Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Cze 2016 23:59 

srebrny
igore napisał(a):
Kliknąłem,obejrzałem pieska i upewniłem się w postanowieniu, że nigdy nie założę konta na Facebooku ;)

A ile masz lat? Bo ciekawi mnie, kiedy po raz ostatni rodziły się istoty rozumne.
 Profil Relacje PM off  

Grudniowy city break na Sycylii 🏛️🌊 Przedświąteczny wypad do słonecznych Włoch za 649 PLN Grudniowy city break na Sycylii 🏛️🌊 Przedświąteczny wypad do słonecznych Włoch za 649 PLN
Tydzień na rajskiej Dżerbie 🏝️😎 All inclusive w 4* hotelu za 1952 PLN Tydzień na rajskiej Dżerbie 🏝️😎 All inclusive w 4* hotelu za 1952 PLN
#2 PostWysłany: 30 Cze 2016 08:49 
Awatar użytkownika

Loty: 380
Kilometry: 672 334
HON fly4free
@obibok Myślę, że z wiekiem ma to niewiele wspólnego - moja mama np. ma Facebooka, a jest starsza ode mnie ;) . Poza tym są ludzie, którzy umiejętnie potrafią korzystać z tego narzędzia; używają go wyłącznie do podtrzymywania kontaktu z innymi, wyszukiwania wszelakich promocji etc. Inni "lajkują" kotki, pieski i głupie memy. Jest popyt na tego typu informacje, jest i podaż. Mnie trochę martwi zdziecinnienie społeczeństwa, ale cóż poradzę. Facebooka nie potrzebuję, całkowicie wystarcza mi forum F4F ;)

A jeśli chodzi o rozumność idącą w parze z wiekiem, "artysta" śpiewał : Człowiek z wiekiem staję się rozumny, człowiek z wiekiem do trumny :)
 Profil Relacje PM off
Kara lubi ten post.

#3 PostWysłany: 30 Cze 2016 10:07 

srebrny
A oczywiście, że tak. Jak ktoś robi to rozsądnie, to czemu nie. Zwłaszcza, że coraz więcej jest sytuacji życiowych, że bez tego się nie da. Niedługo to się w kiblu nie będzie dało deski podnieść bez wpisania kodu z fejsa. Ale tych rozumnych to jest z 5%; reszta to zdziecinnienie, o którym piszesz. Jednego nie rozumiem: ludziom odwaliło na punkcie ochrony danych. Jak zapytasz kogoś o adres, to ci da po ryju. A na tych śmiesznych portalach opowiadają o sobie wszystko - co, gdzie, w jakiej pozycji i jeszcze z ilustracją.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 30 Cze 2016 10:31 

Zbanowany
Co to jest Facebook? Jak się tego używa? Po co to komu? Można by było mnożyć pytania w tym zakresie.

Tak na poważnie, Ja nie mam FB i NIGDY NIE MIAŁEM !!!. Unikam wszystkiego co jest powszechnie wykorzystywane przez gimbazę. Ja używam np. LinkedIn - tam bardzo cięzko natrafić na gimbazę lub cokolwiek innego głupiego. Po co komu wiedzieć co się u mnie dzieje, gdzie ja wczoraj byłem itd. Kto będzie chciał ze mną się skontaktować z najbliższych, to albo zadzwoni albo przyjedzie w odwiedziny. Dzisiaj powszechnie się upowszechniło, że wielu uważa, że jeśli masz więcej znajomych na FB np. od sąsiada to jest się kimś WAŻNYM.

Co do samej publikacji różnych treści przez F4F na FB to powiedzmy sobie szczerze - normalna taktyka marketingowa. Każdy - stosując różne metody - chce dotrzeć do jak największego grona odbiorców. Przecież to jest prawo rynku. Każdy kto chce promować się przez Internet, robi wszystko aby jak najwięcej osób było zainteresowanych tym co ma do zaoferowania. Różna treść jest skierowana do różnego grona odbiorców.

Nie uczmy redakcji F4F co może robić a czego nie. Mają przecież swój rozum, mają jakąś strategię marketingową. Ktoś angażuje swój czas i pieniądze w rozwój tego wszystkiego - ma prawo podejmować decyzje jakie uważa za stosowne. To po stronie F4F ma być wszystko robione, aby serwis przynosił jak najwięcej zysków, a nie generował strat. Najlepszy biznes zaczyna się od pasji, pasja z czasem staje się wielkim interesem. Należy się tylko cieszyć z tego, że F4F to bardzo udane przedsięwzięcie - życzę coraz większych sukcesów.

Osobiście też niektóre działania z strony F4F mi sie nie podobają. Nie nagłaśniam tego typu spraw z prostego powodu - moje subiektywne odczucie nie reprezentuje głosu większości. Z szacunkiem odnoszę się do wszystkiego co robi redakcja F4F - ja nie jestem tutaj aby pouczać redakcję F4F, jestem po to aby być beneficjentem serwisu lub ewentualnie zgłosić chęć pomocy w rozwijaniu serwisu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 30 Cze 2016 10:57 

Ja na FB mam zablokowanych wszystkich znajomych, a samego serwisu używam jako agregatu RSS dla określonych treści.
 PM off
steward lubi ten post.
steward uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 30 Cze 2016 10:58 

Wow, kolejny, który myśli, że nieobecność na FB to coś niesamowitego. Nie ma Cię tam - spoko. Ale po grzyba się afiszować ze swoją pogardą? Bo z Twojego posta bije pogarda.

"Tak na poważnie, Ja nie mam FB i NIGDY NIE MIAŁEM !!!. Unikam wszystkiego co jest powszechnie wykorzystywane przez gimbazę. Ja używam np. LinkedIn - tam bardzo cięzko natrafić na gimbazę lub cokolwiek innego głupiego."

Nie jestem gimbazą, a 38-latkiem, który potrafi wyciągnąć wiele z tego narzędzia. Porównanie LinkedIn z FB pokazuje, że nie masz pojęcia na temat mediów społecznościowych.

"Nie uczmy redakcji F4F co może robić a czego nie. Mają przecież swój rozum, mają jakąś strategię marketingową. Ktoś angażuje swój czas i pieniądze w rozwój tego wszystkiego - ma prawo podejmować decyzje jakie uważa za stosowne. To po stronie F4F ma być wszystko robione, aby serwis przynosił jak najwięcej zysków, a nie generował strat. Najlepszy biznes zaczyna się od pasji, pasja z czasem staje się wielkim interesem. Należy się tylko cieszyć z tego, że F4F to bardzo udane przedsięwzięcie - życzę coraz większych sukcesów."

My też angażujemy swój czas (przeglądając F4F), czy pieniądze (płacąc za transfer np. w telefonie przy przeglądaniu strony, klikając w reklamy, linki etc.). Gdyby nie użytkownicy tego serwisu, to nie byłoby F4F. Wybacz zatem, ale użytkownicy mają prawo do własnej oceny (nawet krytycznej), bo z tych ludzi F4F żyje.

"Osobiście też niektóre działania z strony F4F mi sie nie podobają. Nie nagłaśniam tego typu spraw z prostego powodu - moje subiektywne odczucie nie reprezentuje głosu większości. Z szacunkiem odnoszę się do wszystkiego co robi redakcja F4F - ja nie jestem tutaj aby pouczać redakcję F4F, jestem po to aby być beneficjentem serwisu lub ewentualnie zgłosić chęć pomocy w rozwijaniu serwisu."

Wstań z kolan.
 PM off
10 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 30 Cze 2016 11:07 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 76 028
niebieski
Anonymous napisał(a):
Ja na FB mam zablokowanych wszystkich znajomych

Po co ich w ogóle dodawałeś?
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 30 Cze 2016 11:28 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Pewnie przez to nie wyświetlają się ich aktywności, czyli posty o Pazdanie, kodziarstwie, fit poradach czy innych imigrantach etc. Robi tak coraz więcej osób, którym się znudziło przeglądanie codziennej dawki kolejnych wpisów - memów i myślę że można to zrozumieć, bo wtedy chyba fb, służy wyłącznie do kontaktu.
Ale pisanie o pogardzie WTF ??? :D

Ostatnio edytowany przez ane.wald, 30 Cze 2016 11:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Cze 2016 11:29 

le_szek napisał(a):
Po co ich w ogóle dodawałeś?

Żeby im sprawić przyjemność.
 PM off
kacper451 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 01 Lip 2016 11:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Maciek78 napisał(a):
... jak inni wrzucają durne posty z Pazdanami czy imigrantami będąc po prostu wśród ludzi. ...

Wydaje mi się, że albo wrzucasz durne posty albo jesteś wśród ludzi, nie mogą być obie opcje na raz.

No i, oczywiście, są na tym świecie ludzie (nazwijmy ich wybrańcami), którzy nie maja fb i są wśród ludzi. Wiem, że to nisza ale przecież nie od dziś wiadomo, ze elita to raczej nie większość.

#11 PostWysłany: 01 Lip 2016 11:57 

Maciek78 napisał(a):
Szczerze to ja widzę fakt "niemania" FB nieco inaczej. Zwykle Ci, co mówią, że nie posiadają konta - albo je mają i wstyd im się przyznać, albo faktycznie są życiowymi - przepraszam za wyrażenie - fajtłapami, którzy siedzą w domu przy komputerze, boją się wyjść wieczorem gdziekolwiek bo jest niebezpiecznie i żal ściska ich duszę, jak widzą, jak inni wrzucają durne posty z Pazdanami czy imigrantami będąc po prostu wśród ludzi. A płacz, że chronię prywatność? Uśmiech wzbudza tylko 8-)

Tylko żeby była jasność - mnie chcę nikogo obrazić ani tym bardziej wywołać fali hejtu :lol:

Nareszcie dowiedziałem się prawdy o sobie. :D
Nie mam konta na FB , więc jestem fajtłapą. :mrgreen: i boję się wyjść wieczorem. :lol:
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 01 Lip 2016 12:05 

niebieski
Zapomniałem o trzeciej opcji - starość nie radość, nowe technologie nie idą z nią w parze :lol:
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 01 Lip 2016 12:09 
Awatar użytkownika

srebrny
Nigdy nie miałem, ani nie mam konta na NK i FB, fakt, zaglądam tam, jak mnie przekieruje
Nie uważam się za fajtłapę ani nie należę do elity, no chyba, że tej z największą ilością forumowych ostrzeżeń ;)
w nocy łażę po szemranych okolicach i w papę też potrafię dać

@Maciek78, zjedz snickersa albo napij się maślanki

swoją drogą, tolerowany jest bełkot @rw30 a @Gadu-777 dostaje warna za niepisanie poprawną polszczyzną
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 01 Lip 2016 12:15 

Maciek78 napisał(a):
Zapomniałem o trzeciej opcji - starość nie radość, nowe technologie nie idą z nią w parze :lol:

Jednak lepiej, jak się wypowiadasz na tematy podróżnicze. Np o Włoszech, gdzie masz wiedzę.
A nie szufladkujesz ludzi pod kątem posiadania lub nie, konta na ekshibicjonistycznym portalu.
Chcesz pogadać ze znajomym to dzwonisz i się umawiasz na piwo czy gorzałę, a nie pitolić po jednym zdaniu pod zdjęciami...
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#15 PostWysłany: 01 Lip 2016 12:18 
Awatar użytkownika

srebrny
Jaca, nie szpanuj z tym telefonem.
@Maciek78 zaraz Ci powie, że używasz dalekopisu :lol:
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 01 Lip 2016 12:19 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Proszę pozostać w temacie.

Dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 01 Lip 2016 12:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Maciek78 napisał(a):
Dla mnie tak sytuacja wygląda i potwierdzacie to razem z @cypel Ratlerki są takie - osrane całe życie a jak człowiek chce pogłasakać to właśnie ujadają ;)

Możesz rozwinąć myśl.
Nie kwestionuję ani nie opluwam FB ani chęci korzystania z niego. Oznajmiłem tylko, że nie korzystam w odpowiedzi na Twoje "głupie uwagi" jak sam powiedziałeś.
Serio, jeszcze Cię trzyma od meczu ?
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#18 PostWysłany: 01 Lip 2016 12:55 

niebieski
cypel napisał(a):
Serio, jeszcze Cię trzyma od meczu ?
Przecież Niemcy grają dzisiaj :D
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 01 Lip 2016 12:56 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

@up jutro :P
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 01 Lip 2016 12:58 

niebieski
Opardą, źle spojrzałem na wydarzenie na fb. :roll: :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 39 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 15 gości