Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Maj 2016 14:36 

Witam, mam do was pytanie czy na prezenty ślubne nadają się np wycieczki np. za granice? czy lepiej nie ryzykować takim prezentem bo może młodzi nie będą chcieli nigdzie lecieć albo nie znajdą terminu?

Ostatnio edytowany przez Zeus, 01 Paź 2016 13:19, edytowano w sumie 1 raz
zmiana tytułu
 Profil Relacje PM off  

Urlop na Cyprze za 639 PLN 😍 Loty i noclegi w centrum Ajia Napa 😎 Urlop na Cyprze za 639 PLN 😍 Loty i noclegi w centrum Ajia Napa 😎
Egipska przygoda 🌴 5* hotel z aquaparkiem w Hurghadzie 🏊 All inclusive za 1965 PLN Egipska przygoda 🌴 5* hotel z aquaparkiem w Hurghadzie 🏊 All inclusive za 1965 PLN
#2 PostWysłany: 05 Maj 2016 14:47 

Loty: 46
Kilometry: 169 080
niebieski
Szczerze, to nie chciałbym otrzymać takiego prezentu. Kupujesz w takim wypadku wycieczkę na konkretny termin i młodym może on nie pasować.
Chyba, że uzgodnisz w biurze, w którym chcesz kupić możliwość zmiany terminu lub kierunku.
Chyba, że w grę wchodzi voucher w określonym biurze - to myślę najrozsądniejszy prezent związany z wyprawą za granicę :D
Taki voucher chciałbym otrzymać ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Maj 2016 14:49 
Awatar użytkownika

Loty: 92
Kilometry: 142 257
niebieski
Osobiście bym się ucieszył, ale z bonu podarunkowego w biurze podróży niż z wykupionej z góry wycieczki. Bon oczywiście zasilony odpowiednią sumą pieniędzy :D
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Maj 2016 14:51 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Voucher na określoną kwotę w dowolnym biurze podróży jak najbardziej może być dobrym prezentem. A wykupienie konkretnej wycieczki w konkretym terminie już nie koniecznie. Chyba, ze świetnie znasz młodych i wiesz o jakiej podróży marzą, i kiedy mają urlop.

#5 PostWysłany: 05 Maj 2016 14:52 

Wykupiona wycieczka faktycznie może być problemem, ale zastanów się nad voucherami o określonej wartości. Dla przykładu do sieci hotelowych, do biur podróży itp. Wtedy "Młodzi'' mają większe pole manewru.
 PM off  

#6 PostWysłany: 05 Maj 2016 14:56 

niebieski
To zalezy od osoby. Ja nawet vouchera bym nie chciał dostac bo nie uznaje biur podrozy.
Zatem wolalbym dostac 1.500 gotowki niz voucher na 2.000 :)

A kupowanie samej wycieczki to duze ryzyko. Bo termin to jedno ale sam kierunek to druga sprawa. Trzeba juz naprawde znac te osoby i wiedziec czego chca.
Bo wystarczy, ze hotel da pokoj z karaluchem i juz moze byc niesmak ...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Maj 2016 14:57 

srebrny
Trzeba w tej kwestii dobrze znać preferencje pary młodej.Czy lubią podróżować czy i kiedy dysponują czasem wolnym, ewentualnie o jakiej podróży by marzyli.Pytań jest sporo i sprawa ryzykowna.Chociaż ktoś kto potrafiłby o to dyskretnie podpytać i trafił w oczekiwania pewnie sprawiłby radość nietuzinkowym prezentem :P Ale j.w bardziej voucher tu wchodzi w grę lub zapłacenie za podróż,którą sami wybiorą ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Maj 2016 14:59 

Generalnie popieram prezenty w stylu wyjazd/bilety lotnicze itd. ;) jednak pod warunkiem, że obdarowani faktycznie mają takie marzenie i bardziej niż konkretna wycieczka to lepszą opcją jest bon podarunkowy.
No chyba, że oni z tych co nie uznają biur podróży to wtedy albo gotówka albo bilety+hotel/hostel/kwatera w dogodnym dla nich terminie i kierunku.
 PM off  

#9 PostWysłany: 05 Maj 2016 15:02 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Ale tak sobie z drugiej strony pomyślałam, ....
że może "młodzi" nie są zbyt zasobni finansowo i jeszcze nigdzie za granicą nie byli, a i obdarowujący na pieniądzach nie śpi.
Wtedy wykupienie takiego "city break" na przykład na weekend w Paryżu może być naprawdę bardzo fajnym prezentem. To może być niezła przygoda, i kto wie, czy nie zaszczepienie bakcyla na podróżowanie.
livien lubi ten post.

#10 PostWysłany: 05 Maj 2016 17:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Voucher przecież nie musi być z biura podróży, a np. na dowolny przelot, co ja osobiście bym bardzo chciała dostać;-)
Oferta Ryanaira https://www.ryanair.com/pl/pl/zaplanuj- ... prezentowe
Wtedy łatwiej można trafić w gusta i aktualne potrzeby wyjazdowe obdarowanych (wakacje, weekend, citybreak itd.)

#11 PostWysłany: 01 Paź 2016 13:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ostatnio jak pamiętacie, zbierałem od was banknoty z Ameryki Łacińskiej bo potrzebowałem jako prezent.

Marzenie mojej koleżanki to podróż do Ameryki Łacińskiej, więc wpadłem na pomysł kupić książkę, First-Time Latin America (Rough Guides, niestety można to kupić przez ebaya i amazona :( ) i na każdym rozdziale (rozdział - kraj) dodać banknot, i opis co warto zobaczyć i jak zamówić lokalny drink (i jaki to jest)

Image

Image

Image
 Profil Relacje PM off
20 ludzi lubi ten post.
katka256 uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 05 Gru 2016 10:57 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 85 890
niebieski
Dziś Joemonster proponuje co kupić w prezencie podróżnikowi, jeśli nie ma się pieniędzy na bilet samolotowy: http://joemonster.org/art/38097/Macie_j ... dla_niego_ - które z tych rzeczy chcielibyście dostać? ;)
2 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 06 Gru 2016 12:11 

Loty: 89
Kilometry: 252 650
oo, ja bym chciała z tej listy wszystkie wersje mapy, szczególnie korkową, globus, i obydwa namioty :mrgreen:
ten globus jest świetny, myślę czy nie kupić sobie :mrgreen: może jak więcej miejsc odwiedzę hehe
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 06 Gru 2016 12:48 

Te obudowy na telefon też są świetne. Szkoda, że mam jakiegoś niszowego Microsofta i nie mam takiego wyboru jak właściciele Jabłek i Samsungów.
 PM off  

#15 PostWysłany: 06 Gru 2016 13:59 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 137 758
niebieski
Cena globusa http://korkowy.pl/globus-korkowy-25x25x ... ttera.html

Moje relacje:
Filipiny | Indonezja
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#16 PostWysłany: 06 Gru 2016 14:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Można taniej: http://www.lotaro.pl/korkowy-globus-pod ... rch=globus (pewnie mniejszy) faaaaaaaajny :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 06 Gru 2016 14:27 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 137 758
niebieski
Mniejszy :) też widziałem takiego tyci, tyci za podobną cenę.

Moje relacje:
Filipiny | Indonezja
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 06 Gru 2016 14:39 

Loty: 89
Kilometry: 252 650
Cena trochę zaporowa, bo jak już to fajnie taki większy mieć :) ale gadżet fajny już go widzę oczami wyobraźni na półce w salonie z taką siatką lotów jak w dzienniku lotów :geek: szczególnie taką jak mają tu co niektórzy na forum hehe
 Profil Relacje PM off
mzukowski lubi ten post.

#19 PostWysłany: 06 Gru 2016 15:18 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 32 327
Polecam jako drobny podarunek (nie tylko pod choinkę). Sam dostałem i po roku jeszcze mi się nie znudziła. Cała masa inspiracji na trekking w różnych zakątkach Europy. Piękne zdjęcia, opisy trasy, garść informacji praktycznych, schematyczny profil i mapka...

Załączniki:
image_7260.jpg
image_7260.jpg [ 80.01 KiB | Obejrzany 2842 razy ]
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#20 PostWysłany: 06 Gru 2016 22:18 
Site Admin

I które trasy spodobały Ci się najbardziej? :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 6 gości