Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Mar 2013 23:45 

Witam,

szukałem, szukałem i w zasadzie nic o Irlandii na naszym forum nie znalazłem :/ Czy może mi ktoś powiedzieć w jaki sposób najtaniej dostać się z lotniska w Dublinie do Belfastu, w środku nocy (przylot mam o 23:45)? Jedyne co udało mi się znaleźć to www.aircoach.ie za 20EUR/16funtów w dwie strony. Jest szansa znaleźć coś taniej? Ogólnie co polecacie zwiedzić (i w Belfaście i Dublinie)?
 Profil Relacje PM off  

Ameryka Południowa czeka 🔥 Loty do Argentyny już od 2918 PLN ✈️ Ameryka Południowa czeka 🔥 Loty do Argentyny już od 2918 PLN ✈️
Egipski raj all inclusive w 5* hotelu 🌴🏊‍♂️ Tydzień w Hurghadzie z 7 miast za 2183 PLN Egipski raj all inclusive w 5* hotelu 🌴🏊‍♂️ Tydzień w Hurghadzie z 7 miast za 2183 PLN
#2 PostWysłany: 11 Mar 2013 09:19 
Awatar użytkownika

srebrny
Jest jeszcze Translink w podobnej cenie.

#3 PostWysłany: 11 Mar 2013 10:17 

Nie wiem jak z dojazdem o tak późnej porze ale ja w zeszłym roku też jechałem z lotniska w Dublinie do Belfastu. Jak wyjdziesz z lotniska to przy dworcu autobusów miejskich jest też przystanek autobusów dalekobieżnych. Jest tam kilka stoisk różnych firm i jak tam kogoś zapytasz to cie poinstruują jaka linia jedzie do Belfastu. Jak jeśli dobrze pamiętam jechałem linią Gold Bus (niebieskie autobusy) http://www.translink.co.uk/Services/Goldline/.

Co do samego Belfastu na pewno warto zwiedzić muzeum Titanica (warto kupić wcześniej bilety przez internet - wychodzi sporo taniej). Ciekawy też jest City Hall czyli ratusz który za darmo można zwiedzić z przewodnikiem ale trzeba się zapisać na konkretną godzinę. Do zwiedzenia Belfastu i Irlandii Północnej dobrą opcja są wycieczki autobusowe (Belfast 10Ł, Irlandia 16Ł normalny bilet). Jechałem tą drugą i naprawdę warto. Autobus jedzie do Giant's Causeway zatrzymując się po drodze w kilku ciekawych miejscach (np. destylarnia whiskey, Carrickfergus) a po drodze kierowca cały czas opowiada ciekawe historie związane z odwiedzanymi miejscami jak i całą Irlandią .Północną
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Mar 2013 15:41 

Ja polecam Belfast z tzw. Black Taxi, świetna sprawa jeśli chce się lepiej poznać historię 'troubles'.
Właściwie w każdym hostelu czy informacji turystycznej można dostać namiar na jedną z firm które to organizują ( jeśli uda mi sie znaleźć wizytówkę to wrzucę dane).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Mar 2013 23:56 

Aircoach wychodzi w tym momencie najtaniej, czyli 10 euro/8 funtów w jedną stronę (cena promocyjna normalnie nawet dwa razy więcej) i jeżdżą także w nocy. Podobną ofertę ma też Translink, ale chyba tylko w odwrotnym kierunku. Pociąg po 15 euro, ale o tej porze nie jeżdżą.
Ja natomiast szukam alternatywnego dojazdu tańszego niż 7 funtów z Belfastu na lotnisko w Belfaście (International)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Sty 2015 12:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Tylko 26-27 stycznia voucher -15% na Aircoach - 15FOR15
Rezerwacje do końca lutego.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 18 Lip 2016 10:55 

srebrny
Jak najtaniej przemieścić się na tej trasie?

Znalazłem kilka stron. Czy tutaj cena biletu w kierunku lotniska w Dublinie jest najniższa?
https://secure.translink.co.uk/Buy-Onli ... et/Step-1/

#8 PostWysłany: 18 Lip 2016 11:14 

Loty: 354
Kilometry: 665 023
niebieski
jest jeszcze aircoach
ceny maja bardzo podobne
8gbp/ow lub 10euro/ow
taniej chyba wychodzi w GBP
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Wrz 2016 09:40 

srebrny
Z waszego doświadczenia - czy warto rezerwować bilety Dublin miasto - Belfast i powrotny przez internet czy na miejscu nie ma problemu?

#10 PostWysłany: 03 Wrz 2016 10:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Z tego co pamiętam to przez internet im szybciej kupisz tym taniej. Cena bliżej wyjazdu rosła. Nie wiem jak w przypadku zakupu na miejscu.
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

#11 PostWysłany: 03 Wrz 2016 10:52 

Loty: 354
Kilometry: 665 023
niebieski
cena chyba jest stała jak jedziesz aircouch ie
z Belfastu odjeżdża z ulicy i nie widziałem tam miejsca by kupić bilet (u kierowcy nie wiem)
natomiast na lotnisku w DUB jest stoisko i można kupić
zapełnienie zależy od godziny. Np między 20-22 w niedziele autobusy są zawsze pełne
polecam kupić przez net. Jak masz bilet na 22 a na 21 zdążysz i będą wolne miejsca to Cię i tak zabiorą
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.

#12 PostWysłany: 03 Wrz 2016 11:36 
Awatar użytkownika

Loty: 559
Kilometry: 929 746
niebieski
@Arekkk online czyli taniej

- http://buseireann.ie/
Bilety dość dobrze schodzą na tym kierunku i jak chcesz z nimi jechać to musisz dokonać zakupu wcześniej i na miejscu już ustawić się w kolejce bo mimo zakupu biletu może zabraknąć miejsca. Ticket jest tak naprawdę do wykorzystania w ciągu danego dnia a powrotny bodajże do 30 dni...
Zakładając konto na ich stronie po użyciu kodu REWARDS2016 cena spada o 5€

-http://aircoach.ie/
Tutaj masz znowu pewność, że wejdziesz na pokład mimo kolejki i możesz trafić na bardzo przyjemną cenę ale z dużym wyprzedzeniem.
Przy płatności masz do wyboru £ oraz € i ta pierwsza waluta zdecydowanie korzystniej się prezentuje.
 Profil Relacje PM off
Arekkk lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości