Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Eurolot - kilka pytań
#1 PostWysłany: 08 Kwi 2012 02:39 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Z góry przepraszam, jeśli odpowiedzi na moje pytania pojawiły się już wcześniej, ale na prawdę ciężko było mi cokolwiek znaleźć. Może ktoś, kto latał Eurolotem może udzielić mi odpowiedzi:

1) Jak szybko zmienia się cena biletów? Mam na myśli sytuację, gdzie interesujący mnie lot jest w drugiej połowie maja, za powiedzmy 100zł. W drugiej połowie kwietnia ten sam lot kosztuje prawie 300zł. Czy powinienem liczyć się z tym, że jeżeli będę kupował bilet po świętach to będzie już dużo droższa cena?

2) Jaka jest finalna cena biletu i jak kupić jak najtańszy? ;) bo na razie na stronie w wyszukiwarce wyświetla mi się 100zł za bilet, ale rozumiem, że na tym się nie skończy?

3) Jakie opłaty Eurolot pobiera za odprawę/zakup biletu przez internet, etc.?

Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 08 Kwi 2012 06:30 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
niebieski
1) w ich przypadku cena zleży od ilości sprzedanych miejsc na dany lot im wicej tym cena wzrasta (jak jesteś pewien że konkretnego lotu -brać jeśli jest dalej po 99zł)
2) cena finalna to ta co się wyświetla (płaciłem kata MC bez dopłat dodatkowych )-nie a więcej jakiś opłat ( zaznacz tylko przy rezerwacji jaki rodzaj bagażu zabierasz z sobą -masz go w cenie już wliczony)
3)brak dopłat

może inny użytkownicy coś dodadzą od siebie jak trzeba
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Kwi 2012 08:56 
Redaktor F4F

Dziękuję za odpowiedzi!

Jeszcze dwa pytania:

1) Na stronie Eurolot jest napisane, że mogę zabrać do 6kg bagaż podręczny i 20 kg rejestrowy. Rozumiem, że oba bagaże wchodzą w cenę normalnego biletu, muszę tylko zaznaczyć czy oba chcę zabrać, czy tak?

2) A nie ma problemu z kupieniem biletu np. dzisiaj? Chodzi mi o to, że przez 2 dni mamy święto. Daleki jestem od panikowania, aczkolwiek lot w interesującym mnie terminie kosztuje 100zł, tydzień później 100zł, itd, tydzień wcześniej - 300zł. Nie chciałbym, żeby spotkała mnie niespodzianka :)

I jak wygląda 'procedura' kupowania? Wstyd się przyznać, ale dobre kilka razy leciałem (chociaż jeszcze nie Eurolotem), a niegdy sam nie kupowałem biletu... Byłbym wdzięczny za wskazówki :)

Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Kwi 2012 09:33 

niebieski
1) przy rezerwacji zaznacz że bierzesz bagaż podręczny i główny -oba w cenie
2) nie ma problemu- mimo że święto
Wybierasz lot, wpisujesz swoje dane -wybierasz rodzaj bagażu , przechodzisz dalej do płatności , wybierasz rodzaj płatności (np rodzaj karty) wpisujesz dane karty, klikasz ok -chwilkę czekasz i już kupione -potwierdzenie przychodzi na podanego meila.
co do ceny - kupowałem teściom do Dubrownika zwlekli jeden dzień i z ceny 199zł zrobiło sie 249zł
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Kwi 2012 09:44 
Redaktor F4F

A czy coś się stanie jeśli zaznaczę, że biorę bagaż główny a później zrezygnuję z zabrania go?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Kwi 2012 10:06 
Awatar użytkownika

srebrny
ciacho_majonez napisał(a):
A czy coś się stanie jeśli zaznaczę, że biorę bagaż główny a później zrezygnuję z zabrania go?
Zajmie się Tobą Służba Ochrony Kolei i zabierze do Wronek na przesłuchanie.

Polecam poczytać: http://eurolot.com/przed_podroza/owp/ow ... urolot.pdf
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Kwi 2012 12:57 
Redaktor F4F

:)

Dziękuję za wszystkie wskazówki.

EDIT:

Naszło mnie jeszcze jedno pytanie: podczas kupowania biletów przez internet, kiedy dokładnie rezewracja zostaje przyjęta? Z momentem wypełnienia całego formularza czy dopiero, gdy 'ściągną' sobie pieniądze z konta?

Jeśli dzisiaj zarezerwuję lot za 99zł, który po świętach miałby już być droższy, to nie spotka mnie przykra niespodzianka w postaci ubytku 300zł na koncie, tylko z racji tego, że dzisiaj/jutro banki nie pracują? ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Kwi 2012 16:48 

niebieski
Nie spotka żadna niemiła niespodzianka. Kupuj a się nie bój ;]
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Kwi 2012 17:05 

niebieski
tu nie ma rozliczania "po świetach " jest 99 to bedzie po 99zł
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 08 Kwi 2012 17:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Serio, nie rozumiem Cię. Jak kupujesz bilet na pociąg, albo na autobus, to też się zabierasz do tego jak pies do jeża?

Ja rozumiem, że tanie linie nauczyły ludzi przesadnej podejrzliwości na temat wszystkich ukrytych opłat i gwiazdek, ale naprawdę nie trzeba podchodzić do latania z przesadną ostrożnością. Transport jak każdy inny, tyle że przez lata uchodził za ekskluzywny i niedostępny dla zwykłych ludzi przez politykę przewoźników. W Europie już to się zmieniło, a w Polsce zmiana właśnie trwa, m.in. dzięki OLT i Eurolotowi.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Kwi 2012 21:10 
Redaktor F4F

Szczęśliwie kupiłem swój pierwszy bilet, także dziękuję wszystkim za pomoc i cierpliwość :)

PS Jeśli chodzi o bilet na pociąg to jestem twardzielem.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 07 Cze 2012 11:28 

niebieski
Praktycznie każdy rząd poza wspomnianymi jest ok. Jest więcej miejsca niż w ATRach
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 26 Cze 2012 20:44 

Amcio napisał(a):

A czy po dokonaniu rezerwacji można dodać, że biorę bagaż główny (oprócz podręcznego)? Na potwierdzeniu mam tylko, że nie było dodatkowych opłat (czyli za drugą sztukę rejestrowanego). Nie pamiętam, żebym zaznaczała bagaż rejestrowany (przyzwyczajenie z tanich linii), ale przydałoby się więcej, niz 6kg :)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 30 Cze 2012 00:18 

Jusi napisał(a):
Amcio napisał(a):

A czy po dokonaniu rezerwacji można dodać, że biorę bagaż główny (oprócz podręcznego)? Na potwierdzeniu mam tylko, że nie było dodatkowych opłat (czyli za drugą sztukę rejestrowanego). Nie pamiętam, żebym zaznaczała bagaż rejestrowany (przyzwyczajenie z tanich linii), ale przydałoby się więcej, niz 6kg :)

10 dni temu rezerwowałam bilety. Pierwszy raz będę korzystała z usług Eurolotu, dlatego przy rezerwacji wydało mi się dziwne, że z sekcji Pasażerowie, przenosi od razu do sekcji Płatności. W Call Center dowiedziałam się, że ponieważ nie pobierają opłaty za rezerwację, bagaże (rejestrowany i podręczny), dlatego sekcja usługi jest nieaktywna. Może to wynik wprowadzenia nowego systemu. Po prostu na lotnisku mam nadać bagaż, chyba że taka opcja pojawi się przy odprawie on-line. Żeby się nie okazało, że nie mogę zabrać bagażu, bo go nie zgłosiłam przy rezerwacji ;-)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 30 Cze 2012 01:42 

Loty: 25
Kilometry: 41 965
Istnieje w Eurolocie jakaś możliwość zarządzania rejestracją? Czy tylko odprawa online 24h przed wylotem?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość