Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 209 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 05 Cze 2017 16:29 

Zobaczymy co będzie dalej.

Może Qatar wyskoczy z jakąś fajną promocją w związku z tymi ruchami ;-)
 PM off  

Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏 Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏
🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗ 🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗
#22 PostWysłany: 05 Cze 2017 16:40 

niebieski
Hm, za 5 tygodni 1. lot Qatarem w podroz poslubna.
Niefajnie to wyglada. Oby kolejne kraje nie daly bana bo mozemy miec problem.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 05 Cze 2017 16:46 
Awatar użytkownika

platynowy
Dziś dołączył ponoć Mauritius, choć to akurat mało istotne z punktu widzenia pasażerów QR (chyba że ktoś leci do MRU).

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 05 Cze 2017 16:55 

I Jemen.
 PM off  

#25 PostWysłany: 05 Cze 2017 16:57 
Awatar użytkownika

niebieski
A Mauritius to czemu? Kilkanaście % to islam. Zaraz pół świata będzię się solidaryzować ;) (znaleźli sobie pewnie kozła ofiarnego, a kasa płynie z każdego kraju, który nałożył blokadę)
Update: Nie chodzi o Malediwy ?

Ostatnio edytowany przez grondo, 05 Cze 2017 17:02, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
OSK lubi ten post.

#26 PostWysłany: 05 Cze 2017 16:59 

Tak to właśnie wygląda - jakby znaleźli sobie kozła ofiarnego.
 PM off  

#27 PostWysłany: 05 Cze 2017 17:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
I Jemen.

taa, najlepszy z całego tego grona jest Jemen, którego kraj koalicja Arabii Saudyjskiej bomabarduje i jest w stanie wojny - chodzi raczej o rząd na uchodźctwie nie-Huti uznawany przez Saudyjczyków

#28 PostWysłany: 05 Cze 2017 17:56 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 568
Kilometry: 861 604
tropikey napisał(a):
My tu tak sobie gadu gadu, a to wbrew pozorom może mieć bardzo poważne konsekwencje i dla wielu z nas. Jeśli faktycznie dojdzie do zapowiedzianych restrykcji (jest duży chaos informacyjny, ale zdaje się, że jest jakiś kilkunastodniowy okres przejściowy), to zwróćcie uwagę, że to nie chodzi tylko o loty do/z pewnych miejsc w regionie, ale również - a z naszego punktu widzenia przede wszystkim - loty przez przestrzeń powietrzną określonych krajów. Ciekawe, co się stanie, jeśli QR będzie musiał latać jakimiś okrężnymi drogami... Mój najbliższy lot dopiero w październiku, więc mam nadzieję, że do tej pory dogadają się z sąsiadami.

True. Ja też lecę dopiero w październiku a kupiłem bilet w Qatar bo mieli krótkie przesiadki w Doha. Wkrótce miałem kupować bilety lotnicze z Dżakarty na lot 3 godziny po planowym przylocie z Doha. W takiej sytuacji chyba się wstrzymam, dopóki sytuacja się nie ustabilizuje. :(

#29 PostWysłany: 05 Cze 2017 18:01 
Awatar użytkownika

platynowy
Ja już niestety mam kupione bilety PVG-HKG-PVG, ale o tyle bezpiecznie, że stosunkowo niedrogo, a poza tym nie na te same dni, co przylot z DOH do PVG i wylot z PVG do DOH.
Różne pechowe scenariusze bylbym gotowy sobie wyobrazić, ale ten jest doprawdy zaskakujący.

Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 06 Cze 2017 00:16 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
Do końca nie wiadomo co dokładnie jest przyczyną konfliktu tak wielu krajów z Katarem. Od strony geopolitycznej ten kraj nie ma większego znaczenia w regionie.

https://en.wikipedia.org/wiki/Al_Udeid_Air_Base
http://edition.cnn.com/2017/06/05/middl ... index.html
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 06 Cze 2017 00:28 
Awatar użytkownika

Loty: 601
Kilometry: 686 519
niebieski
W przypadku lotów Qatarem z UE do krajów które nie wpuszczają już Qatar Airways można w ogóle liczyć na przebukowanie biletu, lub zmianę przewoźnika na innego? Czy to nie realne?

#32 PostWysłany: 06 Cze 2017 05:39 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
niebieski
Hej, mam lot DXB-DOH-SIN z Qatar Airways, zaplanowany na przyszly tydzien. W zwiazku z zamknieciem granic, wszystkie loty DXB-DOH zostaly odwolane. Z tego co na razie widze, przysluguje mi zwrot za bilet albo przebookowanie.

Jako że mam juz dokupiony dolot do DXB na innej rezerwacji, dla mnie liczy sie tylko przebookowanie na innego przewoznika. W innym razie poniose strate.
Stad pytanie - czy Qatar MUSI mi na to zezwolic, czy ma wybor? Lot jest za mniej niz 14 dni, wiec zgodnie z prawem UE MUSIAŁBY. Jednakze, jako ze nie jest to UE, obowiazuja regulacje IATA/krajowe. Czy ktos sie orientuje jakie dokladnie mam prawa?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 06 Cze 2017 08:06, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 06 Cze 2017 08:10 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Wedlug FlyterTalk mozliwe jest przerzucenie na innego przewoznika. Problem jest tylko taki, ze na tej trasie nie bedzie innego bezposredniego przewoznika, musialbys znalezc jakies polaczenie przez Oman czy Jordanie. Zalecaja tez zaczekac jesli nie lecisz w ciagu 30h.

A tu z forum FT:
"What should I do?

If you are due to fly in the next few days, search for alternative routings and note them down.

30 hours before your scheduled departure time, contact your LOCAL QR office, and ask for their assistance. Advise them that you have found an alternative routing which you would be willing to accept and see if they will book it for you.

If you are due to fly more than 5 days from today, try and relax. Do not panic and please do not call QR as you are blocking the lines for those flying in the next 30 hours.

Further information - http://support.qatarairways.com/hc/en-u ... _site=true "

#34 PostWysłany: 06 Cze 2017 08:19 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Mozna liczyc na zmiane przewoznika, na innego z One World. Jak wkleilam juz w innym temacie, porada jest taka, zeby samemu znalezc alternatywne polaczenie (najlepiej przewoznikiem z tego samego sojuszu One World) i dopiero zadzwonic do lini z prosba o zmiane. Jesli Twoj lot nie jest w ciagu najblizszych kilku dni, poczekaj jeszcze chwile z dzwonieniem. Czytalam tez, ze Ci, ktorzy nie maja lotow kupionych bezposrednio, powinni dzwonic do agenta, ktory im sprzedal te bilety. A wtedy niestety wybor jest bardzo ograniczony, bo pewnie zaoferuja zwrot pieniedzy za bilety.
rw30 uważa post za pomocny.

#35 PostWysłany: 06 Cze 2017 08:40 

Anonymous napisał(a):
Do końca nie wiadomo co dokładnie jest przyczyną konfliktu tak wielu krajów z Katarem.

Financial Times twierdzi, że poszło o uległość władz Kataru względem terrorystów i zapłacenie dużej bańki okupu za porwanych członków rodziny królewskiej i towarzyszących im wojskowych. Ponoć udali się na polowanie z sokołami do Iraku, czyli jako myśliwi. A skończyli jak zwierzyna
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#36 PostWysłany: 06 Cze 2017 08:46 
Awatar użytkownika

niebieski
I to wcale nie jest śmieszne.

Załączniki:
Screenshot_2017-06-06-08-43-18.jpg
Screenshot_2017-06-06-08-43-18.jpg [ 240.6 KiB | Obejrzany 1183 razy ]
tropikey lubi ten post.

#37 PostWysłany: 06 Cze 2017 10:34 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

To nie jest w ogóle śmieszne

Tutaj screen z przelotu DOH-LCA

Załącznik:
DOH-LCA.jpg
DOH-LCA.jpg [ 177.6 KiB | Obejrzany 1014 razy ]

Lot Doha - Sao Paolo z międzylądowaniem w ATH.
Myślę ze ATH będzie miało ciut więcej roboty teraz...
 Profil Relacje PM off
tropikey lubi ten post.

#38 PostWysłany: 06 Cze 2017 10:43 
Awatar użytkownika

platynowy
Znajomy, który mieszka w Dausze siedzi właśnie w DXB i kombinuje, jak przedostać się do domu i żony z dwójką dzieci :-(

Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 06 Cze 2017 10:52 

Zbanowany
Trochę uwalony ten Katarczyk :
- 19% lotów z siatki połączeń Qatar wykreślonych czyli te po państwach GCC
- będą latać z międzylądowaniami na dalsze trasy
- przepustowość lotniska w Dausze poważnie ograniczona
- rejsy na Malediwy im odpadają
- sajgon organizacyjny na lotnisku w Dausze

Ostatnio edytowany przez michzak 06 Cze 2017 10:57, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 06 Cze 2017 11:09 
Awatar użytkownika

platynowy
Ponoć połączenie z Ammanem też zostało zablokowane.

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 209 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości