Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Laguna Balos
#61 PostWysłany: 28 Kwi 2017 11:35 

srebrny
Podobnie jak rok temu, jest tylko opcja z przesiadką na statek w Kissamos.
 Profil Relacje PM off  

Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️ Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️
Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
#62 PostWysłany: 28 Kwi 2017 16:26 

Loty: 55
Kilometry: 110 340
Dzięki, rozumiem. A jeżdżą te autobusy porządnie i w miarę punktualnie?

I jak najlepiej z Kissamos dostać się do Balos?
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 28 Kwi 2017 16:38 

srebrny
Autobusy są nowoczesne, komfortowe i punktualne, a bilet możesz kupić przez internet - takie są moje doświadczenia. Do Balos po zlikwidowaniu autobusu da się tylko tym statkiem z Kissamos (14 euro chyba) albo wynająć samochód.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 28 Kwi 2017 17:52 

niebieski
Można też ekonomicznie na piechotę :)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 28 Kwi 2017 20:15 

srebrny
Można, ale w tym upale nie każdy wytrzyma, a tu sklepów z ratunkową wodą po drodze nie ma.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 28 Kwi 2017 20:31 

[quote="obibok" Do Balos po zlikwidowaniu autobusu da się tylko tym statkiem z Kissamos (14 euro chyba) albo wynająć samochód.[/quote]

W przeciwieństwie do pana.K Ibisza co się od lat nie zmienia, tylko ceny w Grecji mają się odwrotnie.
Niestety już 27e +1 jakieś klimatyczne?
http://www.cretetravel.com/travel_tips/ ... usa_Balos/
 PM off  

#67 PostWysłany: 29 Kwi 2017 00:57 

srebrny
No tak, tyle że ja odruchowo pisałem o cenie w jedną stronę, bo tylko wracałem.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 30 Cze 2023 13:58 
Awatar użytkownika

Loty: 127
Kilometry: 182 849
niebieski
Od 21 czerwca do nie wiadomo kiedy statki wycieczkowe do Laguny Balos, ale tylko operatora Cretan Daily Cruises, nie będą podpływać do samej laguny i w niej cumować. Firma nie ma odpowiedniej licencji. Statki te będą się dłużej zatrzymywać przy wyspie Gramvousa.
Info ze strony firmy:
"IMPORTANT NOTICE: From Wednesday 21st June and for a short period of time our boats will not approach the floating dock at Balos, so it will not be possible to disembark at Balos Lagoon. Thus, the cruise schedule will be as follows: 2 hours and 15 minutes (approx.) stay in Gramvousa and 2 hours (approx.) stop for swimming in the open sea of Balos."
https://www.cretandailycruises.com/expl ... gJGCfD_BwE
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 14 Maj 2024 19:37 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 116 971
Wiadomo dlaczego:
W ostatnich dniach opublikowano listę 198 plaż Grecji znajdujących się na terenach Natura 2000, czyli obszarach o dużym znaczeniu ekologicznym, na których będzie obowiązywał reżim absolutnej ochrony. Oznacza to między innymi zakaz wydawania koncesji na ustawianie leżaków i parasoli. Zakaz ten obejmuje także 9 obszarów Natura 2000 znajdujących się na Krecie. Miejsca w których będzie obowiązywał taki reżim nazwano „niezaadaptowanymi plażami”.W tych miejscach oprócz rozmieszczania leżaków parasoli czy stołów i siedzisk barowych, zabronione będzie również organizowanie imprez z udziałem powyżej 10 osób oraz odtwarzania muzyki. Zakazana będzie także obecność pojazdów mechanicznych w tym morskich pojazdów rekreacyjnych, a także prowadzenie gastronomii mobilnej z wykorzystaniem samochodu lub przyczepy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
FUX uważa post za pomocny.

#70 PostWysłany: 14 Maj 2024 19:54 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Grubo.
Jeden kłopot mniej, ludzie nie będą podwozi samochodów uszkadzać.
:mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 14 Maj 2024 21:50 

srebrny
Bardzo ale to bardzo dobra wiadomość. Czy ktoś ma pełną listę tych plaż, może być po angielsku. Znalazłem tylko po grecku .pdf a nie mam jak przetłumaczyć.

#72 PostWysłany: 14 Maj 2024 22:12 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

https://www.businessdaily.gr/oikonomia/ ... ikonomikon
 Profil Relacje PM off
rmk lubi ten post.
rmk uważa post za pomocny.

#73 PostWysłany: 14 Maj 2024 23:08 

srebrny
Dzięki @Zeus.
Na tej liście jeśli chodzi o Kretę widzę tylko i wyłącznie Gminę Sfakia i jej pas wybrzeża, tam gdzie łączą się z morzem Lefka Ori, czyli jak dla mnie najpiękniejszy zakątek wyspy. Ciekawe co zrobią z Loutro, Glyka Nera w sumie to szybko pójdzie z leżakami, tawerna na miejscu dobre żarcie ma.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości