Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Ciekawe oferty/ pomysły na wykorzystanie mil Flying Blue: flying-blue-sensowne-pomysly-na-wykorzystanie-mil,1555,131546

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 600 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Flying Blue
#41 PostWysłany: 29 Lip 2015 23:00 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Mam pytanie do uczestników programu. Jestem zapisany do FB, ale do tej pory nie korzystałem z programu SkyTeam. Tak się jednak złożyło, że za parę tygodni będę miał lot Aeromexico.
Czy sądzicie, że warto wybrać do zbierania mil właśnie FB? A może lepiej wybrać inny program SkyTeam.

Głównie zależy mi na tym, by mile nie przepadały. Tutaj mam 20 miesięcy na to, by zrobić lot. Jest to wykonalne, bo w planach chociażby Paryż.
Nie zależy mi na tym, by mieć jakieś benefity w postaci podwyższania statusu.

Luksusowy wypoczynek w Bahrajnie 🌴🏨 All inclusive w 4* resorcie za 2899 PLN Luksusowy wypoczynek w Bahrajnie 🌴🏨 All inclusive w 4* resorcie za 2899 PLN
City break na Sycylii za 829 PLN 🌊🏛️ Loty i 4* hotel z widokiem na morze w centrum Taorminy 😍 City break na Sycylii za 829 PLN 🌊🏛️ Loty i 4* hotel z widokiem na morze w centrum Taorminy 😍
#42 PostWysłany: 30 Lip 2015 19:15 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
@Tjw1978 sam jestem na etapie rozgryzania tematu. Podobno jedynie Delta (SkyTeam) przewiduje brak daty ważności mil (nigdy nie przepadną). Jeżeli masz zamiar latać SkyTeamem, to trzeba przeanalizować, czym najczęściej. Wtedy z pomocą przychodzi stronka http://www.wheretocredit.com/ przeliczająca ile % mil zostanie zaksięgowanych. Ja wybrałem Deltę ze względu na brak ważności (nie zamierzam latać SkyTeamem jakoś notorycznie, preferuję Star Alliance bo tam już tych mil mam sporo) ale jak sobie w przeciągu 2-3 lat na coś tam uzbieram, to będzie miło. Wszystko zależy od potrzeb.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 17 Gru 2015 00:37 

niebieski
Macie pomysl jak szybko i najtaniej zdobyc 120mil? potrzebuje do nagrody a mile przepadaja 31.12....
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 17 Gru 2015 00:46 

Loty: 302
Kilometry: 529 820
złoty
tu masz link do e-rewards https://www.e-rewards.com/Enroll.do?lc= ... 1&secure=1 za zapisanie się i wypełnienie pierwszej ankiety dostajesz 500 mil. Tylko nie ma pewności ze zdążą przelać na konto do konca roku.
 Profil Relacje PM off
manio uważa post za pomocny.

#45 PostWysłany: 17 Gru 2015 01:01 

niebieski
Dzieki.

Mozna zrobic transfer 250 mil za 3euro pomiedzy kontami ;) i to jest rozwiazanie :)
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 21 Gru 2015 20:32 
Awatar użytkownika

hej, niedlugo czeka mnie dlugi lot aeromexico (scl-mex-nrt, niestety nie moge znalesc jaka to klasa) i chcialbym sie poradzic czy lepiej sie zapisac do fb czy club premiere am, tu widze naleza tez copa i lan. czesto latac liniami skyteam raczej nie bede, takze nie mam duzych oczekiwan, fajnie jakby chodziaz kiedys uzbieralo sie na jakis krajowy lot. moze ze wzgledu na nie przepadanie mil warto wybrac delte? pozdrowki

i jeszcze jedno; jak jest z biletami nagrodami? czy np w delcie beda glownie na loty wlasnie ta linia i mniej na pozostale, w am glownie am itd.?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 29 Cze 2016 08:09 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 45 226
niebieski
Zostalo mi 8509 mil do wykorzystania do konca czerwca ...inaczej przypadną. Ktos ma pomysł na co je wykorzystać? (Oprócz lotów krajowych po Francji )mozna to wymoenic na jakies nagrody rzeczowe cokolwiek?

#48 PostWysłany: 29 Cze 2016 08:37 

platynowy
@lendziro spróbuj PromoAwards, chociaż obecna edycja trwa od 1 czerwca więc dostępność może być wymieciona

https://www.flyingblue.com/promo-awards.html

#49 PostWysłany: 04 Wrz 2016 09:02 

srebrny
Chcę naliczyć mile za loty wewnątrz Chin linią China Eastern. Próbuję na różne sposoby wpisać na stroni Flyingblue.com i nie przechodzi. Ma ktoś pomysł, jak to zrobić? Loty były w maju, więc łapią się w terminie do naliczenia.

Czy komuś udało się nabić w tym programie mile sprzed np. roku (minęło więcej czasu niż 6 miesięcy widniejące w zasadach)?

#50 PostWysłany: 04 Wrz 2016 09:11 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
Napisz na fanpage KLM na fecebooku notkę. W ciagu kilku godzin ktoś sie skontaktuje przez prywatna wiadomość. Będziesz potrzebował numeru karty, daty urodzenia i skanów kart pokładowych. Zwykle po 2-3 dniach wtedy miłe są naliczane.

Co do mil starszych niż pół roku to ba sukces bym nie liczył.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Arekkk lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

#51 PostWysłany: 04 Wrz 2016 09:25 

srebrny
Dzięki, już wysłałem im maila. Niestety nie mam już kart pokładowych. Jak oceniasz szanse powodzenia naliczenia mil? :)

#52 PostWysłany: 08 Wrz 2016 21:55 

niebieski
na jednym koncie mam ponad 25.000 mil, a na drugim ponad 15.000. Przepadają z końcem października.

Macie jakiś pomysł co z nimi zrobić?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 08 Wrz 2016 22:02 

HON fly4free
zobacz na okazje milowe: https://www.flyingblue.com/promo-awards.html
ewentualnie poczekaj do początku października na kolejne jeśli teraz nic ci nie pasuje.

ewentualnie wylataj w tym okresie min. jeden kwalifikowany lot w ST - ważność mil się przedłuży
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 08 Wrz 2016 22:06 

niebieski
marek2011 napisał(a):
zobacz na okazje milowe: https://www.flyingblue.com/promo-awards.html
ewentualnie poczekaj do początku października na kolejne jeśli teraz nic ci nie pasuje.

tam wrzucają tylko loty? Jeżeli tak to niestety mnie to nie interesuje bo mam już kupione bilety na rok do przodu (niestety nic z ST). Może ktoś chce bym mu kupił jakiś bilet?

Póki co jedyny sensowny prezent jaki widzę to voucher do Hiltona 50 EUR za 15.000. Złodziejski przelicznik ale lepsze to niż nic.
A nie można zrobić transferu tych mil do jakiegoś innego hotelu?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 10 Wrz 2016 07:42 

srebrny
Take advantage of this exclusive offer from AccorHotels. Sign up with Le Club AccorHotels programme and book and stay at Pullman, Mercure or Novotel hotels between 29 August and 16 October 2016 to earn up to 4,000 Miles as a bonus.
- Up to extra 4,000 Miles
- Book and stay between 29 August and 16 October 2016
https://www.flyingblue.com/earn-miles/hotels/2508/.html

-- 05 Paź 2016 00:37 --

12.000 ekstra mil za co najmniej dwudniowy pobyt w hotelu zarezerwowanym via pointshound do 15.10.
https://flyingblue.pointshound.com/refe ... milesoffer
Tu mil nie zbieram, więc nie wypowiem się kategorycznie czy warto (zapewne tak :))
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.
5 ludzi uważa post za pomocny.

#56 PostWysłany: 05 Paź 2016 14:01 

srebrny
Czy w grę wchodzą no showy?

#57 PostWysłany: 05 Paź 2016 14:12 

Loty: 523
Kilometry: 1 159 431
srebrny
strasznie mi muli, ale rozumiem, że to pointshound to po prostu jakiś portal pośredniczący i jak zrobię poniższą rezerwację, to dostanę pkt - pewnie dopiero po wymeldowaniu
jest gdzieś jakiś regulamin tej promocji?

Załączniki:
fb.jpg
fb.jpg [ 34.24 KiB | Obejrzany 1115 razy ]

#58 PostWysłany: 05 Paź 2016 14:13 
Awatar użytkownika

srebrny
3000 mil za zapisanie się do 25.10 i pierwszym odbytym locie do 5.02.17
https://www.flyingblue.com/account/join ... ml?pc=KLUS
piotrek_ lubi ten post.
piotrek_ uważa post za pomocny.

#59 PostWysłany: 05 Paź 2016 14:23 

Loty: 523
Kilometry: 1 159 431
srebrny
Cytuj:
This special offer is for first time bookers only of 2 nights or more. If you book before October 15 2016 and pay with cash instead of Miles, you will get 12,000 Award Miles absolutely free!
Bookings must be made via the special promotional web page link to be eligible to receive the bonus: https://flyingblue.pointshound.com/corporatemilesoffer
The bonus offer cannot be combined with any other offers, promotions or discounts.
PointsHound for Flying Blue reserves the right to retract the bonus offer at any time without prior notice.

niby każdego dotyczy, ale w tytule promocji jest
Cytuj:
Special Offer Corporate Flying Blue members earn 12,000 extra bonus miles with a first booking of 2+ nights.

Give your Award miles balance a big boost today!

Czy Corporate FB member to każdy członek? :)

#60 PostWysłany: 05 Paź 2016 14:29 

srebrny
maxima napisał(a):
strasznie mi muli, ale rozumiem, że to pointshound to po prostu jakiś portal pośredniczący i jak zrobię poniższą rezerwację, to dostanę pkt - pewnie dopiero po wymeldowaniu?

Tak, jest na forum wątek odnośnie pointshound i Finnair (wtedy było 10k), naliczają to bardzo sprawnie po odbytym noclegu.
Odnośnie no show to przy promo Finnaira ludziom za tanie hotele w Azji naliczało, ale jak to zwykle przy no show, gwarancji nie ma.
 Profil Relacje PM off
maxima uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 600 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość