Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Paź 2016 21:35 

Loty: 18
Kilometry: 25 110
Witajcie :), udało mi się nabyć w ostatniej promocji Ecolines bilet do Wilna. W Wilnie jednak byłem już na jeden dzień i stąd ciekawość moja czy nie lepiej byłoby wysiąść wcześniej i zostać w Kownie. Grudniem zapewne Troki to nie najlepszy pomysł. 3 grudnia w Wilnie jeszcze na targ chyba nie mogę liczyć? Nie wiem kiedy pojawia się choinka itp. Może jakieś sugestie moi drodzy?
 Profil Relacje PM off  

Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu
Gorące last minute❗ Tylko 1299 PLN za tygodniowe all inclusive na Riwierze Tureckiej 🍸🏖️🤭 Gorące last minute❗ Tylko 1299 PLN za tygodniowe all inclusive na Riwierze Tureckiej 🍸🏖️🤭
#2 PostWysłany: 28 Paź 2016 22:34 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie rób tego! W Kownie można zatrzymać się na papierosa pod Ratuszem, ale to nie jest miasto, w którym można spędzić weekend. Chyba, że jesteś fanem Elizy Orzeszkowej.
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 30 Paź 2016 21:00 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 455 640
niebieski
Byłem w oby dwu miastach i dla mnie osobiście Wilno było zdecydowanie ładniejszym i ciekawszym miastem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Paź 2016 15:11 

Loty: 69
Kilometry: 64 523
niebieski
Zdecydowanie Kowno to nie jest miejsce na pobyt dłuższy niż pół dnia, Wilno jest warte nawet więcej niż weekendu, nie ma nawet co porównywać tych dwóch miast.

Byłem w Trokach w listopadzie i był to bardzo dobry pomysł ;) Ten zamek jest pięknie ulokowany więc czy to zimą czy latem widoki są piękne ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Paź 2016 16:04 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Potwierdzę to co pisali poprzednicy - w Kownie baaaardzo wolnym krokiem jest co robić na 2-3 godziny.

Może jakby była super pogoda to można usiąść gdzieś z piwem nad rzeką, ale w grudniu to sobie daj spokój z Kownem.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Lis 2016 14:14 

Loty: 18
Kilometry: 25 110
Więc postanowione. Zostaję w Wilnie. Nigdzie nie mogę doczytać się harmonogramu atrakcji grudniowych w Wilnie, może ktoś ma info kiedy zaczyna się jarmark, kiedy stawiają choinkę itp?
I dodatkowe moje pytanie, 3 grudnia FC Barcelona gra z Realem Madryt podczas mojego wyjazdu, znacie może jakiś ciekawy bar sportowy, gdzie zapewne będzie można liczyć na transmisję?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Lis 2016 15:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Jarmark zaczyna się wg mojego źródła 26 listopada :-) sami zamierzamy go zobaczyć, bo jest zaliczany do ciekawszych w Europie.

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Lis 2016 15:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Zgadza się: http://www.vilnius-events.lt/en/event/c ... al-square/

#9 PostWysłany: 03 Lis 2016 16:05 
Awatar użytkownika

Loty: 405
Kilometry: 918 570
W Kownie jest kawalątek starówki i tyle. Wilno jest nieporównywalnie ładniejsze, nawet w grudniu. Tam się sporo dzieje przy giedyminasie, zawsze możesz skoczyć sobie do super kanjpy - Belmontas, pokręcić się po starówce, pójść na wzgórze trzech krzyży, wieże TV. W Wilnie jest tyyyle do zrobienia. W Kownie raczej nie.

#10 PostWysłany: 03 Lis 2016 16:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Zdecydowanie Wilno, a jak będzie Ci nudno to masz niedaleko Troki, które są warte zobaczenia.

#11 PostWysłany: 08 Sie 2017 15:32 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
W Kownie oprócz kawalątka starówki (można wpaść na obiad), jak jest ładna pogoda można pójść na plażę na jeziorze Lampedis.

#12 PostWysłany: 08 Sie 2017 16:43 

niebieski
Jeśli chodzi o Kowno, to jeszcze klasztor w Pożajściu polecam i Muzeum Diabłów.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 15 Lis 2017 00:35 

Loty: 138
Kilometry: 169 320
niebieski
Ja w Kownie zawsze się dobrze bawiłem, ale w zasadzie nigdy nie byłem turystycznie, a 2-3 grudnia Żalgiris nie gra u siebie, więc pozostaje mi tylko polecić ten pub na 4. piętrze przy Laisves, nie pamiętam nazwy ;)

#14 PostWysłany: 16 Sty 2019 20:50 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
niebieski
Wybieram się do Kowna. Z premedytacją chcę głównie spenetrować miasto i okolicę. Mam kilka browarów do zaliczenia, 3 kraftowe knajpy i oficjalnych zabytków na pół dnia. Jak z okolicą? Warto ruszyć do podmiejskich miejscowości? Czerwony Dwór i coś poza tym?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 09 Lut 2019 19:30 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
niebieski
Z braku innego wątku dotyczącego Kowna wpiszę tu.

Tak czytając tu i ówdzie ma się wrażenie, że Kowno jest nudne, na kilka godzin i tyle. Poprzez ten wpis na blogu http://pattravel.pl/weekend-w-kownie/ mam wrażenie, że atrakcji mi nie zabraknie. Akurat lubię street art, knajpki i nocne życie miasta. Nieświadomie zapisałem sobie kilka lokalizacji jeszcze przed przeczytanie tego tekstu jako obowiązkowe do odwiedzenia i widzę, że słusznie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości