Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 161 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 30 Lis 2015 12:17 

należy sprawdzić czy nie ma w treści e-maila lub w załączniku nr kodu itp., w razie czego skontaktuj się z nimi za darmo przez czat i zapytaj
 PM off  

Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth
Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN
#82 PostWysłany: 30 Lis 2015 12:39 

Kredyt jest ważny 6 miesięcy od otrzymania pisma, do wykorzystania dzwoniąc na infolinię 703 303 033. Bardzo się cieszę że tak podeszli do reklamacji, bo już spisałem na straty bilety. Wszystkim dziękuję za pomoc.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 30 Lis 2015 12:46 

jkrauz napisał(a):
Kredyt jest ważny 6 miesięcy od otrzymania pisma, do wykorzystania dzwoniąc na infolinię 703 303 033.

Ważne: rezerwacja oraz lot/y muszą się odbyć do 6 miesięcy od otrzymania kredytu!!!
 PM off  

#84 PostWysłany: 02 Sty 2016 11:07 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 853 041
niebieski
Nie prawda. Rezerwacja sześć miesięcy od otrzymania kredyty, ale lot już 12 miesięcy.
Cytując wiadomość od Ryanair:
"Please note that Travel Credits cannot be used for payment of Car Hire, Insurance or Hotel Accommodation. The Travel Credit must be redeemed within 6 months (180 days) from the date of this email, but travel can take place up to 12 months after this date."
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 02 Sty 2016 11:10 

I super, że wyjaśniłeś choć i tak ograniczać cię będzie przy pierwszej dacie dostępna siatka lotów (znajdź kierunek z dostępem lotów na rok-półtora do przodu)
 PM off  

#86 PostWysłany: 02 Sty 2016 12:02 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 853 041
niebieski
Masz rację, ale pod warunkiem, że od razu kupujesz bilety na te 12 miesięcy do przodu :)
Sam mam teraz z uwagi na ciążę narzeczonej spore saldo ( pierwszy trymestr i za bardzo nie nadaje się do lotów ) i czekam z zakupami na promocje do marca/kwietnia. Pośpiech nie jest wskazany ^^
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 09 Mar 2016 08:50 

Hej, bardzo proszę o pomoc.
Mam kupione loty do Barcelony, ale już od początku sprzyjał nam pech a mianowicie przy kupowaniu biletów pomyliliśmy miesiąc i kupiliśmy wylot w lutym, powrót w marcu, a chcieliśmy polecieć na kilka dni w marcu. Jak się zorientowaliśmy to kupiliśmy jeszcze jeden bilet tylko w jedną stronę w marcu (zmiana daty lotu była nieopłacalna). Wszystko odbywa się w Ryanair. W piątek mój chłopak miał wypadek, w przyszłym tygodniu ma operacje, po operacji dostanie zaświadczenie od lekarza, że nie może odbywać podróży. I teraz się zastanawiam, jak ubiegać się o zwrot za bilet, w sytuacji kiedy kupowaliśmy osobne bilety, jednego lotu nie odbyliśmy? jak sensownie to wytłumaczyć i załatwić?
Z góry dziękuje za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 21 Kwi 2016 11:17 

niebieski
Nie widzę żeby w wątku było więc dopiszę, że można bezpośrednio przez chat robić rezerwację w ramach Ryanair Travel Credit DO WYSOKOŚCI ŚRODKÓW. Info z chata: "Może Pan założyć rezerwację na czacie jeśli nie wystąpi dopłata lub też na infolinii jeśli do biletów trzeba będzie dopłacić."

podsumowanie: nasz największy w PL przewoźnik zmienia się chyba na lepsze ;)
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 30 Cze 2016 14:25 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 203 751
niebieski
Promotor wyznaczył mi obronę, na dzień kiedy miałem wylot do Sztockholmu. Myślicie, że uda się załatwić zwrot? :D
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 30 Cze 2016 14:39 

@Burdzio, nie.
 PM off  

#91 PostWysłany: 30 Cze 2016 14:40 

Tak, ale tylko jak zapłaci uczelnia :lol: (w FR tylko odpłatna opcja "zmień lot" lub przepadnie)
 PM off  

#92 PostWysłany: 30 Cze 2016 15:06 
Awatar użytkownika

Loty: 113
Kilometry: 203 751
niebieski
@gorny77 kurcze chyba nie zapłacą :D Biorąc pod uwagę niski koszt zabawy, żaden problem jak mi przepadnie. Żeby tylko liczyło się do tych 12 lotów rocznie ;)
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 28 Lip 2016 13:06 

W związku ze zmianą godziny odlotu Ryanair umożliwia zwrot kasy. Chciałbym zwrócić droższe i kupić nowe bilety na ten sam lot. Czy nie będzie problemu na etapie nowej rezerwacji wobec kupienia biletów na ten lot? Wniosek o zwrot rozpoznają do 7 dni.
 PM off  

#94 PostWysłany: 28 Lip 2016 13:23 

Loty: 149
Kilometry: 304 277
niebieski
Mi raz taki numer przeszedł, najpierw na czacie poprosiłem o zwrot zaakceptowali i wtedy klepnięta nowa rezerwacja tańsza. Użyłem tylko innego @ oraz innej karty.
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 28 Lip 2016 13:25 
Site Admin
Awatar użytkownika

Napisz od razu na czat, że chcesz zmienić, może Ci zmienią za free ;)
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 28 Lip 2016 13:30 

Rezerwacja przeszła tylko dane zamienione, więc CHYBA nie powinno być problemu.
 PM off  

#97 PostWysłany: 11 Sie 2016 10:38 

Dostałam informację mailową od Ryana, że w związku z opóźnieniami kontroli bezpieczeństwa, mam stawić się na lotnisko dużo wcześniej. Nie dam rady, mam ten dzień zaplanowany co do godziny. Chat ryanair mówi tylko "bilety są bezzwrotne". Jest sens dzwonić na infolinię? W sumie problem nie dotyczy przewoźnika tylko samego lotniska...
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 11 Sie 2016 11:27 
Awatar użytkownika

Chciałam opisać swoją przygodę z anulacją/zwrotem etc.
Tak ku pamięci.
Może dla kogoś okaże się pomocna, może ktoś poczuje otuchę, że nie tylko jemu zdarzają się żenujące błędy ;)

Rezerwowałam lot dla 4 osób, na 3 miesiące naprzód.
Szybka decyzja o zrobieniu rezerwacji była rezultatem przyciśnięcia do decyzji niezdecydowanych koleżanek, żeby w końcu zdecydowały się na jakiś termin wyprawy...o której była głównie mowa, a nie szły za tym czyny ;)
Padła propozycja terminu, wspaniale.
Co by nie zasypiać gruszek, patrzymy cena w sumie nie najgorsza, ja miałam dokonać zakupu jak dotrę wieczorem do domu...oczywiście skupiałam się na tym, żeby nie wpisać koleżanek pod nazwiskami panieńskimi pod jakimi je znam i na tysiącu innych szczegółów...
Klepnięte, super, lecimy.
Dziś rano wstaję, szykuję się do pracy, patrzę w lustro......K^&$%!!! Ślub!
Zdałam sobie sprawę z tego, że zgodziłam się na termin zawierający weekend, w którym mam być świadkową na ślubie.....i jeszcze sama dokonałam tej rezerwacji...
Oczywiście zawsze sądziłam, że takie przeoczenia zdarzają się innym, nie mi ;)
Brawo ja! [zdecydowanie trzeba iść na urlop i odpocząć]

Niewiele myśląc zasiadłam do czytania F4F i wertuję wątki o Waszych przygodach z rezerwacjami w Ryanie i ich odwoływaniem.
Wskazówki, które znalazłam są pomocne i chwała Wam za nie, teraz czas zdecydować się na optymalne rozwiązanie problemu ;)
Zaliczyłam rozmowę przez czat, rzeczywiście szybko, konkretnie i na temat.

Pozdrawiam.

m.
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 11 Sie 2016 13:14 

@mnka
Możesz przyjechać na lotnisko, kiedy chcesz, ale jak się nie wyrobisz odszkodowania czy zwrotu od Ryanair nie otrzymasz
@zouza
Zmiana za free na czacie Ryanair jest możliwa o ile od rezerwacji nie minęło więcej niż 24 godziny, a nowe bilety są tańsze lub w tej samej cenie
 PM off  

#100 PostWysłany: 31 Sie 2016 12:03 

Loty: 463
Kilometry: 789 448
niebieski
Bardzo mile mnie zaskoczyło rozwiązanie problemu poprzez chat z konsultantem.
Wczoraj otrzymałem maila o zmianie godzin pierwszego lotu z rezerwacji (z rana na wieczór). W związku z tym, że to i tak miał być krótki wypad do Madrytu (1,5 dnia), a zmiana godzin wylotu zabrałaby mi z tego czasu tę połówkę dnia, napisałem grzecznie na chacie, czy jest możliwość bezpłatnego przesunięcia lotu powrotnego o jeden dzień do przodu.
Po kilku minutach otrzymałem pozytywną odpowiedź, a kilka minut później dostałem potwierdzenie rezerwacji na maila. Dzięki temu ostatecznie na zwiedzanie Madrytu mam cale 2 dni :D
Co ciekawe w mailu o zmianie godzin lotów jest tylko informacja o 2 możliwościach, tj. o akceptacji nowych godzin lub o anulowaniu rezerwacji i zwrocie kasy...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 161 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości