Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pytania "Czy ktoś dostał już punkty za XXXX" będą leciały do kosza

Janu napisał(a):
Ze względu na to, że landryna i booking olewali reklamacje, złożyłem skargę przez:
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main ... how&lng=PL

30 listopada węgierski oddział landryny napisał w odpowiedzi na skargę, że zbadano sprawę ponownie i wypłacono zaległą prowizję, w związku z czym...skarga jest niezasadna. Czyli wypłacili zaległą kasę z czerwca, po czym stwierdzili, że nie ma tematu.

Na przyszłe zaległości polecam to rozwiązanie, strona węgierska działa a nie pisze w kółko "przekazano do działu IT"

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1860 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 12 Wrz 2016 16:53 

złoty
Podczas rezerwacji noclegu w Madrycie pojawił mi się komunikat, żeby upewnić się, że rezerwacja jest dokonana na to samo imię i nazwisko, co przy koncie wizz. Stąd to pytanie. Jednak skoro piszecie, że nie ma problemu, żeby dokonać rezerwacji na dane innej osoby, a wpisać swój numer konta wizz, to jest to świetna informacja. Dziękuję :)
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍 Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍
Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺 Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺
#202 PostWysłany: 13 Wrz 2016 00:59 

Witam
Chciałbym podzielić się z wami swoim doświadczeniem co do tego programu Wizzair.
Jednocześnie prosząc o radę co robić.
Dokonałem poprzez łącze na stronie wizzair 10 rezerwacji w sierpniu. (7 moich i przyjaciół , 3 moich rodziców)
Moje rezerwacje w terminie 20-31 sierpnia
Rodziców 10-18 sierpnia.

10 września Wizzair przyznał za sierpień kredyty. Niestety ale przyznał jedynie za 5 rezerwacji. (2 rodziców oraz 3 moje nie wiadomo dlaczego akurat tak.

Postanowiłem tą sytuacje wyjaśnić na ich infolinii.
Zamiast uzyskać jakakolwiek odpowiedź musiałem się nagadać aby potem usłyszeć bzdury w stylu:
Ma Pan X środków na koncie, Za ten miesiąc dostał Pan X itd. Facet robił wszystko by mi nie pomoc lub był naprawdę rozkojarzony i zmęczony.
Gdy powiedziałem mu na spokojnie po raz 3 o co chodzi i powiedziałem że nie odpuszczę dopóki nie usłyszę konkretów powiedział mi "booking.com to nasz partner tak samo jak wypożyczalnie samochodów i transfery dlatego też proszę do nich zgłosić te sprawę by Panu pomogli"

Zadzwoniłem na booking.com gdzie Pan Piotr był bardzo spokojny i konkretny i powiedział mi że 1 razy dzwoni do niego ktoś apropo wizzair. (Mówił ze długo pracuje) poprosił o numery rezerwacji , kody Pin oraz numer do wizzair deklarując się ze zadzwoni i wyjaśni sprawę.
Bo jak wspominał sam jest ciekawy jak to możliwe że zostałem pominięty.
Powiedział mi że to Wizzair przyznaje punkty i że oni nie mają możliwości nic zrobić poza telefonem do nich.
Podałem numer i Pan obiecał kontakt w ciągu 48h.
Po dosłownie 5 do 10 minut otrzymałem e-mail o treści:
"Booking nie przyznaje puntkow w zwiazku z rezerwacjami Wizzair, w tym przypadku prosimy ponownie skontaktowac sie z obsluga klienta tej firmy.
Mozliwe, ze rezerwacje dokonane później,zostana rozliczone w przyszlym miesiacu.

Z wyrazami szacunku"
Nie wiem czy trafił na tego samego Pana na infolinii czy po prostu miał w nosie moją sprawę.
Jak myślicie co dalej robić?

Wysłałem już 10tego e-mail z reklamacją do wizzair i do Booking lecz są bez odzewu.
Nie ukrywam że sumując te promocyjne kredyty całkiem niezła kwota się robi.
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 13 Wrz 2016 01:19 

srebrny
Zrobiłeś wszystko co możliwe i albo poczekaj do następnego terminu rozliczeń albo próbuj dalej kontaktu z Wizzem może trafisz na inną osobę. Bookingowi możesz odpuścić bo to nie ich działka.
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 13 Wrz 2016 07:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja bym zalecał cierpliwość w oczekiwaniu na pieniążki od booking. Pewnie będą w następnym okresie rozliczeniowym.

#205 PostWysłany: 13 Wrz 2016 08:29 

srebrny
wtak napisał(a):
cierpliwość w oczekiwaniu na pieniążki od booking.

To nie Booking a Wizzair przyznaje aktualnie 10% od kwoty rezerwacji dokonanej na Booking.com z przekierowania ze strony Wizzair.Na bookingu większość pracowników nie wie,że w ogóle takie coś istnieje ,a ci co wiedzą zostali uświadomienie przez zgłaszających do nich reklamacje ;)
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 13 Wrz 2016 08:51 
Awatar użytkownika

srebrny
Oczywiście masz rację.
To był taki skrót myślowy ;)

#207 PostWysłany: 13 Wrz 2016 19:47 

Zadzwoniłem dziś ponownie do Wizzair ty razem na anglojęzyczną infolinię.
(Polecili mi moi znajomi oraz moje doświadczenie że zazwyczaj w UK da się załatwić sprawnie to czego niekiedy nie da się u nas)
Konsultantka początkowo odsyłała mnie do strony internetowej booking.com i chciała mi podać do nich numer , ale powiedziałem jej że oni twierdzą , że pełna odpowiedzialność leży po stronie Wizzair.
Konsultantka dopytała mnie czy jestem na 100% pewny że podałem numer konta oraz czy na pewno byłem we wszystkich hotelach.
Po tym wszystkim zapytała o daty pobytu. Stwierdziła ,żebym spokojnie poczekał do kolejnego rozliczenia 10 października.
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 02 Paź 2016 12:21 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
Niestety skończyło się promo 10%, powrócili do starego systemu 5% zwrotu za rezerwację.

Załącznik:
wizz.jpg
wizz.jpg [ 74 KiB | Obejrzany 1927 razy ]

#209 PostWysłany: 02 Paź 2016 13:30 

niebieski
Hmmm, jak to wyglądało w przeszłości? Liczyła się data zarezerwowania czy odbycia noclegu? Bo coś czuję obiecali 10% przy rezerwacji noclegu a teraz 10.10 rozliczą wrzesień po 5%.
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 02 Paź 2016 13:32 

Kluczowe jest "Zarezerwuj dziś i zyskaj..."
Dla pewności zrobiłem screeny strony j/w z dnia rezerwacji, ale póki co nie było potrzeby tego reklamować, bo sami tego pilnują
 PM off
chris0o lubi ten post.

#211 PostWysłany: 02 Paź 2016 13:32 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 853 041
niebieski
Będzie 10%. Spokojnie.
 Profil Relacje PM off
chris0o lubi ten post.

#212 PostWysłany: 03 Paź 2016 10:16 
Awatar użytkownika

Loty: 58
Kilometry: 111 854
niebieski
Oj jaka szkoda, że wrócili do 5% :(

#213 PostWysłany: 04 Paź 2016 22:15 

Loty: 42
Kilometry: 75 324
Liczy się data rezerwacji. Dziś po 4 miesiącach oczekiwania w końcu dostałem odpowiedź, że obowiązują warunki z dnia rezerwacji.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#214 PostWysłany: 07 Paź 2016 12:37 

niebieski
Przyszły zwroty za wrzesień, jest 10%
3 ludzi lubi ten post.

#215 PostWysłany: 03 Lis 2016 09:12 

Zgodnie z dzisiejszym mailingiem wrócili do 5% zwrotu.
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 11 Lis 2016 11:29 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Dostał ktoś za październik, bo nie wiem, czy zapomnieli tylko o mnie czy o wszystkich?
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 11 Lis 2016 11:36 

niebieski
krasnal napisał(a):
Dostał ktoś za październik, bo nie wiem, czy zapomnieli tylko o mnie czy o wszystkich?

Wczoraj przelali za nocleg zakończony 4 października

https://www.youtube.com/watch?v=cNfBn4Fn1Hw
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 11 Lis 2016 12:27 
Awatar użytkownika

Loty: 58
Kilometry: 111 854
niebieski
U mnie jak na razie pustki, a trochę tych rezerwacji od początku października miałam..

#219 PostWysłany: 11 Lis 2016 13:00 

srebrny
@‌krasnal‌ Też jeszcze nie mam za rezerwację zakończoną 7.X.Coś się spóźniają w stosunku do poprzedniego miesiąca.
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 11 Lis 2016 13:24 

Loty: 128
Kilometry: 221 261
niebieski
U mnie właśnie się pojawiły :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1860 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości