgórzu tuż za miasteczkiem świątyni, gdzie dodatkową atrakcją będzie spore stado makaków okupujących schody / różne części zabudowań.
Jest też kilka plaż w samym miasteczku (największa za portem), jeśli ktoś chce korzystać.
Samo Con Son to plątanina uliczek z bałaganem architektonicznym: parę dużych hoteli i budynków rządowych/partyjnych, wiele mniejszych, sporo knajp i nieco zachowanej architektury kolonialnej, długa promenada.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
lukket uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości