Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Cze 2011 00:33 

Czy ktos kto byl w sierpniu w Tajlandii moglby sie wypowiedziec, jak wyglada wtedy sprawa z pogoda, a dokladnie z pora deszczowa? jest sens sie wybierac tam w tym okresie?

Ostatnio edytowany przez krasnal 07 Maj 2017 12:13, edytowano w sumie 2 razy
porządki
 Profil Relacje PM off  

Palmy, wieżowce i street food 🏢🌴✈️ Loty Etihad do Kuala Lumpur od 1800 PLN🌴 ✈ Palmy, wieżowce i street food 🏢🌴✈️ Loty Etihad do Kuala Lumpur od 1800 PLN🌴 ✈
Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN
 Temat postu: Re: Bangkok w sierpniu
#2 PostWysłany: 23 Cze 2011 00:42 

Już było... poszukaj:)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Cze 2011 00:53 

darek_szefo napisał(a):
Już było... poszukaj:)

przeszukalem 14 stron wynikow wyszukowania dla hasla Bangkok i 15 stron dla hasła tajlandia i nie znalalzem.
Wiec jak mozesz to podaj linka, albo ktos kto byl tam w tym okresie niech sie wypowie:)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Cze 2011 00:27 

O.K. Dwa lata temu byłem w Bangkoku przez tydzień dokładnie w sierpniu; duszno czyli jak zwykle; deszcz padał jeden raz przez pół godziny; za to "zdrowo". Średnia temperatura +30 ale wilgotno i czujesz się jakbyś stał przed piecem martenowskim i polewali Cię ciepłą wodą.
Jak już będziesz miał dosyć to wchodzisz na parę minut do dowolnego sklepu z klimatyzacją gdzie wraca chęć do życia ;)

Kup sobie coś takiego:
http://www.fabrykazdrowia.pl/info/osmoz ... 28665.html
+ wilgotne chusteczki bo zalepisz się potem. Bardzo to przydatne.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Maj 2016 16:49 

Witam,

planuję objazdówkę stopem po Tajlandii w najbliższe wakacje (lipiec oraz sierpień). Lot docelowy z Warszawy na Phuket. Mam do was pytanie - czy był ktoś z was w tym okresie w Tajlandii? Z tego co wyczytałem jest tam wtedy szczyt monsunu deszczowego - ale nie wszędzie. Jak to wygląda w praktyce? Na jednej stronie można zleźć stare informacje o tym, że pogoda znośna a na innej że pada 5 dni w tygodniu.

Interesujące mnie regiony to: Phuket i kierunek południe - Krabi, Trang powiedzmy aż do Kuala Lumpur w Malezji.

I pytanie z innej beczki - jaki (cenowo podobny jak w Azji) rejon polecacie, gdzie będę mieć pewność dobrej pogody w lipcu i sierpniu?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Maj 2016 07:37 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
Wiele już napisano na temat pogody w tym okresie w Tajlandii. Krótko rzecz ujmując najlepsza jest w okolicy Samui. Byłem tam kilkanaście dni na początku sierpnia i pogoda była świetna,jeśli padało to głównie w nocy. W ciągu dnia padało tylko dwa razy. Większość dni to piękne i bezchmurne niebo.

Temat postu: Pogoda w Tajlandii
#7 PostWysłany: 07 Maj 2017 12:08 

Cześć wszystkim!
Jestem tutaj nowy, ale fascynuje mnie jak licznie i rzeczowo wypowiadacie się w tematyce wylotów za granice na wakacje.

Planuję wraz z dziewczyną wyjechać w te wakacje do Tajlandii. Wiemy oboje, że jest to niestety pora monsunu, ale nie mamy wyboru ze względu na dostepny wtedy nasz czas, ale i zaproszenie ze strony znajomego. Pytanie do kogoś kto juz może był i się orientuje:
Jak to jest z tymi deszczami? Jaki jest ich stopień w zależności od miesiąca wakacyjnego - tzn z tego co wiem to kończy się w październiku, ale może już pod koniec września jest lepiej niż na przykład w połowie lipca.

Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam,
Piotr
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Maj 2017 12:34 
Awatar użytkownika

srebrny
jak jest? no, raz pada a raz nie
czasem dłużej lub krócej , czasem w dzień a czasem w nocy

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 29 Sie 2017 13:02 

Loty: 119
Kilometry: 254 856
niebieski
Koh Tao we wrześniu 19-23? Czy są duże fale w tym okresie? Da się nurkować z fajką? Jaka przejrzystość wody?

#10 PostWysłany: 28 Wrz 2023 08:57 

Szanowni Państwo,

Mam nadzieję, że trafnie dobrałem wątek korespondencji: Zakupiłem bilety lotnicze do Tajlandii ze sporym wyprzedzeniem bo na przełom kwietnia i maja roku 2024: po wizycie w miastach typu chiang mai, bangkok wybieram się z żoną na Ko Lanta (będzie to pierwsza połowa maja) i tutaj prosiłbym o poradę doświadconych podróżników: czy to co jest na zagranicznych forach wypisane jest prawdą: Maj to niski sezon, wszystko pozamykane, brak możliwości wycieczek fakultatywnych, miasteczko senne, jedzenie ograniczone.
Czy ktoś może podzielić się doświadczeniami bo akurat chcemy potraktować wyspe jako baze na jednodniowe wycieczki. czy to ma sens do połowy maja? Skoro ma to być wyspa wymarła to lepiej poszukac coś innego.

dziekuje
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości