Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Gru 2016 13:19 

Dnia 30/11 mialem nieprzyjemnosc oczekiwac na (odwolany jak sie okazalo) lot obslugiwany przez Pll Lot z Okecia do Krakowa ktory mial odleciec o godz. 15:20.
Po 2 godzinach opoznienia obsluga wielkomyslnie podarowala oczekujacym bony na cale (!) 12zl, po kolejnej godzinie poinformowano ze transport odbedzie sie autobusem (godzina 19, opady śniegu za oknem).
Spora czesc pasazerow zaczela, co oczywiste, dopytywac sie jakie sa przyczyny odwolania, czy Lot nie moze zorganizowac samolotu zastepczego i czy nie ma alternatywy dla autobusu - natomiast obsluga NIC nie wiedziala poza tym iz sa 'problemy operacyjne', nikt nie zajaknal sie o prawie do noclegu w Warszawie, po prostu pasazer do klopot ktorego nalezy sie tanio pozbyc. Pasazerowie odebrali liczne bagaze i byli odprawadzani przez obsluge na autobus kiedy jedna z pan upadla na ruchomych schodach co wygladalo dosc groznie - obsluga stojaca z boku NIC nie zrobila, nie przepraszam, przygladala sie.
Po kolejnyc 30 minutach przyszedl sms iz wspanialomyslnie zapraszaja na lot kolejnego dnia rano - widac centrala zobaczyla ze klopotu nie da sie pozbyc az tak latwo i tanio.
Ogolnie niesmak i zenada, terminowosc lotow i jakosc obslugi jest bardzo slaba a obsluga widzi w pasazerach tylko zbedny balast.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 03 Gru 2016 15:21, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN Wypoczynek w Egipcie 🏝️ 🌊 All inclusive nad Morzem Czerwonym za 1861 PLN
Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 4127 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️ Phuket w porze suchej❗😲 12 dni na wyspie za 4127 PLN ✈️ + 5⭐ 🛏️
#2 PostWysłany: 03 Gru 2016 13:38 

niebieski
Zamiast wylewania żalów na forum, polecam opisać je w poniższym linku. Jeśli przyczyną było coś innego niż warunki pogodowe w Warszawie lub Krakowie, może Ci przysługiwać odszkodowanie.

http://www.lot.com/pl/pl/reklamacje-pasazerskie
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 03 Gru 2016 14:30 

Niestety akcje z autobusem do Krakowa są bardzo często. Pisz o odszkodowanie 250 euro. Przyznają od razu.
 PM off  

#4 PostWysłany: 03 Gru 2016 14:48 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Bony na 12zl na Okeciu ? LOT ladnie kpi z pasazerow. W tej cenie mozna tam chyba pol litra mineralnej kupic ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 03 Gru 2016 14:57 

srebrny
W autobusie tez częstują prince polo? :)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 03 Gru 2016 14:57 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Anonymous napisał(a):
Niestety akcje z autobusem do Krakowa są bardzo często. Pisz o odszkodowanie 250 euro. Przyznają od razu.

Ale jakieś konkrety czy tak se piszesz dla samego napisania?

Na moje 45 lotów WAW-KRK/KRK-WAW 44 loty odbyły się planowo i raz KRK-WAW miałem odwołane ze względu na mgłę w KRK, wtedy LOT wsadził mnie w taxi i zawiózł do KTW, skąd poleciałem do WAW.

Zresztą moje 45 lotów też nie musi być wcale miarodajne, ale wystarczy popatrzeć na statystyki WAW-KRK-WAW i widać czarno na białym, że te Twoje "częste akcje z autobusem do Krakowa" są wymysłem, a w świecie realnym zdarzają się sporadycznie.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 03 Gru 2016 15:19, edytowano w sumie 1 raz
Zmiana tonu + wycinam 'wyłącznie' x 2
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 03 Gru 2016 15:07 

niebieski
Mogę się mylić, ale z moich kalkulacji "Pi razy drzwi" wynika niechybnie, że za 12 zł na Okęciu można kupić 0,5 l wody mineralnej i małe Prince Polo. Przypadek? ;)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 03 Gru 2016 15:10 

Cieszę się, że tak często latasz. Ile z tych lotów miałeś w ostatnie 6 miesięcy? Ewidentnie LOT ma problemy z napiętą siatką i scenariusz z autobusem niestety się powtarza, nawet jak jest dobra pogoda. Jak tylko pojawi się informacja o mgle zaraz kasują lot. Nie po to bulisz za bilet samolotowy by jechać 5 godzin autobusem. 12 godzin z Gdańska do Krakowa LOTEM mi wystarczy za wszystkie czasy.
 PM off
Tufli lubi ten post.

#9 PostWysłany: 03 Gru 2016 15:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
7, wszystkie zgodnie z planem.

W przypadku odwołania lotu wystarczy poprosić o przebukowanie na następny rejs (plus hotel, jeśli kolejny dostepny rejs jest następnego dnia) i już znika koniecznośc tłuczenia się 12h autobusem, oczywiście przy założeniu że nie mamy musu bycia na "już" w miejscu docelowym.

Poza wszystkim KRK jest akurat najgorszym możliwym przykładem ze wszystkich naszych krajówek bo jego położenie wyjątkowo sprzyja tworzeniu się mgieł regularnie skutkujących totalnym paraliżem funkcjonowania całego portu lotniczego.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Gru 2016 15:30 

Loty: 68
Kilometry: 85 761
niebieski
Pawel_T napisał(a):
Bony na 12zl na Okeciu ? LOT ladnie kpi z pasazerow. W tej cenie mozna tam chyba pol litra mineralnej kupic ;)

Nie jest źle :D Kiedyś w POZ dostałem bon na 5zł :D Nawet na butelkę wody nie starczyło - jedna gałka loda już tak :D
5 ludzi lubi ten post.

#11 PostWysłany: 03 Gru 2016 16:23 

niebieski
Ale - dlaczego z powodu mgły w Krakowie LOT ma rozdawać souveniry pasażerom?

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 03 Gru 2016 16:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli była mgła to nie rozda :)
Cytuj:
Jak tylko pojawi się informacja o mgle zaraz kasują lot. Nie po to bulisz za bilet samolotowy by jechać 5 godzin autobusem.

A co lepiej żeby poleciał, zrobił 2 kółka i wrócił do Warszawy, by następnie podstawić autobus?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 03 Gru 2016 16:29 

niebieski
@‌Bruner‌ Ponieważ zgodnie z przepisami w przypadku opóźnienia powyżej 2 godzin pasażerom przysługują "posiłki i napoje w ilości adekwatnej do czasu oczekiwania".
 Profil Relacje PM off
Stoarn lubi ten post.

#14 PostWysłany: 03 Gru 2016 16:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Bruner'owi chodziło pewnie o 250e.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 03 Gru 2016 17:29 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
Bon mozna zrealizowac w mcd wiec w sumie za 7pln doplaty mozna miec duzy zestaw ;)

#16 PostWysłany: 03 Gru 2016 17:40 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
1,5-litrowa woda na Okęciu kosztuje 9 złotych, więc wbrew pozorom można poszaleć :)

#17 PostWysłany: 03 Gru 2016 18:14 

srebrny
Mi w tym roku brakowało kilku odcinków do FTLa, więc postanowiłem dobić trasą WAW-KRK.
W sumie 6 sobót w okresie październik - listopad, więc dzielę się ostatnimi doświadczeniami.
Z WAW 7:35 (3903), powrót z KRK 10:35 (3920).
3 razy jeszcze w okresie gdy był letni rozkład, 3 razy gdy już był zimowy.
Z WAW wszystkie loty się odbyły, różnie było z punktualnością, ale opóźnienia nie były znaczne (ma spory zapas rozkładowy w stosunku czasu lotu).
Z KRK natomiast 3 razy lot 3920 był skasowany.
Za pierwszym razem, bo lot z Gdańska do Krakowa został przekierowany do WAW, więc nie było czym polecieć.
Przerzucono mnie na rejs o 15-tej z czymś, na ten o 12-tej nie było miejsc.
Voucher na jedzenie 24 PLN, więc 2 razy tyle co w WAW. Wystarczyło na jajecznicę z cafe-latte (jakaś symboliczna dopłata w granicach 2 zł), więc nie ma co narzekać.
250 EUR już na koncie.
Za drugim razem info o anulowaniu było koło 22-ej w piątek, dzień przed lotem (samolot z GDN był skasowany, więc maszyny nie mieli zabezpieczonej). Na lotnisku w WAW poprosiłem o przerzucenie mnie na lot wcześniejszy o 9:00 z KRK, 3904 (czyli ten sam samolot, którym leciałem). Miałem już przećwiczone czy się wyrobię czy nie (w KRK nie ma transferu, trzeba wyjść na górę i przejść przez security), jak nie ma dużego opóźnienia, to w sobotę o tej godzinie jest to spokojnie do zrobienia.
Tym razem zamiast Bombardiera był Embraer, więc był rękaw i zdążyłem bez problemu.
Reklamacja złożona, liczę na 125 EUR, odpowiedzi póki co brak.
Za trzecim razem samolot z GDN przyleciał wieczorem do KRK zgodnie z rozkładem. Tyle, że samolot, którym przyleciałem, miał awarię i tamten "mój" samolot przeznaczony na rejs 3920 został wykorzystany na rejs 3904, więc znowu zostałem na lodzie. Za późno się zorientowałem, że sprawa tak się potoczy, choć tym razem zdążyłem się przebókować na rejs o 12:10 (3908). Ten też miał opóźnienie, ale pilot tak się śpieszył, że wylądował o 13:30, równo 2 godziny po moim czasie rozkładowym (27 minut lotu). Reklamacja poszła, odpowiedzi brak, wydaje się, że będzie 125 EUR.
W moim przypadku na tej trasie były 3 odwołane rejsy na 12 odcinków.
Jakby komuś brakowało paru odcinków do FTLa, to polecam ten kierunek, mi do FTLa LOT dopłacił :D
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#18 PostWysłany: 03 Gru 2016 18:32 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 982 936
złoty
"Dantejskie sceny na Okęciu". Tytuł tak chwytliwy, że czytałam w maksymalnym napięciu, co też się wydarzyło. A tu mgła. Transport zastępczy. I koślawa baba, co na schodach ruchomych się potknęła. @‌Reaver, czy ty wiesz co oznacza określenie "dantejskie sceny"? Polecam "Boską Komedię" przeczytać;-)
14 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 03 Gru 2016 18:37 

@‌elwirka‌
Daj poczytać. :D Ja się dobrze bawię. Potrafią ludzie walczyć o swoje. Zapłacą za bilet parę złotych [ albo nawet tego nie] 8-) I jakie wymagania. Daj mu pokój w Hiltonie, talon do dobrej restauracji, taxi z Warszawy do Krakowa. I jeszcze 250 euro na pożegnanie przelać na konto. :mrgreen:
I jak ten biedny LOT ma się utrzymać, a nawet zarabiać ,jak ma takich klientów ?
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 03 Gru 2016 18:41 

srebrny
elwirka napisał(a):
I koślawa baba, co na schodach ruchomych się potknęła.

Zgadzam się,że przesadził z tytułem ale ty chyba tym razem troszkę też ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 31 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości