Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Mar 2012 20:37 

niebieski
Witam! Mam pytanie co do HRS.com. Znalazłem interesującą mnie ofertę, jednak nie wiem czy mogę zapłacić kartą należącą do innej osoby (która nie będzie tam nocować). Wiem, że przez booking.com można zarezerwować hotel i płacić kartą innej osoby, ale trzeba mieć jakieś tam pozwolenie czy coś.. Nie wiem - może w HRS jest inaczej? Szukałem FAQ na stronie HRS i w google i nic :/
 Profil Relacje PM off  

Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute Loty Etihad Airways do Singapuru z Warszawy od 2556 PLN ✈️🧳 Oferta first minute
Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌 Wakacje w sercu południowej Transylwanii 🦇🏰 Wycieczka już od 497 PLN ✈️🛌
#2 PostWysłany: 25 Mar 2012 21:04 
Awatar użytkownika

Cytuj:
Wiem, że przez booking.com można zarezerwować hotel i płacić kartą innej osoby, ale trzeba mieć jakieś tam pozwolenie

Trzeba pozwolenie? Ja w styczniu rezerwowałam kartą męża a jechałam sama.W hotelu płaciłam gotówką.Nikt mnie nie pytał czyja to karta.
Cytuj:
Mam pytanie co do HRS.com

Tu nie pomogę ale wydaje mi się,że można użyć karty kogoś a potem zapłacić gotówką (jeżeli hotel nie pobiera od razu) bo i tak nie możesz potem użyć tej karty w hotelu (to nielegalne)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Mar 2012 21:45 

niebieski
anha na booking com jest tak:
"Rezerwacji można również dokonać przy pomocy karty kredytowej należącej do innej osoby, pod warunkiem że ma się jej zgodę. W takim przypadku w miejscu na uwagi w formularzu rezerwacji należy podać imię i nazwisko posiadacza karty oraz uwzględnić informacje dotyczące zgody tej osoby na wykorzystanie przez Państwa jej karty kredytowej."
Nie rozumiem za bardzo tego...

co do HRS:
Jak na HRS chce się skorzystać z oferty HotDeal (taka oferta specjalna) to trzeba zapłacić z góry kartą :/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Mar 2012 21:49 
Awatar użytkownika

Jak zapłacisz z góry to po co się będą w hotelu o nią pytać?
Na Twoim miejscu bym rezerwowała i potem napisała bezpośrednio do hotelu czy mają tę rezerwację i czy wszystko jest ok.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Mar 2013 11:27 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
srebrny
A ja mam trochę inne pytanie, do osób które rezerwowały hotel na hrs.com. Dokonałem rezerwacji kartą, ale żadnych pieniędzy mi nie pobrało, nie mam też żadnej blokady na karcie. Jak to jest z HRS, ściągają środki dokładnie w dniu rezerwacji, czy może moja rezerwacja nie przeszła ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość