Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Kwi 2012 12:29 

Witam.

20 lipca lece Ryanairem z cala rodzina ze Stansted do Modlina (wylot 6.40. ladowanie 10.00). Lece w zasadzie tylko po to aby pomoc zonie, obawia sie ona ze nie da sobie sama rady z dziecmi w czasie podrozy. O 10.25 ten sam samolot wylatuje do Stansted. Czy istnieje taka mozliwosc aby wrocic tym samym samolotem czy tez musze czekac na Wizzaira (ten sam dzien, wyloty do Luton 10.45 lub 13.35) lub nastepnego dnia na Ryanaira (10.25).

Z gory dziekuje za odpowiedz.
 Profil Relacje PM off  

HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu HIT🔥 Loty (z bagażem) do Tokio od 1396 PLN 😲😲 Wylot z Mediolanu
Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
#2 PostWysłany: 15 Kwi 2012 12:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Lotnisko w Modlinie nie jest jeszcze otwarte więc pewnej informacji nikt Ci nie da.

#3 PostWysłany: 15 Kwi 2012 12:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Lotnisko jeszcze nie jest otwarte więc ciężko powiedzieć jak to będzie wyglądało.

Ja mam natomiast podobną sytuację z Wrocławiem, wie ktoś jak to wygląda na nowym terminalu?

#4 PostWysłany: 15 Kwi 2012 12:43 
Awatar użytkownika

Loty: 44
Kilometry: 57 793
niebieski
Planowane otwarcie Modlina: koniec czerwca, pierwsze loty od połowy lipca. Można powiedzieć, że będziesz testerem i to w zasadzie Ty nam będziesz mógł opowiedzieć jak to tam wygląda ;)

#5 PostWysłany: 15 Kwi 2012 13:01 

Zbanowany
niebieski
Ja uważam, że będzie niezmiernie ciężko się wyrobić w 25 min, będziesz musiał przejść jeszcze kontrolę paszportową i to w dwie strony, nawet zakładając, że po wyjściu szybko przybiegniesz i będziesz pierwszy w kolejce, to nie wiadomo, czy w drugą stronę też nie będzie kolejki.
Gdyby to była strefa Schengen to jeszcze widziałbym szanse, ale tak to ja uważam to za mało realne.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Kwi 2012 13:10 

kerad85 napisał(a):

Ja mam natomiast podobną sytuację z Wrocławiem, wie ktoś jak to wygląda na nowym terminalu?

We Wro nie ma wspolnej strefy jak np w Waw, czyli po wyladowaniu musisz opuscic przyloty ze wszystkimi a nastepnie po wyjsciu(za szklanymi mlecznymi drzwiami) udac sie w lewo ok 200m i przejsc ponowna kontrole "bezpieczenstwa".
Ewentualna kontrola paszportowa jest juz na gorze tuz przy samych bramkach.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Kwi 2012 14:48 
Awatar użytkownika

niebieski
stonka napisał(a):
kerad85 napisał(a):

We Wro nie ma wspolnej strefy jak np w Waw, czyli po wyladowaniu musisz opuscic przyloty ze wszystkimi a nastepnie po wyjsciu(za szklanymi mlecznymi drzwiami) udac sie w lewo ok 200m i przejsc ponowna kontrole "bezpieczenstwa".
Ewentualna kontrola paszportowa jest juz na gorze tuz przy samych bramkach.

Uuu, trochę szkoda, że nie pomyśleli lepiej projektując nowe lotnisko. A jak myślisz, dam radę się wyrobić?

Lot tą samą maszyną LOTu, bez bagażu. Przylot o 08:20 a wylot o 9:00. Czyli teoretycznie 40 minut.
Drugie pytanie, czy lot w swoich Embraerach korzysta z rękawów?

#8 PostWysłany: 15 Kwi 2012 15:34 

kerad85 napisał(a):
Uuu, trochę szkoda, że nie pomyśleli lepiej projektując nowe lotnisko. A jak myślisz, dam radę się wyrobić?

Lot tą samą maszyną LOTu, bez bagażu. Przylot o 08:20 a wylot o 9:00. Czyli teoretycznie 40 minut.
Drugie pytanie, czy lot w swoich Embraerach korzysta z rękawów?

Pare spraw mogliby faktycznie lepiej zaprojektowac, jak chocby taras widokowy na ktorym widok masz co najwyzej na ludzi czekajacych przed gate`ami:)
Jesli 100% ta sama maszyna to sa duze szanse(robilem cos takiego w Poznaniu) o ile w okolicach godziny twojego lotu nie ma innych lotów (zwlaszcza niskokosztowych)bo to oznacza duze maszyny=duzo ludzi w kolejce bezpieczenstwa gdzie max 2bramki sa otwarte z czego jedna dedykowana jest dla biznesu/FT.
Rekawy sa tylko w folderach reklamowych, samo lotnisko jest ciagle under construction gdzie oprocz rekawow brak jeszcze samej plyty postojowej i wszystkie transporty sa busem(lub limuzyna jesli jestes VIP :) ). Oprocz tego brak takze sklepu z wódą(ostatnio otworzyli z perfumami), przechowalni bagazu, systemu platnosci za parking(jest za free wiec tu plus:D) oraz kaplicy :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Kwi 2012 15:35 
Awatar użytkownika

kerad85 napisał(a):
Uuu, trochę szkoda, że nie pomyśleli lepiej projektując nowe lotnisko.

Ależ lotnisko jest doskonale zaprojektowane. Odloty na poziomie +1, przyloty na poziomie 0, tak samo jak na tysiącach innych lotnisk na Świecie. Nie ma najmniejszego sensu budowania pirsów takich jak w WAW na lotnisku, które przez najbliższych kilkadziesiąt lat nie ma szans zostać HUBem, a nawet jeśli pojawi się jakiś szalony multimiliarder z wizją wrocławskiej linii lotniczej to wystarczy, że dobuduje się ruchome schody i windę. Nigdzie na świecie nie projektuje się lotnisk z myślą o pasażerach, którzy chcą wracać tym samym samolotem.

Moim zdaniem spokojnie zdążysz, na wszelki wypadek zerknij jeszcze ile samolotów odlatuje w porze Twojego lotu. Im mniej, tym większa szansa, że obejdzie się bez problemów. Rękawów LOT nie używa, bo nie są jeszcze czynne.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: OT
#10 PostWysłany: 15 Kwi 2012 15:58 
Awatar użytkownika

Mogę off topicka zrobić? :D
Cytuj:
nie ma szans zostać HUBem

Jakie lotniska są HUBami?
Frankfurt
nowe lotnisko w Berlinie,
Heathrow pewnie też
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: OT
#11 PostWysłany: 15 Kwi 2012 16:17 
Awatar użytkownika

anha napisał(a):
Mogę off topicka zrobić? :D
Cytuj:
nie ma szans zostać HUBem

Jakie lotniska są HUBami?
Frankfurt
nowe lotnisko w Berlinie,
Heathrow pewnie też

Długo by wymieniać, bo to byłaby długa lista. Przykłady hubów masz tu: http://en.wikipedia.org/wiki/Airline_hub

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 15 Kwi 2012 18:19 

flus napisał(a):
Ja uważam, że będzie niezmiernie ciężko się wyrobić w 25 min, będziesz musiał przejść jeszcze kontrolę paszportową i to w dwie strony, nawet zakładając, że po wyjściu szybko przybiegniesz i będziesz pierwszy w kolejce, to nie wiadomo, czy w drugą stronę też nie będzie kolejki.
Gdyby to była strefa Schengen to jeszcze widziałbym szanse, ale tak to ja uważam to za mało realne.

Nie wiem jak będzie w Modlinie, ale powiem tylko jako ciekawostkę ,że z Katowic przy wylocie poza Schengen ale w UE (czyli praktycznie tylko do UK), kontrola paszportowa wiąże się ze spojrzeniem celnika na paszport i idziesz dalej, całość trwa zwykle nie dłużej niż 15sec raz zdarzyło się nawet ,że w ogóle nie sprawdzali :roll:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości