Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 61 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Mar 2012 14:59 

Dziwi mnie fakt, że nikt nawet nie rozpoczął tematu o pięknej Chorwacji!

Czy ktoś z obecnych był tam w niedawno? Pamiętam, że spędzałam tam wakacje jakieś 12 lat temu i chętnie przypomniałabym sobie detale z tej wycieczki. Pierwszym miejscem, do którego pojechałam był Narodowy Park (piękne wodospady, mosty, dużo roślinności i szlaki turystyczne mające 10 km i więcej!

http://pl.wikipedia.org/wiki/Park_Narod ... litwickich sami zobaczcie :roll:
 Profil Relacje PM off  

Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł! Zjarany pracownik lotniskowy poważnie uszkodził Boeinga 747. Linia szacuje straty na 820 tys. zł!
😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏 😍MEGA😍 Bezpośrednie loty na Sycylię za 152 PLN 🔥👏
#2 PostWysłany: 15 Mar 2012 15:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Byłem niecałe 2 lata temu, naprawdę warto, ale w miarę możliwości należy unikać wysokiego sezonu, bo ilość ludzi jest wtedy ogromna, po szlakach idzie się często gęsiego, a na rejs statkiem po jeziorze czeka się 2h.
No i wydaje mi się, że mimo piękna krajobrazu niektórzy mogą być rozczarowani o tyle, że Plitwice to nie jest egzotyka, drzewa jak w Polsce, jeziora jak w Polsce (z dokładnością do kryształowości wody - czegoś takiego nie widziałem). Ale całość robi niesamowity efekt.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Mar 2012 15:14 

Loty: 31
Kilometry: 72 801
W październiku zeszłego roku byłem właśnie w tym parku i jak najbardziej każdemu polecam :)
Mimo, że aby tak się udać, musieliśmy wynająć auto w Zadarze, do tego pogoda również nie sprzyjała, gdyż było stosunkowo chłodno, a także fakt, że zapomnieliśmy wziąć ze sobą legitymacji studenckich przez co musieliśmy kupić normalne bilety, które do najtańszych nie należą - przynajmniej dla studentów :)
Ale nikt nie narzekał i każdy był mega zadowolony, park robi ogromne wrażenie, wybraliśmy do przejścia najdłuższą trasę by najwięcej czasu spędzić i jak najwięcej rzeczy zobaczyć.
Wrażenie niesamowite, całą drogę powrotną zachwycaliśmy się jeziorami, i sami z siebie byliśmy dumni, że mimo niesprzyjącej pogody i wysokich kosztów, nie rozmyśliliśmy się z wypadu tam.
Poniżej ciekawy filmik,owszem pełno takich na YT, ale ten uważam że jest naprawdę dobry :)

http://www.wykop.pl/link/1058393/park-narodowy-plitvice/

#4 PostWysłany: 15 Mar 2012 15:44 

Zapomniałam o rejsie statkiem :) Teraz pamiętam nawet miejsce, gdzie zostawiali turystów po drugiej stronie jeziora. Wspomnienia przychodzą jak się ogląda i rozmawia o takich miejscach :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Mar 2012 16:02 

niebieski
Do Chorwacji jeżdżę od 2004 r. Cudowny kraj. Wspaniałe widoki i jeszcze wspanialsi ludzie. Mamy już tam przyjaciół bliskich jak rodzina. Mogę również pomóc w rezerwacji apartamentów na Dalmacji Środkowej koło Omiśa. Pozdrawiam

#6 PostWysłany: 14 Kwi 2012 12:39 

Mogę prosić o namiar na nocleg w Omisie? Mój adres mailowy tdsi@wp.pl
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Kwi 2012 09:17 

witam,
ja również prosiłabym o namiary... k_slowianka@wp.pl
zbieram wszelkie informacje, gdyż w tym roku wakacje zamierzam spędzić właśnie w Chorwacji
zastanawiam się tylko jak się tam wybrać... samochodem w dwie osoby wychodzi trochę drogo (mój samochód pali 8 l, jestem z okolic Katowic), samolotem ok 400 zł (jak się uda) od osoby.. autokarem pewnie tez coś koło tego. Czy ktoś może podpowiedzieć czym podróżował?
A może są osoby z okolic, które również się wybierają w sierpniu (po 10) do Chorwacji samochodem i miałyby ochotę na podróż w 4 osoby?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Kwi 2012 11:35 

Hej ja bylem 3 lata temu w okolicach Splitu (Primosten), odwiedzilem Split, Zadar + park w Krka, siwetne miejsca polecam kazdemu. Jadac samochodem wez pod uwage ceny autostrad, w Chorwacji musialem zaplacic 30-40 euro za cala podroz plus winieta na Wegry a ta kosztowala okolo 50 zl.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Kwi 2012 20:38 

Hej :)
tak się składa, że moja rodzina prowadzi wynajem apartamentów w chorwacji, więc jak coś to zawsze mogę podać namiar
szulc.michal@vp.pl

aa bym zapomniał dodać- w miejscowości Vodice - koło Sibenika, zaraz obok wodaspadów Krka :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Kwi 2012 20:48 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
poza plitvicami polecam wspominane juz wodospany w Krka :)
i mam kilka filmikow (któtkich) z chorwacji, miłego oglądania
http://www.youtube.com/user/videoirek/v ... =chorwacja
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 28 Sie 2012 08:32 

W ostatnim okresie byłem w Plitvicach dwa razy, wchodząc do Parku z innych stron, moje zdjęcia link poniżej, generalnie będąc w Chorwacji warto się tam wybrać i zobaczyć, minusem jest to, że zawsze jest kupa ludzi, dlatego warto wyjść na zwiedzanie jak najwcześniej. Mam jeszcze w planach zwiedzić je późną jesienią.

Plitvice 2009
Plitvice 2011
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 19 Sie 2013 13:18 

Zbanowany
Wiem, że wątek stary, ale może komuś się przyda - wstąpiliśmy tam w tym roku w drodze do domu (wyjątkowo pojechaliśmy samochodem) i na początku czerwca (12.06), w godzinach popołudniowych (ok. 17) nie było tam o dziwo tłumów. Minęliśmy po drodze jedną wycieczkę Japończyków, a tak to cisza i spokój, chociaż być może akurat zwiedzaliśmy mniej obleganą część Parku, bo poruszaliśmy się tam trochę na wyczucie :P W każdym razie - na pewno warto, widoki są niezapomniane, zapierają dech w piersi :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Lut 2014 14:54 

Mi się zdarzyło być tam w sierpniu. Owszem, ludzi było sporo, do rejsu statkiem kolejka tasiemcowa (ale szybko się rozładowywała), ale dzikich tłumów nie było, ba, zdarzały się miejsca, gdzie było zupełnie pusto
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 22 Lut 2014 17:45 

no, nie tak bardzo nieopodal; 180 km, co w chorwackich warunkach oznacza co najmniej trzy godziny jazdy (wariant z autostradą 2 godziny)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 27 Lut 2014 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
To zależy skąd "180 km", jak ktoś już jest w okolicy Zadaru to spokojnie może wybrać KRKA.
Do jezior 150 km, do wodospadów 110 km.

Od Sibenika w dół to już "bez sensu" jechać nad jeziora.

Krka mogę spokojnie polecić. :)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 26 Mar 2014 01:46 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
Polecam zarówno Plitvice jak i Krka, oba parki są śliczne!
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 07 Cze 2017 22:47 

Loty: 46
Kilometry: 96 465
Poszukuję lokalnych biur, które organizują wycieczki na jeziora Plitvickie, znacie jakies, istnieją, ktoś korzystał ?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 08 Cze 2017 16:21 

Loty: 128
Kilometry: 221 261
niebieski
@Marcin Jurkiewicz 1 a gdzie będziesz stacjonował? Byłam w Splicie, Zadarze i Dubrowniku i przy głównych deptakach siedzą sprzedawcy wycieczek. Jest ich od wyboru do koloru ;) Nazw niestety nie pamiętam, a cen nie znam, bo nie korzystałam.

#19 PostWysłany: 20 Cze 2017 20:45 

Loty: 46
Kilometry: 96 465
jekyll
Będę w Makarskiej. Znasz orientacyjna cenę ? Chcę zobaczyć jak się to kalkuluje w stosunku do wypożyczenia auta dla 2 osób.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 23 Paź 2017 22:57, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 22 Cze 2017 09:13 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
niebieski
Nie korzystałem ale widziałem takie ogłoszenia cena ok. 500 kun (ze Splitu).

Możesz też popatrzyć na takie biuro: http://romeoandjuliet.hr/offer/plitvice ... onal-park/
osobiście nie korzystałem, ale opinie ma dobre.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 61 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości