Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pytania "Czy ktoś dostał już punkty za XXXX" będą leciały do kosza

Janu napisał(a):
Ze względu na to, że landryna i booking olewali reklamacje, złożyłem skargę przez:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main ... how&lng=PL

30 listopada węgierski oddział landryny napisał w odpowiedzi na skargę, że zbadano sprawę ponownie i wypłacono zaległą prowizję, w związku z czym...skarga jest niezasadna. Czyli wypłacili zaległą kasę z czerwca, po czym stwierdzili, że nie ma tematu.

Na przyszłe zaległości polecam to rozwiązanie, strona węgierska działa a nie pisze w kółko "przekazano do działu IT"

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1860 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 11 Gru 2016 00:39 

A to całkiem inna bajka, te 10 dolców robi różnicę :lol:
By nie było całkiem OT pkt za XI póki co nie ma, ale jak pisano mają jeszcze trochę czasu bodajże do środy
 PM off  

Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN
Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍 Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍
#262 PostWysłany: 11 Gru 2016 11:41 

Loty: 42
Kilometry: 75 324
co ciekawe po dokonaniu rezerwacji dalej nie zmienili bannera i informują o 10% zwrocie :)
 Profil Relacje PM off  

#263 PostWysłany: 11 Gru 2016 11:50 

srebrny
Tyle,że teraz rezerwując dany obiekt wyświetla ci się kwota w euro,którą uzyskasz za konkretną rezerwację w postaci zasilenia konta wizz. Przeliczając procentowo bywa więcej a bywa i mniej niż 5%.Wynika to ze stosowania zaokrąglenia do pełnego euro. ;)
 Profil Relacje PM off  

#264 PostWysłany: 11 Gru 2016 11:55 

Loty: 42
Kilometry: 75 324
Mi chodzi o rezerwację lotu :)
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 11 Gru 2016 11:57 

srebrny
@‌stan‌ Ale piszesz w dziale o zakwaterowaniu ;)
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 11 Gru 2016 13:32 

stan napisał(a):
co ciekawe po dokonaniu rezerwacji dalej nie zmienili bannera i informują o 10% zwrocie :)

stan napisał(a):
Mi chodzi o rezerwację lotu :)

mimo, że nie na temat nie przejmuj się @miriam (prawie zawsze i wszędzie musi mieć ostatnie zdanie w temacie) i uściślij, gdzie za loty dają 10%, będzie HIT (na starej stronie book za rezerwację HOTELI dalej pisze o 10%, ale to nieaktualne)

Tak to dogadało się dwóch forumowiczów z "na loty" mamy 10% "za rezerwację lotu" i jak przeczytać cały czas jednak jest na temat
 PM off  

#267 PostWysłany: 11 Gru 2016 18:22 

srebrny
Anonymous napisał(a):

mimo, że nie na temat nie przejmuj się @miriam (prawie zawsze i wszędzie musi mieć ostatnie zdanie w temacie)

Mistrzu,wybacz ale wywołana do tablicy ze smutkiem informuję,że tym razem to ja nie kumam tej lekcji.Nie ukrywam,że w pewnych tematach jesteś dla mnie niedoścignionym wzorem :) Jeśli Ty w stwierdzeniu
stan napisał(a):
umieszczonym w wątku o zakwaterowaniu domyśliłbyś się,że chodzi o loty,to widzę jak dużo jeszcze muszę się uczyć.A może tu chodzi o przysłowie "sądzę ciebie według siebie" ;) Z wyrazami podziwu i prośbą o cierpliwość w ew.dalszym korygowaniu błędów -krnąbrna uczennica :P
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 11 Gru 2016 21:54 

A więc KONKRETY (żeby tak co poniektórzy/re na tym się skupili):

Czekajmy cierpliwie na zwroty za listopadowe odbyte rezerwacje

Załączniki:
Komentarz do pliku: Na nowej stronie Wizzair i po kliknięciu na Hotel pokazuje rzeczywistą obecnie zniżkę, czyli 5% zwrotu za rezerwację hoteli/apartamentów
Wizz Hotel.PNG
Wizz Hotel.PNG [ 124.38 KiB | Obejrzany 1078 razy ]
Komentarz do pliku: Na starej stronie Book Wizzair i po kliknięciu na Hotel nadal pokazuje starą zniżkę czyli 10% zwrotu, ale faktycznie zwracają do obecnie rezerwowanych hoteli 5%
Wizz Hotel 2.PNG
Wizz Hotel 2.PNG [ 169.56 KiB | Obejrzany 1078 razy ]
Komentarz do pliku: OT: Da się osiągnąć MAX. 4% zwrotu w pkt wizz za rezerwacje lotów Wizzair płacąc za loty na stronie Wizzair np. za loty Kartą Kredytową Raiffeisen Wizzair
Wizz Hotel 3.PNG
Wizz Hotel 3.PNG [ 17.08 KiB | Obejrzany 1078 razy ]
 PM off  

#269 PostWysłany: 11 Gru 2016 23:08 

srebrny
@‌gorny77‌ Jeśli masz jeszcze deczko cierpliwości to mi wytłumacz w stosunku do "Komentarz do pliku: Na starej stronie Book Wizzair i po kliknięciu na Hotel nadal pokazuje starą zniżkę czyli 10% zwrotu, ale faktycznie zwracają do obecnie rezerwowanych hoteli 5%" taką sytuację :1.Kwota rezerwacji 9 E, info przy rezerwacji "Zdobądź punkty Wizz o wartości 1 EUR z tytułu swojej rezerwacji(wg. moich wyliczeń zwrot>11%) 2.Kwota rezerwacji 29 E i to samo info "Zdobądź punkty Wizz o wartości 1 EUR z tytułu swojej rezerwacji"(zwrot < 3,5%) Symulacja na podst. hipotetycznej rezerwacji np.Warszawa 1/2.03.17 sortowanie po najniższej cenie.Tak patrząc na to to wychodzi bardzo różnie % w zależności od wartości rezerwacji.Bardzo często jest to faktycznie 5% ale nie zawsze ;) Wybacz dociekliwość w ustalaniu faktów ;)
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 11 Gru 2016 23:20 

Pisałem już tu, czyli na forum:
Stara strona https://book.wizzair.com/pl-PL/Select nie jest już obecnie aktualizowana, nie ma odnośnika czyli linku z nowej strony Wizzair na starą, a co za tym idzie np. nie ma nowej taryfy Go, po wejściu na Hotele pokazuje starą kwotę zwrotu 10% z promocji, która OFICJALNIE wygasła

Ale też jak tak pokazuje to REZERWUJ, ale zbieraj dowody w postaci screenów etapów rezerwacji i prawdopodobnie REKLAMUJ (z powodu w/w faktów nie wróżę sukcesu, ale a nuż)

Osobiście rezerwuję tylko przez starą stronę book, bo jest póki co bardzo stabilna
 PM off  

#271 PostWysłany: 11 Gru 2016 23:50 

srebrny
Anonymous napisał(a):
Pisałem już tu, czyli na forum:
stara strona https://book.wizzair.com/pl-PL/Select nie jest już obecnie aktualizowana, po pokazuje starą kwotę zwrotu 10% z promocji, która OFICJALNIE wygasła

Ale też jak tak pokazuje to REZERWUJ, ale zbieraj dowody w postaci screenów etapów rezerwacji i prawdopodobnie REKLAMUJ (z powodu w/w faktów nie wróżę sukcesu, ale a nuż)
Jeden o Rzymie drugi o Krymie ;)
Nie chcę niczego obecnie rezerwować ani reklamować i nie ma tu nic do rzeczy stara czy nowa strona Wizza a jedynie fakt,że obecnie obojętnie przez którą stronę wejdziesz na Booking.com wyświetli ci się kwotowo ile za daną rezerwację dostaniesz zwrotu na konto wizz i w stosunku do ceny bywa to np.raz 3,5% raz 5% ale bywa też 11% i tak naprawdę to ani info ze starej o 10% ani z nowej strony o 5% nie jest w pełni aktualne.Tyle i nic ponadto ;)
 Profil Relacje PM off  

#272 PostWysłany: 12 Gru 2016 00:17 

Ten problem jest, gdy zaznaczysz pokazywanie ceny w zł, a kwota zniżki podawana jest w euro
Gdy obie waluty są ustawione na euro podaje kwotę zniżki odpowiadającą 5% całości kwoty rezerwacji
 PM off  

#273 PostWysłany: 12 Gru 2016 00:21 

srebrny
Sprawdzałam w euro nie w złotówkach i pisałam o tym w #269.Zdarza się to obojętnie jaka by nie była waluta.
 Profil Relacje PM off  

#274 PostWysłany: 12 Gru 2016 00:26 

Euro-Euro przykład na teraz
Zrób screeny i pokaż to co piszesz w poście 269

Załączniki:
Hotel.PNG
Hotel.PNG [ 20.26 KiB | Obejrzany 970 razy ]
 PM off  

#275 PostWysłany: 12 Gru 2016 00:32 

srebrny
Napisałam ci w poście 269 na podstawie czego robiłam symulację ,spróbuj a sam zobaczysz,że nie zawsze się zgadza i bywa też inaczej.
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 12 Gru 2016 00:39 

Popatrzyłem, większość to jednak tytułowe ok. i 5%, choć zdarzają się wyjątki (zauważyłem przy większych kwotach np. ponad 1000euro)

Ostatnio edytowany przez Anonymous, 12 Gru 2016 22:58, edytowano w sumie 1 raz
 PM off  

#277 PostWysłany: 12 Gru 2016 22:50 

Loty: 41
Kilometry: 73 062
Zbanowany
niebieski
W razie gdybym chciał złożyć jakąś reklamację odnośnie nie otrzymania zwrotu to gdzie znajdę jakieś potwierdzenie, że rezerwowałem na booking.com z linku polecającego wizzaira?
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 12 Gru 2016 22:54 

W potwierdzeniu otrzymanym na wskazany adres e-mail masz "Nr konta WizzAir", a gdy klikniesz na pobierz wersję do wydruku masz u góry po środku " We współpracy z Wizzair. com"
 PM off  

#279 PostWysłany: 12 Gru 2016 23:02 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
W moim przypadku, zwrot przyszedł po dwóch miesiącach od zrealizowania noclegów.
Nigdzie nie pisałem.
 Profil Relacje PM off  

#280 PostWysłany: 12 Gru 2016 23:16 

Loty: 41
Kilometry: 73 062
Zbanowany
niebieski
Anonymous napisał(a):
W potwierdzeniu otrzymanym na wskazany adres e-mail masz "Nr konta WizzAir", a gdy klikniesz na pobierz wersję do wydruku masz u góry po środku " We współpracy z Wizzair. com"

Maile pousuwałem. Widzę na stronce rezerwacje, ale nie mogę w nic tam kliknąć. Jeszcze jakiś sposób?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1860 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości