Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 471 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 24  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kreta - atrakcje
#361 PostWysłany: 08 Sie 2016 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 393 338
@squadraazzuri
2 razy byłem na Krecie i wszystko sam sobie organizowałem od przelotu przez nocleg ,jedzenie, auto,paliwo
co prawda po za sezonem,ale 2tyś to mi wychodziło na dwie osoby,ale też nie chodzi o cenę pobytu. Według mnie all inclusive
wiążę się z siedzeniem w hotelu a warto zwiedzić np Balos= cały dzień jak i Elafonisi oraz wąwóz Samaria też po jednym dniu,
a tu pakiet w hotelu przepada ;) i trzeba coś kupić na miejscu więc podwójny koszt,ale to moje zdanie i ja tak robiłem.

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#362 PostWysłany: 08 Sie 2016 13:06 

@miron40a niekoniecznie przepada, zgłaszasz dzień wcześniej i dostajesz suchy prowiant.
Naprawdę można mieć pobyt all in a mimo to też zwiedzać :P.
 PM off  

#363 PostWysłany: 08 Sie 2016 13:12 

niebieski
Hotel z basenem? No kwatery bez basenu to są, pensjonaty też się zdarzają z basenem u sąsiada ale znaleźć hotel bez basenu na Krecie?

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 08 Sie 2016 13:33 

Może źle się wyraziłem.
Przykładowo - pobyt 2 osób w ALL IN na tydzień = powiedzmy 5500 zł.
Teraz pytanie, ile taniej można to zorganizować na własną rękę. Wiadomo - wszystko zależy od nas, ile to ostatecznie będzie kosztowało. Wiadomo, że ALL IN to wygoda - tylko moim zdaniem też wygoda, za zbyt wygórowaną cenę przy założeniu ceny podanej w pierwszym poście. Wiadomo, że wykupienie tej opcji nie wyklucza zwiedzania - tak jak napisałem, raczej przewiduję na to z 2 dni, więc tego pobytu na miejscu też jednak trochę będzie.
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 08 Sie 2016 13:40 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 393 338
O suchym prowiancie nie słyszałem ,bo nie korzystam z all inclusive, właściwie nigdy :lol: ,ale wracając do tematu...
"Kreta -atrakcje" na pewno warto pojechać na Balos,Elafonisi i wąwóz Samaria i na suchym prowiancie się nie da ;)
trzeba knajpę zaliczyć i zjeść coś ciepłego,bo człowiek nie koń na suchej paszy nie pociągnie ;) .
Ale to moje zdanie. :)

#366 PostWysłany: 08 Sie 2016 13:49 

niebieski
U mnie w lipcu 2016:
- 2 osoby
- loty Ryanem WMI - Chania Chania - Wroclaw
- na miejscu 12.5 dnia
- samochod przez cale 10 dni, wynajem 285 eur, paliwo jakies 150 eur (duzo palil) za niemal 1100 km
- noclegi w 3 miejscach - apartamenty z nota booking 8.6-9.0, w jednym miejscu 5 dni i basen na miejscu
- jedzenie jedynie na wlasna rękę, codziennie wyjscie do restauracji, i nie bralismy jakos tanich rzeczy ale omijalismy alcohol
- sniadania robione samodzielnie
- atrakcje jak Knossos czy Samaria zaliczone

Razem wyszlo chyba ponad 7k/2os ale wliczajac pamiatki.

Coz, mozna taniej ale to szczyt sezonu. Za to objechalismy duzo miejsc, duzo zobaczylismy a plaza niemal kazdego dnia inna.

Za 7k pewnie by cos znalazl fajnego z biura podrozy na niemal 2 tygodnie. Ale mnie jedzenie all inc nie kreci. Poza tym nie chcialbym siedziec w jednym miejscu tyle czasu.
Ja z dziewczyna urlop spedzam raczej bardziej aktywnie. Chociaz lezenia na plazy troche bylo ...
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 08 Sie 2016 13:54 

Aktualnie jestem na Krecie z rodziną (2 os. dorosłe plus 2 dzieci po 13 lat.). Przeliczając cały pobyt tj. Przeloty, hotel z basenem i klimatyzacją w centrum Hersonisos, wypożyczenie auta na cały pobyt kat.C. W cenie też prom na Santorini i tam pobyt dwa dni i też auto. Oczywiście na miejscu czas spędzany aktywnie: Matala, Vai, wyspa Chrisi, Ag. Nikolaos, 3x Jerapetra, Creteaquarium itp.
Na całość wyjdzie ok 16 tys. Co roku jeździliśmy na Sardynię i pieniędzy wydawaliśmy podobnie. Także chciałbym umieć wydać na tydzień w dwie osoby dwa tysiące jak kolega w jednym z postów wyżej.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 08 Sie 2016 13:59 
Awatar użytkownika

niebieski
16 tys :shock:
 Profil Relacje PM off
Leszczu007 lubi ten post.

#369 PostWysłany: 08 Sie 2016 14:19 

@maarcin1938 coś taki zdziwiony? :P Wczasy w sezonie za 4os. rodzinę tyle właśnie kosztują.
Można by się pokusić o pytanie czy cena jaką podał @mutek78 jest za tydzień czy dwa, obstawiam, że za 2, więc aż tak drogo nie wychodzi ;).
 PM off  

#370 PostWysłany: 08 Sie 2016 14:38 

niebieski
singielka_1976 napisał(a):
@maarcin1938 coś taki zdziwiony? :P Wczasy w sezonie za 4os. rodzinę tyle właśnie kosztują.
Można by się pokusić o pytanie czy cena jaką podał @mutek78 jest za tydzień czy dwa, obstawiam, że za 2, więc aż tak drogo nie wychodzi ;).

Sam wypad na Santorini troche kosztow doklada.
Bo tam w sezonie jest BARDZO drogo.
 Profil Relacje PM off  

#371 PostWysłany: 08 Sie 2016 14:44 
Awatar użytkownika

niebieski
w Polsce też można wydać 16 tyś i co z tego wynika?
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 08 Sie 2016 14:45 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Proszę pozostać w temacie
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 08 Sie 2016 14:53 

singielka_1976 napisał(a):
@maarcin1938 coś taki zdziwiony? Wczasy w sezonie za 4os. rodzinę tyle właśnie kosztują.

15 dni

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 08 Sie 2016 15:18 

niebieski
lukas63 napisał(a):
w Polsce też można wydać 16 tyś i co z tego wynika?

Kwota szokuje. Ale watpie aby się udało nagle ściąć o połowę.
Wakacje rodzinne niestety kosztują.

Młoda para ma dużo lepsze możliwości bo przede wszystkim nie musi w sezonie jechać.

Jeśli kogoś stać to jego sprawa. Nie każdy musi liczyć grosz na każdym kroku.
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 08 Sie 2016 18:11 

No dobrze, a powiedzcie mi proszę (najlepiej z doświadczenia) - czy to dobrze, że upieram się nad tym, żeby lokalizację mieć ok. 20 km od Chanii, czy właśnie spokojnie mogę szukać czegoś obok Heraklionu lub pomiędzy tymi miejscowościami ? Bo być może lepsza baza wypadowa i ciekawsze turystycznie miejsca będą w okolicach Heraklionu a nie Chanii ?
 Profil Relacje PM off
zwierzak uważa post za pomocny.

#376 PostWysłany: 08 Sie 2016 18:35 
Awatar użytkownika

Loty: 106
Kilometry: 164 594
niebieski
@squadraazzuri
Znajdź na mapie miejsca które chcesz odwiedzić i zmierz odległości do nich.
Policz, że przejazdy poza główną "autostradą" (Chania-Heraklion) pokonuje się ze średnią prędkością 40-50km/h. Drogi są wąskie, bardzo kręte. Jeździ się przyjemnie, ale dają mocno w kość. My tam w około 10 dni zrobiliśmy bodaj 1200km (noclegi mieliśmy i w Chanii i niedaleko Sitia (wschód)).
Odległości wbrew pozorom są dość spore.
Np. z Chanii do Elafonissii jest 140km w dwie strony.

Nie da się odpowiedzieć czy to dobry czy zły pomysł z tą okolicą Chanii lub Heraklionu.
 Profil Relacje PM off
squadraazzuri uważa post za pomocny.

#377 PostWysłany: 18 Sie 2016 10:30 

Czy ktoś z Was podróżował po Krecie komunikacją publiczną i może polecić jakąś miejscowość z której będzie dobre połączenie do : Balos, Elafonisi, wąwozu Samaria, Chanii ? Szukam wycieczki na drugą połowę września, czy w tym okresie wszystkie połączenia są jeszcze aktywne? Większość biur oferuje zakwaterowanie w niedalekiej odległości od Chanii stąd prośba o poradę, która miejscowość będzie najlepszym wyborem.
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 18 Sie 2016 11:03 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 196 395
Zbanowany
Ja się poruszałem komunikacją miejską. Mieszkaliśmy w Kalamaki, autobus na Balos, Elafonisi i Parku Botanicznego zatrzymywał się tam po drodze. Ale praktycznie w każdej miejscowości będzie ok. Spójrz na rozkład jazdy autobusów miejskich i szukaj gdzie często jeździ autobus.

#379 PostWysłany: 18 Sie 2016 11:40 

srebrny
Dokładnie tak. Jedyny, który się tam nie zatrzymuje, to do Samarii, ale wystarczy podjechać rano na dworzec. A co do września, rok temu wszystko (w tym autobus na Balos) we wrześniu jeszcze jeździło normalnie. Wyślij maila do KTEL, to odpiszą.
 Profil Relacje PM off  

#380 PostWysłany: 22 Sie 2016 18:23 

Przed chwilą udało się znaleźć Kretę myślę, że już w akceptowalnych pieniądzach.
Oferta Itaki - hotel Hotel Astir Beach 4* pobyt od 28.08 do 04.09 (6 całych dni + 1 popołudnie) w opcji ALL IN za 2340 zł od osoby (wylot ode mnie z miasta, więc to na spory plus). Jeszcze dzisiaj ta oferta była przeceniona na 2800 zł, żeby po paru godzinach i ostatnim pokoju było właśnie 2340 zł.

Pozostaje więc ustalić plan zwiedzania, myślę że maksymalnie na 2 dni coś zaplanujemy, a reszta na miejscu.

Jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym hotelem - będę wdzięczny za opinie. Na holideycheck i wakacje.pl opinie są dobre, sporo Polaków tam pracuje - liczę, że będzie OK.

Do tego może ktoś podpowie, co w najbliższej okolicy jest warte zobaczenia. Zastanawiam się nad wypożyczeniem auta i wybraniem się na Vai Bay, niby 2 godziny jazdy, ale ponoć warto.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 471 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 24  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość