Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Przed użyciem MakeMyTrip proszę przeczytać Wikiposta!
Jak nie wiecie jak skorzystać, proszę nie korzystajcie MMT!
Pytania które są już w wikiposcie lub braku ochoty przeczytania paru stron będą skasowane i nagradzane!

MMT – jak korzystać.
[+] Pokaż
1. Należy pobrać aplikację MakeMyTrip na urządzenie mobilne.
2. Trzeba się zarejestrować, używając w tym celu prawdziwego (lub fikcyjnego) numeru telefonu w formacie 91 i potem dowolne 10 cyfr.
3. Płatnosci dokonywane są w indyjskich rupiach, przeliczanych na walutę naszej karty, dlatego żeby uniknąć niekorzystnego przewalutowania, dobrze mieć podpiętą do konta kartę walutową – np. Alior w USD lub T-Mobile w USD.

Poniżej popularne kody:

MMTBOOK
MMTHIGH
HTLOFF
MMTAPPYHOURS
HTLAPP min.4000inr
BESTDEAL -40% minimum 2800 rupii
BOOKTOODAY -40 % minimum 3000 rupii
MMTOFFER daje -60% do max 3000 rupii
USEUR
bookearly1 na 1noc 1200INR MWZ 8000 INR
bookearly2 na 2noce 2500INR
bookearly3 na 3noce 5000INR MWZ 40000 INR
HOLISPECIAL -60% max. 2500 INR +20% max.800 INR min 2 noce
INTLNEW - 60% zniżki natychmiast, max 3000 INR min 2 noce
BOOKSEARCH up to -2000 INR, MWZ 4000 INR (1 noc)
BOOKWOW
INTLHTLBEST -50% do 3800 INR , min 3 noce
INTLHTLSALE -60% do 4300 INR , min 3 noce
USEURBEST -60% do 6000 INR, min 3 noce
GODUBAI3 | 50% Off on Select Hotels (Max discount Rs.5000) | min 3 noce
GODUBAI2 | 50% Off on Select Hotels (Max discount Rs.2500) | min 2 noce
GODUBAI1 | 30% Off on Select Hotels (Max discount Rs.1500) | min 1 noc

Nie wszystkie działają w tym samym czasie, a użycie tych „najkorzystniejszych” wymaga najczęściej śledzenia odpowiedniego wątku na forum F4F :)
Większość kodów nalicza zniżkę automatycznie. Możemy jednak wpisywać inny kod i probować, czy dzięki niemu nie uzyskamy większej korzyści.
Mimo, iż kody wskazują na zniżkę rzędu 70%, praktycznie jest ona mniejsza, co nie zmenia faktu, że ceny po ich użyciu wciąż sa bardzo atrakcyjne.

by @igore

lista hoteli w Polsce: https://www.makemytrip.com/hotels-inter ... -list.html

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 122  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MakeMyTrip
#961 PostWysłany: 21 Gru 2016 19:19 
Awatar użytkownika

Loty: 635
Kilometry: 703 614
niebieski
Najczęściej jest tak jak piszą poprzednicy. Ale bywa tez inaczej. W hotelu Libertador w SCL nie chcieli mi połączyć rezerwacji z MMT i musiałem przenosić się z pokoju do pokoju.

Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN Urlop na Costa del Sol 🌴🏨 Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2379 PLN
All incusive na Riwierze Tureckiej za 1680 🌊🍹 Tydzień w 4* hotelu w sercu Alanyi 🌞😎 All incusive na Riwierze Tureckiej za 1680 🌊🍹 Tydzień w 4* hotelu w sercu Alanyi 🌞😎
#962 PostWysłany: 21 Gru 2016 19:43 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
takie przenoszenie to zazwyczaj nie zła wola recepcjonisty a fakt obłożenia bliskiej 100% obiektu. Wówczas róże pokoje różnie się zwalniają i takie osobne jedno dniowe rezerwacje "zapychają luki" innych dłuższych rezerwacji.
Sugeruję (o ile rezerwację są ze sporym wyprzedzeniem) napisać do hotelu z prośbą o połączenie w jeden pobyt tych kilku rezerwacji . Wówczas powinni zarezerwować jeden pokój na cały pobyt.
2 ludzi lubi ten post.

#963 PostWysłany: 21 Gru 2016 20:25 

Loty: 135
Kilometry: 294 074
W zeszłym roku na Majorce w jednym hotelu miałem 5 rezerwacji na każdy dzień osobno,nie było problemu żeby to połączyć i nie musieliśmy się przenosić. Ale to było poza sezonem , w Porto nie było już tak fajnie i trzeba było zmieniać pokoje:)
 Profil Relacje PM off  

#964 PostWysłany: 21 Gru 2016 20:35 

A czy to ma wielkie znaczenie, że trzeba się czasem przenieść do pokoju obok ?
Jako "fachowcy" pakujemy się przecież parę minut. :D
A w pokoju obok mamy znowu wszystko świeżutkie i pachnące. Pościel, ręczniki itd ;)
 PM off  

#965 PostWysłany: 21 Gru 2016 20:38 

Loty: 53
Kilometry: 172 452
Pamiętaj tylko, że czas wymeldowania i zameldowania jest w hotelach zazwyczaj różny. Nie jest więc tak, że przeskakujesz z pokoju do pokoju.
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#966 PostWysłany: 21 Gru 2016 21:05 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Rozumiem jeśli gość jednego dnia ma zarezerwowany pokój double, drugiego twin, a trzeciego jakiś executive, że jest przenoszony. Ale jeśli przez 3 dni z rzędu ma identyczny typ pokoju, to wymeldowywanie go i zmienianie mu co dzień pokoju to jest jakaś głupota. Stawanie frontem do gościa, utrudnianie mu pobytu, ciężko mi to nazwać i zrozumieć.
 Profil Relacje PM off  

#967 PostWysłany: 21 Gru 2016 21:09 

Jeszcze roznica czasu miedzy wymeldowaniem a zameldowaniem chociaz mnie do tej pory nie spotkalo

#968 PostWysłany: 21 Gru 2016 21:23 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
piotrek_ napisał(a):
Rozumiem jeśli gość jednego dnia ma zarezerwowany pokój double, drugiego twin, a trzeciego jakiś executive, że jest przenoszony. Ale jeśli przez 3 dni z rzędu ma identyczny typ pokoju, to wymeldowywanie go i zmienianie mu co dzień pokoju to jest jakaś głupota. Stawanie frontem do gościa, utrudnianie mu pobytu, ciężko mi to nazwać i zrozumieć.

Jak ktoś nie rozumie tak podstawowej sprawy to nie powinien nawet myśleć nad rozdzielaniem jednej rezerwacji na kilka. Liczba pokoi w każdym hotelu jest ograniczona i przy pełnym hotelu jest duża szansa, że będziemy musieli zmieniać pokój.

Po to robi się rezerwacje kilku dni razem aby mieć pewność że będziemy mieli jeden pokój. W przypadku kilku rezerwacji nawet następujących po sobie takiej pewności nie mamy. Jeżeli hotel jest pusty to raczej nie będzie potrzeby się przenosić ale jeżeli trafimy na pełny hotel to wszystko będzie zależało od innych rezerwacji i oczywistym jest że Ci którzy mają kilkudniowe rezerwacje będą mieli ten sam pokój zagwarantowany a Ci z pojedynczymi rezerwacjami będą dostawali te pokoje które akurat będą wolne. Może się więc trafić przenoszenie po każdej rezerwacji.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#969 PostWysłany: 21 Gru 2016 21:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Zakładam, że hotel ma pełne obłożenie w momencie mojego pobytu. I co z tego? Mam rezerwacje na 3 kolejne dni, na każdy dzień na pokój 2-osobowy, double. Więc każdego dnia taki pokój musi być w hotelu dostępny. Więc jaki jest problem, aby mi przypisać jeden pokój, ten sam na 3 dni?

@‌smieci‌, podaj mi konkretny przykład, kiedy jest to niemożliwe, żebym mógł zostać w tym samym pokoju? Bo ja dalej tego nie rozumiem.

Załóżmy, ze hotel ma 40 pokoi. 14 pokoi single, 11 pokoi double, 11 twin i 4 apartamenty rodzinne. Przyjeżdżam na 3 dni do tego hotelu. Jaka konkretnie musi zajść sytuacja (jak inne rezerwacje mogą na to wpłynąć?), żebym musiał opuszczać każdego dnia swój 2-os double?
 Profil Relacje PM off
Tom K lubi ten post.

#970 PostWysłany: 21 Gru 2016 21:49 

niebieski
wiele razy wykonywalem odrebne rezerwacje na noclegi w tym samym hotelu
nikt nigdy mnie nie ganial po pokojach
- wszystkie noclegi na ten sam rodzaj pokoju czyli oczywiste kto przy zdrowych zmyslach by mnie ganial z pietra na pietro
- pierwszy nocleg w nizszym standardzie badz na wieksza liczbe osob pozniej wyzsze i nisze standardy/liczba osob, tutaj tez bezproblemowo sam proponowalem, ze zostane w pokoju o nizszym standardzie za sniadanie, wynajem rowerow pozne wymeldowanie etc

jedyna watpliwosc, ze zaczynam w wysokim standardzie, a kolejne sa nizsze wtedy jest sens mnie ganiac pokojach
 Profil Relacje PM off  

#971 PostWysłany: 21 Gru 2016 21:54 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
HTLAPP - 50% max 1500 INR, bez minimum, może być jedna nocka
 Profil Relacje PM off
arturro lubi ten post.

#972 PostWysłany: 21 Gru 2016 22:06 
Awatar użytkownika

@‌piotrek_‌
Hotel ma 11 double.Pokoje A,B,C,D itd.
Załóżmy, że zarezerwowałeś 2 miesiące wcześniej 3 oddzielne nocki np. 7-8 ,8-9 i 9-10maj.
W momencie Twojej rezerwacji niektóre pokoje mogą być już zajęte.Ktoś zarezerwował np. 5-7 maj,6-7 maj,8-10 maj,8-9 maj.Jak rezerwujesz oddzielnie ,to system nie wykryje,że nocki są Twoje i przydzieli Ci każdą noc w innym pokoju.Np pierwszą w E,drugą w G,trzecią w A.
Zrobi tak dlatego,ze pokój E zwalnia się 7 maja, pokój G 8 maja itd.Po Twoich rezerwacjach w kolejnych dniach pokój E przydzieli komuś od 8maja,pokój G komus od 9maja itd.W momencie Twojego przyjazdu do hotelu obłożenie ok 100% powoduje że nie mają żadnego pokoju wolnego 7-10 maj.Żeby "stworzyć " rezerwację na 3 noce w 1 pokoju musieliby caly harmonogram przestawiac do góry nogami (prawdopodobnie ręcznie).Jedyne wyjście z takich sytuacji to odpowiednio wczesne poinformowanie hotelu o połączeniu rezerwacji.Gdy jest dużo wolnych pokoi można Twoje rezerwację ręcznie przydzielić do jednego pokoju,potem już jest to praktycznie niewykonalne.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
smieci uważa post za pomocny.

#973 PostWysłany: 21 Gru 2016 22:23 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
@piotrek_ też Ci to zacząłem rozpisywać ale ZENNNEK właściwie Ci to już opisał. Dodatkowo masz info od dwóch osób, że w praktyce się musieli przemieszczać i myślę że tyle wystarczy.

Nie ma też co dywagować jaka jest szansa, że hotel będzie pełny po prostu rozbijając rezerwację na kilka trzeba założyć, że może być konieczność przemieszczenia się pomiędzy pokojami.

Mi to osobiście nie przeszkadza ale komuś może więc warto wiedzieć i brać to pod uwagę.

Proponuję wrócić do tematu wątku.

Ostatnio edytowany przez smieci, 21 Gru 2016 23:15, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#974 PostWysłany: 21 Gru 2016 23:11 
Awatar użytkownika

srebrny
I tutaj już może zakończmy offtopa, co? :)
3 ludzi lubi ten post.

#975 PostWysłany: 21 Gru 2016 23:39 
Awatar użytkownika

Loty: 319
Kilometry: 796 245
niebieski
Wystarczy dla pewnosci po rezerwacji napisać do hotelu aby połączył oddzielne rezerwacje w jedną , na prawde nie ma z tym problemów :)

#976 PostWysłany: 22 Gru 2016 00:16 

Loty: 146
Kilometry: 290 982
niebieski
Bywa też (miałem tak w Lizbonie), że pomimo połączenia 3 rezerwacji po 1 nocy pokoju nie zmieniałem, ale codziennie musiałem się meldować od nowa.
Tylko, że to już chyba kwestia rozgarnięcia obsługi recepcji...

#977 PostWysłany: 22 Gru 2016 01:12 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌ZENNNEK‌ @‌smieci‌ rozumiem waszą odpowiedź i się z nią jak najbardziej zgadzam. Może przy większym, lub pełnym obłożeniu obiektu dojść do problemów, które @‌ZENNNEK‌ opisał, ale jeśli ktoś na recepcji siądzie do tego to ostatecznie i tak zawsze jest w stanie przypisać pokoje w ten sposób, że zmiany w tracie pobytu nie będą konieczne. Może to zrobić, także w sytuacji wyżej opisanej. Czasem może to być, jak kostka Rubika, ale ją też da się ułożyć. Wszystko zależy od ludzi. Mam nadzieję, że i Wy się ze mną zgodzicie :P
 Profil Relacje PM off  

#978 PostWysłany: 22 Gru 2016 09:31 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 267 845
niebieski
Dzięki wszystkim za pomoc.
Czyli jest różnie, ja chciałem rezerwować na luty. Napisałem do hotelu przed rezerwacją i powiedzieli, że nie będzie problemu z połączeniem noclegów. Jeśli nie chcemy się przenosić, to chyba tak najlepiej zrobić.
 Profil Relacje PM off  

#979 PostWysłany: 23 Gru 2016 13:44 

MMTYES i MMTHIGH znów działają.

Dla pobytów od 4000 INR (od 1 doby) dają 2000 INR discount + 1000 INR cashback.
 Profil Relacje PM off
maciass lubi ten post.

#980 PostWysłany: 23 Gru 2016 13:49 
Awatar użytkownika

platynowy
Jeszcze MMTBOOK. Warunki jak wyżej
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2434 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 122  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 1 gość