Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 30 Cze 2017 11:00 

złoty
Niedawno leciałem z Hiszpanii i kontrola paszportowa była, oczywiście można pokazać dowód jak się jest obywatelem UE. Były otwarte cztery stanowiska, ale i tak kontrola mogła zająć nawet kwadrans.
Wydaje mi się, że w związku ze stanem wyjątkowym we Francji obowiązują "granice" na lotniskach, choć nie mogę sobie przypomnieć, żeby kontrolowali mój paszport na wylocie.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷 🌴 Słońce, plaża i relaks ☀️Tydzień na Zakintos w 4* hotelu z wyżywieniem za 2311 PLN ✈️🇬🇷
Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍 Majówka w słonecznej Andaluzji 🌞🌴 Wczasy w 4* hotelu z wyżywieniem za 2048 PLN 😍
#22 PostWysłany: 03 Lip 2017 12:49 

witam wszystkich bardzo serdecznie.
pytanko odnośnie tej przesiadki w BVA do Lizbony, jedni piszą ze się spokojnie zdąży, drudzy że nie, mam właśnie taką opcję i nie wiem co zrobić.
niby czas jest ale bramki zamykają 30 min przed wylotem więc choćby nie wiem jak to nie da rady, zanim podjedzie do terminalu ten z KRK , potem wysiadka , jeszcze kontrola, niech to wszystko trwa w najlepszym wypadku 30 minut to i tak zamkną bramkę na Lizbonę, no chyba że jak widzą ze jest przesiadka to czekają.. co myślicie?
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 09 Lip 2017 12:13 
Awatar użytkownika

Loty: 616
Kilometry: 959 810
niebieski
Lizak101 napisał(a):
jak widzą ze jest przesiadka to czekają.. co myślicie?

Nie nastawiaj sie nawet - nie zaczekaja.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 13 Lip 2017 10:26 

postanowiłem jednak zaryzykować tą przesiadkę i wyglądało to mniej więcej tak:

Przesiadka na BVA do Lizbony.
Wylot z Krk 6 lipca o godz. 7.20. Start punktualnie. Konsultacja ze stewardesą, która poinformowała mnie, że wylądujemy 09.10. Wg rozkładu powinien być 09.35. Powiedziała również że przeważnie lądują 09.20  i tak też jest na rozkładzie lotów na BVA. Wylądowałem dokładnie 09.12. Więc do przesiadki jeszcze sporo czasu.
Ważne żeby wsiadać w Krk w miarę szybko, gdyż dla mojego bagażu podręcznego nie było już miejsca w kabinie i włożyli go do luku bagażowego. Po wylądowaniu straciłem 10 minut w oczekiwaniu na bagaż a można tego uniknąć. Potem kontrola - poszło szybko. Zaznaczam że lądowanie w BVA i start do LIS odbywał się z tego samego terminalu T2. Kontrola bezpieczeństwa do LIS bardzo szybko. 9.55 byłem w kolejce do bramki, która była jeszcze zamknięta. Planowy odlot 10.35.
Reasumując, jeśli wszystko idzie zgodnie z planem to nie ma problemu żeby na tą przesiadkę zdążyć.
Stewardesa powiedziała mi żeby na przyszłość unikać tak wąskich przesiadek bo różnie bywa, i tak też zrobię bo za dużo nerwów.
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off
rw30 lubi ten post.
rw30 uważa post za pomocny.

#25 PostWysłany: 21 Cze 2018 21:08 

dla wygody i szybszej odprawy można wykupić Fast Track w Ryanair, wtedy kolejka nie straszna...
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 10 Paź 2018 00:47 

czy macie jakieś pomysły jak zagospodarować czas 8,5 godzinnej przesiadki?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 10 Paź 2018 09:30 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 110 182
niebieski
tak, jedź autobusem do Beauvais, jedzie szybko - jakieś 20 min, dosyć często, na miejscu klimatyczne miasteczko, spora katedra, placyk, fontanny, chyba ratusz, można zjeść, wypić piwko w kawiarenkach czy małym parku niedaleko przystanku z/do lotniska

#28 PostWysłany: 26 Lut 2024 23:03 

Witam serdecznie, czy na lotnisku Beauvais jest dostępny fast track?
Przylatuję o 08.05 terminal 2, kolejny lot mam o 10.05 terminal 1 . Loty Ryanair. Czy zdążę?
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 16 Kwi 2025 14:39 

Cześć.
Odkopuję temat.

Mam kilka dalekich podróży za sobą, ale lecę pierwszy raz z przesiadką, która nie jest na jednym bilecie (Ryanair).

Rozważam trasę:
Essaouira -> Paryż-Beauvais
przylot: 13:55

Paryż-Beauvais -> Wawa-Modlin
odlot: 16:25

Czyli 2,5h na przesiadkę, niby spoko, ale to powrót z Maroka, dodatkowo lecę z osobą, która w Maroku była na wizie.
Świruję, że lot się lekko opóźni i do widzenia, nie zdążymy, a nie mam odłożonych funduszy na awaryjne wracanie za 500 euro.
W drugą stronę jestem spokojna, bo lecimy najpierw do Madrytu, tam jedna nocka i dopiero lot do Maroko.

Czy w razie czego, jeśli którykolwiek z moich lotów zostanie odwołany albo zostanie przełożony, to czy mam szansę na przełożenie również drugiego lotu z racji tego, że to ta sama linia (Ryanair)? Jak aktualnie do tego podchodzą?

Co mnie niepokoi:
- wszystkie loty które rozważam Rayan ma maks. 2x w tygodniu. Skoro tak, to jak mogą zaproponować alternatywny lot?
Mam wypad na niecałe 10 dni, ściśle określone daty, muszę wrócić na czas do pracy.

Będę mega wdzięczna za pomoc, jestem zielona w temacie, a bardzo zależy mi na wycieczce.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 16 Kwi 2025 15:25 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ryanair to linia point-to-point. Ryzyko przesiadki jest po Waszej stronie. Jeżeli będziecie ontime, zdążycie spokojnie. Myślę, że nawet godzinne opóźnienie pozwoli się przesiąść. BVA to stosunkowo niewielkie lotnisko. Zapłać za miejsce w 1, 2 rzędzie by szybciej wysiąść z samolotu

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości