Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 01 Lip 2016 13:01 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Ja widzę same plusy z posiadania fb przez kogoś innego i same minusy z ewentualnego posiadania przeze mnie. ;-)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#22 PostWysłany: 01 Lip 2016 13:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Przy okazji, jest bug
Tytuł wątku został zmieniony, ale w niektórych postach dalej wyświetla bełkot.

Załączniki:
bug.jpg
bug.jpg [ 87.92 KiB | Obejrzany 4870 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 01 Lip 2016 13:11 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
1. Nie ma szans, zebym utrzymal kontakt z wieloma znajomymi, szczegolnie z zagranicy, nie uzywajac FB. Pisanie do kazdego regularnych maili brzmi pieknie, ale nie jest wykonalne.
2. Zaden inny sposob nie gwarantuje mi tak szybkiego przeplywu informacji, chociazby nawet skontaktowania sie z grupa znajomych gdy pojawi sie dobra oferta lotnicza. Dzwonienie do 6 osob nie jest ani tanie, ani wygodne, ani wykonalne w pracy ;)
3. Pewnych informacji bym nigdy nie zdobyl, gdyby nie zajrzenie na ten portal, chociazby nawet znowu okazje podroznicze :)

Wielkim fanem mediow spolecznosciowych nie jestem, wrzucam cos od siebie raz na pol roku, ale do tej pory nie odczulem zadnych niedogodnosci z ich powodu, a korzysci mnostwo :) To wszystko kwestia odpowiednich ustawien albo umiejetnosci ignorowania nieinteresujacych nas tresci.
Agata37 lubi ten post.

#24 PostWysłany: 01 Lip 2016 13:15 

boots napisał(a):
Ja widzę same plusy z posiadania fb przez kogoś innego i same minusy z ewentualnego posiadania przeze mnie. ;-)

He,he

Teraz jak ktoś aplikuje do roboty, to potencjalny pracodawca najpierw na FB zagląda. Co to za ptaszek. To samo komornicy i windykatorzy... :mrgreen:
 PM off
MaSell lubi ten post.

#25 PostWysłany: 01 Lip 2016 13:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Sorry @cypel moja wina.

Ciężko moderować jak się ma klienta na telefonie i jeszcze kupujesz patelnię z allegro. :P
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#26 PostWysłany: 01 Lip 2016 13:26 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Mam konto na FB, i przede wszystkim służy mi głównie do kontaktu z wolontariuszami z całego świata. A drugą rolę jaką spełnia - jest zwykła rozrywka. Ponadto mam kontakt z rodziną i znajomymi rozrzuconymi gdzieś po świecie. Pit-pitu, sraty-taty, zdjęcia znajomych i dowcipy, trochę spraw społecznych i polityki oraz przegląd stron poświęconych podróżowaniu.
Ale czasami zdarzają się super akcje społeczne, petycje. Media społecznościowe - to nowoczesna platforma porozumiewania się. Wszystkie informacje z kraju i ze świata są w jednym miejscu, zostało zawartych wiele nowych znajomości.
Z mojej działki: dzięki FB wiele porzuconych zwierzaków znalazło nowe domy, wiele bestialskich zachowań zostało napiętnowanych, a oprawcy zostali ukarani.
4 ludzi lubi ten post.

#27 PostWysłany: 01 Lip 2016 13:47 
Awatar użytkownika

Loty: 518
Kilometry: 1 246 312
niebieski
Anonymous napisał(a):
Maciek78 napisał(a):
Szczerze to ja widzę fakt "niemania" FB nieco inaczej. Zwykle Ci, co mówią, że nie posiadają konta - albo je mają i wstyd im się przyznać, albo faktycznie są życiowymi - przepraszam za wyrażenie - fajtłapami, którzy siedzą w domu przy komputerze, boją się wyjść wieczorem gdziekolwiek bo jest niebezpiecznie i żal ściska ich duszę, jak widzą, jak inni wrzucają durne posty z Pazdanami czy imigrantami będąc po prostu wśród ludzi. A płacz, że chronię prywatność? Uśmiech wzbudza tylko 8-)

Tylko żeby była jasność - mnie chcę nikogo obrazić ani tym bardziej wywołać fali hejtu :lol:

Nareszcie dowiedziałem się prawdy o sobie. :D
Nie mam konta na FB , więc jestem fajtłapą. :mrgreen: i boję się wyjść wieczorem. :lol:

Spoko, nie Ty jeden. Nie licze konta z falszywymi danymi, ktorego uzywam jako RSS do polowania na zorze pare razy w roku. Skasowalam tez konto na Linkedin i nie uzywam Whatsup i innych popularnych aplikacji. A zycie toczy sie dalej :-)

Anonymous napisał(a):
boots napisał(a):

He,he

Teraz jak ktoś aplikuje do roboty, to potencjalny pracodawca najpierw na FB zagląda. Co to za ptaszek. To samo komornicy i windykatorzy... :mrgreen:

A niech sobie sprawdzaja, zycze powodzenia. Zdaje sie, ze moj poprzedni manager stwierdzil, ze nic nie mogl o mnie znalezc na necie ;-) Ja za to sprawdzam tych, z ktorymi mam interview i zwykle wiem o nich wiecej, niz oni o mnie. A jak sie okaze, ze sa znajomymi znajomych, to zawsze mozna sobie jeszcze pomoc poleceniem.

#28 PostWysłany: 01 Lip 2016 13:50 

niebieski
Mi się wydaje, że to jaki jest facebook zależy głównie od posiadacza konta i jego znajomych.

Jeśli ktoś ma trochę oleju w głowie, to bez problemu skonfiguruje go tak, żeby był potężnym i przydatnym narzędziem. Pare wskazówek dla facebooko sceptyków na podstawie zarzutów z tej dyskusji:
- można wybierać kogo dodać do znajomych
- można wybierać których znajomych obserwować, a których nie
- można wybierać kto ma widzieć naszą aktywność
- można z fb zrobić świetny agregator treści
- można kontaktować się w bardzo wygodny sposób ze znajomymi (w wielu przypadkach dużo wygodniejszy niż np. przez maila)

Ja wiem, że lans na "nie mam konta fb" jest kuszący tak jak parę lat temu "nie mam tv w domu", ale krytykowanie fb za to, że Wasi znajomi wrzucają durne posty jest trochę dziwne, bo sami sobie wybraliście takich znajomych ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#29 PostWysłany: 01 Lip 2016 13:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Hehe, TV tez nie mam i zyje.
2 ludzi lubi ten post.

#30 PostWysłany: 01 Lip 2016 13:57 

niebieski
Spoko, można też nie mieć chociażby pralki czy krajalnicy do chleba i też doskonale da się żyć. Chociaż próby budowania poczucia wyższości w oparciu o ten fakt są dużo rzadsze ;)
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#31 PostWysłany: 01 Lip 2016 14:00 

To ja się wylansuję na całego. :D
Nie mam ajfona, tylko aparat starego typu Nokia.
Dobre, co ? Cały czas tylko rozmyślam jak by się tu wylansować.... :mrgreen:
 PM off  

#32 PostWysłany: 01 Lip 2016 14:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Wspominam o braku FB lub TV tylko ktos mowi, zebym cos zobaczyla na FB albo czy widzialam jakis program w TV. Niestety UK i tak udostepnia wiele innych moich danych i przed tym nie moge sie obronic, nad czym ubolewam.

Mi nie przeszkadza co kto publikuje na FB i czy lubia miec tam konta czy nie. Szkoda mi tylko troche dzieci, bo ich zycie jest udokumentowane online od pierwszego dnia, a nikt nie pytal sie ich o zdanie.

#33 PostWysłany: 01 Lip 2016 14:07 

srebrny
Anonymous napisał(a):
Nie mam ajfona, tylko aparat starego typu Nokia.[/quiote]
Ja mam C2. Niedawno kupiony.
Cytuj:
Dobre, co ? Cały czas tylko rozmyślam jak by się tu wylansować.... :mrgreen:

To się chyba jakoś nazywa. Hipsterstwo czy coś.
 Profil Relacje PM off
marcino123 lubi ten post.

#34 PostWysłany: 01 Lip 2016 14:08 

niebieski
Anonymous napisał(a):
Nie mam ajfona, tylko aparat starego typu Nokia.
Dobre, co ?

Całkiem nieźle! Myślę, że gdybyś w ogóle nie miał komórki, a telefon stacjonarny, w którym numer wykręca się tarczą to byłoby jeszcze lepiej.

Aga_podrozniczka napisał(a):
Wspominam o braku FB lub TV tylko ktos mowi, zebym cos zobaczyla na FB albo czy widzialam jakis program w TV.

Ewentualnie w tym wątku, sugerując że ktoś twierdził, że nie da się bez niego żyć ;)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 01 Lip 2016 14:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Dyskusja jest niewatpliwie na ten temat, wiec biore w niej udzial. W sumie to wszystko zalezy od znajomych, moi akurat nie sa zbyt przyklejeni do ekranikow telefonow i mediow spolecznosciowych, wiec w ogole nie poruszamy takich tematow w rozmowach.

#36 PostWysłany: 01 Lip 2016 14:26 
Awatar użytkownika

srebrny
na +
że jest
na -
że jest
tak w skrócie

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 01 Lip 2016 15:09 

No tak, sezon ogórkowy się zaczął to i kolejna dyskusja z cyklu "o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą", czekam na odświeżenie dyskusji, że lepiej jechać na własną rękę niż z biurem :D.

Ma ktoś konto na FB, NK, GL, LI - jego sprawa, niech ma.
Nie ma ktoś konta w mediach społecznościowych, nie posiada czy też nie ogląda tv -jego sprawa.

Wszystko ma swoje plusy i minusy.

Dlaczego tak trudno jest zaakceptować inny punkt widzenia, inne podejście?
Wszystko jest dla ludzi, byłaby NUDA gdyby wszyscy byli, zachowywali się tak samo.
 PM off
3 ludzi lubi ten post.

#38 PostWysłany: 01 Lip 2016 15:20 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
grreg20 napisał(a):
...
2) Od 3 lat nie oglądam TV, bo zamiast obejrzeć wiadomości, "M jak miłość" czy coś innego, ja wolę przeczytać sobie książkę;
...

W której to książce był wczorajszy mecz? :mrgreen:
Ja wczoraj odkryłem, że TV który ładnie zbierał kurz przez ostatnie 3-4 lata jednak działa :D
3 ludzi lubi ten post.

#39 PostWysłany: 01 Lip 2016 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Poleciały dwa warny i temat zamykam :P
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości