Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 19 Kwi 2016 17:40 

niebieski
Moim zdaniem najlepiej nocować w Taorminie, bo jak pierwszego dnia nie trafisz z pogodą i Etna będzie za chmurami, to jest szansa, że kolejnego ranka będą lepsza warunki.

Problem może być z parkowaniem, ale pewnie da się to jakoś rozwiązać.

Grecki urlop na Kefalinii za 2297 PLN 🏖️ 4* hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍽️🌞 Grecki urlop na Kefalinii za 2297 PLN 🏖️ 4* hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍽️🌞
Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny
#42 PostWysłany: 19 Kwi 2016 18:18 

Byłam na Sycylii dwa razy w sumie 3 tygodnie. Zwiedziłam praktycznie wszystkie ciekawe miejsca polecane przez przewodniki i tych którzy byli tam przede mną. Ze wszystkich pięknych miejsc najbardziej poleciłabym spędzić parę godzin na kartagińskiej wyspie Mozia. Trudno opisać jaka niesamowita panuje tam atmosfera. Niedaleko od Marsali, duży parking na wybrzeżu skąd co 5 minut odpływają łodzie na wyspę. Drugie miejsce to Savoca niedaleko Taorminy, malownicza wioska z kilkoma zabytkami wysoko w górach. Kręcono tam sycylijski epizod Ojca Chrzestnego. Jest tam mały pensjonat (2 pokoje) w którym spał FF Coppola w czasie kręcenia (też tam spałam ale żaden talent nie przeszedł na mnie ). Niesamowicie klimatyczne miejsce z pięknym widokiem na Etnę. Generalnie cała Sycylia jest warta polecenia. Radziłabym unikać Taorminy z uwagi na tłumy i problem z parkowaniem.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 19 Kwi 2016 20:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziewon napisał(a):
A w których miastach zostalibyście na nocleg poza Trapani i Palermo. Cefalu?Syrakuzy?Taormina?

Ja nocowałam we wszystkich wymienionych przez Ciebie :D więc trudno mi coś wyeliminować, bo wszystkie zasługują na chwilę uwagi;) Na pewno cenowo najdrożej w Taorminie+koszty parkingu. Ale mimo wszystko warto chociaż na 1 noc. Wieczorem jest fajny klimat na Starówce. Cefalu moje ulubione, piaszczysta plaża, jest klimatycznie.

#44 PostWysłany: 20 Kwi 2016 12:06 

niebieski
LaVarsovienne napisał(a):
Dziewon napisał(a):
A w których miastach zostalibyście na nocleg poza Trapani i Palermo. Cefalu?Syrakuzy?Taormina?

Ja nocowałam we wszystkich wymienionych przez Ciebie :D więc trudno mi coś wyeliminować, bo wszystkie zasługują na chwilę uwagi;) Na pewno cenowo najdrożej w Taorminie+koszty parkingu. Ale mimo wszystko warto chociaż na 1 noc. Wieczorem jest fajny klimat na Starówce. Cefalu moje ulubione, piaszczysta plaża, jest klimatycznie.

Zadnego parkingu darmowego się nie znajdzie? Polecisz jakieś noclegi?

Jurasyl: w Savoca to B&B Padrino? rzzeczywiscie warto?

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 20 Kwi 2016 22:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Dziewon napisał(a):
Zadnego parkingu darmowego się nie znajdzie? Polecisz jakieś noclegi?

W Taorminie mieszkaliśmy w Mendolia Beach Hotel http://www.booking.com/hotel/it/mendoli ... al;ucfs=1& Jest to niewielki hotel (8 pokoi) z widokiem na morze, usytuowany na dole miasteczka, mają swoje miejsce na parkingu, które można wynająć 12,5 E/doba, do parkingu kilka minut i tyle samo do kolejki, którą wjeżdżasz na górę na starówkę. W cenie noclegu mieliśmy leżaki z parasolem na plaży. Do plaży wystarczy przejść przez ulicę i schodami na dół. Przepyszne śniadania z widokiem na morze.:)

Darmowego miejsca nie znajdziesz. To jest takie miasteczko, gdzie człowiek jest szczęśliwy, że w ogóle ma miejsce na płatnym :D Przynajmniej w czerwcu w weekend był młyn.

#46 PostWysłany: 08 Maj 2016 12:08 

Loty: 16
Kilometry: 16 794
właśnie zamierzam zabookować nocleg w Katanii, ale... czy to jest na pewno dobre miejsce wypadowe na plaże? :)
czy lepiej się przenieść gdzieś dalej? i jeśli tak, to czy auto jest potrzebne na cały wyjazd czy da się podróżować komunikacją publiczną?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 09 Maj 2016 18:21 

niebieski
Jeżeli chcesz głównie plażować i potrzeba Ci w zasadzie dojechać tylko do miejsca docelowego i potem powrót na lotnisko to nie trzeba samochodu, bo jakaś komunikacja między miastami jest. Natomiast jeśli chcesz aktywnie zwiedzać wiele miejsc to samochód będzie najlepszym rozwiązaniem.

Ja bym jednak wybrał jakąś mniejszą miejscowość, gdzie można fajnie plażować, bo Katania to duże miasto, pewnie jakieś plaże tam będą, ale to tak jakby jechać nad Bałtyk plażować i zatrzymać się w Gdańsku. Pewnie się uda znaleźć plaże, ale mniejsze miejscowości będą do tego lepsze.

#48 PostWysłany: 13 Maj 2016 23:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Doczepię się - czy oprócz lotu z Wwy 2x są jeszcze jakieś połączenia bezpośrednie z PL? nie bardzo mogę coś znaleźć coś innego poniżej 600PLN/os na czerwiec.

#49 PostWysłany: 14 Maj 2016 11:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Ryanem do Trapani z Modlina 600 PLN powinno wyjść, ale za 2 os. Ja przynajmniej tyle płaciłam, ale bilety powinieneś kupić już z miesiąc temu.

#50 PostWysłany: 14 Maj 2016 17:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Bilety mogę kupić dopiero jak będę wiedział ze mogę jechać, jak źle pójdzie to będzie jeszcze drożej, uroki pracy, nie zawsze daje się kupić z odpowiednim wyprzedzeniem. Dlatego szukam alternatywnych połączeń, bo nawet jeśli teraz sa droższe, to być może maja bardziej stabilna cenę.
Interesuje mnie zasadniczo tylko Katania. Trapani jakby kawałek dalej już....

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość