Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Lut 2017 09:04 

Loty: 3
Kilometry: 5 133
Witam krotkie podsumowanie wycieczki
wylot z Krk 31 styczen, przylot o 12:30 tenperaturta w Ovda ok 15 stopni, transfer z Ejtat shuttle, kierowca niezbyt rozgarniety, nie wiedzial gdze jest nasz hotel !!!! alr w koncu zadzownil do kogos i nas podwiozl na miesjce. cala operacja okolo godziny nieliczc lotniska gdzie warto wypelnic karteczke zeby nie wbili pieczatki
hotel: Central Park, 10 minut do plazy, ale nie polecam, glownie lokalni, pokoje stare ale czyste co trzeba podkreslic, bardzo drogo, sniadania takie sobie
plaza: plaza polnocna ok, czysto, ogolnie WSZEDZIE jest BAAAAArdzo czysto, rafy brak, ale kapiele ok, woda ciepla, temp w dzien do 20 paru stopni

CENY bardzo wysokie, w supermarketach mniejszych bardzo drogo, restauracje to samo. warto skosztowac falafela, 18 szekli, w duzych supermaarketach ceny bardziej znosne, piwo ok 6 szekli, bagietka po 2, chalwa po 10
ATRAKCJE: obowiazkowo Timan park, Underwater obserwatory razem z lodzia podwodna czyli pakiet za 140 szekli, naprawde warto, wspaniale wrazenia, Dolphin Reef i plaza obok, niezapomniane atrakce

Wieczory chlodne, ciepla kurtka si eprzyda

Powrot znmowu Eliat shuttle ale jezdzil tez 282

W razie pytan piszcie
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 06 Lut 2017 22:17 

Masz świeże informacje, ja wyjeżdżam na tydzień w połowie lutego.

Mógłbyś sprecyzować te markety z tanimi artykułami pierwszej potrzeby tj. alkoholem i tanim jedzeniem? :D

Mam hostel przy Mall Hayam, ale żeby nie zrujnować portfela wiadomo że mogę udać się dalej.

Rozumiem że piwo za 6 szekli to naprawdę dobra oferta? W jakim to markecie można takie coś spotkać ? BTW - czy piwo to najkorzystniejszy cenowo napój alkoholowy w Ejlacie ? Jak tam stoi cenowo wino albo jakieś lokalne trunki?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Lut 2017 01:26 

Hej tani market jest przy Central Bus Station, po tej stronie co przystanek, obok budynku gdzie jest poczta. Z zewnatrz market wyglada niepozornie, sa takie kosze metalowe z jakimis artykulami ale w srodku to jest normalny supermarket wielkosci naszego powiedzmy Lewiatana. Co do wina to nie wiem, inne alkohole te nie kojarze. Ale woda pieczywo warzywa owoce w sensownych cenach. Po drugiej stronie ulicy, kolo super pharm jest fajna knajpa Kosher grill, przepyszny falafel za 18 szekli, szoarma za chyba 30, polecam miejsce. Co do hosteli to nie mam doswiadczenia, moj hotel mial 4 gwiazdki a na nasze standardy ja dalabym mu moze 2,5 :-)))))) takze trzeba jednak dostosowac wamagania do lokalnych warunkow. Milego urlopu!

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Lut 2017 01:31 

kaj0x napisał(a):
Masz świeże informacje, ja wyjeżdżam na tydzień w połowie lutego.

Mógłbyś sprecyzować te markety z tanimi artykułami pierwszej potrzeby tj. alkoholem i tanim jedzeniem? :D

Mam hostel przy Mall Hayam, ale żeby nie zrujnować portfela wiadomo że mogę udać się dalej.

Rozumiem że piwo za 6 szekli to naprawdę dobra oferta? W jakim to markecie można takie coś spotkać ? BTW - czy piwo to najkorzystniejszy cenowo napój alkoholowy w Ejlacie ? Jak tam stoi cenowo wino albo jakieś lokalne trunki?

Aha, tak 6 szekli za puszke piwa to naprawde dobra cena. W tych ich innych supermarketach kosztuje nawet 20 :-)

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Lut 2017 09:14 

Tu link do Street View gdzie jest jeden z najtanszych marketow w Eilat.
https://www.google.pl/maps/@29.5497758, ... !1e1?hl=pl
To jest na ulicy Piestany za rondem na przeciwko hotlu Dan In.
W pakietach jest taniej, np: 1 litrowy sok 6 Nis, 3 soki 12,9 Nis, 1 wino 23 Nis, 2 wina 36 Nis
Paczka Pit 8 Nis, chleb 5,7 Nis, wedliny 2 paczki po 200 gram 20,5 Nis
1 litr finlandi 105 Nis
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Lut 2017 10:02 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
niebieski
kaj0x napisał(a):

Również polecam opisany wyżej market przy dworcu autobusowym. Piwo jak już tu zostało napisane od ok. 6 szekli, najtańsza wódka (taka która nie wyglądała jak czerwona kartka) tydzień temu to 0.7 ukraińskiego Chlebnego Daru za 51 szekli.
Co do jedzenia to bułki po 1 szeklu, bagietki 2 szekle, słodkie bułeczki ok. 2.3 szekla/100g, hummus 6-10 szekli (w zależności od wielkości), napoje, soki od 5-6 szekli, pomarańcze niecałe 5 szekli.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Lut 2017 00:25 

Wielkie dzięki, to się bardzo przyda :)

BTW - jeszcze co do tego piwa - można sobie spokojnie pić piwo na plaży w Ejlacie i policja nie ma z tym problemów ?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Lut 2017 00:27 

niebieski
http://www.jpost.com/Israel-News/Iron-D ... lat-481006

niezbyt ciekawie.
IS wydalo komunikat, ze to poczatek walki z Izraelem..
 Profil Relacje PM off
Washington uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 09 Lut 2017 00:29 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
pocisk w basenie..

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 7348053344
Washington uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 09 Lut 2017 00:51 

niebieski
No to chyba zaczną szykować loty po 39 zł, coby tylko samoloty zapełnić... bo ja to tylko początek, to będzie grubo...

Pzdr, Art.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Lut 2017 10:10 

Loty: 104
Kilometry: 216 006
niebieski
A dopiero co zakomunikowali otwarcie tej trasy z kilku naszych miast, echh.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 09 Lut 2017 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
kaj0x napisał(a):
można sobie spokojnie pić piwo na plaży w Ejlacie i policja nie ma z tym problemów ?

ja bezproblemowo piłem, i też "tubylcy" pili :)

Kadet napisał(a):
kaj0x napisał(a):
Piwo jak już tu zostało napisane od ok. 6 szekli

dokładnie 3,33 :) - w sklepie na Bareket st (ybitan.co.il)

#13 PostWysłany: 20 Lut 2017 23:57 

Wielkie dzieki - Ten market mam już w ulubionych - patrzac po cenach wyglada tam wiele rzeczy dobrze i podobnie jak np na kanarach (pringles, tuborg) :D

Mam jeszcze pytanie o plaże - która jest najlepsza w mieście ?

I jeszcze o życie nocne - na imprezy wszystkie wejścia są płatne czy są jakieś dobre darmowe miejsca do zabawy?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 21 Lut 2017 09:32 
Awatar użytkownika

niebieski
plaża to problematyczny temat, bo tam wszystko jest ogrodzone, możesz pływać (nawet na płatnych) tylko w ściśle określonych miejscach - zabezpieczonych łańcuchami.
W mieście masz darmowe z prysznicami, ale ciężko z rafą koralową. Poza miastem masz płatne.

Najlepsza ? trudno powiedzieć :)

darmowe to są pokazy fontann :D

#15 PostWysłany: 23 Lip 2017 00:39 

Loty: 140
Kilometry: 236 052
niebieski
Przechodził ktoś do Akaby?Jest to możliwe?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 23 Lip 2017 01:38 

Loty: 23
Kilometry: 72 725
niebieski
Ja przechodziłem w ... 1995 roku. :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości