Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: AirAsia
#1 PostWysłany: 04 Wrz 2016 11:39 

Witam, jako że szukam lotów do Azji i rejestrowałam się w AirAsia nasuwa mi się kilka pytań i proszę was o odpowiedź ;) :
1. Czy w AirAsia za bilet muszę płacić od razu (w Wizzair było to do 24h)
2. Gdy po rejestracji wypełniam pole o mojej karcie to co mam wpisać w ,,Card issuer'' nazwę banku czy ten numer z tyłu karty? (nazwa karty nie wiele ma do płatności, więc myślę że ten 3-cyfrowy numer)
3. Czy jest możliwość zmiany danych posiadacza biletu? Tzn jeśli nie dostałabym urlopu w tym akurat terminie to czy mogę odsprzedać bilet komuś innemu? Jakie są z tego punktu opłaty?
4. Pierwszy raz lecę do Azji (marzy mi się Tajlandia) z tego co wiem mogę tam być 30 dni bez wiz itp. pytanie tylko jak to się liczy? od 0.00? czy tak mniej więcej? Chciałabym spędzić tam miesiąc...

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi :D
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
 Temat postu: Re: AirAsia
#2 PostWysłany: 04 Wrz 2016 11:52 
Awatar użytkownika

Loty: 77
Kilometry: 250 316
1. Od razu
2. Nazwa banku, który wystawił kartę
3. Nie, można przebukować na inny termin ale cześciej taniej wychodzi kupić nowy bilet
4. Liczy sie od dnia wlotu nawet jak jest to krótko przed północą ( dzień wlotu + 29 dni)
 Profil Relacje PM off
Yuki uważa post za pomocny.

Temat postu: Qatar Airways
#3 PostWysłany: 05 Wrz 2016 11:17 

A jeśli chodzi o Qatar Airways?
Da się zmienić termin/oddać bilet innej osobie? Jakie są z tego tytułu opłaty?
Chciałam się zarejestrować przed kupnem biletu, ale nie widzę na stronie gdzie mogę to zrobić (dziś jest promocja i chciałabym szybko działać)... czyżby rejestracja przy kupnie biletu?

Z góry dzięki za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Wrz 2016 11:25 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
z taka wiedza moze lepiej pojdz do kogos kto Ci kupi????
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Wrz 2016 11:34 

O opłatach już wiem wszystko xd
Kian:
Pierwszy raz chce lecieć do Azji (to nie znaczy że nie latałam w inne rejony świata), pytam się ludzi którzy są bardziej doświadczeni niż ja, pytam o głupotę na temat rejestracji i dostaje taką odpowiedź...
Skoro nie widzę na stronie ,,zaloguj'' czy ,,rejestracja'' to chyba warto zapytać?
qatarairways.com/global/en/homepage.page
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Wrz 2016 11:40 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Skoro latałaś, to powinnaś chociaż mniej więcej orientować się, że są opłaty z tytuły zmiany nazwiska, daty itp i że da się to zrobić, ale nie koniecznie sie opłaca ;)

https://qmiles.qatarairways.com/ffponli ... ration.jsf

Generalnie z tego co pamiętam, to w Qatar rejestracja jest do programu lojalnościowego. Nie jest konieczna by kupić bilet itp.
 Profil Relacje PM off
Yuki lubi ten post.

#7 PostWysłany: 05 Wrz 2016 11:41 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
jakbys latal w inne rejony swiata top wiedzialbys czy mozna oddac bilet/zmienic date itp.

pocwicz na tanich liniach a pozniej kupuj bilety po 2.000zl.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Wrz 2016 11:42 
Awatar użytkownika

niebieski
Uwaga co do twojego zapytania o wizę. Przylatując dostajesz darmoą wizę na 30 dni (nie na miesiąc kalendarzowy). Jednak przekraczając granicę lądową tylko na 15 dni. Przykładowo, przylatujesz do Tajlandii, po 2 dniach jedziesz do Kambodży zobaczyć Angkor. Wracasz drogą lądową i dostajesz wizę już tylko na 15 dni. Wtedy masz problem ;) Warto o tym pamiętać planując odwiedziny w sąsiednich krajach. Jeżeli w tym przykładzie do Tajlandii wrócisz samolotem, to dostaniesz kolejną na 30 dni.

-- 05 Wrz 2016 11:47 --

,,Card issuer'' nazwę banku czy ten numer z tyłu karty? (nazwa karty nie wiele ma do płatności, więc myślę że ten 3-cyfrowy numer)

To pole dotyczy wystawcy karty, więc banku, który wydał kartę, tak jak napisała @*zuza*. Gdyby chcieli numer z tyłu karty, to by napisali CVV code czy coś w tym stylu, a nie 'wystawca karty' nie prawdaż ;)?

-- 05 Wrz 2016 11:51 --

Kian napisał(a):
z taka wiedza moze lepiej pojdz do kogos kto Ci kupi????

Właśnie z uwagi na braki w wiedzy 'przyszła' po pomoc tutaj :)

Inna sprawa, że odpowiedzi na prawie wszystkie pytania można wygooglać w 3 minuty lub sprawdzić na stronach linii lotniczych.
 Profil Relacje PM off
Yuki uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 05 Wrz 2016 11:56 

Nie pytałam czy są opłaty tylko ile, ale już pogrzebałam i wiem, tak wiec pytanie nie aktyalne

[/quote]Generalnie z tego co pamiętam, to w Qatar rejestracja jest do programu lojalnościowego. Nie jest konieczna by kupić bilet itp.[/quote]
Super, o to właśnie chodziło! Dzięki

bonieq2: Tak wiem, z wizą jest na prawdę fajne, że wystarczy tylko granice przekroczyć, chodziło mi tylko o ten czas ;)

I tak własnie dowiedziałam się wszystkiego co chciałam, dziękuję.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 05 Wrz 2016 12:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Yuki napisał(a):
Nie pytałam czy są opłaty tylko ile, ale już pogrzebałam i wiem, tak wiec pytanie nie aktyalne

Jesteś tutaj nowa, witamy serdecznie :) Na przysłość jednak poświęć wpierw kilka minut by poszukać samemu, co jak widzisz okazało się całkiem łatwe. Potem w razie pytań lub dalszych niejasności pytaj tutaj. Pozdrawiam i życzę wspaniałej wyprawy :)
 Profil Relacje PM off
Yuki lubi ten post.

Temat postu: Re:
#11 PostWysłany: 05 Wrz 2016 12:07 

Dzięki za powitanie :) , do tej pory nie musiałam o nic nikogo pytać, więc się nie logowałam tu :P
Tak udało się znaleźć :) Postaram się szukać, jednak czasem google gryzie xd haha
Dzięki za informacje i miłego dnia ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Retuos oraz 4 gości