Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Laguna Balos
#41 PostWysłany: 09 Maj 2016 11:19 

Loty: 6
Kilometry: 9 564
vincenz napisał(a):
@kibol30 niepotrzebnie rezygnujesz z jazdy samochodem na Balos. Ta droga naprawdę nie jest taka zła.

hmm - czytam różne opinie i dlatego te obawy - auto na tej drodze jest nie ubezpieczone - czy na początku czerwca bedzie tam duży ruch i ewentualnie czy będą problemy z parkingiem?

Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
#42 PostWysłany: 09 Maj 2016 11:24 

srebrny
Jazda nie jest problemem. Problemem jest to, że jak ktoś wybitnie zaparkuje, to kierowca autobusu nie będzie się przejmował jego lakierem i blacharką.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 09 Maj 2016 11:26 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Mogę Ci napisać jak było w październiku zeszłego roku: ruch był niewielki, ale nie ma to znaczenia ponieważ jest dość szeroko i nikt nie jedzie szybko. Droga jest stosunkowo równa jak na drogę szutrową, nie ma na niej dziur, jakich by nie pokonał samochód osobowy. Największym zagrożeniem są odpryskujące kamyczki spod kół, które przy zbyt szybkiej jeździe mogą porysować lakier, bądź większe kamienie leżące na drodze, które mogą zaczepić się o podwozie (ale były to pojedyncze kamienie, które można ominąć). Ogólnie drogę porównałbym do tej na Cofete na Fuertaventurze. Ja pokonałem ją leciwym Hyundaiem Atosem i jadąc do 30km/h nawet nie zarysowałem samochodu.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 09 Maj 2016 11:44 

obibok napisał(a):
Jazda nie jest problemem. Problemem jest to, że jak ktoś wybitnie zaparkuje, to kierowca autobusu nie będzie się przejmował jego lakierem i blacharką.
jezeli pojade autoem to tylko wtedy gdy autobus nie będzie jeszcze kursował.
droga wygląda trochę strasznie :

dodatkowo pełno kóz na parkingu - słyszałem że potrafią poskakać sobie po aucie

#45 PostWysłany: 09 Maj 2016 11:55 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 393 338
Jechałem już dwa razy na Balos ostatni raz miesiąc temu nie ma czego się bać :)
Jedziesz cały czas na "dwójce" i nic się nie dzieje.Na górze jest parking, nie za duży w
kwietniu było już sporo aut, więc latem może być gęsto. Ale i tak warto jechać dla widoków
i dla samej frajdy.

#46 PostWysłany: 09 Maj 2016 17:06 

Loty: 48
Kilometry: 98 366
Wybieram się na zachód Krety w październiku i Balos bardzo chętnie bym odwiedził. Mam wrażenie, że dojazd tam to nie jest kwestia trudnej drogi (dla choć trochę ogarniętego i rozsądnego kierowcy), ale tego, że można nie z własnej winy uszkodzić samochód (kamyczki czy gorzej - pęknięta szyba).
Czy komuś się zdarzyło coś w wypożyczonym i miał potem jakieś problemy? Jak jest z tym ubezpieczeniem? Nigdzie nie ma i nie da się dla świętego spokoju dokupić?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 11 Maj 2016 23:23 

Zapytałem K-tel od kiedy będzie autobus do Balos.

Odpowiedzieli szybko:
"Good morning, thank you for contacting our company.
The route from Kissamo to Balos by bus has not begun yet.
We wait announcement from the municipality of Chania in order to start the
Schedule.
The price is 2,70 euro"
Czyli jeszcze nie wiedzą i czekają na decyzje z Chanii. Chyba raczej zaczną od połowy albo od końca czerwca.

#48 PostWysłany: 11 Maj 2016 23:44 

srebrny
W ubiegłym roku wystartowało 20. czerwca.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 18 Cze 2016 00:47 

Loty: 14
Kilometry: 49 368
MaciekM napisał(a):
W zeszłym roku moja koleżanka pojechała tam z Kissamos na rowerze, dla zainteresowanych mogę dobyć więcej szczegółów.

Pozdrawiam
M.

ja wlasnie chce sie wybrac tam rowerem wiec poprosze o wiecej szczegolow ;)
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 20 Cze 2016 13:13 

trasa na Balos autem zaliczona. Źle nie było - ruch na początku czerwca nie był duzy. Nawet miejsce na parkingu sie znalazło. Auto to trzyletnia Lancia Ypsilon diesel. Droga w sumie nie jest trudna trzeba po prostu jechać powoli i uważac na dziury. Spokojna jazda zajmuje ca 30-40 minut. Ps: autobus jeszcze tam nie widziałem w tym okresie.

#51 PostWysłany: 20 Cze 2016 18:45 

niebieski
Potwierdzam również opcję dojazdu dwa razy do laguny w kwietniu. Można również zostać autem na noc, albo myśmy spali koło tej kapliczki, co na trasie jest po prawej stronie. Tyle, że noca zejśc się nie da, bo pilnują ciecie z latarkami jako strażnicy parku krajobrazowego i w nas świecili kiedy chcialiśmy zejść na wschód słońca.;) Droga da radę, wolno jadąc bez uszkodzeń, nie taki dramatyczny ten szutr.

Pzdr, Art.
 Profil Relacje PM off
Kamil uważa post za pomocny.

#52 PostWysłany: 16 Sie 2016 12:29 

Może ktoś się wybiera na Lagunę z okolic Chanii między 27.08-01.09 i ma dwa wolne miejsca w aucie i chciałby przygarnąć (oczywiście za opłatę) 2 osoby? :)
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 22 Sie 2016 18:50 

W tym roku widzę, że jest dojazd autobusem z Chanii, ale wrócić w ten sam sposób niestety nie można:
http://rethymnon.com/TheBus-Bus-Service ... ine=3&lg=2

Czy będąc na Balos, można tam wskoczyć w jakąś łódź, by wrócić do Kissamos/Kastelli?
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 23 Sie 2016 00:31 

srebrny
Ten link, który podajesz, to nie jest autobus do Balos, tylko do portu w Kissamos, z którego jest przesiadka na statek, dlatego godziny powrotu są podane z portu (oczywiście statek wraca we właściwym momencie, ale nie pamiętam nazwy przewoźnika). Autobus bezpośredni był zawsze w osobnej rubryce (mam na myśli stronę przewoźnika), pod hasłem "Balos by bus". W systemie sprzedaży internetowej też go nie ma. Proponuję napisać zapytanie do Κ.Τ.Ε.Λ.
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 23 Sie 2016 20:53 

Gdy w wyszukiwarce:
http://www.e-ktel.com/en/services/onlin ... iew=search
wpisuję Chania - Balos,
to dostaję w rezultacie 2 autobusy:
1) Chania - Kasteli za 5,10 Euro
2) Kasteli - Balos za 2,70 Euro

Pod spodem jest mapka, która pokazuje, że ten drugi jedzie przez 1h na ten półwysep koło laguny Balos.
A jedzie tak:
Kissamos - Kissamos Port - Trachila - Kaliviani - Balos (800m od plaży)
Ale faktycznie ten drugi ma:
Departures: -

Dodatkowo ze strony:
http://www.e-ktel.com/en/2-uncategorised/69-xania
też wynika, że jednak nie jedzie do Balos.

Straszny burdel ma ten przewoźnik.
Trzeba będzie popłynąć statkiem albo wcale.
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 23 Sie 2016 21:31 

Pisałem dziś maila do KTEL odpisali, że jedyną opcją jest dopłynięcie promem. Mieli wcześniej busy ale w tym roku ich nie ma.
Pytanie płynął ktoś z Was w tym roku i jak to wygląda cenowo/czasowo?
Czy jest oprócz auta inna opcja dojechania jakimś innym przewoźnikiem?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 23 Sie 2016 22:34 

srebrny
bartcym napisał(a):
Gdy w wyszukiwarce:
http://www.e-ktel.com/en/services/onlin ... iew=search
wpisuję Chania - Balos,
to dostaję w rezultacie 2 autobusy:
1) Chania - Kasteli za 5,10 Euro
2) Kasteli - Balos za 2,70 Euro

Pod spodem jest mapka, która pokazuje, że ten drugi jedzie przez 1h na ten półwysep koło laguny Balos.
A jedzie tak:
Kissamos - Kissamos Port - Trachila - Kaliviani - Balos (800m od plaży)
Ale faktycznie ten drugi ma:
Departures: -

Dodatkowo ze strony:
http://www.e-ktel.com/en/2-uncategorised/69-xania
też wynika, że jednak nie jedzie do Balos.

Straszny burdel ma ten przewoźnik.
Trzeba będzie popłynąć statkiem albo wcale.

Nie powiedziałbym, że burdel. Zauważ, że wyszukiwarka pokazuje trasę, ale zamiast godzin jest po prostu kreska, co oznacza, że w tej chwili nie kursuje. W sumie szkoda. Ten autobus był jak dla mnie sporą atrakcją.
cudek napisał(a):

Pytanie płynął ktoś z Was w tym roku i jak to wygląda cenowo/czasowo?
Czy jest oprócz auta inna opcja dojechania jakimś innym przewoźnikiem?
Ja płynąłem rok temu. Było 25 euro w dwie strony i 14 w jedną. Innych przewoźników autobusowych raczej nie; tam jest chyba system koncesyjny.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 24 Sie 2016 19:52 

Jedzie ktoś może w okolice Chani albo Agia Marina w terminie 28.08-04.09.2016? ;)
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 11 Wrz 2016 23:06 

Witam wybieram sie z Chlopakiem w dniu 21.09 do 28.09 do hotelu Sunny Suites (Maleme) wylot z Katowic. Sam przelot i nocleg bez wyzywienia 1400zl i tez planujemy wybrac sie na Balos gdyby Ktos zamierzal jechac tam autem to mozemy sie podpiac - oczywiscie nie za darmo ;)
A mam pytanie bo z tego co czytam autobus nie bardzo tam jezdzi ale trafilam na jednej stronie na to ze mozemy wybrac sie tam taksowka ? Widzialam i takie oferty 《ciezko mi tutaj wkleic obrazem bo wymiary》 ale korzystal Ktos ?
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 28 Kwi 2017 11:12 

Loty: 55
Kilometry: 110 340
Cześć,

czy ktoś orientuje się, czy w tym roku można dojechać komunikacją autobusową z Chanii do Balos? Czytałem, że w poprzednich latach było różnie.. Jeśli tak to od kiedy? Jadę 3 czerwca, powinny już jeździć autobusy?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 73 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości