Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 26 Gru 2016 01:55 

Hej,

Mam kartę walutową alior banku w EUR oraz zwykłą w PLN. Która lepiej wypadnie w Dubaju? Jakie macie doswiadczenia? Lepiej placic karta, czy wyplacic pieniadze w bankomacie a pozniej gotowka? Nie mam juz mozliwosci zamowienia karty w USD. Moge ewentualnie kupic USD w kantorze jesli tak wyszloby lepiej..

Dzieki za pomoc!:)
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#142 PostWysłany: 26 Gru 2016 23:32 

niebieski
@‌mewho‌

Nie używaj karty Eur z Aliora w Dubaju bo będziesz miał potrójne przewalutowanie: AED-USD-PLN-EUR
 Profil Relacje PM off
PatrycjaR lubi ten post.

#143 PostWysłany: 27 Gru 2016 09:28 

ja pojechałem z dolarami i wymieniałem po trochu na miejscu na dirhamy tyle ile potrzebowałem
wszystkie kantory mają zbliżone kursy nawet te na lotnisku
 Profil Relacje PM off
PatrycjaR lubi ten post.

#144 PostWysłany: 27 Gru 2016 09:37 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Dokładnie tak. Na lotnisku 100 USD ~ 422 PLN ~ 361 AED

#145 PostWysłany: 12 Mar 2017 15:56 

Antek12 napisał(a):
tomili7 napisał(a):
czy korzystał ktoś z tej karty? http://tiny.pl/gwr87 ?
w jaki sposób otrzymuje się voucher na ubera? smsem?
wydaje sie dość korzystnie, karta kosztuje 55 aed( w tym darmowe minuty, smsy..) i dostaje się m.in voucher na ubera na 80aed,

Załącznik:
dU.jpg

Kartę kupimy na lotnisku DWC ( tam lądowałem) po kontroli paszportowej i sklepie wolnocłowym :) , tam gdzie zaczynają się boksy wypożyczalni samochodów ( na przeciwko Europcara).

Korzystałem z tej karty miesiąc temu w telefonie z dual sim - jako karta do internetu ( a także do połączeń) . Sieć DU.
Zasięg wszędzie bardzo dobry. Dostajemy za 55 AED kartę na której mamy :
20 minut do Polski
20 sms do Polski
200 mb danych

Jeśli chodzi o dane to :

1. W WhatsApp - nie działa połączenie wideo , ani głosowe - tylko tekst
2. W Messengerze (facebook) działa połączenie zarówno "telefoniczne" jak i wideo.
3. Tethering na laptopa (+ TeamViewer, Pulpit zdalny) , Facebook, nawigacje (google maps, sygic), pzreglądarki - wszystko działa.

Pozostały limit na karcie sprawdzamy dzwoniąc na *135#

Z książeczki Entertainer (mini książeczka) - nie korzystałem - nie było nic ciekawego dla mnie.
Wypożyczalnia Dollar też mnie nie interesowała (podobno zniżka 50%) - wypożyczałem w Europcar DWC.
Co do kodu Ubera - jest to kod zdrapka - jednorazowa zniżka przy pierwszym użyciu do 80 AED - wszystko działa jak należy :

Załącznik:
uber.jpg

Zniżka 80 AED powinna wystarczyć na przejechanie całego Dubaju. Trasa ze screena - to około 35 AED.

Jak będziecie dodawali kupon do Ubera - zmieńcie sobie numer telefonu na ten z karty DU w konfiguracji Ubera - kierowcy oddzwaniają więc szkoda płacić około 5 PLN za 1 min za odebrane połączenie na polskiej karcie.

Co do nawigacji korzystałem z Google Maps oraz Sygic.

Google Maps 7/10, Sygic 9/10 w mojej subiektywnej ocenie. ( w Polsce dla mnie Google Maps 10/10 , Sygic 7/10).

Google nie ma asystenta pasa ruchu, Sygic ma, co jest BARDZO pomocne.

Załącznik:
sygic.jpg

Nawigacja Sygic ma 7 dni Premium za darmo po instalacji, więc wystarczy na dzień przed pobytem zainstalować apkę i ściągnąć mapy UAE. Przez całe 7 dni możemy korzystać za free ze wszystkich funkcji.

Mógłbyś powiedzieć jakie kupony były w książce Entertainer ?
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 13 Mar 2017 00:05 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
w 2016 same śmieszne, typu jedzenie 2 w 1, nic specjalnego typu Ferrari .
Książeczka z racji nieinteresujących nas kuponów wylądowała w koszu , nie zrobiłem niestety zdjęć.

#147 PostWysłany: 16 Mar 2017 22:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Info z dzisiaj, nie dają książeczki tylko kod zdrapka na mobilnego entertainera
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 20 Mar 2017 14:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Wychodzi na to, że o ile do Dubaju przylecę około 22:00 (nie mam z tym problemu) to lot powrotny mam zaplanowany na 1:00 w nocy. O tej porze coś się dzieje na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 20 Mar 2017 14:22 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Samoloty latają ;). Możesz być zdziwiony jak wielu ludzi poza Tobą ma wylot o tej porze.
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 20 Mar 2017 19:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Spotkałem się z opinią, że jeżeli leci się do Dubaju, to lepiej jest wybrać linię "narodową" (na przykład Emirates). Podobno dzięki temu będziemy "lepiej" traktowani na lotnisku. Co o tym sądzicie?
Myślę, że to nie ma znaczenia, czy ląduje w samolocie linii Emirates/Lufthansa.
 Profil Relacje PM off  

#151 PostWysłany: 20 Mar 2017 19:10 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Bzdura jakich mało. Leciałem do Dubaju Etihadem i EK i jakoś nie odczułem różnicy w traktowaniu.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 20 Mar 2017 19:14 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Co masz na mysli piszac o lepszym traktowaniu na lotnisku ?
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 20 Mar 2017 19:16 
Awatar użytkownika

niebieski
No właśnie sam nie do końca rozumiem, co autor tej opinii miał na myśli. Jedyna różnica to pewnie taka, że trafię pod inny terminal.
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 20 Mar 2017 19:52 
Awatar użytkownika

srebrny
JIK napisał(a):
Bzdura jakich mało. Leciałem do Dubaju Etihadem i EK i jakoś nie odczułem różnicy w traktowaniu.

kłamczuszek :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#155 PostWysłany: 20 Mar 2017 23:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Co do wspomnianej karty prepaid z sieci DU za 55 AED (20 min, 20 sms, 200 mb) to jest dobra oferta? Czy na mieście można kupić coś gdzieś lepiej/taniej ?
Próbował ktoś wybierać kasę z Revolut'a na DWC ?

#156 PostWysłany: 21 Mar 2017 09:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Widziałem też salony sieci etisalat, ale nie wiem jakie ceny mają za prepaida i czy w ogóle mają ;)
Co do wspomnianej karty z sieci Du, ja uważam, że jest to dobra cena, cały czas poza hotelem ma się dostęp do neta, a wiele razy szybkie sprawdzenie chociażby połączeń np autobusowych ułatwia decyzję ;) Ja całego transferu nie zuzylem. Poza tym kod na ubera świetnie działa i z lotniska z bagazami dojechaliśmy pod same drzwi hotelu za free (czyli w cenie powyższej karty)
 Profil Relacje PM off
littleboy1989 uważa post za pomocny.

#157 PostWysłany: 21 Mar 2017 10:57 

srebrny
Etisalat ma również kartę SIM dla turystów, która kosztuje 100 dirhamów.
Pakiet internetu jest większy niż w DU (700MB lub 1GB w zależności od wybranego wariantu). Szczegóły: http://www.etisalat.ae/nrd/en/generic/visitor_line.jsp

Wszystko zależy od tego kto ile potrzebuje. Ja korzystałem z DU i do sporadycznego korzystania z neta gdzieś w terenie (w hotelu miałem wifi) ten pakiet był w zupełności wystarczający.
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 29 Mar 2017 12:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Chcecie odwiedzić Burż al Arab ? ;)
Krainę blichtru i luksusu ?
Mam coś dla Was:
Fryzjer męski z groupona za 100 AED.
Wejście do Burż al Arab
rw30 lubi ten post.

#159 PostWysłany: 02 Kwi 2017 22:13 
Awatar użytkownika

srebrny
Andi napisał(a):
Info z dzisiaj, nie dają książeczki tylko kod zdrapka na mobilnego entertainera

Również się skusiłem na kartę prepaid z DU i polecam. Koszt 55 AED, ale tańszej oferty nie znalazłem.
200 MB niby nie dużo, ale i tak wykorzystałem tylko 100, a nie wyobrażam sobie teraz, żeby po tym mieście poruszać się komunikacją bez internetu.
Co do zniżek jakie daje ta apka, ktoś wcześniej wspominał, że nie daje nic konkretnego, ale z tego co widzę to z takich "lepszych" atrakcji typu 2 za 1 jest:
Public Session w Dubai Ice Rink: https://thedubaimall.com/en/entertain-d ... ice-rink-1 (60 AED)
oraz
Ski Slope Full Day Pass w Ski Dubai: https://www.theplaymania.com/skidubai/pricing (320 AED)

Mam jeden kod do aktywacji apki do oddania za free (zniżki w apce ważne do 30/12/17) jak ktoś zainteresowany to zapraszam na PW :)

#160 PostWysłany: 02 Kwi 2017 23:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Załóżmy, że przyleciałem i jestem po tych wszystkich odprawach. Zanim pójdę po taksówkę, to chciałbym zrobić małe zakupy. Czy na lotnisku jest taka możliwość?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości