Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Telefon
#1 PostWysłany: 23 Lis 2016 21:39 

jak w temacie :) czy ktoś orienuje się ile kosztuje rozmowa wychodząca i odebranie połączenia do z PL ? może są jakieś pakiety w Play do wykupienia ? ewentualnie jakieś startery do kupienia w Dubaju na neta i połączenia międzynarodowe ?
 Profil Relacje PM off  

Barcelona od piątku do niedzieli za 839 PLN 😎🤗 Loty o fajnych godzinach i pobyt w hotelu Barcelona od piątku do niedzieli za 839 PLN 😎🤗 Loty o fajnych godzinach i pobyt w hotelu
Zimowe all inclusive w Turcji 🌴🏖️ 5* hotel z aquaparkiem za 1658 PLN Zimowe all inclusive w Turcji 🌴🏖️ 5* hotel z aquaparkiem za 1658 PLN
 Temat postu: Re: Telefon
#2 PostWysłany: 23 Lis 2016 22:04 
Awatar użytkownika

niebieski
belek1983 napisał(a):
czy ktoś orienuje się ile kosztuje rozmowa wychodząca i odebranie połączenia do z PL ?
To zależy od oferty z jakiej korzystasz. Zobacz tutaj http://www.play.pl/pomoc/dokumenty/
belek1983 napisał(a):
może są jakieś pakiety w Play do wykupienia ?
Może tu coś znajdziesz http://www.play.pl/uslugi/tani-roaming/
belek1983 napisał(a):
ewentualnie jakieś startery do kupienia w Dubaju na neta i połączenia międzynarodowe ?
Nie korzystałem, ale google na zapytanie "uae mobile phone starter" trochę wyników zwraca ;)

A nie wystarczy Ci wifi w hotelu (pewnie będzie) plus być może jakis vpn? Mając na uwadze uzywanie-vpn-lub-proxy-serwera-karalne,1213,98098 ;)
 Profil Relacje PM off
belek1983 uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 23 Lis 2016 22:38 
Awatar użytkownika

Loty: 129
Kilometry: 278 766
niebieski
Sms-y od Play na.powitanie w ZEA:
"Play wita w Emiratach. Koszty polaczen: do Polski - 7 zl/min, lokalnie - 10 zl/min, polaczenie przychodzace - 4 zl/min. Koszt SMS - 2 zl, MMS - 3 zl.
Koszt transmisji danych: 2,72 zl/100 kB (taryf. co 100 kB). Ceny sa z VAT. Wyslij bezplatny SMS o tresci '2' na nr 115, aby dostac wiecej informacji o roamingu."
Do dzwonienia do kraju korzystam ze Skype - trzeba zasilić konto. Oczywiście wtedy Wi-Fi hotelowe lub inne, które jest w niektórych miejscach darmowe.
Co do tutejszych kart, nie sprawdzalem.
belek1983 uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 24 Lis 2016 00:27 

Loty: 2
Kilometry: 8 436
warto chyba kupic tam karte

http://www.du.ae/personal/mobile/prepai ... undefined3

20 flexible minutes
20 flexible SMSs
200 MB
Free vouchers from Uber, The Entertainer & Dollar Rent a Car worth AED 1,500

Uber voucher for one free Uber ride in the UAE worth up to AED 80.
The Entertainer booklet contains 12 complimentary vouchers for dining and entertainment.
Dollar Rent a Car voucher gives you a 50% discount on car rental

na forum też znalazłem że mając ich kartę sim ma się dostęp do darmowego internetu w metrze ale tego nie jestem pewny
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Lis 2016 21:37 

Loty: 2
Kilometry: 8 436
żeby nie zaśmiecać forum i nie zakładać kolejnego tematu
może ktoś wie jak to jest z tym voucherem na uber oraz dollar rent a car ? czy dają naprawdę dają 50% zniżki ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Gru 2016 00:12 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Napiszę też w tym temacie info odnośnie karty :

Korzystałem z tej karty miesiąc temu w telefonie z dual sim - jako karta do internetu ( a także do połączeń) . Sieć DU.
Zasięg wszędzie bardzo dobry. Dostajemy za 55 AED kartę na której mamy :
20 minut do Polski
20 sms do Polski
200 mb danych

Jeśli chodzi o dane to :

1. W WhatsApp - nie działa połączenie wideo , ani głosowe - tylko tekst
2. W Messengerze (facebook) działa połączenie zarówno "telefoniczne" jak i wideo.
3. Tethering na laptopa (+ TeamViewer, Pulpit zdalny) , Facebook, nawigacje (google maps, sygic), pzreglądarki - wszystko działa.

Pozostały limit na karcie sprawdzamy dzwoniąc na *135#

Z książeczki Entertainer (mini książeczka) - nie korzystałem - nie było nic ciekawego dla mnie.
Wypożyczalnia Dollar też mnie nie interesowała (podobno zniżka 50%) - wypożyczałem w Europcar DWC.
Co do kodu Ubera - jest to kod zdrapka - jednorazowa zniżka przy pierwszym użyciu do 80 AED - wszystko działa jak należy

#7 PostWysłany: 25 Kwi 2017 19:22 

Antek12 napisał(a):
Napiszę też w tym temacie info odnośnie karty :

Korzystałem z tej karty miesiąc temu w telefonie z dual sim - jako karta do internetu ( a także do połączeń) . Sieć DU.
Zasięg wszędzie bardzo dobry. Dostajemy za 55 AED kartę na której mamy :
20 minut do Polski
20 sms do Polski
200 mb danych

Jeśli chodzi o dane to :

1. W WhatsApp - nie działa połączenie wideo , ani głosowe - tylko tekst
2. W Messengerze (facebook) działa połączenie zarówno "telefoniczne" jak i wideo.
3. Tethering na laptopa (+ TeamViewer, Pulpit zdalny) , Facebook, nawigacje (google maps, sygic), pzreglądarki - wszystko działa.

Pozostały limit na karcie sprawdzamy dzwoniąc na *135#

Z książeczki Entertainer (mini książeczka) - nie korzystałem - nie było nic ciekawego dla mnie.
Wypożyczalnia Dollar też mnie nie interesowała (podobno zniżka 50%) - wypożyczałem w Europcar DWC.
Co do kodu Ubera - jest to kod zdrapka - jednorazowa zniżka przy pierwszym użyciu do 80 AED - wszystko działa jak należy

Miniksiążeczka to znaczy jaka? Kupuję to w sklepie/na lotnisku, tak? :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Kwi 2017 19:25 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Wtedy to była mini książeczka 8x5 cm z kilkoma kuponami. Teraz to może być coś innego.
Kupujesz jeszcze na lotnisku zaraz przed wyjściem na zewnątrz.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości