Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 15 Maj 2014 18:20 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 218 846
Kupując bilet online nie stoisz w kolejce. Są kasy do kupienia biletu na miejscu, a z boku są stanowiska do odbioru biletów przez internet. Nie zdarzyło mi się, żeby przede mną było do tych kas więcej niż 2 osoby. A co do samego CNK... Dzieciaki na pewno będą zadowolone, a Tobie polecam laboratoria. Robisz eksperymenty pod okien wykładowców z uniwersytetów. Byłem w każdym laboratorium i nie żałuję, że zostawiłem trochę kasy. Jednak najlepiej wybrać się w dni robocze. Jest najmniej ludzi. W weekend'y to jest ludzi po dach.

Urlop na marokańskim wybrzeżu 😎 Tydzień w Agadirze za 1184 PLN🌊 Urlop na marokańskim wybrzeżu 😎 Tydzień w Agadirze za 1184 PLN🌊
Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
#22 PostWysłany: 05 Cze 2014 12:28 

Jest tam bardzo fajnie, polecam jak ktoś jest zainteresowany nauką. Trzeba jednak wstać wcześnie i przyjść na długo przed zamknięciem, na pewno nie godzinę-dwie przed. W samej kolejce stoi się tam godzinę.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 05 Cze 2014 12:36 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
Jeżeli przy rezweracji przez internet są dostępne tylko poźniejsze godziny niż chcielibyście wejść (np od 14), to warto dokupić wejście do planetarium na wcześniejszą godzinę (np 11). Odbierając bilet do planetarium dostaniecie komplet biletów (również do centrum) i po miłym seansie będziecie mogli już wejśc wcześniej (np. 11:30).

#24 PostWysłany: 02 Sie 2014 15:14 

Loty: 58
Kilometry: 98 553
Za niedługo się tam wybieram, mam nadzieję, że się nie rozczarujemy. Korzystając z okazji chciałabym zobaczyć warszawską Syrenkę, bo to całkiem niedaleko, lecz niestety na google maps widzę, że całe nadbrzeże jest dość rozkopane. Czy ktoś kto niedawno tam był lub jakiś mieszkaniec stolicy może mnie poinformować co do obecnego stanu Syrenki i czy w ogóle opłaca się tam wybierać?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 02 Sie 2014 16:17 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Z Kopernika to 3min ale Syrenka jest w klatce zw z budową metra. Można spojrzeć na nią z mostu.

pozdrawiam Gaszpar
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

#26 PostWysłany: 02 Sie 2014 16:32 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
To już chyba lepiej zobaczyć syrenkę na Starówce, ta znad Wisły nie prezentuje się obecnie zbyt dobrze.

Ale dużo czasu nie stracicie, tak jak pisał Gaszpar to spacer na max. 5 minut.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 07 Paź 2014 18:19 

Czy te godziny wstępu są bardzo rygorystycznie przestrzegane, czy można wejść trochę wcześniej, jeżeli zostały tylko bilety na godziny późniejsze niż chciałbym?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 08 Paź 2014 12:13 

Z tego co wyczytałam w regulaminie bilety można odebrać najwcześniej 20 min przed wyznaczoną godzinę ale nie później niż 1 h po niej więc pewnie jest to jedyna elastyczność.
Dużo komunikatów na stronie mają o przepełnionym budynku więc pewnie przestrzegają wyznaczonych godzin żeby jednak cały czas te bilety sprzedawać ludziom którzy nie kupili online a mogli ;)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 08 Paź 2014 12:56 

Dzięki za odpowiedź. Też to czytałem na stronie internetowej. Myślałem, że ktoś ma jakieś doświadczenia w tym względzie.
Ale sprawa już nieaktualna, bo do systemu "wskoczyły" bilety na odpowiadającą mi godzinę ;)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 07 Mar 2016 13:39 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 679
niebieski
Dobra oceńcie mój plan zwiedzania :D ;)

Sobota

Wejście 11:20
Warsztaty familijne 13:00 - 14:30 ("Dlaczego ciasto rośnie jak na drożdżach?")
Bzzz 14:50 - 16:00

PB 18:15 więc wyjść musimy najpóźniej ~17:15 ?

Na samo centrum chyba mało czasu ? :roll:

#31 PostWysłany: 07 Mar 2016 13:43 

rysiekkk napisał(a):
Dobra oceńcie mój plan zwiedzania :D ;)

Sobota

Wejście 11:20
Warsztaty familijne 13:00 - 14:30 ("Dlaczego ciasto rośnie jak na drożdżach?")
Bzzz 14:50 - 16:00

PB 18:15 więc wyjść musimy najpóźniej ~17:15 ?

Na samo centrum chyba mało czasu ? :roll:

Jeśli nie idziesz do planetarium, to przy dość szybkim tempie uda Ci się zobaczyć wszystko a na pewno zdecydowaną większość :)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 07 Mar 2016 13:48 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 679
niebieski
Wizyta tam ma być atrakcyjna dla syna (5-latka) ;)
Tempo, kolejność, itd. będzie pod niego 8-)

Planetarium to następnym razem.

#33 PostWysłany: 13 Cze 2016 22:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak nie da się kupić biletów on-line na interesujący mnie termin tzn. że w kasie też już nie kupię w dniu wejścia ?

#34 PostWysłany: 13 Cze 2016 22:45 

Loty: 95
Kilometry: 229 882
99% że uda się kupić.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 13 Cze 2016 23:22 
Awatar użytkownika

złoty
littleboy1989 napisał(a):
Jak nie da się kupić biletów on-line na interesujący mnie termin tzn. że w kasie też już nie kupię w dniu wejścia ?

Codziennie rano w kasach jest pewna pula biletów nazwijmy ją pulą X. Dodatkowo pula biletów X jest powiększana o bilety, które nie zostały sprzedane przez Internet (pula Z) czyli bilety rano w kasie to X+Z.

Teraz zależy jaki to dzień. Jeżeli dzień w tygodniu to w zasadzie mówimy o X i jakiejś Z ale w weekendy, dni świąteczne, ferie, wakacje itp pula wynosi praktycznie tylko X.

Zatem jak kupić bilet na dzień na który w Internecie nie ma już biletów i mieć pewność, że się go dostanie?
Ustawić się rano chwile przed otwarciem kas 10-15min w kolejce i nabyć bilet w kasie. Są dni kiedy te bilety dostępne w kasie kończą się w 30-40min. Rekordy to ok 20min i o dziwo nie mówimy tu tylko o weekendach.
Później sprzedaż biletów rozpoczyna się ponownie gdy liczba osób w budynku maleje- inni zwiedzający opuszczają już strefę biletowaną. Czasami takie przerwy potrafią trwać po kilka ładnych godzin
Japonka76 lubi ten post.

#36 PostWysłany: 13 Cze 2016 23:30 

Loty: 130
Kilometry: 223 475
niebieski
Zawsze są bilety . Też nie mogłam kupić on line.

#37 PostWysłany: 28 Mar 2017 08:40 
Awatar użytkownika

Loty: 58
Kilometry: 111 854
niebieski
Byłam w CNK w zeszłym miesiącu w niedzielę. Wyjątkowo nie kupowaliśmy biletów online (mimo, że zawsze tak robimy) i to był błąd ;) W dzień odwiedzin nie da się już kupić ich przez Internet. Gdy stanęliśmy w kolejce (ok. 13:00) pan z obsługi informował wszystkich, że aktualnie kasy są zamknięte ponieważ jest już za dużo ludzi w centrum i mogą zostać na nowo otwarte (ale nie muszą), o ile zwolni się trochę miejsca w środku (określona ilość ludzi powinna opuścić budynek). Czekaliśmy ponad 1,5h i po tym czasie wznowili sprzedaż, ale tylko dla kilkunastu rodzin/par. Kolejka w tym dniu została zamknięta od razu za nami... Ludzie w większości byli sfrustrowani i się wykłócali, ale z drugiej strony od razu było mówione, że sprzedaż biletów tego dnia może zostać w ogóle nie wznowiona i każdy stoi na własną odpowiedzialność.
Samo Centrum nam się podobało - bardzo fajne niektóre eksponaty, super wystawa czasowa o wodnym świecie oraz całkiem niezła część dla osób od 14 roku życia. Minus za to, że niektóre z eksponatów nie działały. Ogólnie polecam :)

#38 PostWysłany: 28 Mar 2017 23:21 
Awatar użytkownika

złoty
PatrycjaR napisał(a):
Minus za to, że niektóre z eksponatów nie działały. Ogólnie polecam :)

Zazwyczaj nie działa ok 3-5% eksponatów i jest to jak na placówkę tego typu w normie. We wszystkich centrach nauki jest podobnie.

A co do zakupów biletów przez internet na ten sam dzień. Od niedawna jest to możliwe o ile są jeszcze oczywiście bilety bo ktoś inny ich nie wykupił. Porada praktyczna jak zwiększyć swoje szanse zakupowe przez internet. Szukać dla 1 osoby i sprawdzać czy nie ma np. pojedynczych biletów w sąsiadujących godzinach. Np jeden bilet na 11:00 drugi na 11:20. Wejść na wystawy można 30 minut przed godziną wskazaną na bilecie i do godziny po niej. Czyli kupując takie bilety, odpowiednio się zgrywając wejdziecie razem.

#39 PostWysłany: 20 Kwi 2017 12:43 

Wiecie może czy bilety w systemie internetowym są dokładane? Czy jeśli już nie są dostępne to nie ma szans na wprowadzenie nowych?

#40 PostWysłany: 20 Kwi 2017 12:53 
Awatar użytkownika

złoty
nie są dokładane.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość