Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Lip 2014 12:32 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Właśnie wróciłem z Islandii, gdzie mieliśmy bazę w miejscowości Mosfellsbaer:

http://2cozyapartments.com/home/

Bardzo przyjemne miejsce, gdzie w przypadku mniejszego apartamentu mamy własne lokum z łazienką i kuchnią w cenie porównywalnej lub niższej od łóżka w wieloosobowej sali w hostelu.
Większy apartament przy grupie (do 4 osób) czy rodzinie wychodzi jeszcze bardziej konkurecyjny cenowo.

Gospodyni Gudrun jest niezwykle miłą i serdeczną osobą, która w dodatku uwielbia Polskę i Polaków. Bardzo się troszczy o swoich gości i służy wszelką pomocą. Dzięki niej mieliśmy okazję zasmakować prawdziwej, islandzkiej gościnności. Z nieukrywanym żalem opuszczaliśmy to fantastyczne miejsce.

Sama miejscowość jest również świetnie położona. 20 minut samochodem z centrum Reyjkaviku, a w ciągu 2 minut jesteśmy na drodze nr 1. Od razu wyjedziemy też stamtąd w kierunku Golden Circle. W przypadku braku auta, do stolicy można dojechać autobusem miejskim. W Mosfellsbaer jest nieduże centrum, w którym jest wszystko, co potrzebne, łącznie ze sklepem Bonus oczywiście. Są tu także 2 baseny.

Zdecydowanie polecam.

🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙 🏛️Stolica filozofów i słońca ☀️🇬🇷 Przedłużony weekend w Atenach za 739 PLN ✈️💙
OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩 OKAZJA❗ Tydzień w Nowym Jorku od 3100 PLN 🇺🇸 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel przy Times Square 😱🤩
#2 PostWysłany: 01 Wrz 2014 01:18 

zdecydowanie warto, tanio, schludnie, gospodyni nawet podrzuciła nam islandzkie czekolady + zaprosiła na sfermentowanego rekina i butelkę ginu. poza tym bardzo miła osoba i w razie kłopotów zawsze służy pomocą.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Wrz 2014 17:14 

Loty: 74
Kilometry: 132 685
Jeżeli jedziecie na Islandię z namiotami, a dodatkowo na miejscu wypożyczacie auto i planujecie objechać wyspę, to jakieś 100 km od Reykjaviku (napewno przed Skogafoss) jadąc południowym wybrzeżem w stronę Vik, po lewej stronie jest malutka jaskinia Steinahellir. Wspaniałe miejsce na dziki nocleg, jest nawet stół z ławkami do przygotowania jedzenia. Jaskinia jest na tyle głęboko, że żaden wiatr ani deszcz nie straszny, dodatkowo ktoś rozsypał tam siano, żeby było bardziej miękko do spania.

W innych miejscach bardzo trudno o rozbicie namiotu poza polami campingowymi. Pierwsza przeszkoda to wiatr, a druga to podłoże , które uniemożliwia bezpieczne rozstawienie namiotu.
mashacra lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 02 Wrz 2014 19:48 

Konkurencja w temacie darmowych noclegów na północy Europy, się zaostrza.
Po domkach na placu zabaw, przyszedł czas na jaskinie. :mrgreen:
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 02 Wrz 2014 22:46 
Awatar użytkownika

mdps napisał(a):
W innych miejscach bardzo trudno o rozbicie namiotu poza polami campingowymi. Pierwsza przeszkoda to wiatr, a druga to podłoże , które uniemożliwia bezpieczne rozstawienie namiotu.

Trudno mi się z tym zgodzić, przynajmniej jeżeli chodzi o południowe wybrzeże wyspy. Dopiero co wróciłem z wyprawy autostopowej po Islandii z namiotem, i wszędzie z wyjątkiem samego Reykjaviku (gdzie miałem inny nocleg) oraz parku narodowego Thingvellir, spokojnie udawało mi się znaleźć dobre miejsce do rozbicia namiotu, i ani razu nie miałem problemu z podłożem.

Z wiatrem bywało różnie, najgorzej było właśnie na oficjalnym polu namiotowym w parku narodowym Thingvellir które jest totalnie odsłonięte - tam namiot nam prawie odfrunął w czasie jego rozbijania i składania. ;)

Ale ogólnie praktycznie wszędzie można znaleźć dobre miejsca do rozbicia się - wystarczy trochę kreatywności i szeroko otwarte oczy. :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Wrz 2014 23:00 

Loty: 74
Kilometry: 132 685
Na wybrzeżu tak. Jeżeli wjedziesz w głąb wyspy to już jest masakra. Chociażby w okolicy Gullfossu i gejzerów.

#7 PostWysłany: 09 Wrz 2016 21:25 

Sudoku napisał(a):

404 page not found :cry:
 PM off  

#8 PostWysłany: 09 Wrz 2016 21:37 

mdps napisał(a):
Jaskinia jest na tyle głęboko, że żaden wiatr ani deszcz nie straszny, dodatkowo ktoś rozsypał tam siano, żeby było bardziej miękko do spania.

Nie rozsypał siano, żeby tam było miekko spać turyście, ale dla zwierząt, bo to była stajnia/zagroda zadaszona;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Wrz 2016 22:25 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
singielka_1976 napisał(a):
Sudoku napisał(a):

Byłaby szkoda.

Gdzieś powinienem mieć do nich maila, więc napiszę, czy to jakaś chwilowa awaria, czy może zmienili stronę, albo co gorsza już nie wynajmują.

#10 PostWysłany: 15 Lis 2016 10:41 
Awatar użytkownika

HON fly4free
szukam dla siebie noclegu 04/2017 wiec niestety nie da mnie - ale moze ktos skorzysta
cena wyglada niezle

http://www.hotelopia.de
kod: hotelde6

od polowy listopada do polowy grudnia
nocleg 1-2 osoby + sniadanie = 18,34 Euro

Załącznik:
f4free.JPG
f4free.JPG [ 31.36 KiB | Obejrzany 10066 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 15 Mar 2017 23:05 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Sudoku napisał(a):
singielka_1976 napisał(a):
Sudoku napisał(a):

Byłaby szkoda.

Gdzieś powinienem mieć do nich maila, więc napiszę, czy to jakaś chwilowa awaria, czy może zmienili stronę, albo co gorsza już nie wynajmują.

Nie ma co panikować ;)
Wszystko działa http://2cozyapartments.com/
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości