Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Lis 2016 01:10 
Awatar użytkownika

Witam,

dzisiaj kupowałem bilety na styczeń do BVA liniami Wizzair .

otrzymałem takiego @ który wydaje mi się trochę podejrzany.Zadzwoniłem na numer podany w emailu i okazało się,że jest to numer alarmowy i nie chcieli ze mną gadać więc jak byliby w stanie potwierdzić,że przesłałem skan paszportu?

We’ve tried to contact you on the phone number you provided during the reservation but unsuccessfully.
Please note that for security reasons we must ask you to provide scan of your passport to verify personal details so to enable you to travel on W6 1631 and W6 1632 on 16JAN2017 and 20JAN2017.

Please fax copy of document to +36 1 239 6280 or email callcentre.hu@wizzair.com by 23:00 5NOV2016 and call our local cost assistance line 48 221 284 905 2 hours after sending to ensure document reached us and it is legible.

Kindly note by accepting General Conditions of Carriage you acknowledged Wizz Air right to request additional travel data.
Your data will be processed in accordance with the Privacy Policy and passport copy will be deleted in 5 days.
Wizz Air Customer Services team.

Spotkał sie ktoś z takim żadaniem wysłania skanu paszportu jak nie jest jeszcze zrobiona odprawa?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy od 3143 PLN
Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt
#2 PostWysłany: 02 Lis 2016 01:18 

srebrny
pierwsze slysze, szczegolnie na lotach w ue
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Lis 2016 01:25 

srebrny
Przecież nie musisz mieć w ogóle paszportu.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Lis 2016 01:35 

Chodzi chyba po prostu o dane dokumentu - czy to paszportu, czy dowodu. We Francji cały czas jest kontrola dokumentów po przylocie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
 PM off  

#5 PostWysłany: 02 Lis 2016 08:25 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@‌exit72‌ ja bym podpytał o to Wizzaira innym kanałem, np. infolinia albo na facebooku.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Lis 2016 09:45 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to że masz takie samo imię i nazwisko jak np. osoba z zakazem lotów i chcą to zweryfikować przez numer PESEL.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Lis 2016 11:45 
Awatar użytkownika

Mogą to przecież zweryfikować po odprawie gdzie wpisujesz dane paszportu/dowodu.

Przesyłanie skanu paszportu w obecnych czasach takie trochę ryzykowne;))

Wysłałem zapytanie o co kaman na callcentre.hu@wizzair.com ( adres z którego przyszedł email) ale nie raczyli odpisać.Zresztą nie wiadomo czy adres nie jest fejkowy.

Na CC nie będę dzwonił za 5 zł za minutę;)

Ostatnio edytowany przez michzak, 02 Lis 2016 11:53, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Lis 2016 12:05 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Tyle że taka osoba może wpisać zmyślone dane. Poza tym, o ile dobrze pamiętam, na lotach W6 wewnątrz Schengen przy odprawie nie podaje się danych dot. dokumentu podróży.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Lis 2016 12:59 
Awatar użytkownika

Loty: 405
Kilometry: 918 570
A nie masz czasem "żółtej kartki" Wizzaira? Albo nazywasz się jak ktoś kto ma. Ale przecież mają dane dokumentów (przy zakupie/odprawie wpisujesz) a paszportu nie potrzebują na lotach wewnątrz EU. Coś tu śmierdzi.

#10 PostWysłany: 02 Lis 2016 15:53 
Awatar użytkownika

zadzwoniłem na infolinię Wizzaira aby po 15 minutach i 60 zł w plecy, dowiedzieć się,że pod numerem 703 jest tylko człowiek od zagubionych bagaży i on nic nie wie.
Na emaila nie odpowiedzieli więc chyba oleje temat.

Nie ,nie mam żółtej kartki ;))
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Lis 2016 16:12 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@‌exit72‌
:arrow: International number for CZ, PL

+48 22351 9492

#12 PostWysłany: 02 Lis 2016 17:02 
Awatar użytkownika

namteH napisał(a):
@‌exit72‌
:arrow: International number for CZ, PL

+48 22351 9492

połączenie z tym numerem nie może zostać zrealizowane ponieważ został on wyłączony ;)
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#13 PostWysłany: 02 Lis 2016 17:15 

bo faktycznie wyłączyli, o czym pisano tu z podaniem obecnego nr
kontakt-telefoniczny-z-wizzair,15,23835&p=836836&hilit=wizzair#p836836
przy czym swojej sprawy tam nie załatwisz
w e-mailu masz dane kontaktowe, niepotrzebnie poszedłeś w koszty
 PM off  

#14 PostWysłany: 02 Lis 2016 17:25 

srebrny
@‌exit72‌ Ten numer wyłączyli jakoś na początku roku i zastąpili tym co podali ci w mailu,a skoro podali to powinni tam sprawę wyjaśnić i może przy następnej próbie trafisz na bardziej kompetentną osobę,która w końcu powie ci o co biega bo sprawa jest bardzo dziwna.Wygląda,że maila dostałeś od kogoś kto zna twoje rezerwacje.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 02 Lis 2016 19:08 

niebieski
Może to wizzair?

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 02 Lis 2016 19:28 

srebrny
@‌Bruner‌ No raczej nie wizjoner :P
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 02 Lis 2016 19:40 

Możesz wystąpić do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych ze stosownej treści skargą na wizzair ale nie wiem jaki to będzie miało efekt.
 PM off  

#18 PostWysłany: 02 Lis 2016 20:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Zgodnie z ogólnymi warunkami przewozu "Wizz Air zastrzega sobie prawo odmowy przewozu pasażera (...) jeżeli pasażer odmówi przekazania swoich dokumentów podróży Wizz Air lub właściwym organom władz za pokwitowaniem jeżeli zostanie do tego wezwany". (12.1.p)
To nie wiem, czy olanie pozostanie bez konsekwencji.
Poczekaj na odpowiedź a najlepiej to zapytaj na facebooku albo twitterze czy maja taki adres mailowy w swoich zasobach.

#19 PostWysłany: 02 Lis 2016 21:07 
Awatar użytkownika

@miriam - pod podanym numerem nie chcą udzielić żadnej informacji.To wg nich numer alarmowy i zdziwieni byli,że musza potwierdzać czy jakiś skan paszportu doszedł...

@gosiagosia - odbyłem juz masę lotów przez ostatnie 15 lat ,róznymi liniami ale z taką sytuacją spotkałem się pierwszy raz.Zresztą jak można zauważyć na F4F nikt z takim tematem też sie nie spotkał. Chętnie wysyłasz swoje dane z dokumentów w odpowiedzi na każdego @? Bo ja niekoniecznie.Nie mam zamiaru wysyłać komuś paszportu emailem aby ktoś skopiował tożsamośc co w tych czasach nie jest takie trudne.

Dostępne formy kontaktu z Wizzairem to dla mnie totalne dno.Na płatnej infolini nikt nie wie o co chodzi lub tak jak ja trafia się na gościa od bagaży .Na lokalnym numerze jeszcze większe ArchiwumX.NA fejsie nie możesz zamieścić żadnego pytania a customer service na FB nie działa - o reszcie juz nie wspomnę.

Pozostaje mi czekać na odpowiedz na wysłanego emaila i pytanie zadane przez formularz skargi dotyczące polityki poufności.
Na całe szczęście wylot w styczniu więc może zmieszczą się w 30 dniach na odpowiedz ze strony Wizza....
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#20 PostWysłany: 02 Lis 2016 21:17 

srebrny
@‌exit72‌ Koniecznie napisz jak czegoś się dowiesz bo sprawa jest doprawdy precedensowa.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 32 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości