Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 07 Lis 2016 20:17 

srebrny
Czyli 3.11.rozliczyli na kwotę 800€?
Bo chyba nie mają możliwości rozliczonej transakcji zmienić.
Wczoraj screny wyrzuciłem, ale juz odzyskałem z kosza :)

-- 07 Lis 2016 19:19 --

@‌oskiboski‌ zawsze jest możliwość, ale w sytuacjach, gdy bank ma podstawy, a nie że klient chce zrobić debet.
 Profil Relacje PM off  

Tureckie all inclusive 🌤️🏖️ Tydzień 4* hotel z basenem i zjeżdżalniami za 1629 PLN Tureckie all inclusive 🌤️🏖️ Tydzień 4* hotel z basenem i zjeżdżalniami za 1629 PLN
Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek
#162 PostWysłany: 07 Lis 2016 20:22 
Awatar użytkownika

Loty: 316
Kilometry: 632 595
niebieski
oskiboski napisał(a):
Obstawiam,ze to chwilowy blad bo skoro to karta walutowa Aliora to chyba nie ma tam mozliwosci debetu?

Też tak myślałem, ale potem zajrzałem do maila z etixami i tam też jest 395 EUR na każdym bilecie, choć miało być tyle za dwa.. Spryciarze, może w ten sposób łatają dziurę budżetową Hiszpanii ;)

jacek96 napisał(a):
Czyli 3.11.rozliczyli na kwotę 800€?
Bo chyba nie mają możliwości rozliczonej transakcji zmienić.

Od 28.10 wisiała blokada na 395 EUR (sprawdzałem po dokonaniu płatności, zresztą przed samym zakupem przelewałem brakującą sumę EUR tak żeby starczyło z małym hakiem, więc po zakupie na koncie było parę euro), dziś w historii mam po prostu obciążenie na 790 EUR z 28.10 zaksięgowane 3.11 i -398 EUR na koncie

#163 PostWysłany: 07 Lis 2016 20:26 

srebrny
Ale przecież nie mogą zmienić treści emaila na twojej skrzynce, serwerze (o ile nie mają hakerów na etacie) :D
W systemie owszem, ale jak masz na skrzynce z ceną~800€, to tak musiałeś autoryzować.
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 07 Lis 2016 20:28 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Za 398 € to tez super deal ;)) ale i tak bym sie skontaktował z bankiem jakim prawem debet, chyba, ze masz limit ;)

#165 PostWysłany: 07 Lis 2016 20:31 
Awatar użytkownika

niebieski
No reklamację już złożyłem, za 800 przecież nie zamierzałem kupować :) Zresztą nawet musiałem już w trakcie płacenia 1 czy 2 EUR dokupować bo mi zabrakło na koncie (jakaś opłata za kartę doszła), także na 100% nie dało się zapłacić za bilet więcej niż było na koncie, autoryzowałem transakcję na 395 EUR i ani cena więcej, a czemu wystawili fakturę na kwotę 2x wyższą to tego już nie wiem..

jacek96 napisał(a):
Ale przecież nie mogą zmienić treści emaila na twojej skrzynce, serwerze (o ile nie mają hakerów na etacie) :D
W systemie owszem, ale jak masz na skrzynce z ceną~800€, to tak musiałeś autoryzować.

Przecież nie twierdzę że mi zmienili maila :D Po prostu nie przeczytałem dokładnie tego co mi przysłali, ale to by tak naprawdę niczego nie zmieniło bo i tak by mnie skasowali na tyle ile oni chcieli a nie na tyle, na ile ja się zgodziłem. Swoją drogą ostatnio mam pecha, w ciągu pół roku to czwarta taka nieautoryzowana transakcja, ale na największą jak na razie kwotę...

#166 PostWysłany: 07 Lis 2016 20:35 

srebrny
Nie do końca, gdyż cena na bilecie byłaby dowodem na twoją korzyść, a tak...
Ciekawe jak bank do tego podejdzie?!
Gdyby mnie taki numer odwalili, to miałbym problem, bo mam jedną kartę, gdzie nie autoryzuję płatności.
Moze błędnie spojrzałeś i kwotę 395€ potraktowałeś za dwa, a była to cena za sztukę.

Ostatnio edytowany przez jacek96, 07 Lis 2016 20:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

#167 PostWysłany: 07 Lis 2016 20:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Zakładam że bank w swoim systemie widzi (bo ja u siebie nie), że pierwotna blokada była na inną kwotę niż finalne obciążenie. Facet na infolinii twierdził że nie ma możliwości zrobić transakcji na wyższą kwotę niż stan środków na karcie. No ale zobaczymy, okaże się pewnie za ok. miesiąc, dam znać jak się sprawa rozwiąże.

-- 07 Lis 2016 19:41 --

jacek96 napisał(a):
Nie do końca, gdyż cena na bilecie byłaby dowodem na twoją korzyść, a tak...
Ciekawe jak bank do tego podejdzie?!
Gdyby mnie taki numer odwalili, to miałbym problem, bo mam jedną kartę, gdzie nie autoryzuję płatności.
Moze błędnie spojrzałeś i kwotę 395€ potraktowałeś za dwa, a była to cena za sztukę.

Ale tak czy inaczej mając bilet na mailu już nic nie mogłem zrobić nawet jakbym od razu zauważył że skasowali mnie podwójnie, po prostu szybciej bym złożył reklamację i tylko tyle. Jeszcze raz powtarzam że nie spojrzałem błędnie, kwota była dokładnie taka jaka miała być i taka też była blokada.

#168 PostWysłany: 07 Lis 2016 20:44 

srebrny
Ok, dlatego zawsze przy EF, screeny i trzymamy do rozliczenia transakcji!
 Profil Relacje PM off
maciass lubi ten post.

#169 PostWysłany: 07 Lis 2016 20:59 

HON fly4free
Najlepszą metodą jest robienie kilku dokładnych screenów także przed autoryzowaniem transakcji na poszczególnych, kolejnych etapach jej dokonywania, tak aby wyraźnie widoczne były : trasa, klasa przelotu, godziny i daty, nazwiska pasażerów, ostateczna kwota do zapłaty itp. bo czasem zdarzają się różne historie , że po autoryzowaniu wypluwa zupełnie coś innego niż miało być : wyższa kwota do zapłaty, pomylone dane pasażerów lub daty, eco zamiast biznesu itp.
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#170 PostWysłany: 07 Lis 2016 21:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Coś takiego zdarza mi się pierwszy raz, mam nauczkę na przyszłość żeby robić screeny.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#171 PostWysłany: 11 Sty 2017 13:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Zgodnie z obietnicą daję znać co słychać w mojej sprawie. Otóż po ponad dwóch miesiącach namysłu Alior odrzucił moją reklamację, twierdząc że skoro nie udało im się odzyskać reklamowanej kwoty od usługodawcy, to kwota obciążenia jest prawidłowa i nie ma o czym mówić.

Tymczasem umowa o kartę do kantoru walutowego mówi, że:
Cytuj:
§2 ust. 4. Operacje dokonywane przy użyciu Karty płatniczej realizowane są do wysokości: 1) salda dostępnego na rachunku 2) limitów transakcji dla danego typu Karty ustalanych przez Bank.

Saldo na rachunku nie było wystarczające do dokonania tej transakcji. Bank przyznał zresztą w jednym z pism, że najpierw było zapytanie autoryzacyjne na 390 eur, potem blokada środków na tą samą kwotę, a na końcu obciążenie kwotą o równe 400 eur wyższą. Nie pisałem o tym wcześniej na forum bo zauważyłem to dopiero jak ochłonąłem - w mailu od Iberii, do którego załączone były etixy jest jak wół napisane - "Total price 390 eur", dopiero w samych etixach pojawia się kwota 395 eur za osobę.

Na pewno będę pisał kolejne odwołanie bo to jest zwyczajne oszustwo, jakieś pomysły jakich jeszcze argumentów mogę użyć? Na zdrowy rozum powołanie tego zapisu z umowy powinno wystarczyć, ale jak widać bank rozumie to na swój sposób...

#172 PostWysłany: 11 Sty 2017 14:16 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Czy to była reklamacja banku czy kartowa (chargeback)?

#173 PostWysłany: 11 Sty 2017 14:48 
Awatar użytkownika

niebieski
To była reklamacja chargeback, za pośrednictwem banku.

#174 PostWysłany: 11 Sty 2017 16:38 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Ok, no to ciężka sprawa, może jakiś UoKIK by jeszcze pomógł...

#175 PostWysłany: 11 Sty 2017 20:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Napiszę do Samcika ;)
monroe lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 175 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bajerglowa94 oraz 4 gości