Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 26 Lis 2010 13:45 

Chciałam odkupić 2 bilety od kogoś, kto nie może lecieć. Wszędzie w necie, łącznie ze stroną Aerosvit, jest mowa o opłacie za zmianę nazwiska 100 euro. Super. Potwierdził mi to również konsultant, z którym rozmawiałam na chacie linii lotniczych. Niestety nie udało się wtedy dokonać zmiany, bo system nie działał.
Po niecałej godzinie, podczas drugiej próby i rozmowy z innym pracownikiem, dowiedziałam się się, że nie ma już miejsc w tej taryfie, w której zostały kupione bilety i muszę dopłacić za upgrade, bagatela, 540 euro! Zrozumiałabym to, gdybym chciała zmienić datę wylotu - ok, na inny dzień bilety są droższe i tyle. Ale za zmianę nazwiska?!

Czy ktoś może mi to wyjaśnić? Albo jeszcze lepiej - podpowiedzieć jak to obejść?:)
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 26 Lis 2010 13:52 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Dzwoniłaś do biura w Polsce? Absurdalna wydają mi się roszczenia Aerosvitu. W taryfie jest 100 euro za zmianę nazwiska na pewno i powinno na zdrowy rozum guzik cię obchodzić gdzie maja miejsca, a gdzie nie.

AeroSvit
Terminal 1, ul. Żwirki i Wigury 1
tel.: +48 (22) 650 40 60, 650 37 82

#3 PostWysłany: 26 Lis 2010 14:03 

Na stronie Aerosvit piszą, ze w Polsce są dwa biura. Niestety na podane numery telefonów [(4822) 650 40 60 i (+4822) 697 6950] nie można się dodzwonić - nawet nie wybiera numeru, dwa piknięcia i rozłączenie... [edit] Tak jest z komórki. Ze stacjonarnego wciąż jak zajęte.
Uparłam się, żeby powalczyć o te bilety bo ogromnie mi na tym wyjeździe zależy, więc jeżeli ktokolwiek jakkolwiek będzie mi w stanie pomóc, to będzie miał moją wdzięczność do końca życia i prezent z podróży jeśli uda mi się polecieć:)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Lis 2010 14:11 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Jeśli mieszkasz w Warszawie - najlepiej osobiście podjechać na Okęcie.

#5 PostWysłany: 26 Lis 2010 17:11 

Na lotnisko podjadę jutro, a w międzyczasie znalazłam na stronie Aerosvit "Passenger and Baggage Carriage Rules". Niestety nie ma tam żadnych szczegółów na temat zmiany nazwiska na bilecie, ale:
"7.1.2. Modification of fares or of the Airline rules do not influence the conditions of the of air carriage agreement, if Passenger has already paid for the ticket (except for the cases of modification by the Passenger of the conditions of the air carriage agreement concerning the changes in the route and fixed dates of the trip)."
O nazwisku nie ma mowy...
Bedę się kłócić;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Lis 2010 21:10 

niebieski
Trzymam kciuki żeby sie udało :) bo musi sie udac
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Gru 2010 16:41 

Houhou, czy udało Ci się załatwić sprawę?
Mam dokładnie ten sam problem: dostałam potwierdzenie emailem od "online sales department" o możliwości zmiany nazwiska na bilecie za dopłatą 100 euro, wczoraj prawie mi się udało dokonać tej zmiany za pośrednictwem konsultantki z czatu (niestety przy płatności kartą coś się posypało i transakcja nie doszła do skutku). Dzisiaj podjęłam kolejną próbę na czacie, niestety trafiłam na gościa, który po trzymaniu mnie online przez 2,5 godziny poinformował o konieczności podniesienia taryfy. Na prośbę o połączenie z przełożonym podał mi numer na ukraińską infolinię :roll: Niestety żaden z telefonów podanych na stronie do warszawskich biur Aerosvitu nie odpowiada, to zaczyna wyglądać paranoicznie :evil:
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 28 Gru 2010 17:11 

Ogólne warunki mówią o konieczności upgrade'u do aktualnej taryfy tylko w przypadku zmiany trasy lub daty podróży. Okazuje się jednak, że w momencie dokonywania rezerwacji obowiązuje inny regulamin i rzeczywiście można tam znaleźć informację o konieczności dopłaty do aktualnej taryfy: http://tnij.org/jok5

Ja sie poddałam.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 29 Gru 2010 10:25 

Houhou, link niestety nie działa - czy mogłabyś napisac, jak dotarłaś do tych informacji? Próbuję się sama do tego dokopać, ale na razie bez rezultatu.
Jeśli dobrze zrozumiałam, kiedy dokonywaliśmy rezerwacji latem obowiązywał inny regulamin, nakładający obowiązek podniesienia taryfy do zmiany nazwiska na bilecie. Potem to się zmieniło i zmiana nazwisk nie wymaga upgrade'u.
Czy udało Ci się dotrzeć do biura Aerosvitu w Warszawie? Ja próbuję się dodzwonić drugi dzień, ale zero odzewu, dzisiaj mąż jedzie na lotnisko w ciemno.
Ja niestety stoję pod ścianą, muszę to załatwić (osoby, które chcą odkupić mój bilet, już zainwestowały w lot do Rygi i opłaciły tajskie wizy). Na szczęście mam maila od "online sales team" Aerosvitu, w którym potwierdzają możliwość zmiany nazwiska za dopłatą 100 Euro, ani słowa nie piszą o konieczności zmiany taryfy - mam nadzieję, że będzie to argument w sporze.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Sty 2011 17:12 

Neeka, udało się coś załatwić?
W celu przebukowania biletów też rozmawiałam z online sales team. Nawet skopiowałam sobie zapis z czatu, gdzie konsultant zapewnił mnie, że koszt to 100 euro i nic więcej. Niestety w tym momencie nie dało się dokonać zmiany bo system odrzucał transakcję. Po godzinie połączyłam się znowu i wtedy okazało się, że oprócz opłaty za zmianę danych trzeba dokonać dopłaty do aktualnej taryfy. Odesłano mnie do regulaminu. Znalazłam tylko regulamin ogólny, w którym słowa nie ma o konieczności dokonania upgradeu w przypadku zmiany nazwiska. Po dwóch dniach prób udało mi się dodzwonić do biura, gdzie polecono mi zrobić "próbną" rezerwację na lot w tej samej relacji i terminie. W pewnym momencie są wtedy dostępne "purchase conditions" a tam można przeczytać:
"name change permitted for unused tickets only before departure/ for the same class if available or upgrade to higher available class with taking appropriate fare difference/taxes/surcharges in case of name change outbound departure date can not be changed/inbound can be changed according fare rules"
Po zakończeniu rezerwacji i opłaceniu biletów te warunki nie są nigdzie udostępnione.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość