Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 303 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 04 Wrz 2016 11:56 

Loty: 146
Kilometry: 177 693
niebieski
singielka_1976 napisał(a):
@Qba85 jaki by to autobus nie był to ryczenie komuś niemal do ucha normalne nie jest, prawda?

Rozumiem, że pani była świadkiem, bo siedziała obok :)

Szkoda czasu na dyskusje ze współpasażerami w i tak głośnym środku transportu przy "podróży" trwającej kilka chwil, jest duża szansa, że za moment wysiądą. Natomiast z doświadczenia wiem, że są ludzie, którym zawsze coś przeszkadza 8-)

tak a propos - ostatnio w kolejce podmiejskiej podpity jegomość głośno opowiadał przypadkowemu współpasażerowi o swoim pobycie w więzieniu i perypetiach z matką jego dzieci. Niby też hałasował i "krzyczał innym do ucha", ale ludzie jakoś nie reagowali, osobiście potraktowałem to jako zabawną anegdotę, wiem przynajmniej, że lepiej omijać Mławę :D

🎄 Wszystkie kierunki z kalendarza adwentowego PLL LOT w obniżonych cenach! 🔥✈️ 🎄 Wszystkie kierunki z kalendarza adwentowego PLL LOT w obniżonych cenach! 🔥✈️
Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
#262 PostWysłany: 04 Wrz 2016 12:23 
Awatar użytkownika

niebieski
W pewnym stopniu z tego właśnie wynika część problemów: z milczącej zgody na niewłaściwe zachowania: bo jedzie tylko kawałek, bo tylko lekko ją popchnął, bo do pijanego i tak nic nie dotrze...
3 ludzi lubi ten post.
Kara uważa post za pomocny.

#263 PostWysłany: 04 Wrz 2016 12:53 
Awatar użytkownika

srebrny
to nie jest milcząca zgoda tylko strach ze jak zareaguje to dostanie wp####ol i wtedy na pewno nikt nie zareaguje
co jakis czas u nas za wtracenie sie kogos bija a nawet nie rzadko i zabijaja
chocby slynna sprawa policjanta na Woli, ktorego zadzgali na przystanku

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#264 PostWysłany: 04 Wrz 2016 13:15 

Loty: 20
Kilometry: 15 182
niebieski
@becek a pamiętasz zachowanie dziewczyn w tramwaju w Warszawie (o ile jesteś z Warszawy)? Facet zareagował to dostał strzała w łeb :roll:

#265 PostWysłany: 04 Wrz 2016 13:29 
Awatar użytkownika

srebrny
częste są takie przypadki, niestety
kultura to u nas niestety wciąż bardziej Moskwa niż Paryż

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#266 PostWysłany: 04 Wrz 2016 13:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Jakoś nigdy wp####ol nie dostałam. Za to zbanowano mnie 2 razy. ;-)

Pytanie, na ile realne w danej sytuacji są szanse na jakiekolwiek negocjacje/ stonowanie napięcia/ apele do zdrowego rozsądku/ sumienia/ etc. Bo do rozwiązań siłowych nie każdy ma odpowiednią przewagę...

A wracając do przykładu "głupiego" rodzica - niektórym może trzeba pozwolić nadziać się na własny miecz. Choć dzieci szkoda.
 Profil Relacje PM off  

#267 PostWysłany: 04 Wrz 2016 13:53 

Qba85 napisał(a):
singielka_1976 napisał(a):
@Qba85 jaki by to autobus nie był to ryczenie komuś niemal do ucha normalne nie jest, prawda?

Rozumiem, że pani była świadkiem, bo siedziała obok :)

Szkoda czasu na dyskusje ze współpasażerami w i tak głośnym środku transportu przy "podróży" trwającej kilka chwil, jest duża szansa, że za moment wysiądą. Natomiast z doświadczenia wiem, że są ludzie, którym zawsze coś przeszkadza 8-)

tak a propos - ostatnio w kolejce podmiejskiej podpity jegomość głośno opowiadał przypadkowemu współpasażerowi o swoim pobycie w więzieniu i perypetiach z matką jego dzieci. Niby też hałasował i "krzyczał innym do ucha", ale ludzie jakoś nie reagowali, osobiście potraktowałem to jako zabawną anegdotę, wiem przynajmniej, że lepiej omijać Mławę :D

Ech....bez sensu taka gadka, nie, pani nie była świadkiem ale zakładam, że forumowicz, który tę sytuację opisał w TYM wątku raczej zadowolony z zachowania tamtej matki nie był anie nie konfabulował.
Idąc Twoim tokiem (nie)rozumowania: oczywiście jak ktoś nam pluje w twarz to można rozłożyć parasol i udawać, że pada deszcz- tylko weź pod uwagę, że nie każdy godzi się na taką hipokryzję.
EOT
 PM off  

#268 PostWysłany: 04 Wrz 2016 15:33 

Loty: 146
Kilometry: 177 693
niebieski
klasyka. ktoś się ze mną nie zgadza, więc kończę temat (plus jeszcze mimochodem obrażam - nierozumowanie) :)

Kieruje mną zwykła logika i pragmatyzm - w pustym autobusie dla swojego spokoju lepiej się przesiąść, bo nawet jeśli pani hipotetycznie zachowałaby się zgodnie z tym, czego pan oczekiwał, to dzieci nie wyłącza się przyciskiem "off". Zdarza się, że mimo szczerych chęci rodziców ich kilkuletni potomkowie (szczególnie przebywając w liczbie mnogiej) nie będą mieli ochoty, by się uciszyć. Po co się z kimś wykłócać i denerwować, skoro nie ma takiej potrzeby?

Oczywiście dopuszczam do siebie możliwość, że ktoś w stanie wzburzenia reaguje nielogicznie i niepragmatycznie, mi też się zdarza :D

A do autorów powyższych wpisów - ale odróżniacie bójkę od głośnej rozmowy? :)
3 ludzi lubi ten post.

#269 PostWysłany: 06 Wrz 2016 14:12 
Awatar użytkownika

srebrny
http://www.cda.pl/video/96422414
jak nie należy korzystać z toalety

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#270 PostWysłany: 06 Wrz 2016 15:01 
Awatar użytkownika

Loty: 363
Kilometry: 641 585
niebieski
@Qba85 w nawiązaniu do tego co napisałeś ;) oczywiście można się przesiąść.Inaczej patrzyłbym na sytuację gdyby faktycznie wspominana mama próbowała jakoś uciszyć swojego synka, ale byłoby to bezskuteczne(wiadomo zdarza się to często). Jednak w momencie gdy synek sobie siedzi uradowany i co chwilę zupełnie bez celu wydaje krzyk w stylu "aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" jak najgłośniej może, a jego mamusia tylko się do niego uśmiecha i cieszy się takim zachowaniem to chyba nie do końca jest wszystko ok. Jak dla mnie dziecko tym sposobem nauczy się, że takie zachowanie jest normalne i będzie to powtarzać bo ma przyzwolenie ;) No, ale to już kwestia wychowania ze strony rodziców. Dlatego też kulturalnie poprosiliśmy o ciszę, a reakcja była jaka była o czym już wspomniałem.
I chyba temat możemy zamknąć ;)
4 ludzi lubi ten post.

#271 PostWysłany: 20 Lis 2016 12:45 
Awatar użytkownika

Loty: 167
Kilometry: 199 924
niebieski
Czytając jeden z przedruków też się zastanawiałem, jak to miało wyglądać - poprosili o wyjście osoby z określonym obywatelstwem?
Na TVN24 piszą, że Polacy stanowili jedną grupę, która leciała niby służbowo, zapewne na jakieś "szkolenie" w Hiszpanii.

#272 PostWysłany: 20 Lis 2016 15:59 

Zbanowany
Lecial ktos dzisaj Brussels Airlines z Brukseli tym lotem co wysadzili 41 osob z powodu zachowania jednego pasazera ?

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,21003959,kilkudziesieciu-polakow-wyproszonych-z-samolotu-niektorzy-pod.html#BoxNewsImg
 Profil Relacje PM off  

#273 PostWysłany: 20 Lis 2016 16:04 

Chyba nikt skoro wszystkich wyproszono.
 PM off
4 ludzi lubi ten post.

#274 PostWysłany: 20 Lis 2016 16:05 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Jesli to prawda. A to raczej jest wybiórcza i tvn24 jako źródła wiec wątpliwości mam.
I wysadzono WSZYTSKICH Polaków TYLKO ze względu na narodowość jednego awanturnika to mamy skandal jakich mało...
 Profil Relacje PM off  

#275 PostWysłany: 20 Lis 2016 16:06 

Zbanowany
Przeciez maja dane kto na jakim paszporcie/dowodzie wsiada do samolotu maja miejsca gdzie powinnien siedziec, wiec w czym problem ?
Powiedzieli ze cala polska grupa jest proszona o wyjscie z samoloru, personel sprawdzal pewnie po siedzeniach czy opuscili.
Ilosc sprawdzili jeszcze raz po opuszczeniu pokladu i wiedzieli czy wszyscy wysiedli. W czym problem (technicznie) ?

Ja to popieram wywalenie, bo to co sie dzieje na locie Emirates z WAW to przypomina troche atmosfere baru i jakos nie reaguje na to zaloga a wrecz popija razem z pasazerami.
 Profil Relacje PM off  

#276 PostWysłany: 20 Lis 2016 16:19 
Awatar użytkownika

platynowy
Sam mam dwa loty Brussels Airlines w grudniu, wiec zloze relacje, gdybym czul na sobie jakiekolwiek objawy zachowan ksenofobicznych.

Co do tego wydarzenia z grupa Polakow, niestety "w grupie razniej" i wielu dostaje jakiegos malpiego rozumu... Ja rozumiem, ze to troche przypomina wyjazd na kolonie, ze zona z dziecmi w domu, ze po piwkach ktos jest weselszy, bardziej rubaszny, ale jednak jakies normy obowiazuja... Czy nigdy nie spotkaliscie sie ma kierunkach "pracowniczych", gdzies do Norwegii, Holandii czy UK, ze byly jednostki skacowane, glosniejsze, czasami pod wplywem alkoholu? Mozliwe, ze podobna sytuacja miala miejsce w Brukseli - ludzie byli tam glosni, podnieceni podroza, pewnie cos gadali do stewardess.

I dodam, ze na wiele lotow odbytych ze swoimi rodakami, 99% pasazerow to poczciwi, spokojni ludzie, ktorzy moga byc wzorem do nasladowania gdzies w Europie czy na Swiecie.
 Profil Relacje PM off  

#277 PostWysłany: 20 Lis 2016 16:21 

Zbanowany
Jaki skandal ?
Nikt sie nie chcial przyznac to wywalili wszystkich. Ale o czym pisac jak nie znamy szczegolow '
byla to wycieczka firmowa na szkolenie, dowoz polskich pracownikow fizycznych np. na nowa budowe, wymana zalogi statku, niezalezne grupki Polaków ?
Bardzo dobrze zrobiono.

Pytalem bo obecnie nie wszyscy maja tylko polski dokument.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 20 Lis 2016 21:19, edytowano w sumie 1 raz
Polaków - nie 'polakow' . Następnym razem post do kosza , a dla piszącego uparcie w ten sposób - ban.
 Profil Relacje PM off  

#278 PostWysłany: 20 Lis 2016 16:35 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
No niedobrze zrobiono.
Odpowiedzialność grupowa nigdy nie jest dobra. Jak chodzi o kibiców to bronicie ich jak niepodległości a jak chodzi o inna grupę to nagle karanie wszytskich, jest dobre!
Hipokryzja...

Ostatnio edytowany przez gruby_inversia, 20 Lis 2016 17:34, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#279 PostWysłany: 20 Lis 2016 16:36 

Wypłata odszkodowań dla pasażerów nauczy ich kultury.
 PM off  

#280 PostWysłany: 20 Lis 2016 16:46 
Awatar użytkownika

srebrny
gruby_inversia napisał(a):
No nie dobrze zrobiono.
Odpowiedzialność grupowa nigdy nie jest dobra. Jak chodzi o kibiców to bronicie ich jak niepodległości a jak chodzi o inna grupę to nagle karanie wszytskoch - tak jest dobrze!
Hipokryzja...

tez jestem zdania ze w tym przypadku ściepa na dobra kancelarie prawna przyniesie tylko korzyści

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 303 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości