Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 77 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 09 Sie 2016 01:56 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
Podbijam powyzsze pytanie. Skoro nie ma opcji na opuszczenie lotniska bez zaplaty tych 220zl to moze jest jakas opcja na salonik w strefie tranzytowej w ktorym moznaby umilic sobie te 16h? Ktos cos wie?

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#62 PostWysłany: 09 Sie 2016 02:14 

srebrny
samaki9 napisał(a):
Czy te 16 godzin na przesiadce na lotnisku w Ammanie da się na trzeżwo przeżyć? :)

watpie, wez chlopie duzo alko z PL :) bo co tam bedziesz robil ? :)
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 09 Sie 2016 09:17 

Loty: 107
Kilometry: 182 396
blondyna1 napisał(a):

Opinie o lini nie sa za dobre, duzo odwolan lotow, spoznienia itp. Czy ktos lecial?

Ja korzystałem z RJ właśnie na trasie do BKK i nie mogę złego słowa powiedzieć, wszystko jak miało być, zero opóźnień, uprzejma obsługa, dobry catering, w powrotnej trasie samolot wypełniony w 50% także nawet na 3 siedzenia się załapałem ;-)

jacob94 napisał(a):
Podbijam powyzsze pytanie. Skoro nie ma opcji na opuszczenie lotniska bez zaplaty tych 220zl to moze jest jakas opcja na salonik w strefie tranzytowej w ktorym moznaby umilic sobie te 16h? Ktos cos wie?

Ja co prawda nie korzystałem z saloniku, ale strefa tranzytowa w Ammanie całkiem przyjemna, dużo miejsca są ławeczki z gniazdkami i net, niby na godzinę ale po resecie można dalej korzystać.

@samaki9 Jak napisał @michcioj weź jakieś alko z polski bo na miejscu ceny mocno średnie, ale za to pierwszy raz tam piłem wódkę z winogron :lol:
blondyna1 uważa post za pomocny.

#64 PostWysłany: 09 Sie 2016 13:56 
Awatar użytkownika

srebrny
A może ktoś wie czy wybór miejsca w samolocie jest już możliwy? Bo na stronie royal jordanian po wejściu w swoją rezerwację zupełnie tego nie widzę.

#65 PostWysłany: 09 Sie 2016 14:33 

Niestety nie doszukałem się możliwości wyboru miejsca, jest wybór posiłków.

#66 PostWysłany: 09 Sie 2016 16:25 

Loty: 471
Kilometry: 702 532
złoty
ależ oczywiście, że jest; po zalogowaniu do rezerwacji wybierasz w górnym prawym rogu: Manage Booking -> Additional Services:
Załącznik:
rj_1.png
rj_1.png [ 27.76 KiB | Obejrzany 3757 razy ]

a potem w Menu obrazkowych Seat Map:
Załącznik:
rj_2.png
rj_2.png [ 204.69 KiB | Obejrzany 3757 razy ]

dziwnie jednak po wyborze miejsc i zapisaniu, wyjściu i ponownym zalogowaniu nie wyświetla miejsc rzy poszczególnych lotach, jednak na grafice miejsca widnieją jako zajęte.

#67 PostWysłany: 10 Sie 2016 09:49 

CPQ napisał(a):

Ja korzystałem z RJ właśnie na trasie do BKK i nie mogę złego słowa powiedzieć, wszystko jak miało być, zero opóźnień, uprzejma obsługa, dobry catering, w powrotnej trasie samolot wypełniony w 50% także nawet na 3 siedzenia się załapałem ;-)

A lot przez Amman? I w jakiej klasie leciales?

Na stronie Skytrax sporo opini bardzo dobrych ale w klasie biznes. W ekonomicznej sporo zazalen o odwolane loty o ktorych linia nie poinformowala, nie wyjasnione opoznienia, linia odmawila przebookowania na inny lot jak ktos spoznil sie na connecting flight, jakies wymaginowane oplaty za miejsca przy wyjsciach awaryjnych. Ogolnie niepewnie sie czuje bo niby 3*** linia, ale zle opinie sa naprawde niepochleble. Bo mi np wisi czy sie zaloga usmiecha czy nie, ale wolalabym nie utknac w Bangkoku czy Rzymie na xxx godzin ;)

goldziak. napisał(a):
ależ oczywiście, że jest; po zalogowaniu do rezerwacji wybierasz w górnym prawym rogu: Manage Booking -> Additional Services:
a potem w Menu obrazkowych Seat Map:
dziwnie jednak po wyborze miejsc i zapisaniu, wyjściu i ponownym zalogowaniu nie wyświetla miejsc rzy poszczególnych lotach, jednak na grafice miejsca widnieją jako zajęte.

tez tak mialam. Przy rezerwowaniu wybralam posilki wegetarianskie i to system zapamietal, a wybor miejsc zapisalo tylko na pierwszy lot. Reszte miejsc na pozostale loty zarezerwowalam wlasnie przez manage booking ale tak jak mowisz na rozkladzie samolotu moje poprzednio wybrane miejsca oznaczono jako zajete.

Czytalam opinie ze ten wybor miejsc nie jest honorowany I w wielu przypadkach pasazerowie byli porozsadzani na inne miejsca, nawet rodziny porozdzielano... stad moje pytania o jakosc lini :/
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 10 Sie 2016 13:57 

Leciałem do/z BKK z przesiadką w Ammanie, tam 9h przesiadka w drodze powrotnej 2h przesiadki. Leciałem w ekonomicznej, ale przy moim locie nie było opóźnień/odwołań więc nie odniosę się do sytuacji gdy coś się wydarzy. Jedyne co mi się przypomina to nie byłem przy wsiadaniu do samolotu świadomy faktu że będzie techniczne międzylądowanie, ale chyba było wkalkulowane w czas lotu lub nadgonili bo wylądowaliśmy w Ammanie o czasie (leciałem MAD->AMM a międzylądowanie mieliśmy w BCN).

#69 PostWysłany: 18 Sie 2016 16:29 

Czy do kogos dzwonili?

Do mnie dzis Pani przedzwonila. Przebieg rozmowy:

Ona: Dzien dobry, ja z Royal Jordanian dzwonie. Czy kupila Pani bilet do Tajlandii na luty 2017:
Ja: Tak
O: I czy zaplacila Pani 240 Euro od osoby?
Ja: Tak
O: I wraca Pani do...?
Ja: Rzymu.
O: Ach tak, bo myslelismy ze Pani chce do Larnaki wracac.
Ja: Nie, chce do Rzymu. Czy jest jakis problem?
O: Nie, nie. Mamy teraz taka super promocje I Pani sie zalapala. Naprawde swietna cena. gratulujemy. Udanej podrozy

Po rozmowie sprawdzilam nasz termin I bilety juz stoja 1260 Euro, wiec chyba deal padl. Ale tak sie zastanawiam czy nie chcieli mnie "przekonac" na powrot do Larnaki bo przy zmianach w rezerwacji ta taryfa ma mega doplaty...
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#70 PostWysłany: 18 Sie 2016 20:14 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 72 437
srebrny
Kupowałaś bezpośrednie u Royal Jordanian czy u pośrednika?

#71 PostWysłany: 19 Sie 2016 22:29 

apadlo napisał(a):
Kupowałaś bezpośrednie u Royal Jordanian czy u pośrednika?

Bezposrednio Royal Jordanian.

Termin znalazlam przez flipo ale mialam problem z rezerwacja przez flipo. Ceny byly te same w RJ wiec wzielam bezposrednio od nich.
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 15 Wrz 2016 20:22 

Czy ktos leci?

Otrzymalam email od RJ ze godzina wylotu z Larnaki przesunieta zostala z 19:40 na 17:40.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 16 Wrz 2016 12:55 

Mi zmienili z 21:45 na 22:00 Wiadomość dostałem od tictets, musiałem potwierdzić zmiany
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 29 Paź 2016 21:34 

Loty: 471
Kilometry: 702 532
złoty
Początek niezbyt udany. Przy odprawie na lotnisku z Larnace okazało się że na lot do Ammanu przydzielili inne miejsca niż wybrałem w systemie RJ. Nie ma stanowisk z pracownikami RJ i brak dostępu do systemu rezerwacyjnego (koleś na stanowisku obok nie miał potwierdzenia rezerwacji z info o locie powrotnym i nie chcieli go odprawić bez wizy). Najgorsze ze na lot z Ammanu do Bangkoku nie mogli zrobić nam miejsc Koło siebie ( niby miejsc 35b 35c nie ma w samolocie a innych 2 kolo siebie brak). Siedzę teraz Koło bramki bez biletów na drugi odcinek.

Ktoś miał takie atrakcje?

#75 PostWysłany: 31 Paź 2016 11:23 

@‌goldziak.‌ jak to wszystko się skończyło?
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 22 Lis 2016 20:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Świeże info od siostry (z dziś). Royal Jordanian podczas 10h przesiadki w Ammanie zapewnił pokój w hotelu, wypasioną kolację i wizę za free. Może się komuś przyda.
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 26 Gru 2016 14:05 

Czy Twoja Siostra pisała do nich jakieś meile czy sami zaproponowali takie rozwiązanie po przylocie do Ammanu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 77 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Feedfetcher, Trendiction [Bot] oraz 1 gość