Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Gru 2010 03:08 

Witajcie i wybaczcie być może lakoniczne pytania ale nie latałem do tej pory i te sprawy są mi całkowicie obce.
Chodzi oto czy przeloty wizzair z Londynu Luton do Katowic i Wrocławia to jeden i ten sam lot (samolot).
W rozkładzie istnieją takie połączenia tego samego dnia : LUTON 8.15 - KATOWICE 11.30 oraz LUTON 8.15 - WROCŁAW 11.25.
Wydaje się ,że ta sama firma w tym samym kierunku o tej samej godzinie nie wysyłała by dwóch oddzielnych samolotów. Więc chyba to jeden lot z międzylądowaniem we Wrocławiu. Jeśli tak to czy można opuścić samolot wcześniej czyli we Wrocławiu mając wykupiony bilet do Katowic.
Nadmieniam ze zmiana miejsca docelowego na stronie przewoźnika wiąże się z opłatą 51 funtów (2 osoby) ,natomiast bilet z opłatami kosztował 49 funtów ?!
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 11 Gru 2010 10:00 

niebieski
Serio wyobrazasz sobie ze o 11:25 laduje we Wroclawiu zeby po chwili wystartowac i po 5min. wyladowac w Katowicach?

Kazdy lot to inny samolot i inny nr lotu, miedzyladowan nie ma w Wizzair.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Gru 2010 11:11 

niebieski
Dodatkowo Wizz ma bazę we Wrocławiu (nie wiem jak w KTW) i po wylądowaniu z Luton samolot leci 35 minut później w innym kierunku, więc na pewno nie byłoby żadnego międzylądowania we WRO ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Gru 2010 12:20 

niebieski
Cytuj:
Dodatkowo Wizz ma bazę we Wrocławiu (nie wiem jak w KTW)

Katowice to pierwsza i główna baza Wizzair w Polsce. Chyba największa obok Budapesztu i Warszawy.

#5 PostWysłany: 11 Gru 2010 12:33 

niebieski
barrob1 napisał(a):
Cytuj:
Dodatkowo Wizz ma bazę we Wrocławiu (nie wiem jak w KTW)

Katowice to pierwsza i główna baza Wizzair w Polsce. Chyba największa obok Budapesztu i Warszawy.

no fakt :) ale jako że KTW mi nie po drodze skoro mam WRO pod nosem a wizzem rzadko fruwam to zapadło to pod zasłoną zapomnienia :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Gru 2010 12:46 
Moderator forum

piotrsig napisał(a):
zmiana miejsca docelowego na stronie przewoźnika wiąże się z opłatą 51 funtów (2 osoby) ,natomiast bilet z opłatami kosztował 49 funtów ?!

51 funtów - ot, taka stawka, przewoźnik zarabia też na takich opłatach.
Jak poszperasz, np na tej stronie www, będziesz mógł zobaczyć że tzw tanie linie oferują część biletów tanio, ale bynajmniej nie wszystko jest tam tanie. Warto wiedzieć jakie są reguły gry.
zobacz np tabelę ryanaira http://www.ryanair.com/pl/pytania/tabela-oplat

Do Ciebie/Was należy wybór, co bardziej pasuje w danym przypadku,
czasem może to być np kupno zupełnie nowego lotu (i zapomnienie o 'starym bilecie')
itp itd.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Gru 2010 19:05 

Więc prawdopodobnie pozostanie kupić nowy bilet - niestety.
Ale męczą mnie jednak te godziny odlotów. Tak samo wygląda lot do Poznania z Luton oraz do Gdańska. też wyloty na obie trasy są o tej samej godzinie.
Czyżby naprawdę wizzair wysyłał samoloty parami jednocześnie do Polski ??? Wygląda mi to trochę podejrzanie.
Abstrachując od tego konkretnego lotu ,czy możliwa jest (jeśli oczywiście mamy międzylądowanie) wysiadka wcześniej niż przewiduje bilet ?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Gru 2010 19:14 

niebieski
a dlaczego miałby nie wysyłać skoro prawie komplet pasażerów zawsze leci? Londyn to jeden z bardziej obleganych kierunków a Polska to nie taki mały kraj żeby tylko 200 osób dziennie chciało latać do Londynu
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Gru 2010 19:17 

Czy ewentualnie jest szansa odsprzedania biletu ?
Bo rozumiem ,że odsprzedać można ,tylko czy to się komuś opłaca. A jeśli tak to jak należy postępować. Bilet dla dwóch osób na 23 stycznia (LUTON-KATOWICE) kosztował mnie 49 funtów.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Gru 2010 19:41 
Awatar użytkownika

niebieski
piotrsig napisał(a):
Czy ewentualnie jest szansa odsprzedania biletu ?
Bo rozumiem ,że odsprzedać można ,tylko czy to się komuś opłaca. A jeśli tak to jak należy postępować. Bilet dla dwóch osób na 23 stycznia (LUTON-KATOWICE) kosztował mnie 49 funtów.

mozna, ale zmiana nazwiska kosztuje tyle ze nikt tego nie kupi :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 11 Gru 2010 20:17 

niebieski
a czemu je chcesz sprzedać? Bilet praktycznie jest niezbywalny... chyba że masz jakiś mocno atrakcyjny termin dla kogoś i zrobisz to na dwa dni przed wylotem. A w kazdym innym przypadku taniej Ci wyjdzie z Katowic dojechać już do Wrocławia, niż kupono nowego biletu. Dłużej ale na pewno taniej. Bilet
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość