Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 209 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 10 Cze 2017 12:53 

Zbanowany
Troche czytajcie z zrozumieniem '
PointsGuy opisuje sytuacje w saloniku biznesowym,
dwa troche podejrzewam stronnicza relacje (klikalnosc) ' poczytajcie komentarze ludzi pod relacja.
ale z pewnoscia Ramadan, noc i obecne problemy przetrzebily terminal w Doha (ban dla wszyskich linii lotniczych zmierzajacych do/z Doha nad terytorium UAE).
Komu nie zalezy na czasie i moze ewentualnie utknac na koszt emira w Katarze to popieram zdanie @Aga_podrozniczka ;)
 Profil Relacje PM off  

Korfu na bogato w świetnej cenie od 1999 PLN ✨💎 Luksusowe ⭐⭐⭐⭐⭐ all inclusive 🥂😎 Korfu na bogato w świetnej cenie od 1999 PLN ✨💎 Luksusowe ⭐⭐⭐⭐⭐ all inclusive 🥂😎
Zobacz Krzywą Wieżę, zjedz pizzę, wypij espresso i wróć do domu❗ Cały dzień w Pizie za 233 PLN Zobacz Krzywą Wieżę, zjedz pizzę, wypij espresso i wróć do domu❗ Cały dzień w Pizie za 233 PLN
#102 PostWysłany: 10 Cze 2017 13:03 
Awatar użytkownika

srebrny
marktemp77 napisał(a):
Troche czytac z zrozumieniem PointsGuy opisuje sytuacje w saloniku biznesowym, dwa troch podejrzewam stronnicza relacje (klikalnosc) poczytajcie komentaze ludz pod relacja.
ale z pewnoscia Ramadan, noc i obecne problemy przetrzebily terminal w Doha (ban dla wszyskich lini lotniczych zmierzajacych do/z Doha nad terytorium UAE).
Komu nie zalezy na czasie i moze ewentualnie utknac na koszt emira w Katarze to popieram zdanie Aga_podrozniczka ;)

czytamy ze zrozumieniem. PointsGuy opisuje sytuację na całym lotnisku, nie tylko w saloniku biznesowym. Choć może trochę przesadzać, + Ramadan na pewno swoje robi. Co nie zmienia faktu, że tak "zwyczajnie" na tym lotnisku nawet w nocy jest masa ludzi.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 10 Cze 2017 13:06 
Awatar użytkownika

platynowy
@marktemp77
No ale to chyba uwaga nie do mnie, bo też zwracałem uwagę na inne, niż polityka możliwe przyczyny zmniejszenia ruchu.
Artykuł z The Pointsguy i komentarze przeczytałem dosłownie minutę przed Twoim wpisem i faktycznie, wygląda na pewne przejaskrawienie

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 10 Cze 2017 13:31 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
Porobili zdjęcia jak akurat było pusto, dorobili swoje teorie i jazda. Współczesne dziennikarstwo oparte na sensacji a nie faktach.
Liczy się ilość odwiedzin, kliknięć czy sprzedanych gazet a nie fakty ;) Znaczy się fakty też są ważne ale na drugim miejscu ;)
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 10 Cze 2017 13:54 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Nie zapominajmy, ze spadl tez troche ruch do USA przez ban na elektronike. Emiraty przeciez przyciely liczbe lotow, wiec QR tez to pewnie dotknelo. Jak to polaczyc z tym, ze czesc tego ruchu do USA byla z innych krajow w regionie, to wyjasnia to niskie oblozenie. Do tego Ramadan. Ale po Ramadanie na pewno ruch znacznie wzrosnie, bo bedzie sezon wakacyjny w regionie.

Jakbym znalazla teraz jakis mega tani przelot na mileage run czy TP run do wykonania okoloweekendowo, to moze bym sie skusila.

#106 PostWysłany: 10 Cze 2017 14:13 

Zbanowany
Jak przegladam swoje zdjecia z terminala w DXB noca to tez dalo by sie takie 'pustki' uchwycic w obiektywie,

z pewnoscia jest to problem dla lotniska ale chyba nie az taki jak na hiszpanskim lotnisku widmo.
Na taki milage run by QatarAir tez bym sie pisal, mni sie podobalo w Dubai podczas Ramadanu,

a Emirates zaczyna ostro odcinac kupony od popularnosci '
na trzech odcinkach ostatniego lotu obsluga milo mnie poinformowala ze kurczaka JUZ nie ma i tylko BEEF mozemy zaserwowac,
przy trzecim odcinku juz nie wytrzymalem i odpowiedzialem ze religia mi zabrania BEEF i chce rybe lub kurczaka ... skonczylo sie na daniu z bizness (kurczak) zaserwowanym dla wkur.. pasazera w ekonomiku.
 Profil Relacje PM off
lovenz lubi ten post.

#107 PostWysłany: 10 Cze 2017 14:18 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
marktemp77 napisał(a):
... skonczylo sie na daniu z bizness (kurczak) zaserwowanym dla wkur.. pasazera w ekonomiku.

Ze specjalnym dodatkiem od wkur... załogi na wkur...pasażera :lol:
Sorry ale nie mogłem się powstrzymać ;)
Nie mamy pańskiego kurczaka i co nam pan zrobi :)

Ostatnio edytowany przez jar188, 10 Cze 2017 14:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Tufli lubi ten post.

#108 PostWysłany: 10 Cze 2017 14:20 
Awatar użytkownika

platynowy
W radiowej Trójce jest akurat audycja D. Rosiaka o sprawach międzynarodowych. Na razie mówią o Wlk. Brytanii, ale za chwilę ma być o Katarze. Audycje D. Rosiaka są merytorycznie świetne, więc można spodziewać się ciekawych opinii.

Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 10 Cze 2017 14:30 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@‌tropikey‌
Rosiak to co sensownego zostało w publicznych mediach .
Dzięki za informację będę słuchać
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 10 Cze 2017 14:49 

Zbanowany
@‌tropikey‌ : jest jakis stream do audycji ? PR3 to to na TuneRadio chyba.

@‌jar188‌ : z przyklejonym usmiechem 'Nie mamy pańskiego kurczaka i co nam pan zrobi'
'poprostu nie wytrzymalem trzeciego razu, wystarczy ze walcze z nimi jak z wiatrakami o nowa karte Skywards aby miec znowu e-Gate.

'Przesiade sie chyba na Etihad tylko ten AirBerlin jest u nich problemtyczny (nie ta jakosc).

Ostatnio edytowany przez marktemp77, 10 Cze 2017 14:52, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
jar188 lubi ten post.

#111 PostWysłany: 10 Cze 2017 14:52 
Awatar użytkownika

platynowy
można słuchać na stronie polskieradio.pl, ale już się skończyło. Jeśli ktoś się interesuje tematen, nic nowego nie powiedzieli.

Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 10 Cze 2017 23:53 

niebieski
Na tym całym bałaganie w Katarze krótkoterminowo EK czy EY mogą zyskać. Ale w dłuższej perspektywie zwłaszcza w biznesie z US czy EU część klientów może stracić zaufanie do wszelkich przewoźników z regionu i wróci do swoich tradycyjnych linii.
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 11 Cze 2017 00:07 

HON fly4free
W grudniu miałem okazję lecieć QF ex DXB i terminal 3 (A) w Dubaju w godzinach późnowieczornych wyglądał dokładnie tak samo, wielkie przestrzenie i niemal całkowite pustki, a w Emirates First Class Lounge byłem jednym z może 3-4 pasażerów przez cały wieczór. Nie było bana z jakim zmaga się teraz QR i DOH, nie było Ramadanu.
Tak więc bez przesady z pointsguyem i jego pseudo sensacjami
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#114 PostWysłany: 11 Cze 2017 00:13 

niebieski
W saloniku biznes EK w DXB Terminal A nigdy nie miałem problemu aby strzelić taką fotkę jakbym był jedynym klientem w zasięgu wzroku. Ich saloniki są tak przeskalowane, że naprawdę trzeba baaardzo dużo aby je wypełnić.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 11 Cze 2017 15:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Mimo wszystko ceny nadal maja wysokie , lot do NZ na luty - marzec 2018
Emirates dla 3 osób to Ł2100 w ekonomicznej Qatarem Ł3500 w ekonomicznej

A miałem nadzieje na jakaś dobra cenę
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 11 Cze 2017 20:38 
Awatar użytkownika

Loty: 38
Kilometry: 138 005
Ja w piątek wróciłam z Shanghaju z 4 godzinną przesiadka w Doha i jakoś nie zaobserwowałam problemów Oprócz opóźnienia 45min z PVG i 3 min z DOH do WAW żadnych niepokojących sytuacji.... Nie korzystam z saloników ale w strefie tranzytowej ludzi było raczej sporo (godziny poranne - 5:00) a w palarniach to nawet tlumy?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#117 PostWysłany: 12 Cze 2017 09:36 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
czy obecnie jest jakieś ryzyko związane z kupowaniem biletów Quatarem? Wydaje mi się, że na lotach z Europy trasa się nie zmieniła. Czy jest coś, co może pójść nie tak? Przez pół roku chyba nie zbankrutują?
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 12 Cze 2017 09:40 

Jedyne ryzyko na chwilę obecną , to możliwe opóźnienia z uwagi na dłuższy dystans do pokonania. Ale ciężko powiedzieć co będzie w przyszłości.
 PM off  

#119 PostWysłany: 12 Cze 2017 09:57 

Też mnie interesuje dalsza perspektywa, bo jeżeli chodzi o aktualne loty z PL do Azji to na flightradar wygląda to obecnie dobrze...
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 12 Cze 2017 16:40 
Awatar użytkownika

platynowy
wywiad CNN z szefem QR (niestety, słaba jakość dźwięku):
http://money.cnn.com/video/news/2017/06/12/qatar-airways-ceo-gulf-crisis.cnnmoney/index.html
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 209 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości